27 Ιουν 2022

Η ενεργειακή κρίση και το μείζον ζήτημα με τα Σούπερ μάρκετ!


Όταν μιλάμε για ενεργειακή ακρίβεια, συνήθως και δικαίως ο νους μας πάει στα οικιακά τιμολόγια. Θα πρέπει, όμως, να έχουμε υπόψη μας 
ότι υπάρχουν και πολύ μεγάλα τιμολόγια και ενεργειακά κόστη σε κάποιες επιχειρήσεις, με τις οποίες... συναλλασσόμαστε σχεδόν καθημερινά και διαμαρτυρόμαστε (δικαίως και πάλι) για την αύξηση των τιμών των προϊόντων τους.
Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα σούπερ μάρκετ, τα οποία έχουν πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις στα τιμολόγια ρεύματος, καθώς δεν είναι μόνο οι αποθηκευτικοί χώροι, οι οποίοι είναι μόνιμα στην πρίζα και εμφανίζουν κόστη αυξημένα ακόμα και 200%, αλλά είναι και τα ψυγεία κατεψυγμένων. γαλακτοκομικών, νωπών προϊόντων, προϊόντων συγκεκριμένης θερμοκρασίας σε ράφια κλπ, που έχουν εκτινάξει τους λογαριασμούς.
Δεν θα αντέξουν για πολύ… Ιδίως οι μικρότερες μονάδες και οι επαρχιακές!

Μιλώντας φίλος της στήλης με έναν εκ των παλαιοτέρων του κλάδου, μου μετέφερε την αγωνία του ότι ακόμα και τα παλαιά, με αποθέματα ρευστότητας καταστήματα και αλυσίδες, που προσπαθούν να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τις τιμές, δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα να μην μεταφέρουν όλο το βάρος στον τελικό καταναλωτή.

Πολύ περισσότερο οι μικρότερες μονάδες του κλάδου και οι επαρχιακές, που αντιμετωπίζουν πέραν του ενεργειακού κόστους και το ιδιαίτερα αυξημένο μεταφορικό κόστος, καθώς οι τιμές στα καύσιμα αυξάνονται καθημερινά και αποτελούν ένα ακόμα κοινωνικό εφιάλτη

https://radar.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη