31 Δεκ 2008

Η Ελλάδα του 2008, όπως τη ζήσατε μέσα από το taxalia

Ξεκινήσαμε να γράφουμε για τα χάλια της Θεσσαλονίκης, στις 21 Ιανουαρίου 2008.
Πρώτο μας θέμα τα χάλια της Τσιμισκή με τα τριπλοπαρκαρισμένα Ι.Χ. μπροστά στον Τερκενλή.
Συνεχίσαμε με τον αγαπημένο μας δήμαρχο Βασίλη Φραπογεωργόπουλο και τον "στρατηγό" Θόδωρο Αθανάσαρο και τις κακιές συνήθειες που έχουμε ψάχνοντας για πάρκιγκ, με το θέμα POLIS PARKING.
Δεν αφήσαμε έξω τα χάλια του μετρό στην πλατεία Βαρδαρίου, ούτε τη μόλυνση στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.
Ιδιαίτερη συμπάθεια δείξαμε στις αερολογίες της "διημερίδας για το κυκλοφοριακό" η οποία φυσικά δεν απέδωσε το παραμικρό.
Μιλήσαμε για το δακτύλιο στη Θεσσαλονίκη, που διχάζει και την ανοησία όσων τον υποστηρίζουν.
Στη συνέχεια πήγαμε στο νέο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης (που ακόμη δεν είναι έτοιμο!) και στα χάλια της καθημερινότητας, με οδηγούς που παρκάρουν όπου γουστάρουν, βάζοντας κι ένα καταπληκτικό βίντεο (από τη Νότια Αμερική) για τα προβλήματα μετακίνησης των ΑΜΕΑ, που δεν διαφέρουν στην Ελλάδα.
Ρωτήσαμε το δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί δίνει άδειες για καφετέριες κοντά σε σχολεία, νοσκομεία κ.λ.π. παραβιάζοντας το νόμο.
Βάλαμε ένα πλήρες βιντεο για την εξέλιξη των έργων του μετρό, προφητικό, καθώς όλα τα χρονοδιαγράμματα παραβιάζονταν!
Θίξαμε το πολύ σημαντικό θέμα της στάθμευσης στο Α.Π.Θ. και το ηλίθιο κτίριο που χάσκει χρόνια τώρα ανεκμετάλλευτο.
Μιλήσαμε πρώτοι για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη, το βαφτίσαμε SAXONGATE και ακόμη ρωτάμε τι έγιναν τελικά τα 22 εκατομμύρια ευρώ, που έκαναν φτερά από τα ταμεία του δήμου.
ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΑΜΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ", ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ.
Προσπαθήσαμε πολύ, να δώσουμε στους γείτονες που μας διαβάζουν την ευκαιρία να συμφωνήσουμε και να συμβιώσουμε αρμονικά στα Βαλκάνια. Ο φανατισμός όμως νίκησε καθώς οι Σκοπιανοί προέβησαν σε σειρά προκλητικών ενεργειών.
Δημοσιεύσαμε χιλιάδες ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, όπως αποσπάσματα εφημερίδων, κείμενα από την Αγία Γραφή, αρχαιολογικά ευρήματα και δώσαμε στους ξένους να καταλάβουν τι είναι Μακεδονία.
Την ίδια ώρα η Θεσσαλονίκη πλημμυριζόταν από σκουπίδια και εμείς ενημερώναμε για τα απεργιακά δελτία της ημέρας.
Δεν μας άφηναν ασυγκίνητους βέβαια και τα κοινωνικά ..δράματα, όπως αυτό του Πασχάλη Αρβανιτίδη, που έγινε ο ορισμός της λέξης ρόμπα, την ώρα που η Θεσσαλονίκη, ήταν κάθε μέρα χειρότερη ακόμη και στα νοσοκομεία της.
Έβγαινε ο Μάρτιος και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, έφερνε στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά τους μίζερους εθνομηδενιστές.
Η Ολυμπιακή φλόγα κατέφθανε στη Θεσσαλονίκη στα χέρια του Νίκου Γκάλη, όταν οι Σκοπιανοί προκαλούσαν με την ηλίθια αφίσα του Atanas Botev, που μας βάφτιζε "ναζί¨, την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι σπούδαζε με τα λεφτά του Κόκκαλη ενώ εμείς δημοσιεύαμε ένα εξαιρετικό ντοκουμέντο από την Ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και ανακοινώναμε πρώτοι στην Ελλάδα το βέτο του Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
Φυσικά δεν ξεχνούσαμε τα χάλια της Θεσσαλονίκης, οπως η ανυπαρξία ποδηλατόδρομων ή το σκάνδαλο SAXONGATE που βρισκόταν σε εξέλιξη την ίδια ώρα που ο ελληνικός αθλητισμός συνταρασσόταν από το σκάνδαλο με τους ντοπαρισμένους αθλητές της άρσης βαρών και ο Παπα-Τσαρκνιάς έκανε τα δικά του, καθώς ο πρόεδρος του Ουράνιου Τόξου Παύλος Βοσκόπουλος, νοσηλευόταν με εγκεφαλικό και η Θεσσαλονίκη έψαχνε λύσεις στο πρόβλημα των ναρκωτικών.
Βέβαια οι κακοποιοί δεν παίρνουν ρεπό κι έτσι η εγκληματικότητα αυξανόταν μέρα με τη μέρα στη Σαλονίκη, όπως και η νέα μόδα που ήταν άγνωστη στη Θεσσαλονίκη και λεγόταν "γκαζάκια". Ήταν η αρχή της οργάνωσης των κουκουλοφόρων. Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά η αστυνομία κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.
Δεν παραλείψαμε να δίνουμε φιλικές συμβουλές σε φίλους/ες που τους ..παρέσυρε το ρέμα, όπως η Ράνια Θρασκιά με τα στημένα τηλεφωνήματα.
Ήταν Απρίλιος όταν αποκαλύπταμε επιτέλους το φίλο μας Νίκο Στοίδη, διαχειριστή του ανεκδοτολογικού bulgarmak, όπως και τον αφιονισμένο ανθέλληνα Ντάνι Κον-Μπεντίτ, που ούρλιαζε "Macedonia is Macedonia and only Macedonia..".
O Παύλος Βοσκόπουλος διοργάνωνε συνέδρια που στέφονταν με απόλυτη ...αποτυχία.
Η άνοιξη άνοιγε τις καρδιές μας και η ανθοέκθεση τα μάτια μας, ενώ ο Χάρυ Κλύν αναρωτιόταν αν το μπαράκι ΕΡΩΤΙΚΟΣ έχει άδεια και οι φίλαθλοι του ΑΡΗ έφτιαχναν τρομερά βίντεο εν όψει του τελικού κυπέλου, το οποίο έχασαν μεγαλοπρεπώς από τον Ολυμπιακό.
Στις 3 Μαϊου η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τη δολοφονία του οδηγού του ΟΑΣΘ, από έναν τοξικομανή, που ξέφυγε από την επιτήρηση των αστυνομικών στη Σίνδο και τρομοκρατούσε με το πιστόλι στο χέρι όποιον έβρισκε μπροστά του. Μια άτυχη κοπέλα σε σουπερμαρκετ ζήτησε τη βοήθεια του 100 το οποίο της ζήτησε να ξαναπάρει στο 100 της Θεσσαλονίκης. Ξαναθυμηθείτε το φαιδρό περιστατικό, που μας οδήγησε να γράψουμε το μνημειώδες άρθρο, που αναδημοσιεύθηκε σε χιλιάδες μέσα με τίτλο "τι αστυνομία θέλουμε".
Η ζωή όμως κυλάει και το "μακεδονικό" μεταφερόταν στην επικείμενη EUROVISION.
Στις 8 Μαϊου γράφαμε την ιστορία του ανθρώπου που επινόησε το φραπέ, του Δημήτρη Βακόνδιου, ανάρτηση, που έγινε η δημοφιλέστερη όλων!
Και μια και μιλούσαμε για ..φραπέδες, θυμηθήκαμε τον Αντώνη Οραήλογλου και τη Ρίτσα Μπιζόγλη, που μας ταρακαουνούσαν τα νεύρα.
Στο Α.Π.Θ. ξεκινούσαν οι εκδρομές με χορηγό τη SIEMENS την ίδια ώρα που ξεκινούσε το "σκάνδαλο SIEMENS" για το οποίο λέγαμε ότι θα κουκουλωθεί και φυσικά αυτό έγινε.
Η μεγάλη αποκάλυψη ήρθε στις 11 Μαϊου όταν αποκαλύπταμε ότι ο Νίκολα Γκρούεσκι ήταν "Έλληνας", είδηση που έπαιξε πολύ και οφείλει την ύπαρξή της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΄ΜΟΝΟ στο taxalia.
Στεναχωρηθήκαμε βέβαια, επειδή η ΧΑΜΑΪΔΗ ΖΗΣΙΟΠΟΥΛΟΥ, γνωστή και ως Έμυ Λιβανίου έχασε τη δουλίτσα της και μάλλον έλλειψε σε κάποιους, αλλά και επειδή ο Νίκος Στοϊδης, είχε υπαρξιακά διλλήματα και ταλαντευόταν μεταξύ "Μακεδονίας" και "Βουλγαρίας¨.
Τα εισιτήρια του τελικού ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν ανάρπαστα, αλλά αυτό δεν εμπόδιζε τον γιατρό Ανδρέα Φικιώρη της οζονοθεραπείας, να δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ και την αστυνομία να κάνει τα ίδια: να προστατεύει μόνο αυτούς που δέρνουν!
Ήμασταν το μοναδικό μέσο που αναφερθήκαμε στην πώληση του κτιρίου του Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα παρουσιάζαμε τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης, έτσι για να αποκτούμε γνώσεις.
Κάναμε μια ακόμη αποκάλυψη για το πώς γίνονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και την αναξιοκρατία ενώ παράλληλα αφιερώναμε δεκάδες άρθρα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κατάσταση στην Τουρκία, καθώς είχαμε επαφές με Τούρκους bloggers οι οποίοι μας προετοίμαζαν για τη ρήξη Ισλαμιστών - Κεμαλιστών, όπως και έγινε μερικούς μήνες μετά.
Ο Gary Kasparov είχε προβλήματα με κάτι "αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα" και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συναντιόταν για μια ακόμη φορά με Σκοπιανούς, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στη "Μακεδονία", την ώρα που η Tamara αποκλειόταν από τους τελικούς της Eurovision, φωνάζοντας όμως "ζήτω η Μακεδονία", στην εκδήλωση που παρουσίασαν οι επιτυχώς οι αδερφές Μαγγίρα, γεγονός που δεν αποθάρρυνε τον αρχιεπίσκοπο Οχρίδας, να ζητήσει τη ..Θεσσαλονίκη.
Στις 25 Μαϊου, οι Βουλγαρομακεδόνες της Μελβούρνης έκαναν ένα ακόμη συλλαλητήριο μίσους, στο οποίο κυριάρχησε το περίφημο πανό "Solun will be ours again", οπότε ζητήσαμε τη βοήθεια της κας Ρεπούση, για να κατανοήσουμε τον ποιητή του πανό, αλλά και ψυχιάτρων.
Στην Ελλάδα οι απατεώνες συνέχιζαν και συνεχίζουν τη δουλειά τους με τα τηλεπαιχνίδια που απευθύνονται σε ανεγκέφαλους. όταν ο Λάκης Λαζόπουλος, εκθείαζε για μια ακόμη φορά αυτούς που καίνε την ελληνική σημαία (όπως κάνουν όλοι όσοι δεν υπηρέτησαν στο στρατό. Τους θυμίζει τα ελλαττώματά τους η σημαία;) ενώ η Ελλάδα θυμόταν την άλωση της Πόλης και εμείς ζητούσαμε "ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΗΤΤΕΣ"
Την ίδια αποφράδα μέρα ο πρύτανης του Α.Π.Θ. Μάνθος έτρωγε το ξύλο της χρονιάς από τους κουκουλοφλώρους και εμείς σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση προσπαθήσαμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας πικρές αλήθειες, που σήμερα υιοθετήθηκαν από όλη την κοινωνία. εκτός από τους "πρόθυμους" εθνομηδενιστές.
Κι όλα αυτά μας ανάγκασαν να παραθέσουμε το Νόμο που ισχύει για το πανεπιστημιακό άσυλο.
Έτσι κύλησε η χρονιά μέχρι τις 31 Μαϊου 2008.
To taxalia βρισκόταν στην θέση 250 των ελληνικών blogs.
......
To καλοκαίρι άρχισε να κάνει την εμφάνισή του με τα γνωστά ..χάλια. Μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων προς τη Χαλκιδική.
Το taxalia συνέχισε τον αγώνα του εναντίον της παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας μας, με μια φοβερή αποκάλυψη που συζητήθηκε πολύ στα Σκόπια και μας κατέστησε εχθρό της προπαγάνδας τους.
Στη Θεσσαλονίκη ετοιμαζόταν το φεστιβάλ βιβλίου κι εμείς 20 μέρες νωρίτερα προειδοποιούσαμε : θα βρέξει! όπως κι έγινε τελικά! ενώ είχε ξεκινήσει η κουβέντα για την πρόβλεψη των σεισμών και εμείς θέλαμε να απομυθοποιήσουμε όλη αυτή την ανοησία.
Ο Ντάνι Κον-Μπεντίτ συνέχιζε το παραλήρημά του και ξεκινούσε η ταλαιπωρία του κτηματολογίου για το οποίο προβλέψαμε ..παρατάσεις, ενώ τα χάλια της Θεσσαλονίκης, μεγάλωναν με τη διαμάχη για το ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ Αντωνιάδης είχε ..φαντασιώσεις με την Παναγία και ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας εξήγγειλε μέτρα για την αντιμετώπιση του νέφους της Θεσσαλονίκης, που φυσικά δεν θα εφαρμοστούν ποτέ!
Οι κουκουλοφόροι δεν καταλαβαίνουν από νέφος και εξαπέλυσαν ακόμη μια τρομοκρατική επίθεση, με αποτέλεσμα -πάλι προειδοποιώντας έγκαιρα- να προτείνουμε την αλλαγή της ονομασίας της Θεσσαλονίκης, σε ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΙΚΗ.
Ο Barack Obama έκανε φιλελληνικές δηλώσεις στην ομογένεια, οι οποίες ασφαλώς έχουν ήδη ξεχαστεί.
Η Ελλάδα έτρωγε φάπες στο EURO, οι σεισμολόγοι σφάζονταν για τα κονδύλια και το σόου ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΣΕΚΟΥ κυριαρχούσε στην ελληνική κοινωνία.
Μια ακόμη μεγάλη δημοσκόπηση του taxalia έδινε προβάδισμα στο ΝΑΙ υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και ο Θόδωρος Τσουκάτος, έδινε εξηγήσεις για κάτι εκατομμύρια ευρώ που "χάθηκαν" στο ΠΑΣΟΚ και δόθηκαν από τη SIEMENS, στον Τάσο Μαντέλη, που ζούσε πια στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν.
Στη Θεσσαλονίκη μας το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξεκινούσε τη διεκδίκηση του πρώην 424 Σ.Ν., ενώ το taxalia αποκάλυπτε την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ GLORIOUS SPARTAN που ξεσήκωσε τον Αραβικό κόσμο εναντίον μας και εμείς αναρωτιόμασταν, ποιός μας έμπλεξε σε αυτή.
Ο ΙΟΣ της Ελευθεροτυπίας ξεκινούσε την επίθεσή του στον Κώστα Μαργαρίτη, ένα θέμα που το taxalia κάλυψε με πλήθος αναρτήσεων και ψύχραιμες απόψεις, ενώ έληγε αισίως η απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά.
Οι ψευτο"μακεδόνες του Αιγαίου" ετοιμαζόταν να εισέλθουν στην Ελλάδα, στο πανηγύρι της Μελίτης, το taxalia πρώτο δημοσιοποίησε το θέμα, ακολούθησε ..χαμός και τελικά όλα κύλησαν ομαλά.
Στα Σκόπια αυτοκτονούσε δημοσιογράφος, βάζοντας το κεφάλι του μέσα σε έναν κουβά με νερό και εμείς γράφαμε πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Βατοπεδίου για τις μεθοδεύσεις στη διεύθυνση πολιτικής γης.
Τότε ήταν που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τον Αμερικάνο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη και η συνέχεια απέδειξε ότι καλά κάναμε!
Η ιστορία με τον Κώστα Μαργαρίτη και τα πτυχία του Shelbourne έπαιρνε τέλος.
Oι Σκοπιανοί συνέχιζαν να προκαλούν με το πανηγύρι της Μελίτης την ώρα που στη Θεσσαλονίκη επικρατούσε χαβαλές με τη γυμνή ποδηλατοδρομία, αλλά οι Σκοπιανοί έβγαζαν ..Σκοπιανή και τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.
Οι Έλληνες άρχισαν να ανησυχούν για το τσιμπούρι φονιά , ο Σαρκοζί έπαιρνε ξεκάθαρα το μέρος της Ελλάδας και η Τουρκία συγκλονιζόταν από το σκάνδαλο Εργκένεγκον.
Το taxalia αποκάλυπτε τη συμμετοχή του Νίκου Παπανδρέου στο Δ.Σ. της Λάμψα μαζί με το Χριστοφοράκο και στην τράπεζα ΩΜΕΓΑ.
Οι νεολαίοι της ΚΝΕ ονόμαζαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τα Σκόπια , αλλά τους τακτοποιήσαμε κι αυτούς, αναγκάζοντάς τους στην επιβαλλόμενη διόρθωση, με ένα μνημειώδες ιστορικό κείμενο.
Τα Σκόπια ήταν ενθουσιασμένα όμως με τις τοποθετήσεις Έλληνα καθηγητή του κ.Ηρακλείδη με τον οποίο ασχοληθήκαμε.
Στη Μύκονο μπράβος σκότωνε τον Αυστραλό τουρίστα Doujon Zammit, μια υπόθεση που δεν θα ξεχάσουμε και δώσαμε τεράστια σημασία, ενώ ένας τρελός αποκεφάλιζε τη γυναίκα του στη Σαντορίνη, μια δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη.
Ο πατέρας του Zammit συγκλόνιζε την Ελλάδα και ο τ.βασιλιάς Κωνσταντίνος "εκπροσωπούσε" αυτόκλητα την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες, από τους οποίους βγήκε λαβωμένη η Φανή Χαλκιά την ώρα που ο Σαακασβίλι έτρωγε τη γραβάτα του και η Ισιμπαγιεβα τρέλλαινε τον κόσμο.
Η Εύα Τσουρέκα έφευγε για το MEGA κάτι που αποκάλυψε πρώτο το taxalia και ο Παλαιοκώστας είχε ένα σκασμό όπλα στο κρυσφήγετό του.
Το taxalia μετέδιδε πρώτο και αποκλειστικά την έλευση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον Ηρακλή και πάλι πρώτο το φευγιό του Ριβάλντο στο ..Καζακστάν.
Πάλι αποκλειστικά βγάζαμε στο φως απόρρητο ελληνοαμερικανικό σχέδιο για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, το οποίο επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τις εξελίξεις.
Οι Έλληνες "ψήφιζαν" obama και η κυβέρνηση εξήγγειλε τα νέα εκνευριστικά φορολογικά μέτρα και ο Γιώργος Σούρλας ασχολιόταν με το θέμα "σημαία" του taxalia: το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα.
Το taxalia αποκάλυπτε το διοικητικό μπάχαλο στον Ηρακλή με αποκλειστικότητες και ξεκινούσε η "πατάτα" του CERN την ώρα που ο Μαγγίνας απασχλούσε ανασφάλιστους Ινδούς.
Ο Γιώργος Βουλγαράκης έβλεπε την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση και οι "πρόθυμοι" έδιναν ρεσιτάλ ανθελληνισμού.
Τότε, στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, ξεκινήσαμε την καταγραφή των δημοφιλών ελληνικών blogs, κάτι που ταυτίστηκε με το taxalia που έγινε η ..AGB του διαδικτύου. Τότε ήμασταν στη θέση 264.888.
Η Gay McDouggal, έψαχνε μειονότητες και το taxalia προειδοποιούσε τον Καραμανλή για τα χαζά φορολογικά μέτρα.
Ο Νίκος Μουτσινάς λουφάριζε τον στρατό κι εμείς ανακαλύπταμε το βιντεο σοκ του Αγγλικού τηλεπαιχνιδιού, με τίτλο "τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος", θέμα που έκανε το γύρο του ιντερνετ. Το κανάλι έδωσε μια απάντηση και έμεινε εκεί.
Στις 26-9-2008, κάναμε τη σημαντικότερη παρέμβασή μας. Διορθώσαμε το site του Ο.Η.Ε.
Το μάτι του taxalia τα έβλεπε όλα, όπως και το νέο χορηγό του ΠΑΟΚ, ακόμη μια πρωτιά μας.
Κάπου εκεί ξεκινούσε η ιστορία ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΟΦΩΝ. Το taxalia υπήρξε η σημαντικότερη πηγή ενημέρωσης και σε αυτό το θέμα, με αδιάκοπη ροή πληροφοριών.
Ξεκαθαρίσαμε σε μια ιστορική ανάρτηση που συγκέντρωσε εκατοντάδες σχόλια πολλά πράγματα για το "Μακεδονικό¨, όπως κάναμε κι εδώ και παρακολουθήσαμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στα φλεγόμενα Βαλκάνια.
Δεν αφήσαμε ούτε την περίφημη υπόθεση με το βίντεο αφαίρεσης ..δονητή από κάποιον άτυχο ομοφυλόφιλο και ρίξαμε το ανάλογο κράξιμο σε τέτοιες ηλιθιότητες.
Το ΚΚΕ ξεκαθάριζε τη θέση του για το Μακεδονικό αλλά οι Έλληνες έκαναν χαβαλέ με το γιατρό της τσόντας.
Στη Θεσσαλονίκη κοκορομαχούσαν Παπαγεωργόπουλος - Αράπογλου - Μπουτάρης, οι κουκουλοφλώροι συνέχιζαν τα ίδια και η Αθλητική Κυριακή γινόταν Αθηναϊκή Κυριακή.
..
το taxalia συνέχισε με άλλες 4.000 αναρτήσεις τον αγώνα του για αξιοπρεπή ενημέρωση, φιλοξένησε εκατοντάδες άρθρα "επώνυμων" και χιλιάδες άρθρα "συναδέλφων" bloggers και διαβάστηκε πολύ.
Σε όλη αυτή την πορεία, κάναμε πολλούς φίλους και λίγους -αλλά φανατικούς εχθρούς. Κατά ευχάριστη συγκυρία, όλοι οι εχθροί μας, ανήκουν στην ίδια συνομωταξία: στους "πρόθυμους".
Κινηθήκαμε σταθερά στις ίδιες αρχές: Εντιμότητα, νηφαλιότητα, σεβασμός στις απόψεις, απομυθοποίηση των πληρωμένων "εξυπνάκηδων".
Αυτά μας έφεραν στην 5η θέση των ελληνικών ιστολογίων και μας καταξίωσαν ως μια από τις πρώτες 500 ελληνικές ιστοσελίδες όλων των "ειδών", χωρίς να "ανήκουμε" πουθενά! Σε καμιά εφημερίδα, σε κανένα "κανάλι", σε κανένα κόμμα.
Διαλέξαμε το δύσκολο τρόπο και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Πολεμάμε στη φωτιά της μάχης μέσα από τα χαρακώματα κι όχι εκ του μακρόθεν, στις σουίτες των ξενοδοχείων του Λονδίνου.
Προβάλλουμε την κοινή λογική κι όχι την "κίτρινη" εκδοχή των πραγμάτων, που εντυπωσιάζει και φέρνει λεφτά.
Προτιμούμε αναγνώστες που μας εκτιμούν, παρά λεφτά, που θα αποκτούσαμε, αν "ανταποκρινόμασταν" σε διάφορα φλερτ .
Γιατί γεννηθήκαμε σε απλοϊκές χωριάτικες κατοικίες της Φλώρινας και των Σερρών και μεγαλώσαμε στην Τούμπα και στη Χαριλάου κι όχι στο Κολονάκι και το Ψυχικό.
Γιατί τέλος, είμαστε Μακεδόνες, "αγύριστα κεφάλια".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη