29 Απρ 2013

Αναμένοντας την απάντηση Κουράκη στο δημοτικό συμβούλιο – Γιατί καλύπτει η «Πρωτοβουλία»;

Από το thinkfree
Ακόμη να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το ταξίδι του αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Ανδρέα Κουράκη στο Σαν Φρανσίσκο, με έξοδα τριών χιλιάδων και κάτι ευρώ από την τσέπη των δημοτών, την ώρα που κορυφώνεται η ..
οικονομική κρίση και οι άνεργοι συμπολίτες μας αυξάνονται ραγδαία. Τα δημοσιεύματα των sites και των blogs (taxalia έβγαλαν το θέμα) υποχρέωσαν τον κ. Κουράκη να αναβάλλει το ταξίδι του (για λίγες μέρες, όπως λένε οι πληροφορίες), παρά το ότι οι διαρροές αποδίδουν την αναβολή σε άλλους λόγους.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι –σύμφωνα με πληροφορίες- στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας την περασμένη Παρασκευή δεν έγινε καμία άμεση αναφορά στο θέμα και ο κ. Κουράκης έμεινε στο απυρόβλητο. Ούτε καν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας» οι οποίοι πρωτοστατούν σε θέματα «ηθικής τάξης» (βλέπε υπόθεση Αλλατίνι) δε βρήκαν μία λέξη να πουν για το θέμα (αλήθεια, ο κ. Φωτίου και η κ. Χοντολίδου αποδέχονται την ενέργεια του αντιδημάρχου; γιατί δεν τοποθετούνται; αν το έκανε ο Χ. Καπόν, προφανώς θα ήταν μείζον θέμα, αφού ο πρώην αντιδήμαρχος θεωρείται «ξένο σώμα»…). Κάλυψαν με τον τρόπο αυτό απόλυτα τον κ. Κουράκη, ο οποίος βεβαίως είναι πρώτα απ’ όλα υπόλογος απέναντι στους πολίτες και έτσι υποχρεωμένος να τοποθετηθεί και να δώσει εξηγήσεις στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πολύ περισσότερο που η ζημία που προκαλείται από τέτοιες ενέργειες τόσο για την «Πρωτοβουλία» όσο και για τη δημοτική παράταξη Μπουτάρη είναι τεράστια σε κοινωνικό επίπεδο.



Σχόλιο taxalia: Καμία ζημία δεν προκλήθηκε στην παράταξη, αφού μόνο στο διαδίκτυο έπαιξε το θέμα. Οι "δημοσιογράφοι" της Θεσσαλονίκης στον έντυπο τύπο, απέφυγαν με εξαιρετική μαεστρία, να προβάλλουν το θέμα, θάβοντάς το, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των δημοτών (έκανε εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώσεις στο taxalia και σε αναδημοσιεύσεις). Όμως, σήμερα, ο κ.Κουράκης προφανώς θα προσπαθήσει να περάσει στην αντεπίθεση -το έχει το δικαίωμα και καλά θα κάνει-, με τις γνωστές υποθέτουμε καραμέλες περί "συκοφαντικών ανώνυμων δημοσιευμάτων" κι άλλες τρίχες κατσαρές, πάντα εκτός ταμπακιέρας, οπότε οι οσφυοκάμπτες του πεντακοσάρικου, θα ασχοληθούν με το θέμα, έχοντας τη λυτρωτική (για αυτούς) απάντηση.
Η ξεφτίλα της δημοσιογραφίας του πεντακοσάρικου θα φανεί, ακριβώς από αυτό: τόσες μέρες έκαναν "γαργάρα", όταν πεί τη δικαιολογία του ο κ.Κουράκης θα ξαμολυθούν να την διαδώσουν, για να "κερδίσουν έναν γύρο" . Κρατήστε το και θα δείτε, πώς ξαφνικά όλοι θα ανακαλύψουν το θέμα, αφού εφοδιαστούν με επιχειρήματα, τα οποία "ψήνονται" εδώ και μέρες!
Η υπόθεση αυτή είναι ο ορισμός της ξεφτίλας κάποιων δημοσιογράφων και θα μείνει ως τέτοια για πάντα, στην ιστορία.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη