31 Αυγ 2009

Ελληνική Μυθολογία

Terminal 119 Αύγουστος 2009
Ανοιχτή επιστολή προς την συντακτική επιτροπή του Γερμανικού περιοδικού «Konkret» με τον τίτλο «Ελληνική μυθολογία» με αφορμή ένα άρθρο του περιοδικού για τη δίκη Πλεύρη και τον ελληνικό αντισημιτισμό

Στο τεύχος σας 6/2009 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τον τίτλο «στο όνομα του Λαού», σχετικά με την αθώωση του νεοναζί Πλεύρη από αθηναϊκό δικαστήριο. Με το παρόν θέλουμε να επιστήσουμε τη προσοχή σε ορισμένα ακραία λάθη του αρθρογράφου Eberhard Rondholz.

Μας εκπλήσσει από που και με πια στοιχεία εκφράζεται η αντίληψη ότι «η Ελλάδα άνηκε στις λίγες από τους γερμανούς καταχτημένες χώρες, στις οποίες οι εβραίοι σχεδόν παντού μπορούσαν να υπολογίσουν σε προστασία και βοήθεια».

Ακόμα χειρότερα: Αυτή η αντίληψη ενισχύει τον ήδη διαδεδομένο μύθο για τη τάχα μου βοήθεια και συμπαράσταση των χριστιανών ελλήνων προς τους εβραίους συμπατριώτες τους. Απαριθμούμε ορισμένα μόνο από την πληθώρα στοιχείων, ξεκινώντας από παλιότερα για να καταδείξουμε ότι ο αντιεβραϊσμός και αντισημιτισμός ήταν και είναι ένα από την σύσταση της ελληνικής κοινωνίας μέχρι σήμερα εποικοδομητικό στοιχείο της.

1) Πριν το Άουσβιτς. Το 1931 πραγματοποίησαν 2.000 έλληνες εθνικιστές ένα πογκρόμ στην εβραϊκή συνοικία Καμπελ της Θεσσαλονίκης. Η συνοικία καταστράφηκε εντελώς. 10.000 έλληνες εβραίοι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στην Παλαιστίνη για να σωθούν. Μερικά χρόνια νωρίτερα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1917 (στην οποία όλες σχεδόν οι εβραϊκές συνοικίες της Θεσσαλονίκης καταστράφηκαν), κατέσχεσε ο τότε πρωθυπουργός Βενιζέλος τις περιουσίες των ελλήνων εβραίων και τους επέτρεπε να ζουν μόνο έξω από το κέντρο της πόλης. Με ειδικούς νόμους, τους ανάγκασε να ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε ξεχωριστά από τους υπόλοιπους πολίτες εκλογικά κέντρα, απαγόρεψε το Σάββατο σαν αργία τους και τους ανάγκασε να δεχτούν τη Κυριακή σαν αργία κλπ. Αυτά μόνο μερικά από τα μέτρα διακρίσεων που επεβλήθησαν.

Το αντιεβραϊκό μίσος ήταν τόσο παλιό όσο και οι πολυάριθμες σφαγές ενάντια στον εβραϊκό πληθυσμό στην περίοδο της επανάστασης των «ελλήνων» ενάντια στους Οθωμανούς, μια και οι εβραίοι θεωρούνταν ως φιλικοί προς τους Οθωμανούς (η γνωστότερη σφαγή ήταν αυτή της Τριπολιτσάς, όπου εξοντώθηκαν 32.000 εβραίοι και τούρκοι, σχεδόν όλα τα θύματα γυναικόπαιδα. Αυτή ακριβώς η σφαγή ενέπνευσε μάλιστα τόσο τον εθνικό ποιητή Σολωμό, που την εγκωμίασε ποιητικά με το ποίημα του «ο ύμνος για την ελευθερία» και που έγινε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας!)

2) Περίοδος της αντίστασης. Πριν το πόλεμο ζούσαν στην Ελλάδα 80.000 εβραίοι σε συνολικά 31 κοινότητες. Στο ολοκαύτωμα εξοντώθηκε από τους γερμανούς το 87% του εβραϊκού πληθυσμού, στην Θεσσαλονίκη μάλιστα το 96%. Η Ελλάδα ανήκει δηλαδή στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά εξόντωσης (στην Δανία πχ. που σύμφωνα με τον αρθρογράφο δεν τους βοήθησε κανείς, εξοντώθηκε το 2%). Σημαίνει δηλαδή με αυτή τη λογική ότι αν οι έλληνες χριστιανοί «βοηθούσαν» λιγότερο, θα σωζόταν περισσότεροι?

Όχι φυσικά. Ο ελληνοχριστιανικός πληθυσμός όχι μόνο στην συντριπτική πλειοψηφία του δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για το πεπρωμένο των συμπατριωτών του αλλά και ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις χάρηκε για τις συλλήψεις των συμπατριωτών του και το αξιοποίησε μάλιστα με «κέρδος».

Η οργανωμένη αντίσταση (εαμ/ελας) όχι μόνο δεν κούνησε ούτε ένα δακτυλάκι της αλλά δεν έδωσε και την ελάχιστη σημασία στην εκτόπιση και εξόντωση. Στο σύνολο του αντιστασιακού τύπου (που έβγαινε τότε σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα) δεν αναφέρονται ούτε με μια λέξη οι μαζικές συλλήψεις και οι εκτοπίσεις! Μέχρι σήμερα κρατούνται ερμητικά κλειστά στα αρχεία τους οι αποφάσεις των οργάνων του εαμ, του ελας και κκε σε σχέση με στάση τους να μην κάνουν τίποτε, μια και αυτή η στάση τους δεν ταιριάζει στους με επιμονή διαδεδομένους μύθους για ακηλίδωτη αντίσταση. Για αυτό καλύτερα να σκεπαστούν με το πέπλο της σιωπής...

Οι μεμονωμένες περιπτώσεις, που αναφέρει και ο αρθρογράφος (αλλά και άλλες, ακόμη και από τοπικές ομάδες του εαμ/ελας) που φυσικά αξίζουν όλο μας το σεβασμό και αναγνώριση ήταν μόνο από ιδιωτική ή τοπική πρωτοβουλία. Η στάση της απόλυτης πλειοψηφίας του χριστιανικού πληθυσμού απέναντι στους εκτοπισμούς και στο ολοκαύτωμα ήταν είτε ουδέτερη είτε θετική (λόγω του επικρατούντα αντισημιτισμού αλλά και λόγω των -μετά τους εκτοπισμούς - ακολουθούντων πλιάτσικων και κατασχέσεων των περιουσιών των ελλήνων εβραίων). Έτσι ούτε οι προσπάθειες του αρχιεπισκόπου δαμασκηνού αλλά και άλλων, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την εξόντωση σχεδόν του ήμισυ των εβραίων της Αθήνας (από τους 3.500 μόνο 1.800 σώθηκαν). Επομένως η έκφραση ότι «έσωσε τους περισσότερους αθηναίους εβραίους» είναι, τουλάχιστον από μαθηματικής πλευράς λάθος.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν ήταν καλύτερα. Στην Ρόδο πχ. από τους 2.200 εβραίους εξοντώθηκαν 2.000 (όταν εκεί το 2002 γινόταν η ανέγερση του μνημείου του ολοκαυτώματος, ήταν αυτό δυνατόν μόνο με την φύλαξή του από την αστυνομία επί 24ωρου βάσεως, λόγω των επιθέσεων ενάντια στούς εργάτες και στο κτίσμα από «αντιστεκόμενους» έλληνες.

Στα Ιωάννινα από τους 1.850 εξοντώθηκαν 1.860 (πριν 3 εβδομάδες καταστράφηκαν πάλι ταφόπετρες στο εκεί εβραϊκό νεκροταφείο, για τρίτη μέσα σε μερικούς μήνες φορά).

Σήμερα υπάρχουν μόνο 9 από τις 31 κοινότητες με ελάχιστα μέλη. Η εβραϊκή ζωή έχει σχεδόν εξαφανιστεί από την Ελλάδα. Αυτοί οι ακραίοι αριθμοί ήταν δυνατοί, γιατί ο πληθυσμός και η αντίσταση ΔΕΝ τους συμπαραστάθηκε και ΔΕΝ τους βοήθησε, όπως πχ. στην γειτονική Βουλγαρία (εκεί σώθηκε το 90% του εβραϊκού πληθυσμού).

3) η στάση του πληθυσμού. Στις 11 Ιουλίου του 1942 διέταξαν οι γερμανοί τους εβραίους της Θεσσαλονίκης, να μαζευτούν όλοι όσοι ήταν μεταξύ 18 και 45 χρονών, στην πλατεία ελευθερίας. Οι ελληνορθόδοξοι μαζεύτηκαν επίσης... εθελοντικά.. περίεργοι...μαζικά, για να απολαύσουν το θέαμα. Έτρωγαν ηλιόσπορα (παραδοσιακό έθιμο σε υπαίθριες εκδηλώσεις) και γλεντούσαν με τα «καψώνια» που έκαναν οι γερμανοί στους εβραίους, οι οποίοι έπρεπε να ανεχτούν όλους τους εξευτελισμούς σε μορφή γυμναστικής. Όταν κάποιος από τα θύματα τους δεν άντεχε και έπεφτε, έβαζαν τα σκυλιά τους κατά πάνω του, κάτω από τα γέλια των χριστιανών θεατών.

Όταν οι εβραίοι αναγκάστηκαν να φοράν το κίτρινο άστρο, έγραφε η «απογευματινή», εκφράζοντας τα συναισθήματα των αναγνωστών της „από τώρα θα είναι οι δρόμοι γεμάτοι φωτεινά αστέρια, που θα φοράνε οι σκατοεβραίοι».

Στην διάρκεια ακόμη της εκτόπισης των εβραίων της Κέρκυρας, εισέβαλε ο ελληνικός όχλος στην εβραϊκή συνοικία και επιβλήθηκε στο πλιάτσικο της. Ο δυναμισμός του ήταν τόσο ακραίος που ανάγκασε τους γερμανούς να βγάλουν ένα διάταγμα απειλώντας με εκτέλεση τους πλιατσικολόγους (ως γνωστό οι γερμανοί έκαναν ακόμη και τα μεγαλύτερα τους εγκλήματα με τάξη).

Οι ίδιες εικόνες στα Ιωάννινα, στη Ρόδο, στην Θεσσαλονίκη, για να αναφέρουμε μόνο τις μεγαλύτερες κοινότητες.

Στην Θεσσαλονίκη εκπλήρωσαν οι γερμανοί (για να κερδίσουν τη συνεργασία των ελλήνων) το επί 15 χρόνια ανοιχτό αίτημα τους και τους πρόσφεραν το παλιότερο εβραϊκό νεκροταφείο της Ευρώπης, με πάνω από 300.000 τάφους, ελεύθερο προς κατάσχεση και πλιάτσικο.

Μια εβδομάδα μετά την διορία μεταφοράς των λείψανων, εισόρμησαν οι χριστιανοί έλληνες στο νεκροταφείο και ξήλωσαν ότι μπορούσαν να κουβαλήσουν. Μέχρι και σήμερα συναντά κανείς ταφόπετρες από το νεκροταφείο, είτε σε σκάλες, είτε σε ταράτσες και τοίχους είτε σε αυλές σαν διακοσμητικό στοιχείο (έχτισαν μάλιστα με τις ταφόπετρες ακόμη και εκκλησία, τον Άγιο Δημήτριο)

Συνολικά, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 550.000 τμ. Πάνω στο νεκροταφείο κτίστηκε το αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι έλληνες καθηγητές και οι νέοι διδάσκουν και μαθαίνουν - επί λέξη - για την ζωή, πάνω στα λείψανα των εβραίων. Και κάπου-κάπου πραγματοποιούνται εκεί και τελετές απονομής τιμητικών τίτλων και μεταλλίων για ανθρωπισμό και άλλα επαγγέλματα...

«Όταν βγήκαν οι νόμοι της Νυρεμβέργης» γράφει η ιστορικός Ρένα Μόλχο «οι εβραίοι αφέθηκαν μόνοι και αβοήθητοι».

Σύμφωνα με τον Σταυριανό, ένα τρίτο του χριστιανικού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης είχε κέρδος από την εκτόπιση και το ολοκαύτωμα, γύρω στα 50.000 άτομα. Όταν οι ελάχιστοι επιζώντες γύρισαν πίσω, δεν μπορούσαν να μπουν στα σπίτια τους, γιατί είχαν ήδη καταληφθεί. Επιζώντες και οι απόγονοι τους, περιγράφουν τις πολύχρονες δικαστές προσπάθειες τους, να πάρουν πίσω τα σπίτια τους! Με ελάχιστη επιτυχία. Μόνο 5% των επιζώντων και των απόγονων τους επανέκτησαν τα σπίτια τους. Από τα 12.000 κτίρια που κατασχέθηκαν, μόνο 300 επανήλθαν στους ιδιοκτήτες τους. Από αυτά μόνο 30 ήταν σε κατοικήσιμη κατάσταση (ανάμεσα στα αλλά και επειδή πολλοί έλληνες τα κατέστρεφαν, ή σκάβανε υπόγεια και τοίχους για να ανακαλύψουν «τις λίρες των εβραίων»). Από τα 2.300 μαγαζιά και επιχειρήσεις μόνο 50 επιστράφηκαν. Αυτοί οι αριθμοί λενε μόνο ότι ίσως ήταν καλύτερα για τους εβραίους της Θεσσαλονίκης εάν η ελληνική κοινωνία στέκονταν αδιάφορη απέναντι στην τύχη των εβραίων.

4) Σήμερα

Ακόμη και για σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για αδιαφορία.

Στη διάρκεια της δίκης (περιλαμβανόμενης και της έφεσης) προσφέρθηκε η αντιεξουσιαστική εφημερίδα «Βαβυλωνία» σαν μάρτυρας υπεράσπισης του Πλεύρη, για να προστατέψει την «ελευθερία του λόγου», όπως έγραφε.

Στη διάρκεια της δίκης καλούσε η ελληνική αντιφα να μην υποστηριχτεί το ΚΙΣ διότι όπως έγραφε, πρόκειται για πράκτορες του Ισραήλ!

Στην διάρκεια της δίκης είχε μετατραπεί η ισραηλινή πρεσβεία σε λαϊκό προσκύνημα αριστερών και ακροαριστερών ομάδων, όπου σε εβδομαδιαία διαστήματα διαδήλωναν ενάντια στο Ισραήλ, λόγω του πόλεμου στην Γάζα.

Στη διάρκεια της δίκης βεβηλώνονταν συναγωγές (πχ. Βόλος) από ακροαριστερές ομάδες

με αντισημιτικά συνθήματα.

Όχι αδιαφορία αλλά απόλυτη συνένωση, σε ότι αφορά τους εβραίους, ισχύει ανάμεσα στον πληθυσμό και ανάμεσα στην αριστερά.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο και για κανέναν άλλο δεν υπάρχουν ανοιχτές αντιπαραθέσεις σε αυτό το θέμα. Γιατί να τσακώνονται για την τύχη των εβραίων όταν υπάρχει ομοφωνία?

Και να ολοκληρώσουμε, το πασοκ με τον απαίσιο αντισημιτισμό του δεν στέκει μόνο του. Η εφημερίδα του ΚΚΕ ο ριζοσπάστης, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του - σύμφωνα με το σλόγκαν , μια εικόνα λεει περισσότερα από χίλια λόγια- εδώ και χρόνια σε κάθε ευκαιρία μια γραφική εικόνα, στην οποία τα άστρα της σημαίας των ηπα μετατρέπονται πρώτα σε άστρα του Δαβίδ και μετά σε αγκυλωτούς σταυρούς.

Η ριζοσπαστική εφημερίδα της αριστεράς «Πριν» του ΝΑΡ, του κόμματος στο οποίο ήταν υποψήφια η Jutta Ditfurth στις ευρωεκλογές του 1999, είχε σαν κύριο τίτλο της το 2006, «Εβραίοι δολοφόνοι θα πληρώσετε» κλπ., κλπ.

Ο αντισημιτισμός είναι σήμερα στην Ελλάδα (στην μορφή του αντισιωνισμού, αλλά όχι μόνο) μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για κέρδος μελών και δυναμώματος των αριστερών γραμμών. Με αφορμή τη διένεξη στην μέση ανατολή, βεβηλώνονται μνημεία ολοκαυτώματος, (πχ. το 2006 από το κκε στην Θεσσαλονίκη), λερώνονται συναγωγές, δυσφημίζεται το ΚΙΣ σαν πράκτορες κλπ. (ο στο κείμενο αναφερόμενος αντιφασίστας και ακούραστος αγωνιστής ενάντια στον αντισημιτισμό και ρατσισμό Ανδρέας Χριστινίδης ανήκει – πιο σωστά ανήκε* – στις ελάχιστες σταγόνες στον αντισημιτικό ωκεανό).

Η καταστροφική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα φαίνεται καθαρά και από τους επικριτές και τις καταγγελίες τους για την αθώωση του Πλεύρη από το αθηναϊκό δικαστήριο. Θεωρούν την απόφαση ντροπή γιατί αυτό θα βλάψει «την ελληνική δικαιοσύνη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο» (αντί να χαίρονται... ότι κάτι είναι και αυτό).



Με φιλικούς χαιρετισμούς



Terminal 119

για την ατομική και κοινωνική αυτονομία,


Θεσσαλονίκη, 17.06.2009

*Ο Ανδρέας Χριστινίδης πέθανε σε ηλικία 78 ετών στις 2 Ιουνίου 2009 στην Αθήνα

ΥΓ. Η δημοσίευση του παρόντος στο περιοδικό σας είναι επιθυμητή, με τη προϋπόθεση όμως να μην περικοπεί αλλά να δημοσιευθεί ολόκληρο.

www.cohen.gr

Εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο στο Καυτατζόγλειο


Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικών και των ανδρών παροχής ασφάλειας της ΠΑΕ Ηρακλής για το επεισόδιο που διαδραματίστηκε στο «Καυτανζόγλειο Στάδιο», κατά την αναμέτρηση της γηπεδούχου ομάδας με τον Άρη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης.
Με έγγραφο που διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο ανώτερος εισαγγελέας ζητά να... διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της συνέργειας -δια παραλείψεως- σε έργω εξύβριση και βιαιοπραγία.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί ο ρόλος των επικεφαλής των αστυνομικών οργάνων που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς επίσης του προσωπικού ασφαλείας της ΠΑΕ Ηρακλής που έχει επιφορτιστεί με τη φύλαξη του γηπέδου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τράκαρε με τρένο και σώθηκε !


«Άγιο» είχε 41χρονος, ο οποίος βγήκε αλώβητος από το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, ύστερα από σύγκρουση με επιβατική αμαξοστοιχία.Το ατύχημα σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 8 το πρωί, σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση στο Καψοχώρι Ημαθίας, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να παρακάμψει τις μπάρες και να διασχίσει τη διάβαση. http://laikoyra.blogspot.com/

Η παραίτηση Μανώλη κι ο άσος στα χέρια του Καραμανλή


Η προ καιρού αναγγελθείσα παραίτηση Μανώλη, δεν αποτελεί πλέον είδηση. Έμελλε ωστόσο η υποβολή της να συνδυασθεί - με σύμφωνη γνώμη της Ρηγίλλης - σε χρόνο ώστε, να μη διαταραχθεί έτι περισσότερο το κλίμα, σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος. Είναι γεγονός, ότι ο Μανώλης πονάει ταυτόχρονα τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για την ίδια την παράταξη, και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να κάνει "ζημιά" σε κανέναν εκ των δύο. Από την ανάλυση του περιεχομένου της επιστολής παραίτησης και μόνο, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε και τις ...προθέσεις του.

Γράφει συγκεκριμένα: "...Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, ν' ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν, αναδεικνύοντάς τον αρχηγό και δυο φορές Πρωθυπουργό..."

η συνέχεια εδώ>

Αλέξανδρος ο Μέγας

Είναι "Μέγας" ο Αλέξανδρος; ΝΑΙ. Και μόνο για τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για να τον αποκαθηλώσουν από τη συνείδηση των Ελλήνων και να τον καταστήσουν ως έναν "ομοφυλόφιλο σφαγέα", ΝΑΙ. 2.500 χρόνια μετά και κάποιοι καταξοδεύονται ακόμη και γράφουν περισπούδαστα άρθρα, διαστρεβλώνοντας τις πηγές, μόνο και μόνο για να φθείρουν το συμβολισμό, που έχει για τους Έλληνες. Δυστυχώς, ο κύβος ερίφθη: ο Αλέξανδρος, ήταν Μέγας !
δείτε το βίντεο>>>

Αλέξανδρος ο Μέγας Alexander der Große Аляксандр Македонскі Александър Македонски Alejandro Magno Aleksanteri Suuri Александр Македонский Alexandre le Grand अलेक्झांडर द ग्रेट Александар Велики ...

Οι διάλογοι οπαδού - Σηφάκη

Χιουμοριστική προσέγγιση από τον τρομερό Drseeng
Τη σοβαρή προσέγγιση την κάναμε το πρωί, εδώ

Letter to Dora Bakoyiannis


World Pan Macedonian Associations
E-mail: ninagatz@comcast.net
Tel: 603-742-0466
FAX (603) 617-2977.
Web: http://www.macedonia.info/
30 Αυγούστου 2009
Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη
Υπουργείο Εξωτερικών
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 100 21 Αθήνα
Κυρία Υπουργέ,
Η επιστολή αυτή γράφεται με αφορμή την άδικη λεκτική επίθεσή σας δημοσίως στην
Ύπατο Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κ. Νίνα Γκατζούλη και στην Πρόεδρο...
του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών στη Νέα Υόρκη κ. Αθανασία Μπίσκα στο Ηράκλειο
της Κρήτης, τον περασμένο Ιούλιο. Παρά το γεγονός ότι σας προσέγγισαν με φιλική διάθεση
για να σας χαιρετίσουν στη γενέτειρά σας, στο πλαίσιο του 41ου Συνεδρίου της Παγκρητικής
Ένωσης Αμερικής, δέχθηκαν την έντονη έκφραση της δυσαρέσκειά σας για την κριτική που,
όπως ισχυρισθήκατε, σας άσκησαν οι Μακεδόνες του εξωτερικού κατά τη διάρκεια των
εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των ανά την υφήλιο Παμμακεδονικών Ενώσεων
στο Λιτόχωρο Πιερίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου
Παπούλια.
Ως μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο ουδέποτε ασκήσαμε κριτική
στο πρόσωπό σας μέσα από τα επίσημα ψηφίσματα των συνεδρίων μας. Είναι γεγονός ότι οι
θέσεις και τα ψηφίσματα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, καθώς και των λοιπών
Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο διαφοροποιούνται από τις θέσεις και τις απόψεις
που εσείς εκφράζετε. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι από την ημέρα των ιδρύσεών τους οι
Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν αποδέχονται τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγα του όρου να
συμπεριλαμβάνονται στην ονομασία των Σκοπίων. Γνωρίζετε ότι η ακλόνητη αυτή θέση μας
ταυτίζεται με τη βούληση του 85% του ελληνικού λαού.
Παρακολουθώντας τη διεθνή (Αμερικανική και Ευρωπαϊκή) συγκυρία είμαστε
αισιόδοξοι για την εξέλιξη του θέματος και είναι αλήθεια ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την
ηττοπαθή στάση του Υπουργείου Εξωτερικών. Για εμάς είναι αδιανόητες οι δηλώσεις και
μάλιστα από εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού, του τύπου «χάσαμε το
παιχνίδι, επειδή 125 χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’». Τα εθνικά
κεκτημένα δεν αποτελούν και δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζονται ως «παιγνίδι». Η
ηττοπάθεια εκ μέρους της ελληνικής πλευράς «θρέφει» την αδιαλλαξία και αλαζονεία της
γείτονος χώρας.
Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την Υφήλιο
Η οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για την
γείτονα χώρα είναι άκρως επικίνδυνη για τον Ελληνισμό. Σύνθετη ονομασία σημαίνει ότι ένα
πολυεθνές, σλαβοαλβανικό επί το πλείστον, μόνον 18 χρόνων κράτος, θα μοιράζεται το
αρχαίο όνομα της Μακεδονίας μας με τον ελληνισμό. Επιπλέον, η λέξη «Μακεδονία» μετά
από 3000 χρόνια θα αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο κράτος βορείως της Μακεδονίας μας με
τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος.
Είναι καιρός να εξηγήσει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για ποιον λόγο
κατόρθωσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», όπως αναφερθήκατε στην
συνάντησή σας με τις κυρίες Γκατζούλη και Μπίσκα στο Ηράκλειο, «από 125 κράτη» και
ποιος είναι ο υπεύθυνος για την ανικανότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η οποία
απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων και επέτρεψε αυτή την εξέλιξη. Είναι αδιανόητη η
πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από την Ινδία, μια χώρα στην οποία
διδάσκεται η ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τη στιγμή μάλιστα που η παγκόσμια
διανόηση έχει λάβει σαφή θέση υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Τι μήνυμα δίνει στη γείτονα Τουρκία των 75 εκατομμυρίων όταν η Ελλάδα
διαπραγματεύεται το όνομα «Μακεδονία» με τους Σκοπιανούς των 2 εκατομμυρίων;
Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία με την ενεργό, συνεπή και κατά συνέπεια επιτυχή
πολιτική της, ξεπέρασε όλα τα νόμιμα εμπόδια όλων των αποφάσεων του ΟΗΕ και έχει
καταφέρει όχι μόνον να εξισώσει πολιτικώς την ΤΔΒΚ, αλλά επιπροσθέτως να χτυπά τη
θύρα της Ε.Ε. χωρίς να υποχωρεί για ό,τι κρίνει να εξυπηρετεί τα εθνικά δίκαια και
συμφέροντά της.
Η πρωτοβουλία επιστολής προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από
πανεπιστημιακούς αρχαιολόγους και ερευνητές, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ουδεμία
απολύτως σχέση είχε με πρωτοβουλία του τέως πρέσβη στην Ουάσινγκτον κ. Αλ. Μαλλιά
και το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως ισχυρισθήκατε. Δεν είναι έργο του Ελληνικού
Υπουργείου Εξωτερικών. Αντιθέτως ουδόλως αξιοποιήθηκε από αυτό. Θα λέγαμε μάλιστα
ότι αγνοήθηκε με προκλητικά επιδεικτικό τρόπο με λαμπρή εξαίρεση τον Πρόεδρο της
Ελληνικής Βουλής κ. Δ. Σιούφα.
Όταν η εν λόγω επιστολή περιήλθε στην προσοχή του κ. Πρέσβη Αλ. Μαλλιά από
την Ελληνική Πρεσβεία της Τουρκίας, ανώτατο στέλεχος της Πρεσβείας επικοινώνησε μαζί
μας αναρωτώμενος για την κίνηση αυτή των αρχαιολόγων. Του απαντήσαμε πως η επιστολή
προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια ανεξάρτητη –όπως και πραγματικά
είναι- κίνηση των καθηγητών και ερευνητών της ιστορίας οι οποίοι προέρχονται από
πανεπιστήμια κύρους πολλών χωρών. Η κίνηση αυτή των αρχαιολόγων δεν είχε πρόθεση την
στήριξη της ελληνικής πλευράς αλλά τη διαφύλαξη του επιστημονικού τους αντικειμένου
από αυθαίρετες παραχαράξεις.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από το 1947 ήταν οι
πρώτες που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις προδιαγραφόμενες εξελίξεις και τα
σημερινά αδιέξοδα.
Η έκφρασή σας προς τις εν λόγω προέδρους των Μακεδονικών οργανώσεων ότι οι
Ελληνες των ΗΠΑ «είναι αχάριστοι και ενεργούν από την ασφάλεια της Αμερικής» ήταν
δυστυχώς ατυχής.
Page 2
Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την Υφήλιο
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρεμβαίνουμε στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος,
η οποία είναι ευθύνη της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης. Όμως, έχουμε το δικαίωμα ως
πολίτες και ψηφοφόροι χωρών στις οποίες ζούμε -και πολλοί από εμάς πολίτες και
ψηφοφόροι της Ελλάδος-, να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας και τις απόψεις μας στα
ψηφίσματα των Συνεδρίων μας και προς τις κυβερνήσεις μας για ένα θέμα που αφορά την
πολιτιστική μας κληρονομιά και την εδαφική ακεραιότητα της γενέτειρας πατρίδας μας.
Οι ενέργειες της ομογένειας πρέπει να ενδυναμώνουν την διαπραγματευτική θέση της
Ελλάδας και όπως άλλωστε εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας μας έχουν διαβεβαιώσει,
αποτελούν άλλοθι στις διαπραγματεύσεις της με την άλλη πλευρά. Επισυνάπτουμε το
κείμενο του ψηφίσματος το οποίο διαβάστηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής
Δημοκρατίας. Λυπούμεθα πολύ που εσείς απουσιάζατε από τις εργασίες του παγκόσμιου
συνεδρίου μας, ώστε να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο.
Μετά τιμής,
Πρόεδρος Παμμακεδονικών Ένώσεων ανά την Υφήλιο
& Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ενώσης ΗΠΑ
Νίνα Γκατζούλη
Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας
Δημήτρης Μηνάς
Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά
Χαράλαμπος Μουτουσίδης
Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης
Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου,
Πρόεδρος Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής
Αμύντας Παπαθανασίου
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή
Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Περιφερειάρχη ΣΑΕ ΗΠΑ κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Page 3

ΨΗΦΙΣΜΑ
10ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο. σε συνεδρίαση του 10 Παγκοσμίου Συνεδρίου στο Λιτόχωρο Πιερίας που συνήλθε από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου του 2009 έχοντας υπ’ όψη τις τελευταίες εξελίξεις στο κρατίδιο της Π.Γ.Δ.Μ αποφάσισε τα ακόλουθα:
Έντονα διαφωνούμε με την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να δεχθεί σύνθετη ονομασία πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους.
Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας της Π.Γ.Δ.Μ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά, επομένως στο όνομα πρέπει να υπάρχει εθνολογικός προσδιορισμός.
Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της Π.Γ.Δ.Μ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του και να μην αφήνει υπονοούμενα για τη γλώσσα και τους κατοίκους.
Ζητούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της Π.Γ.Δ.Μ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.
Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία.
Ζητούμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε ο Ελληνικός Λαός να έχει την τελευταία λέξη στο θέμα του ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ.
Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής - Αμύντας Παπαθανασίου

11 Ιουλίου 2009

News from Skopje (FYROM)

24 Ore "They Are Listening To Greek Music To Spite Gruevski"
by Ardian Mehmeti: Skopje 27 Aug 2009. In various public bars and on different websites, Albanian youths are increasingly listening to Greek music -- as they say -- to spite the SlavoMacedonians and Gruevski. The immense irritation and the intense hatred against the current FYROMacedonian prime minister have started to manifest themselves in this realm as well. According to them,....
the expression of this kind of annoyance is directed at objecting to this government, which has come into conflict with Greece over the name issue. We were caught by surprise when we noticed that a local public bar in Tetovo was playing Greek music.
One of the waiters told us that listening to this kind of music had become a daily routine, which, in his view, is happening for a particular reason. "Yes, normally, there is tendency to make a mockery of this issue by listening to this kind of music to spite the SlavoMacedonians and please the Greeks, but we also listen to this music because it is fascinating music," Tetovo waiter Arlind said. The Greek music is so loud that even passersby can hear it outside the pubs. Nonetheless, on internet forums one can spot different debates about the preference for Greek music and precisely about the FYROMacedonian Government's trend of promoting the policy on antiquity, thus appropriating ancient elements.
There are short texts and messages explaining why Greek music is being listened to. "This guy Gruevski has forced me to listen to Greek music. Lately, I have participated in Greek internet forums to voice my support for the Greek party on the name dispute." "Because of resentment against this government, I prefer Greek songs." These and other messages have recently been posted on various internet forums.

Τα πεζοδρόμια είναι για τα αυτοκίνητα. Πόσες φορές θα σας το πούμε;



"γάιδαρος στη Ξάνθη", τιτλοφορείται το e-mail του οργισμένου Ξανθιώτη.
"Σε λίγο θα παρκάρει πάνω μας", γράφει ο φίλος.

Αν μπορούσε θα το έκανε, φίλε μου, τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει τον έλληνα με το Ι.Χ. Φαρμακερός συνδυασμός. Ανίκητος.

e-epiloges, Διαβάστε στα ελληνικά blogs:

σήμερα στις 23:00 ακριβώς στην εκπομπή Blog Time στο enimerwsi radio
http://enimerwsi-gr.blogspot.com/
...
«6η μέρα καίγεται το Los Angeles και ακόμα να παραιτηθεί ο ανίκανος, κουρασμένος φθαρμένος, δολοφόνος των ζώων του δάσους κ.λπ»
dexiextrem
ΠΑΜΜΕ: Να κατατεθεί τώρα ο νέος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα
pamme.eu
Ο Μανώλης έφυγε τελικά από το Μαντρί
kafneio-gr
Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΗΔΙΑ!
biocosmology
ΑΝΟΡΕΞΙΑ
i diadromi
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το πιό ακριβό οικόπεδο στον κόσμο
greeknation
Αδιέξοδο στις συνομιλίες Αθηνών-Σκοπίων για το όνομα
foreign press
Oι παχύσαρκοι έχουν μικρότερο εγκεφαλο
genetistis ΝΕΟ BLOG !
ΤΟ TRAFFICKING ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
blog tou fititi
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!Ποιος συνδικαλιστής παίρνει το 1/4 των αποδοχών του Αράπογλου...
papatzides
O Σισέ δε διαφήμιση της WIND
my69
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ - ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
sportsmme
"ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2009"
kontari
ΠΑΣΟΚ: ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ»…
Γιάννης Παπαϊωάννου
ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
elliniko-forum
Δωρεάν Laptop σε μαθητές της Α' Γυμνασίου
politiki protasi
Πώς μπορώ να δω το γραπτό μου στις πανελλαδικές;
news24
ΤΑ ΚΟΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΥΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
antistasi.org
Κάθειρξη στον πλέον διαβόητο Αμερικανό hacker
epikairo.gr

Ο Καραμανλής δεν μπορεί να κινηθεί εκτός «πλαισίου»:

Ο Καραμανλής δεν μπορεί να κινηθεί εκτός «πλαισίου»:
κόντρα στα συμφέροντα που εξυπηρετεί
του Θύμιου Παπανικολάου

Το χειρότερο «υλικό» για να ερμηνεύσεις μια πολιτική κατάσταση είναι τα δημοσιογραφικά σενάρια και οι «αποκλειστικές» πληροφορίες, ή τα λόγια των πολιτικών.

Όλα αυτά μένουν στην επιφάνεια των πραγμάτων και σε γαργαλιστικές ιστορίες περί «ανικάνων» προσώπων, «κουρασμένων» ή «άτολμων» πρωθυπουργών και τα παρόμοια…

Αναμφίβολα οι «προσωπικές ιδιότητες» των πολιτικών συμβάλουν σημαντικά πάνω στο παιχνίδι που παίζεται στην πολιτική σκακιέρα. Το καθοριστικό σε αυτό το παιχνίδι είναι η «σκακιέρα»: Δηλαδή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι πολιτικοί και ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους.

Η «Σκακιέρα», όμως, δεν βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών, αλλά των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Οι πολιτικοί και κάθε κυβέρνηση κινούνται ΕΝΤΟΣ του ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ πλαισίου, ΕΝΤΟΣ του πλαισίου του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: του καπιταλιστικού συστήματος που η πραγματική εξουσία βρίσκεται στα χέρια των ισχυρών οικονομικών ελίτ, των υπερεθνικών κέντρων.

Τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα, καθώς και τα ενσωματωμένα «αριστερά» κόμματα εντός αυτού του κάδρου κινούνται. Ιδιαίτερα εγκλωβισμένη σε αυτό το κάδρο είναι η εκάστοτε κυβέρνηση η οποία δεν έχει και την πολυτέλεια των ανέξοδων αντιπολιτευτικών λόγων.

ΕΝΤΟΣ, συνεπώς, αυτού του καθορισμένου καπιταλιστικού πλαισίου κινούνται οι πολιτικοί υπηρέτες (υπηρέτες είναι και όχι τα μεγάλα αφεντικά), ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ταυτόχρονα και το δικό τους «παιχνίδι», και προωθώντας και τα «ειδικά» συμφέροντα φιλικών μερίδων του κεφαλαίου.

Το «παιχνίδι» τους, στο καθορισμένο τερέν, συνίσταται σε τούτο: Να αναδειχτούν ως οι καλύτεροι ηγετικοί εκφραστές των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του συστήματος, ως οι ηγετικές φυσιογνωμίες των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ και όχι των «ΕΙΔΙΚΩΝ» συμφερόντων του κεφαλαίου. Συνακόλουθα το «παιχνίδι» τους στοχεύει και στη δική του σωτηρία…

Με αυτά τα δεδομένα και εντός του δοσμένου ασφυκτικού πλαισίου μπορεί να ερμηνεύσουμε τις κινήσεις των πολιτικών και τις ικανότητές τους: Ικανότητες στην υπηρεσία των συμφερόντων που υπηρετούν και όχι στην υπηρεσία της κοινωνίας, στην υπηρεσία της δικής τους πολιτικής δικαίωσης (αλλά και σωτηρίας) απέναντι στους «νταβάδες»: Διεθνείς και εγχώριους.

Το να ξεκινάμε να ερμηνεύουμε τη στάση και τις «κινήσεις» των πολιτικών με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, το έθνος και τα εθνικά ή μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πού ζούμε και πού βρίσκεται η εξουσία.

Ξεκινώντας από δω μπορούμε να βρούμε το κλειδί ερμηνείας της σημερινής πολιτικής κατάστασης και των «κινήσεων» του Καραμανλή.

Για να ξετυλίξουμε το Μίτο της Αριάδνης πρέπει να δούμε ποιο είναι το ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ των ισχυρών κέντρων εξουσίας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α). Αυτά τα κέντρα και υπέρ- κέντρα εξουσίας θέλουν άμεσα να προωθήσουν ιστορικές γεωπολιτικές λύσεις στην περιοχή και να λύσουν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τα εθνικά μας θέματα σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να πάρει το κόστος αυτών των λύσεων.

Άμεσος συνεπώς στόχος: Οικουμενικά πολιτικά σχήματα. Και αυτά περνάνε μέσα από τη «διάσπαση» των υπαρχόντων (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά).

β). Τα υπερεθνικά και ντόπια κέντρα γνωρίζουν καλά επίσης ότι η κρίση του συστήματός του είναι τόσο οξεία που απαιτεί «συγκυβερνήσεις» και «οικουμενικά σχήματα» για να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Η κρίση στην Ελλάδα, με δεδομένο τον ΕΦΙΑΛΤΗ της λαθρομετανάστευσης, θα προκαλέσει εκρηκτικούς λαϊκούς σπασμούς. Τέτοιες καταστάσεις για να αντιμετωπιστούν από το καθεστώς απαιτούνται πλατιές πολιτικές συναινέσεις.

Ο Καραμανλής και οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός δεν μπορεί ΠΟΤΕ να πάει «κόντρα» σε αυτά τα ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του κεφαλαίου.

ΚΟΝΤΡΑ πηγαίνουν μόνο τα λαϊκά κινήματα και οι ηγέτες τους. Ηγέτες που δεν στηρίζονται στο κράτος, αλλά στον οργανωμένο λαό.

Μέσα βεβαίως εδώ μπορεί να υπάρχουν και αντιτιθέμενα οικονομικά συμφέροντα και ο Καραμανλής να έχει και τις επιμέρους «διαφορές» του, τις επιμέρους «αντιλήψεις» του για την προώθηση και των ειδικών συμφερόντων. Ωστόσο, όλα αυτά δεν μπορούν να επιλυθούν ΕΞΩ από το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ του συστήματος που υπηρετεί.

Παγιδευμένος, συνεπώς, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των οξύτατων απαιτήσεων του κεφαλαίου, προσπαθεί να ελιχθεί έτσι, ώστε να προβληθεί από τα πράγματα ως ο μεγάλος ηγέτης του καθεστώτος.

Αν θα το πετύχει είναι άλλο ζήτημα.

Μια κίνηση, όμως, που φαίνεται να είναι στρατηγική και μελετημένη είναι αυτή που για μας είναι «πλήρης υποταγή»: Η αποδοχή των εκλογών, αν δεν συμφωνήσει ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια μίνιμουμ συναίνεση, στα οικονομικά και στον Πρόεδρο.

Εδώ ο Καραμανλής προσπαθεί να προλάβει τα πράγματα και να ανοίξει το δρόμο των οικουμενικών σχημάτων με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια ήττα κόντρα σε αυτό μπορεί να τον πετάξει έξω από το παιχνίδι.

Αυτό που κινδυνεύει να πάθει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί καλά τις απαιτήσεις των μεγάλων πατρόνων.

Αυτά τα κόμματα είναι τόσο σάπια που δεν μπορεί κανένα να κυβερνήσει σήμερα μόνο του. Αυτό διευκολύνει υπερβολικά τα σχέδια αυτών που απεργάζονται το τέλος μας.

Από την μεριά τους οι αστοί πολιτικοί και η ενσωματωμένη «αριστερά» προσπαθούν αγωνιωδώς να «πλασαριστούν» στο νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο Καραμανλής, λοιπόν, από τη δική του οπτική (την καθεστωτική) δεν ενεργεί και τόσο ανόητα, όσο νομίζουμε. Μπορεί να μην έχει υπολογίσει σωστά όλους τους παράγοντες της πολιτικής σκακιέρας και να χάσει παντελώς το «παιχνίδι».

Το να θρηνούμε εμείς για τις κινήσεις του Καραμανλή είναι ηλίθιο.

Αν περιμένουμε τις λύσεις από τους πολιτικούς τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

Δασικές πυρκαγιές.Ερωτήματα μετά τη λήξη

Δασικές πυρκαγιές:
Βασικά ερωτήματα μετά τη «σειρήνα λήξης»...
από τη Λιάνα Γούτα
Μετά τις φλόγες, τα χιλιάδες στρέμματα καμένης γης και δάσους. «Η σειρήνα... λήξης του συναγερμού» σήμανε, λέμε οι άνθρωποι της βιομηχανίας και όσοι έχουμε εμπλακεί σε Σχέδια Αντιμετώπισης Κρίσεων. Μόνο που με τη ‘’σειρήνα λήξης’’ του περιστατικού ξεκινάει πάντα και αμέσως ο απολογισμός. Και επιτέλους, αυτόν τον απολογισμό μαζί με τα μέτρα και τις διορθωτικές κινήσεις, θέλουμε όλοι να τον δούμε. Γιατί εδώ, δε μιλάμε για ένα απλό συμβάν, αλλά για ολέθριες πυρκαγιές που καταστρέφουν φυσικό πλούτο, περιουσίες, ζωές και που υπονομεύουν το μέλλον μας!
Και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σε βασικά ερωτήματα είναι πολλές!
Πρώτον, σε ό,τι αφορά την Αντιμετώπιση...
Ερωτήματα όπως το αν έχουν καταστρωθεί Σχέδια Αντιμετώπισης περιστατικών αυτής της έκτασης... Αν τα Σχέδια είναι κατάλληλα επικαιροποιημένα, ο εξοπλισμός κατάλληλος και συντηρημένος, το προσωπικό διαθέσιμο και εκπαιδευμένο, ο συντονισμός όλων των Αρχών που εμπλέκονται αποτελεσματικός. Αν πραγματοποιούνται Ασκήσεις Ετοιμότητας για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα των Σχεδίων αλλά και για να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των εθελοντών και των περιοίκων....
Κάθε Σχέδιο Αντιμετώπισης για να θεωρείται αξιόπιστο πρέπει να δοκιμάζεται, να αξιολογείται και να αναθεωρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και σε αυτό να συνυπολογίζεται και η εμπειρία από τα πραγματικά περιστατικά, πολυτιμότερη από κάθε τι άλλο. Υπάρχουν χώρες της ΕΕ όπου οι ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας είναι στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι μαθαίνουν έτσι να αναγνωρίζουν τα περιστατικά, τη διαβάθμιση και την κρισιμότητά τους, εκπαιδεύονται να ενεργούν κατάλληλα και με ασφάλεια.
Οι πρόσφατες πυρκαγιές κατέδειξαν ακόμα μια φορά ότι απέχουμε πολύ από όλα αυτά!
Δεύτερον σε ό,τι αφορά την Πρόληψη...
Ακόμα κι αν βελτιώσουμε την επιχειρησιακή ικανότητα καταστολής, η έμφαση πρέπει να δοθεί στην Πρόληψη, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που έχουν επιτελεσθεί τις τελευταίες δεκαετίες ως προς τη χρήση και την εκμετάλλευση των δασών, την απομάκρυνση της εύφλεκτης δασικής ύλης, την αποτελεσματική επίβλεψη του δάσους κλπ. Δε θέλουμε μόνο να μπορούμε να σβήνουμε πυρκαγιές, θέλουμε πρωτίστως να τις αποτρέπουμε!...
Τρίτο και σημαντικότερο, σε ό,τι αφορά την εξάλειψη του Κινήτρου....
...που δεν είναι άλλο από την οικοπεδοποίηση! Οι Νόμοι να είναι πια Νόμοι. Νόμοι που να τηρούνται και να εφαρμόζονται με ακρίβεια και συνέπεια. Που να τιμωρούν τον εμπρηστή παραδειγματικά, που να αποτρέπουν και να τιμωρούν κάθε αυθαιρεσία. Που να διασφαλίζουν ότι το Δάσος παραμένει Δάσος και τα καμένα ξαναγίνονται Δάση! Ότι δε φυτρώνουν σπίτια και αναψυκτήρια εκεί που πριν ήταν δάσος. Κι είναι εύκολο πια, ακόμα και γι αυτή τη χώρα, να ολοκληρώσει επιτέλους την ορθή καταγραφή, την οργάνωση και την παρακολούθηση των δασικών εκτάσεων, με Κτηματολόγιο, Δασικούς χάρτες, συστήματα επίβλεψης και παρακολούθησης. Στην εποχή της πληροφορικής, των νέων τεχνολογιών, ακόμα και των δωρεάν χαρτών του Google, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την έλλειψη στοιχείων και αρχείων, για την παράλειψη καταγραφής και παρακολούθησης, στην υπηρεσία της στοιχειώδους προστασίας του φυσικού μας πλούτου...

Ποδηλατόδρομοι στη Θεσσαλονίκη: Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε

Το πρωί, στο άρθρο μας Ποδηλατόδρομοι στη Θεσσαλονίκη.ΒΙΝΤΕΟ από την κατασκευή λέγαμε ότι σε έξη μήνες τα κολονάκια θα σπάσουν και θα παρκάρουν αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο της Αγίου Δημητρίου, από την Εθνικής Αμύνης, μέχρι το ΑΧΕΠΑ και πιό πέρα.
Οι θέσεις μας προκάλεσαν το σχόλιο αναγνώστη που μας βαφτίζει "Κασσάνδρες" και λέει:
Καθώς βλέπω ότι δίκαια ή άδικα με σκοπιμότητα ή όχι, πριν ακόμα ολοκληρωθεί αυτή η δειλή προσπάθεια για τον αναγκαίο εξορθολογισμό της πόλης μας, άρχισαν ήδη οι Κασσάνδρες να λένε ... Σε 5 μήνες θα τα σπάσουν, με την πρώτη ευκαιρία θα τα καβαλήσουν...αυτά είναι για τους Ευρωπαίους,δεν είναι για τους Έλληνες...και άλλα παρόμοια που αν δεν είναι κατευθυνόμενα από αυτούς που θεωρούν το Ι.Χ. προέκταση του σαρκίου τους,έίναι σίγουρα ίδια με όλα έχουν ακουστεί κατά καιρούς σε αυτόν τον τόπο.
Πήγαμε λοιπόν σήμερα το μεσημέρι στο σημείο, όντως βέβαιοι, ότι εδώ είναι Βαλκάνια.
Και ωωωωωωω του θαύματος!!!! Όχι 6 μήνες, αλλά ούτε 6 ώρες δεν πέρασαν !
Ήδη ξαναπάρκαραν αυτοκίνητα πάνω στο μαρτυρικό πεζοδρόμιο, στο οποίο θα παρκάρουν φυσικά Π-Α-Ν-Τ-Α. Και θα ανεβοκατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο, από όπου να ναι, σκοτώνοντας αν χρειαστεί τους ποδηλάτες. Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια....και το Ι.Χ. είναι η θρησκεία μας. Και το Αριστοτέλειο, η τραγωδία της Θεσσαλονίκης.......Ολη η παρανομία του πλανήτη μαζεμένη σε 500 στρέμματα. Αρχαία τραγωδία τα χάλια του Α.Π.Θ. σε σχέση με το αυτοκίνητο. Ένας χώρος που έχει 400 κανονικές θέσεις πάρκιγκ, αλλά θέλουν να παρκάρουν 100.000 αυτοκίνητα. Λείπουν μόνο 99.600 θέσεις. Καλά τα καταφέρατε !

ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΙ ΑΥΤΟ...


Aποφεύχθηκε έκρηξη στη Ζάκυνθο

Μικρής ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίσθηκε εγκαίρως και απενεργοποιήθηκε στην πόλη της Ζακύνθου. Βρέθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο, μπροστά από δύο σχολεία.Για την ύπαρξη του μηχανισμού ειδοποιήθηκε, με ανώνυμο τηλεφώνημα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.


http://royfianos.blogspot.com/2009/08/blog-post_1316.html

ΦΩΤΟ liako.gr


Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γ.Μανώλης

Παραιτήθηκε λίγο νωρίτερα από τη βουλευτική του θέση ο βουλευτής της Ν.Δ Γ.Μανώλης. Ο βουλευτής από την Αργολίδα παραιτήθηκε νωρίτερα από το χρονικό διάστημα που είχε προαναγγείλει, πριν την έναρξη του γ’θερινού τμήματος για να «διευκολύνει όπως είπε τον Πρωθυπουργό».

Μιλόσοσκι: Η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της!



Η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (Α! ναι; πότε και δεν το καταλάβαμε;), δήλωσε σήμερα στο Reuters, o υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι πλέον πιο πιθανό να μπλοκάρει η Αθήνα την υποψηφιότητα των Σκοπίων για ένταξη στην Ε.Ε..

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters στο περιθώριο συνόδου στη Σλοβενία, ο κ. Μιλόσοσκι μίλησε για νέα δυναμική στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και σημείωσε ότι η Αθήνα δείχνει να έχει σκληρύνει τη στάση της από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ του 2008.

«Η μόνη αλλαγή ήταν προς το χειρότερο», δήλωσε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ για τη ελληνική στάση στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε:
Διαβάστε την συνέχεια...www.naftemporiki.gr
SECOND

Πρεμιέρα της ΔΙΚΗΣ σήμερα, με Χρήστο Αρδίζογλου

Τα παραλειπόμενα της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, οι εξελίξεις από το μεταγραφικό παζάρι και οι κληρώσεις των ελληνικών συλλόγων στα κύπελλα Ευρώπης, θα συζητηθούν την Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 23.00, στην πρεμιέρα της αθλητικής εκπομπής "Η ΔΙΚΗ" (θα προβληθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY).
Ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Χρήστος Αρδίζογλου(ΑΕΚ), Μπάμπης Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός), Τάκης Λουκανίδης (ΠΑΟ), ο πρώην διαιτητής Γιώργος Βούλγαρης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος.
GREEK LIVE TV here>, LIVE BLUE SKY here>

Ρώσος παρουσιάζεται ως μετενσάρκωση του Ιησού


Ο Sergei Torop ήταν πρώην τροχονόμος σήμερα παρουσιάζεται σαν η μετενσάρκωση του Ιησού.

Ο Torop είναι 48 ετών, και είναι ο πνευματικός ηγέτης τουλάχιστον 5.000 αφιερωμένων οπαδών, μεταξύ τους διανοούμενοι, καλλιτέχνες και επαγγελματίες που συγκεντρώνονται για να τον... λατρέψουν στο μικρό απομονωμένο χωριό Petropavlovka 2000 μίλια μακριά από τη Μόσχα.

Τον Βυσσαρίωνα (μετονομάσθηκε μόνος του) στη Ρωσία τον έχουν κατηγορήσει ότι εκμεταλλεύεται τη ρωσική εμμονή με τη «λατρεία της προσωπικότητας», με τελικό σκοπό την εξαπάτηση των αφελών που οδηγεί πίσω στις ημέρες Rasputin.

Λέει ότι ο Θεός τον είχε στείλει στη γη για να διδάξει την ανθρωπότητα για τα κακά του πολέμου και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Οι οπαδοί του περίπου τριακόσιοι ζουν μαζί του σε ξύλινες καλύβες ώστε μπορούν να είναι κοντά στο Mεσσία τους. Θεωρούν επίσης πως η ανθρωπότητα διανύει το 49ο έτος της καθώς ο Torop είναι 48 ετών, και αντί για τα Χριστούγεννα, γιορτάζουν την 19η Αυγούστου ως ιερή επέτειο της πρώτης διδασκαλίας του Βυσσαρίωνα.

Εξαγγελίες Στυλιανίδη από τη Θεσσαλονίκη. Τι θα γίνει με τον ΟΣΕ

Σε σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον του σιδηρόδρομου στη Μακεδονία, για τον προαστιακό, για το "πολιτιστικό δρομολόγιο" κ.λ.π. προέβη ο Υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, πριν από λίγο (31.8.2009). Στο taxalia πάντως κρατάμε μικρό καλάθι !


ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΣΕ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΟΑΣΘ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤΡΟ ΣΔΙΤ

H πολιτική επικαιρότητα της ημέρας σε ένα βιντεο

Μια συγκινητική εκδήλωση από τους Μακεδόνες της Μελβούρνης


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ CHALLENGE SUPPORTING KIDS WITH CANCER, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑ Ι. TΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΜΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑ Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ 7 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΩΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, Η ΕΝΩΣΗ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ, ΦΑΓΗΤΟ, ΠΟΤΑ, ΔΩΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ,ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ , ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ, Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ Κ.ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ $7.2ΟΟ. ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΩΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΤΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.
Yiannis, Melbourne Australia

πάλι πέσαμε από τα σύννεφα με τη σύλληψη της "πανελίστριας" που εκδιδόταν;


«Ούτε ξέρω πώς τον... λένε!..»
Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Αφορμή για την σημερινή μου «blog-άποψη» υπήρξε η δημοσίευση της σύλληψης γνωστής «σταρ» της ελληνικής τηλεόρασης που προφανώς διέθετε εμπορικά το σώμα της για 1,100 ευρώ (από τα οποία τα περισσότερα κατέληγαν στον «μεσίτη» και ελάχιστα σάυτήν!...)

Την πορνεία που την έχουν περιγράψει ως «το αρχαιότερο επάγγελμα» διαχρονικά τα κέρδη είναι τεράστια, η εκμετάλλευση ανθρώπου από συνάνθρωπο είναι απάνθρωπη και μονίμως τα θύματα είναι ... κάποιες γυναίκες που παρασύρονται από τη γοητεία του χρήματος ενώ η συντριπτική πλειοψηφία εξωθείται σε αυτήν.

Το ψυχογράφημα που ακολουθεί το έγραψα πριν 3 περίπου δεκαετίες και, συνεπώς, περιγράφει πραγματικότητες αλλά και μυθοπλασίες εκείνης της εποχής όπου υπήρχε ακόμα το τείχος του Βερολίνου χωρίζοντας Ανατολή και Δύση, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ το trafficking το οποίο τροφοδοτείται από οικονομικά αίτια και απάνθρωπη εκμετάλλευση γυναικών από τις πρώην «Ανατολικές χώρες» από κυκλώματα εμπόρων «λευκής σαρκός». δεν υπήρχε στα σημερινά μεγέθη στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και

Τότε ΔΕΝ υπήρχε η ανθρωποφάγος ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ όπου σήμερα στα περιώνυμα life style shows εκτίθενται σε δημόσια θέα τα κορμιά κοριτσιών που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνουν ΑΣΤΕΡΙΑ αλλά μετουσιώνονται σε ακριβοπληρωμένα «σπερματοδοχεία» και καταλήγουν πολύ γρήγορα ως «ανώνυμες» εκδιδόμενες γυναίκες μακρυά από τα φώτα των τηλεοπτικών στούντιο…


***************************************

Το ειδησεογραφικό δελτίο (Μάρτιος του 1983) ήταν απλό στη διατύπωσή του «Συνελήφθησαν από άνδρες της ασφάλειας ο Δ.Μ. 38 ετών και η Μ.Λ. 21 ετών την οποία εξέδιδε με αμοιβή 15 χιλιάδων δραχμών ανά ‘επίσκεψη’. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και συνετάχθη η σχετική δικογραφία από τον εισαγγελέα υπηρεσίας....» Περισσότερες από 500,000 γυναίκες στην Ευρώπη είναιθύματα εμπορίας λευκής σαρκός...


Κοιτάχθηκε στον καθρέφτη... Προσπάθησε να βρει τη δύναμη να συντονίσει τους 14 μυς του προσώπου της - κάπου τόχε διαβάσει ότι τόσοι χρειάζονται για να σχηματίσει ένα κάποιο χαμόγελο. Ήταν μια άγαρμπη "γκριμάτσα" αυτό που σχημάτισαν τα χείλη της ... Ξεβίδωσε το κραγιόν, χρωμάτισε την ασχήμια των χειλιών της, πουδραρίστηκε... Η ανδρική φωνή ήταν άχρωμη - ουδέτερη καθώς ανακριτικά την ρώτησε - "φεύγεις"; Έγνεψε καταφατικά, πήρε την τσάντα της, έβγαλε το πακέτο και άναψε τσιγάρο... Χτύπησε ορμητικά την πόρτα. Το ασσανσέρ αργούσε να ανταποκριθεί στην κλήση της... Πιάστηκε από την κουπαστή και κατέβηκε τις σκάλες... Στην έξοδο την "χτύπησε" το φρέσκο αεράκι, ξημέρωνε. Πέταξε, το τσιγάρο, το άφησε να καίει πάνω στο πλακόστρωτο, ενώ το κόκκινο κραγιόν σχημάτιζε μια ψυχεδελική κακογραφία πάνω στο άσπρο φίλτρο...

Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κάθησε στη θέση του συνοδηγού. Ο νέος άντρας, σκληρός στην έκφραση, χαμογέλασε - "όλα εντάξει, μωρό μου; δεν φαντάζομαι νάκανες καμιά βλακεία - είναι καλός πελάτης ξέρεις" ΟΚ του αποκρίθηκε - μην το σκέπτεσαι καν - είναι ένας ακόμη "ικανοποιημένος πελάτης". Έσπρωξε πίσω την πλάτη του καθίσματος, άναψε ξανά τσιγάρο, τυλίχτηκε στον καπνό του, πήρε απανωτές 4-5 ρουφηξιές... Κάπου ανάμεσα στους καπνούς, στην κούραση και την αηδία γύρισε πίσω ... Πέντε ολάκερα χρόνια πίσω...

Φορούσε το κόκκινο φόρεμά της - πήγαινε ασορτί με τα κόκκινα κερασένια σαρκώδη χείλη της... Το εφηβικό της κορμί παλλότανε κάτω από το στενάχωρο μίνι... Με τέτοιο κορμί θα πας μπροστά, της λέγανε, κι αυτή ... χαμογελούσε!

Ο "πρώτος" ήταν κάτι ανάμεσα σε πάθος, νεανική άγνοια, και προσδοκία για "κοινωνική άνοδο"... Μα το "ειδύλλιο" ξέφτισε καθώς το καλοκαίρι γλύστρησε μέσα από τα χέρια της και το κορμί της κρύφτηκε κάτω από την φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα ... Ο "δεύτερος", ο "τρίτος" - μετά έχασε το λογαριασμό... Δεν την "χωρούσε" πιά ο τόπος της ... Και οι γονείς της κλείσανε "κατάμουτρα" την εξώπορτα .... Βλέπεις "απέτυχε" στην προσπάθεια για "κοινωνική άνοδο" και από ελπίδα έγινε βάρος - παρίας, ίσως οδυνηρή υπενθύμηση κάποιων γονεϊκών σφαλμάτων...

Το πρόβλημα δεν έγκειται στο πώς και γιατί και πότε "παίρνεις λάθος στροφή" ... Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι "πήρες στην στροφή" , τα υπόλοιπα ακολουθούν τις πάγιες Αρχές της οικονομικής επιστήμης και της κοινωνικο-ψυχολογικής πραγματικότητας...

«Άτιμούλικο, πάλι τα κατάφερες;» ρώτησε μουρμουριστά ο «άνδρας» και αυτή του έγνεψε καταφατικά!

«Κι ούτε που ξέρω πώς τον ... λένε!...» μουρμούρισε μέσα της.



Δεν είχε προλάβει να τελειώσει τη φράση της...Δύο άνδρες πρόβαλαν ξαφνικά στο αριστερό και δεξιό παράθυρο του αυτοκινήτου. Εδειξαν τις ταυτότητές τους... Μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία σας; Ρώτησαν ευγενικά και πειστικά....

Τα υπόλοιπα έγιναν...είδηση...

***********************************

Έτσι έγινε και προχτές Αύγουστο του 2009 σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι με την lifestyle «Τι-Βι-περσόνα» και τα 1,100 ευρώ…

* Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογέςτου Οκτώβρη 2010

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ (Οι εκτουρκισμένοι) –ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ (οι Πομάκοι

Του Κεμάλ Φαρζλή
Γλαύκη Ν.Ξάνθης

Με αγανάκτηση παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια τους φανατισμένους και εκτουρκισμένους να απειλούν όσους αισθάνονται και δηλώνουν δημόσια ότι είναι Πομάκοι.
Την ίδια ιστορία την παρακολουθώ αρκετές δεκαετίες και με έχει εξοργίσει, από την εποχή ακόμα του συχωρεμένου ιερωμένου Αγγά.
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ψευτόμαγκες στο βουνό και στην Ξάνθη, που συνεχίζουν να

απειλούν. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές άλλαξαν και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Οι Πομάκοι ξυπνήσανε και δεν σκύβουν πλέον το κεφάλι στον κάθε τενεκέ που το παίζει αρχηγός στο χωριό, στο καφενείο, στο τζαμί.
Βέβαια τις αλλαγές πρέπει να τις καταλάβει και η άλλη πλευρά, όσοι δηλαδή Πομάκοι ακόμα φοβούνται. Και αυτοί να πάψουν να αισθάνονται φόβο, αλλά να νιώθουν μόνο περήφανοι που είναι Πομάκοι, να αγαπούν τη γλώσσα τους και την κουλτούρα τους και να μην επιτρέπουν σε απατεώνες να κλέβουν τις φορεσιές μας και τα παραδοσιακά μας αντικείμενα και να τα παρουσιάζουν ως Τουρκικά.
Να σταματήσουν λοιπόν οι πρώτοι να απειλούν και οι δεύτεροι να φοβούνται τις απειλές.
Διαφορετικά θα ακολουθήσουμε τον ανάποδο δρόμο και αυτοί που σήμερα φοβερίζουν τους άλλους, θα είναι αυτοί που θα κρύβονται από εμάς.

Πηγή: Ζαγάλισα

Άλλη μια σοκαριστική μαρτυρία σφαγής Ελληνοκύπριων


Μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για εν ψυχρώ σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων το 1974.

Ευτυχώς επιστρέφουν ένας ένας, από το Λάγκλεϊ, οι τουρκολάγνοι "ακαδημαϊκοί" της "συμμαχίας των πρόθυμων" και στρώνονται στη δουλειά, να αποδείξουν ότι έφταιγαν οι λαιμοί των Ελληνοκύπριων που συνωστίζονταν κάτω από το τουρκικό σπαθί. Οι φασίστες έλληνες φταίνε (γενικώς και αορίστως)....

Μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για εν ψυχρώ σφαγή 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την εισβολή του 1974 δημοσιεύει σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα 'Αφρίκα'.
Σύμφωνα με την εφημερίδα,.... ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι ήταν ένας από τους συνοδούς των αιχμαλώτων, που μεταφέρθηκαν με οκτώ λεωφορεία -40 αιχμάλωτοι στο κάθε λεωφορείο- στο σημείο όπου είχε γίνει η απόβαση, δυτικά της Κερύνειας, προκειμένου να μεταφερθούν με πλοία σε φυλακές της Τουρκίας.Όταν έφθασαν εκεί είχε καταπλεύσει ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν και πληροφορήθηκαν ότι στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα, μέχρι και τον τελευταίο.Ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων. Είπε επίσης ότι και ο ίδιος φοβήθηκε για τη ζωή του γιατί η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόση που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους που συνόδευαν τους Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους.Ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, δήλωσε ότι οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι ίσως να τάφηκαν σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε, το οποίο είχε λειτουργήσει λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή.Στη μαρτυρία του ο Τουρκοκύπριος ανέφερε ότι η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό εν ψυχρώ δολοφονηθέντων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που έχει καταγραφεί με μαρτυρία.

Πηγή: ΑΠΕ 31/08/09-11:01

Γιώργο Αυτιά, για δες το λίγο...


ΛΙΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ taxalia

Για να στείλεις ένα SMS στον κ.Αυτιά πρέπει να πληρώσεις 1,19 ευρό από 0,30 που ήταν στον ALPHA. Όχι δεν θα μπορέσω.
δείτε και:

Για το επεισόδιο "Σηφάκη". Ολη η αλήθεια από το taxalia

Όσοι διαβάζετε το "taxalia" γνωρίζετε ότι απεχθανόμαστε τη βία, από όπου κι αν προέρχεται. Είτε από κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, είτε από συμμορίες βλαμμένων, που κυριαρχούνται από ονειρώξεις "Τσε Γκεβάρα", είτε από φιλάθλους, είτε ακόμη και μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Η βία είναι βία και δεν ταιριάζει στην ανθρώπινη φύση.
Άλλωστε, υπάρχουν και οι ψυχίατροι για όσους χρήζουν εκτόνωσης.
Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ, πέρασε δύσκολα. Διοικητική ανυποληψία, υποψίες κακοδιαχείρισης, αγωνιστικός ξεπεσμός...
Έγινε όμως μια σοβαρή προσπάθεια, να αναγεννηθεί από τις στάχτες του το... ιστορικό σωματείο και να μην καταλήξει, όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς. Και πιστέψτε με δεν είναι δύσκολη η διάλυση, όσο κι αν φωνάζουν οι φίλαθλοι, για την "ιστορική" τους ομάδα.
Η κρίση που υπάρχει παντού, μεταφέρεται και στην κοινωνία. Η οργή που συσσωρεύεται στα κοινωνικά πεδία, βρίσκει διαφυγή στα γήπεδα και έξω από αυτά. Δεν είναι πρωτότυπο, είναι όμως απαράδεκτο.
Το ποδόσφαιρο, για όσους θέλουν να ασχοληθούν διοικητικά, έχει ένα μειονέκτημα: είναι βαρέλι χωρίς πάτο !΄Όσα χρήματα κι αν διαθέτει κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με αυτά. Χρειάζεται ένας συνδυασμός πραγμάτων για να σταθεί αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά η ομάδα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις προσπάθειες ανθρώπων που τους παρακαλούν να ασχοληθούν για να σώσουν την όποια "ομαδάρα", είναι ότι οι φίλαθλοι, ξεχνούν γρήγορα.
Ξεχνούν, ότι κινδύνευαν να διαλυθούν και βρέθηκε κάποιος τρελός να διακινδέψει την προσωπική του (και σωματική) ακεραιότητα, το πορτοφόλι του και την ψυχική του υγεία, για να συνεχίσει να υπάρχει η "ομαδάρα".
Όποιος δεν ασχολήθηκε με διοικητικά ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να καταλάβει.
Έτσι, ενώ ο ΗΡΑΚΛΗΣ σχοινοτενούσε τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ένας φανατικός οπαδός του, ο Αντώνης Ρέμος, "έβαλε στήθος " και ηγήθηκε της προσπάθειας αναγέννησης.
Οι φίλαθλοι βέβαια, δεν βλεπουν ποτέ την πραγματικότητα. Όσο τους δίνεις, άλλο τόσο ζητούν. Όταν διάφοροι σοβαροί άνθρωποι είχαν την Καλαμαριά στην 8η θέση της Α' Εθνικής, κάποιοι τους "έκραζαν" ως αποτυχημένους, γιατί δεν μπορούσαν να τη βγάλουν στο ΟΥΕΦΑ. Έτσι, οι επιχειρηματίες αγανάκτησαν και παρέδωσαν την ομάδα στους "οπαδούς", οι οποίοι θα δυσκολευτούν να την κρατήσουν στη ...Δ' Εθνική.
Οι οπαδοί αρνούνται να κατανοήσουν, ότι οι σχέσεις στο ποδόσφαιρο είναι αμφίδρομες. Σου δίνω, μου δίνεις.
Ο κάθε επιχειρηματίας που βάζει τα λεφτά του και τον κόπο του, κάτι θέλει να κερδίσει. Συνήθως ή σχεδόν ποτέ, λεφτά!
Το κάνει για την τρέλα του. Για να ακούσει ένα γήπεδο να φωνάζει "είναι τρελός ο πρόεδρος".
Ποιός νομίζει ότι ένας σοβαρός άνθρωπος θα καθίσει να τον βρίζουν πατόκορφα επειδή κάποιος προπονητής κοιμάται στον πάγκο ή κάποιος φορ έστειλε την μπάλα στα περιστέρια;
Έτσι, οι ομάδες χάνουν και τους λίγους ανθρώπους που δέχονται να μοχθήσουν για αυτές, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο χώρο κάποιοι αποφασισμένοι αλήτες, που δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό και κανένα σχέδιο για τη σωτηρία της ομάδας. Μπαινουν για να αρπάξουν ό,τι προλάβουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και να φύγουν. Ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης είναι μια ομάδα με τέτοιες εμπειρίες...
Όμως αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες !
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διοικούντες έχουν δίκιο. Όπως τώρα στον ΗΡΑΚΛΗ.
Και ποιός δεν θα ήθελε, να φέρει ο Αντώνης Ρέμος, τον Κακά στο Καυτανζόγλειο; Το σηκώνει όμως ο προϋπολογισμός της ομάδας; Όχι !
Και ευτυχώς οι περισσότεροι φίλαθλοι αγκάλιασαν μετά από καιρό, την ομάδα τους, ανεβάζοντας και τον αριθμό των εισιτηρίων και τον παλμό στην κερκίδα. Ιδιαίτερα καλή δουλειά έκανε η "Αυτόνομη Θύρα 10", χάρη στην οποία οι οπαδοί του "γηραιού" απέκτησαν ισχυρή παρουσία και έγιναν "οπαδικά" υπολογίσιμη δύναμη.
Όμως αυτό έχει και τα άσχημα επακόλουθα. Κάποιοι, που ανυπομονούσαν και περίμεναν χρόνια, τη δική τους σειρά να εντυπωσιάσουν, να μετρήσουν ως "λαός" ξεπέρασαν τα εσκαμμένα.
Ο ΟΠΑΔΟΣ
Ένας από αυτούς κι ο -διάσημος πιά - 43χρονος, Νίκος Χατζη.... (όλα τα στοιχεία είναι γνωστά στο taxalia, από την πρώτη στιγμή, οπως άλλωστε ό,τι γίνεται σ' αυτη την πόλη).
Ο Νίκος, αφού πέρασε την προσωπική του περιπέτεια (δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα), αφού διετέλεσε μοναχός στο Άγιο Όρος (!) επί δεκαετία, από τα 22 μέχρι τα 32, αφού έστησε τη ζωή του σε σταθερά θεμέλια, μια μέρα πριν ξεκινήσει για τις διακοπές του στις Σπέτσες, πήγε -όπως πάντα- στο γήπεδο με τη γυναίκα του, τις δύο ανηψιές του και την κόρη του !
Η ευφορία των ημερών, οι επερχόμενες διακοπές και η καλή παρέα, τον οδήγησαν να πιεί κάτι παραπάνω.
Και τότε θυμήθηκε τον πατέρα του σημερινού τερματοφύλακα, Μύρωνα Σηφάκη, "υπαίτιο" του αποκλεισμού του Ηρακλή από τον ΟΦΗ πριν από πολλά, πολλά χρόνια (το 1987) και το θολωμένο από τις μπίρες μυαλό, θυμήθηκε να ζητήσει εξηγήσεις...
Πρόκειται για έναν άνθρωπο, που πρώτη φορά έβριζε στη ζωή του!
Για έναν άνθρωπο, που τον λες "κορίτσι".
Για αυτό και σάστισαν οι τριγύρω του. Δεν πρόκειται για κάποιον γνωστό ταραξία πιτσιρικά, που θα έπρεπε να βγάλει σηκωτό η κερκίδα.
Αυτό βέβαια, δεν απαλλάσσει την ΠΑΕ από τις τεράστιες ευθύνες της, κυρίως ως προς την επιλογή των σεκιουριτάδων, που είναι υπέυθυνοι για αυτά τα θέματα.
Πέρα από αυτό, δεν πρόκειται δα και για κανέναν δολοφόνο.
Ας βάλουμε τα πράγματα στη σωστή διάσταση, κι ας γίνουν προσεκτικότερες οι Π.Α.Ε. στη διαχείριση της ασφάλειας των αντιπάλων.
Οι "πολεμικές ιαχές" ας μείνουν σε επίπεδο οπαδικών forums.
Ο αθλητισμός είναι χαρά και έτσι πρέπει να μείνει.
Κι αν κάποιος έκανε μια "στραβή" δεν του παίρνουμε το κεφάλι. Υπάρχουν πολύ χειρότερες συμπεριφορές στην κοινωνία, από την είσοδο ενός μεθυσμένου σε έναν αφύλακτο αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά, όταν έπαιζα τερματοφύλακας κι εγώ, στα τοπικά πρωταθλήματα, έζησα το φαινόμενο, και το αντιμετώπισα με την ίδια ψυχραιμία. Θυμάμαι σε ένα χωριό της Θεσσαλονίκης (ονόματι Ταγαράδες), πριν από δεκαπέντε και βάλε χρόνια, έναν τύπο, που μεθυσμένος, μου όρμησε και μου ΄λεγε "ψηλε θα σε κοντύνω" επί 15 λεπτά! Είδε όραμα με ψηλούς πάνω στη σούρα του ο άνθρωπος...
Μετά γίναμε οι καλύτεροι φίλοι, ήρθε με ζήτησε συγνώμη και σκίστηκε να μου κάνει το τραπέζι..
Έτσι είναι η σούρα...
Ψυχραιμία λοιπόν, δεν σκότωσε κανέναν ! Θα πληρώσει ανάλογα και δεν χρειάζεται καμία συμπαράσταση των φιλάθλων έξω από τα δικαστήρια. Οι δικαστές έχουν την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα να βάλουν το θέμα στις σωστές του διαστάσεις.
Όσο για την ΠΑΕ, ναι, φταίει για τους κοιμισμένους σεκιουριτάδες της, αλλά δεν μπορεί να την εξοντώσουμε κιόλας, τώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει.
Και θερμά συχαρητήρια στον τερματοφύλακα του ΆΡΗ, που επέδειξε σοβαρότητα και ψυχραιμία, απρόσμενη για την ηλικία του. Το παιδί είναι καταπληκτικό !
...
Υ.Γ. Ο υποφαινόμενος, είμαι φίλαθλος του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Για την ιστορία...
...
31.8.09. taxalia/sakis

Η διακίνηση όπλων από την ΜΙΤ και η Θράκη...


Τι γίνεται σήμερα στη Θράκη;

Την παρουσία οργανωμένων πυρήνων της τουρκικής ΜΙΤ στο Αιγαίο (Ρόδο) και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές φέρνει στο προσκήνιο η κυριακάτικη εφημερίδα "Το Παρόν" με ρεπορτάζ το οποίο κάνει λόγο για "δημιουργία ομάδων εντός της χώρας απο της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που μπορούν ανα πάσα στιγμή να προκαλέσουν καταστάσεις εσωτερικού αντιπερισπασμού" δηλαδή ένοπλης

ανατρεπτικής δράσης απο οργανωμένους πυρήνες.

Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω υπηρεσίες ουδέποτε περιορίστηκαν σε αμιγώς κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς η δράση τους περιελάμβανε κάθε λογής "αγαθοεργίες" απο συστηματικούς εμπρησμούς μέχρι πάσης φύσεως δολιοφθορές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω δράσης αποτελεί η (παλιά μέν, επίκαιρη δε) υπόθεση του λαθρεμπορικού Ivy-B την οποία αποκάλυψε αρχικά η εφημερίδα "Το Βήμα" στις 3 Ιουλίου 1983 και στην οποία αναφέρεται εκτενώς ο δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης (βλ. "Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ", σελ. 423).

Το Ivy-B, ένα παλιό φορτηγό 334 τόνων με αγγλική σημαία (φωτό) ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτή την άγνωστη εν πολλοίς ιστορία, η οποία είναι ενδεικτική της μεθοδικότητας αλλά και μακρόχρονης ανατρεπτικής δράσης των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Θράκη καθότι μιλάμε για το 1983, δηλαδή 27 ολόκληρα χρόνια πριν από την Θράκη του προξενείου, του Μουσταφά Σαρνίτς και των λοιπών αστέρων του τουρκικού παρακράτους...

Το εν λόγω σκάφος (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων για τους Ταμίλ) αρχικά εθεάθει να πλέει χωρίς φώτα πορείας ανοιχτά του Πόρου, γεγονός το οποίο κίνησε την περιέργεια του πληρώματος του περιπολικού σκάφους της τότε θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας το οποίο και διενήργησε έλεγχο επι του σκάφους.

Ο έλεγχος απέδωσε περι του 2,5 τόνους όπλων, πυρομαχικών και έντυπου υλικού τα οποία όμως αποκάλυψαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την δράση και τους σκοπούς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Το φορτίο περιείχε συνολικά 90 τυφέκια G-3 χωρίς αριθμούς σειράς και 180 γεμιστήρες, 2 πυροβόλα MG-3 και 35.000 φυσίγγια των 7,62mm για τα προαναφερθέντα όπλα, 10 ημιαυτόματα πιστόλια με 3.200 φυσίγγια των 9mm, 200 πλάκες ΤΝΤ με 1000 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, πυροκροτητές και συστήματα ηλεκτρικής πυροδότησης καθώς και αριθμό φορητών ασυρμάτων.

Το υλικό συνοδευόταν απο τουρκικά φυλλάδια για την χρήση των όπλων και λοιπό έντυπο υλικό για την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων, πάντα στην τουρκική. Προφανώς και δεν επρόκειτο για μια απλή υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων.

Πιθανολογείται ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν κάποια ερημική τοποθεσία στην Αττική, όπου οι σύνδεσμοι τοπικοί σύνδεσμοι των Τούρκων θα φρόνιζαν για την προώθηση των όπλων στους τελικούς παραλήπτες στην Δυτική Θράκη.

Όπως έγινε γνωστό τα όπλα προέρχονταν απο την τουρκική κρατική βιομηχανία όπλων ΜΚΕΚ και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Ιρλανδός καπετάνιος το φορτίο είχε παραγγείλει η τουρκική κρατική Κτηματική Τράπεζα και είχε φορτωθεί στην Νικομήδεια, πλησίον στον (αυστηρότατα) φρουρούμενο ναυστάθμο του Τουρκικού Ναυτικού...

Το ερώτημα που προβάλει μέσα από αυτή την ιστορία είναι ένα και πολύ απλό αν και τρομακτικό: Υπάρχουν σήμερα όπλα στη Θράκη, τα οποία έχουν μεταφερθεί από την ΜΙΤ; Φυσικά η ΜΙΤ ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται για την μεταφορά πολεμικού οπλισμού, ώστε στη συνέχεια αυτός να δοθεί μέσω των "ειδικών" σε γηγενείς μουσουλμάνους για να δημιουργηθούν έτσι οι κατάλληλοι "πυρήνες" που εάν ποτέ χρειαστεί (ή αποφασισθεί από την Άγκυρα) ένοπλη "διαμαρτυρία", αυτή να μπορέσει να υλοποιηθεί από τους εγκάθετους, τους πρακτορίσκους και τους μισθωμένους υπαλλήλους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής...

Η ιστορία αυτή έρχεται όμως να προσθέσει ένα ακόμη τρομακτικό στοιχείο, στα ήδη υπάρχοντα και να δικαιολογήσει τους φόβους των Ελληνικών αρχών για πιθανή απόπειρα δημιουργίας σοβαρών ένοπλων αναταραχών στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή της χώρας μας, στη Θράκη. Το υλικό, το οποίο κατασχέθηκε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μετά από κατάλληλη εκπαίδευση. Αλλά για να σταλεί το στρατιωτικό αυτό υλικό, έπρεπε να είχε εξασφαλισθεί το ανθρώπινο δυναμικό που είχε κριθεί ικανό να παρακολουθήσει εντός της Ελλάδας τα εκπαιδευτικά αυτά στρατιωτικής φύσης "σχολεία" (εκτός και εάν είχε ήδη προηγηθεί εντός της Τουρκίας). Η φύση της εκπαίδευσης (εκ του οπλισμού) δείχνει πως είχε να κάνει με δολιοφθορές, ψυχολογικές επιχειρήσεις και γενικότερα με ανορθόδοξο πόλεμο - ανταρτοπόλεμο. Η ποσότητα των εκρηκτικών ΤΝΤ πρόδιδε στόχευση σε έργα υποδομής και επικοινωνιών (γέφυρες, δρόμοι, υδραγωγεία κ.α.).

Ως εκ τούτου, η δραστηριότητα της ΜΙΤ στην Θράκη κρίνεται πως έχει ιστορικό υπόβαθρο και ίσως κάποιοι θα έπρεπε να ανησυχούν για τις σημερινές δραστηριότητες της εν λόγω υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας, η οποία δείχνει πως συνεχίζει να δημιουργεί ομάδες-πυρήνες που δεν έχουν ως μοναδικό στόχο την συλλογή πληροφοριών... Υπάρχει σήμερα οπλισμός στη Θράκη ή μήπως η μοναδική προσπάθεια για την μεταφορά τέτοιου στρατιωτικού υλικού σταμάτησε με την σύλληψη του λαθρεμπορικού Ivy-B;

Πραγματικά, θα ήταν μεγάλη κουταμάρα να πιστεύει κανείς πως η ΜΙΤ σταμάτησε την συγκεκριμένη δραστηριότητά της, φοβούμενη πιθανή δεύτερη σύλληψη του πολεμικού υλικού ή των μεταφορέων του. Εξάλλου, τα σύνορα της Θράκης τόσο με την Τουρκία όσο και με την Βουλγαρία, έχει αποδειχθεί πως δεν έχουν την μέγιστη δυνατή -ποιοτικά- φύλαξη, δυστυχώς, οπότε...

http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/blog-post_7770.html
spynews
ΕΦ.ΠΑΡΟΝ



Ποδηλατόδρομοι στη Θεσσαλονίκη.ΒΙΝΤΕΟ από την κατασκευή

Μια εικόνα από την κατασκευή του νέου Ποδηλατόδρομου στη Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή είναι στην Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση προς το κέντρο. Δείτε το στο βιντεο, γιατί στην πραγματικότητα, ΣΕ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ, Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Σας φαίνεται αδιανόητο; Γράψτε την ημερομηνία: Σας το είπε το taxalia, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009.) Θα τα πούμε ξανά στις 31-1-2010.

δείτε και Τα πεζοδρόμια της Αγίου Δημητρίου. Πεζοδρόμια ξανά;;;; (μπαααααα)
και το ...ανεπανάληπτο !!!!

Ποδηλατόδρομοι στη Θεσσαλονίκη: Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχαν ρημάξει τα σπίτια στις Σέρρες – Είχαν αδυναμία στα κοσμήματα


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς τα τρία μέλη σπείρας που το τελευταίο διάστημα είχαν ρημάξει στην κυριολεξία τα σπίτια στις Σέρρες, κλέβοντας αποκλειστικά κοσμήματα που έβρισκαν μέσα σε αυτά. Στην κατοχή των μελών της σπείρας, που αποτελούνταν από δύο Αρμένιους και ένα Γεωργιανό υπήκοο, βρέθηκαν εκτός από μέρος των κλοπιμαίων και τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.newsblog

Τραπεζούντας Ορλωφικά


του Γιώργου Γεωργιάδη
δημοσιογράφου, αυτόπτη μάρτυρα

Η κοιλάδα της Ματσούκας στην Τραπεζούντα του Πόντου είναι πανέμορφη, καταπράσινη και δροσερή. Τα τελευταία χρόνια πληγώνεται σοβαρά από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στις όχθες του Δαφνοπόταμου: τσιμεντοβιομηχανίες, βιοτεχνίες, οικοδομικές εργασίας, μπάζωμα ρεμάτων κ.λπ. Τα οικολογικά μηνύματα της Δύσης δε

βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ακόμη σ' αυτήν την επαρχία της βορειανατολικής Τουρκίας.

Εδώ και 10-15 χρόνια χιλιάδες Ελλαδίτες Πόντιοι - ιδίοις εξόδοις - κάθε καλοκαίρι ανηφορίζουν την κοιλάδα της Ματσούκας, γεμίζουν τις πλατείες της Τραπεζούντας, της Κερασούντας, τα χωριά της Αργυρούπολης τονώνοντας την τοπική οικονομία της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό έχει ευεργετικές συνέπειες στους ντόπιους Μαυροθαλασσίτες κατοίκους που πολλοί εξ αυτών μιλούν ποντιακά και είναι κληρονόμοι της ρωμαίικης εξισλαμισθέντων Ελλήνων της Τραπεζούντας.

Η συνύπαρξη, η συζήτηση και η ανάπτυξη σχέσεων μαζί τους εκ μέρους των Ελλαδιτών Ποντίων σε προσωπικό επίπεδο, μακριά από πολιτικές, διπλωματικές στοχεύσεις των δύο κυβερνήσεων έχουν δημιουργικά αποτελέσματα.

Υλοποιούν δηλαδή στην πράξη τη διπλωματία των πολιτών επί της ουσίας μακριά από κουμπαριές και στεφάνια στο Μουσταφά Κεμάλ. Όλα πήγαιναν εξαιρετικά καλά. Μέχρι και συγκρότημα Μωμόγερων παρουσιάστηκε στη Λιβερά Τραπεζούντος, ανοιχτά στην πλατεία χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα, με τη στήριξη μάλιστα των τοπικών αρχών και ιδιωτών επιχειρηματιών.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις από Ελλαδίτες σε χωριά Ποντιόφωνων που μέχρι πριν από πέντε χρόνια ήταν αδιανόητο λόγω των μέτρων ασφαλείας. Γενικά, η περιοχή άρχισε να αναπνέει, να προσβλέπει στη Δύση μέσω των Ελλαδιτών Ποντίων, γεγονός υψίστης σημσίας για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς η περιοχή της Τραπεζούνας εθεωρείτο προπύργιο της εθνικιστικής Ακροδεξιάς και πυλώνας του κεμαλικού κατεστημένου για όλη την Τουρκία. Τώρα τα πράγματα έχουν γυρίσει με την πολιτική του Μαυροθαλασσίτη πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος πήρε κεφάλι στην επαρχία και άφησε λάσκα τα λουριά αρκετά.

Βρισκόμασταν, σ'αυτό το σημείο μέχρι το Σάββατο 15 Αυγούστου 2009. Στον περίβολο του ναού συναντηθήκαμε με τον ιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Π. Βησσαρίωνα, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον Ρώσων ιερέων, που επιθυμούσαν να τελέσουν παράκληση στον ιερό χώρο.

Ο Π. Βησσαρίων τους επίσημανε τα όρια της πνευματικής δικαιοδοσίας των δύο πατριαρχείων, Φαναρίου και Μόσχας, στο ιστορικό μοναστήρι. Οι Ρώσοι ιερείς είχαν στα χέρια τους το αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά που την έλαβαν, όπως είπαν, δια χειρός του σεβσμιότατου μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου. Ο πατήρ Βησσαρίων, άριστος γνώστης της ρωσικής, ξεκαθάρισε το εκκλησιαστικό στάτους κβο, έβαλε τα άμφια και άρχισε την παράκληση. Δύο φορές τον διέκοψε η Τουρκάλα υπεύθυνη του χώρου και αυτός υπακούοντας αποχώρησε, καθώς το Φανάρι σέβεται τους νόμους, οι οποίοι προϋποθέτουν την έκδοση ειδικής άδειας από τις τοπικές αρχές.

Τη σκυτάλη πήρε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο οποίος, στηριζόμενος στο ρωσόφωνο και ρωσικό πλήθος που βρισκόταν εκεί και θεωρώντας, προφανώς, ότι βρίσκεται στο Σοχό και τον Άγιο Αθανάσιο, άρχισε το σόου μπροστά σε δεκάδες κάμερες και φλας. Σε γλώσσα αργκό μίλησε στην Τουρκάλα υπάλληλο, η οποία ήταν αποφασισμένη να διακόψει την παράκληση. Στη συνέχεια ο νομάρχης έψαλε σαν καλός ψάλτης το "Υπερμάχω" και αργότερα, όταν παραλίγο να γίνει μεγάλο μπέρδεμα με σπρωξίματα ρωσόφωνων και Τούρκων, αυτός άρχισε ως μαέστρος να άδει τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Η ένταση ήταν μεγάλη. Οι περισσότεροι Ελλαδίτες δυσφόρησαν γιατί απειλήθηκε η ασφάλεια γερόντων, παιδιών και γυναικών που είχαν στριμωχθεί σε έναν πολύ μικρό χώρο και κάθε έξαρση θα μπορούσε να ήταν μοιραία. Τελικώς φύγαμε προς τα κάτω στο ποτάμι και μάθαμε αργότερα ότι οι Ρώσοι και οι Ρωσόφωνοι τέλεσαν την παράκληση εντός μάλιστα του ιερού ναού.

Εκτιμούμε ότι το πρόβλημα Τούρκων και Ρώσων ήταν - ίσως - η παρουσία του Έλληνα ιερέα Βησσαρίωνα, γιατί στον ιερό ναό δε γίνεται τίποτα χωρίς τον έλεγχο των Τουρκικών αρχών. Η Ρωσία λοιπόν κέρδισε μία νίκη με τη φίλη της την Τουρκία. Οι Ελλαδίτες πολιτικοί που ήταν εκεί και κάποιοι ποντιοπαράγοντες που τους στήριξαν ποιον δυνάμωσαν; Τον Οικουμενικό Πατριάρχη ή τον Πατριάρχη της Μόσχας; Πέρυσι έγινε λειτουργία από τους Ρώσους χωρίς γραπτή άδεια από τη νομαρχία Τραπεζούντας, αλλά με προφορική ανοχή. Ειπώθηκε ότι είχαν "ευλογία" από τον Οικουμενικό. Κάτι που διαψεύδεται από τον π. Βησσαρίων. Φέτος δε ζητήθηκε ξανά η "ευλογία". Όλοι καταλάβαμε τι έγινε. Αυτοί που έχουν να μάθουν πολλά είναι οι Έλληνες πολιτικοί από την ιστορία του ελληνικού γένους του 1770. Από τα Ορλωφικά.

Πηγή: "Αγγελιοφόρος" 28-08-2009


e-pontos

70 λαθρομετανάστες βρέθηκαν σε καρότσα φορτηγού στη Μάνδρα Έβρου

70 λαθρομετανάστες έκρυβε στην καρότσα του φορτηγού του λαθροδιακινητής από τη Μολδαβία. Ο λαθροδιακινητής προτίθετο να τους μετακινήσει στο εσωτερικό της χώρας, συνελήφθη όμως από τους αστυνομικούς, λίγες μόνο ημέρες μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό, όπου 130 λαθρομετανάστες είχαν...βρεθεί και αυτοί σε καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου. Οι λαθρομετανάστες προέρχονταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη Μιανμάρ, ενώ υπήρχε και ένας Ινδός και ένας από το Πακιστάν.(newsblog)

Τα πεζοδρόμια της Αγίου Δημητρίου. Πεζοδρόμια ξανά;;;; (μπαααααα)

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Πεζοδρόμιο που παλεύον να επιβιώσουν ως πεζοδρόμια.
Στο πρόβλημα της πολύπαθης οδού Αγίου Δημητρίου, της οποίας τα πεζοδρόμια, είναι η αντιπροσωπευτικότερη εικόνα της Ελλάδας (ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ !), αναφέρεται ο αναγνώστης, που περιχαρής μας έστειλε τις εικόνες, προφανώς μη γνωρίζοντας ότι πρόκειται για τους νέους ποδηλατόδρομους. Ξέχασε όμως ότι έχουν γίνει πολλές παρόμοιες προσπάθειες, στο ίδο σημείο, αλλά απέτυχαν παταγωδώς όλες. Γιατί οι ανάγκες στάθμευσης του πανεπιστημίου είναι τεράστιες και φυσικά παραμένει άλυτο και διογκώνεται συνεχώς το πρόβλημα, αφού οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να λύσουν το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, (οι επιστήμονες), δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα στο δικό τους "σπίτι". Το ΑΠΘ, γνήσιο κακέκτυπο της κοινωνίας. Πολλή θεωρία και καθόλου πράξη. Στην επόμενη.... ανάρτηση περισσότερα, για την εθιμική καταπάτηση των νόμων, που έχει αντικαταστήσει το "άρθρο 1ο του συντάγματος" κι έχει φωλιάσει για τα καλά στο DNA του Έλληνα, βοηθούντων καταλλήλως των Ελλήνων δικαστών κι ο νοών, νοείτω.

"Συγχαρητήρια στην Δημαρχεία Θεσσαλονίκης ( η όποιος το έκανε) για την λύση που έδωσε στο χρόνιο πρόβλημα της παράνομης κατάληψης του πεζοδρομίου της οδού Αγ.Δημητρίου (προς Καυταντζόγλειο).Εάν υπάρχει βούληση όλα γίνονται.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Τα πασαλάκια είναι από λάστιχο (εύκαμπτα) και οι ‘’έξυπνοι ‘’ οδηγοί τα καβαλάνε και παρκάρουν στο πεζοδρόμιο ΞΑΝΑ. "

Κλείνουν τα Τέμπη οι κτηνοτρόφοι στις 12 το μεσημέρι

Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών σήμερα το μεσημέρι στις 12 από κτηνοτρόφους, ενώ δεν είναι γνωστή η χρονική διάρκεια του αποκλεισμού. Η Τροχαία θα πραγματοποιήσει εκτροπή της κυκλοφορίας από τα Πιέρια Όρη – Ελασσόνα – Λάρισα.

«Ορθώς στηρίξαμε το ελληνικό βέτο κατά της ΠΓΔΜ»



Η ένταξη της Ισλανδίας στην Ε.Ε. «μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ σημαντικό βήμα στην ανοικοδόμηση της ισλανδικής οικονομίας», δηλώνει στην «Ε» η πρωθυπουργός της Ισλανδίας και ηγέτις της Κεντροαριστεράς Γιοάνα Σιγκουρνταντότιρ, λίγο μετά την αίτηση ένταξης της νησιωτικής χώρας.

«Η θέση της ισλανδικής πολιτικής δεν έχει αλλάξει. Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ ώστε να... φτάσουν σε μια κοινώς αποδεκτή λύση. Ελπίζων ότι αυτή θα συμβεί σύντομα και ότι η ΠΓΔΜ θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» (φωτ. Reuter)

Η Ισλανδή πρωθυπουργός αφήνει βέβαια στη συζήτησή μας να διαφανεί το πλαίσιο των σκληρών ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι «θα είναι ανούσιο να προσφέρουμε μια λύση που θα μετέφερε την αρμοδιότητα των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών εκτός Ισλανδίας».
Ενώ, αναφορικά με την υποστήριξη του ελληνικού βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την προηγούμενη ισλανδική κυβέρνηση, τονίζει ότι η πολιτική της χώρας της δεν έχει αλλάξει, ενθαρρύνοντας τις δύο χώρες «να φτάσουν σε μια κοινώς αποδεκτή λύση».
Παρ' ότι το ισλανδικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την αίτηση της χώρας σας για ένταξη στην Ε.Ε., είναι ξεκάθαρο ότι το κυβερνών κόμμα είναι το μόνο που επισήμως υποστηρίζει την ένταξη. Πιστεύετε ότι θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας απόφασης μέχρι το τέλος;
«Είναι αλήθεια ότι το κόμμα μου είναι το μόνο που υποστηρίζει ομόφωνα την αίτηση για ένταξη της Ισλανδίας στην Ε.Ε., τη στιγμή που άλλοι έχουν λιγότερο ομόφωνες θέσεις. Παρ' όλα αυτά, όπως έχουν τα πράγματα επί του παρόντος, τρία από τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα λένε στα προγράμματά τους ότι η αίτηση πρέπει να γίνει, και σε όλα τα κόμματα υπάρχει ισχυρή υποστήριξη υπέρ της ένταξης. Αυτή η ευρεία υπερκομματική υποστήριξη για την αίτηση ένταξης έχει γίνει επανειλημμένως εμφανής σε μετρήσεις της κοινής γνώμης, η οποία και θα έχει τον τελευταίο λόγο μέσω δημοψηφίσματος. Οπότε δεν ανησυχώ για την πρωτοπορία του κόμματός μου στην υποστήριξη της ένταξης, εφόσον επιτύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις. Πιστεύω ότι η ένταξη είναι η σωστή κίνηση για την Ισλανδία και ελπίζω ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες θα φτάσουν στο ίδιο συμπέρασμα».

Οι λόγοι της ένταξης

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Ισλανδία θα τεθεί σε γρήγορη τροχιά ένταξης ώστε να σωθεί από την οικονομική κατάρρευση. Δεδομένου ότι η πολιτική της χώρας σας επικεντρωνόταν για χρόνια στο να μη μειώσει την ανεξαρτησία της, η ισλανδική αίτηση χαρακτηρίζεται ως ένας επίπονος, επιβληθείς συμβιβασμός.

«Η Ισλανδία είναι ένα ευρωπαϊκό και σκανδιναβικό κοινωνικό κράτος με ισχυρή δημοκρατική παράδοση, η οποία τιμούσε τις βασικές αξίες της ευρωπαϊκής συνεργασίας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θεωρώ την αίτησή μας ως επιβληθείσα ή ως προκαλούσα μεγάλα προβλήματα. Αντίθετα, πιστεύω ότι κατατίθεται λόγω της ειλικρινούς επιθυμίας της Ισλανδίας για συμμετοχή στη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών. Οι Ισλανδοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ένταξη στην Ε.Ε. δεν αποτελεί από μόνη της λύση στις οικονομικές δυσκολίες, αλλά η αίτηση για ένταξη, βασισμένη σε μια ικανοποιητική συμφωνία, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ σημαντικό βήμα στην ανοικοδόμηση και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της ισλανδικής οικονομίας».

Θα αποφασίσουν οι πολίτες

Από την άλλη όμως, κάποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί που εναντιώνονται στην υποψηφιότητά σας για ένταξη, δηλώνουν ότι αμφιβάλλουν για το εάν η ισλανδική αίτηση θα ίσχυε εάν η οικονομία της χώρας σας βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζουν πράγματι εάν οι πρότερες ισλανδικές θέσεις αναφορικά με την Ε.Ε. έχουν πράγματι αλλάξει...

«Η αίτηση για ένταξη είναι πολιτική θέση του κόμματός μου εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαμε μέρες ευημερίας και δυσπραγίας. Το θέμα έχει συζητηθεί εκτεταμένα στη Βουλή και την κοινωνία. Υπάρχει ευρεία συναίνεση για το ότι πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας ένταξης, για την οποία θα αποφασίσουν τελικώς οι πολίτες. Στις διαπραγματεύσεις θα επιδείξουμε ότι από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι για τις ενέργειές μας».

Λέγεται επίσης ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τις αιτήσεις ένταξης της Ισλανδίας και αυτών των δυτικοβαλκανικών χωρών που προσπαθούν χρόνια να ενταχθούν στην Ε.Ε., πώς το σχολιάζετε; Και ποια φόρμουλα έχετε κατά νου, ώστε να προστατέψετε την ισλανδική αλιεία, που είναι το ζητούμενο για τη χώρα σας, χωρίς να καταστρατηγηθεί το κοινοτικό δίκαιο;

«Εχουμε καλές σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες και δεν βρισκόμαστε σε ανταγωνισμό μαζί τους. Δεν έχει υπάρξει καμία απαίτηση να τύχει προτεραιότητας το ισλανδικό ζήτημα. Από την άλλη, η Ισλανδία είναι μέλος του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου εδώ και 15 χρόνια και έχει ενσωματώσει ως νόμους της σχεδόν 75% των κοινοτικών οδηγιών. Επιπλέον, η Ισλανδία είναι μέλος της συνθήκης Σένγκεν. Οπότε ο ισλανδικός δρόμος για την Ε.Ε. είναι βραχύτερος, χωρίς να σημαίνει ότι είναι και ταχύτερος. Είναι σαφές ότι μια συμφωνία για την αλιεία θα είναι μια πρόκληση για τις ισλανδικές αρχές. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα σημείο-κλειδί, αν όχι το πλέον κρίσιμο, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, και θα ήταν ανούσιο να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στον ισλανδικό λαό μια λύση που θα μετέφερε την αρμοδιότητα για τις ισλανδικές πλουτοπαραγωγικές πηγές εκτός Ισλανδίας. Καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα το δεχόταν εάν ήταν στη θέση μας. Από την άλλη, θεωρώ ότι η θέση της ισλανδικής κοινής γνώμης δεν συγκρούεται με τις σταθεροποιητικές αλιευτικές πολιτικές της Ε.Ε. Επιπλέον, η Ε.Ε. ποτέ δεν καταστρατήγησε τα εθνικά συμφέροντα των αιτούντων ένταξη χωρών και δεν προβλέπεται να το πράξει στην περίπτωσή μας».

Συζητείται ευρέως ότι η Ε.Ε. ως οντότητα έχει σημαντικά μειονεκτήματα, όπως η έλλειψη δημοκρατίας και λογοδοσίας των αξιωματούχων της και των αποφάσεών τους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ευνοούν λόμπι ειδικών συμφερόντων πολύ περισσότερο απ' ό,τι ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της Ε.Ε. Μια σειρά χωρών ψήφισαν κατά της έγκρισης της Συνθήκης της Λισσαβώνας, πιο πρόσφατα η Ιρλανδία. Ποια στάση θα κρατήσει η Ισλανδία πάνω σε αυτά τα ζητήματα;

«Δεν υπάρχει θεσμική τελειότητα στην περιφερειακή ή τη διεθνή συνεργασία και η Ε.Ε. έχει τα υπέρ και τα κατά της. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα επιτεύγματά της μιλούν από μόνα τους. Βλέποντας την Ε.Ε. από έξω, βλέπω μια οικογένεια 27 δημοκρατικών κρατών, όπου κάθε εθνική κυβέρνηση, κάθε κοινοβούλιο έχει έναν ενεργό ρόλο, αναλογιζόμενο τη θέση του και το κοινό συμφέρον της Ευρώπης. Η ισλανδική αίτηση για ένταξη στην Ε.Ε. δεν περιέχει καμία προϋπόθεση στη δομή ή άλλες πλευρές της Συνθήκης της Λισσαβώνας».

Το ελληνικό βέτο

Η προηγούμενη ισλανδική κυβέρνηση υπό τον κ. Χάαρντε υποστήριξε το βέτο της ελληνικής κυβέρνησης στην αίτηση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, λόγω της διένεξης για το όνομα «Μακεδονία». Ποια θα είναι η θέση της νέας κυβέρνησής σας;

«Η θέση της ισλανδικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Πλαισιώσαμε άλλους συμμάχους στην ενθάρρυνση της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ, ώστε να φτάσουν σε μια κοινώς αποδεκτή λύση. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα και ότι η ΠΓΔΜ θα γίνει μέλος της Συμμαχίας».

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗΣ –eΝΕΤ / Μας το έστειλε το http://echedoros.blogspot.com/2009/08/blog-post_30.html

ΑΤΜ έκανε «φτερά» στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

Ένα ολόκληρο ΑΤΜ κατάφεραν και σήκωσαν άγνωστοι από τον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα σήμερα. Οι δράστες πρέπει να είχαν δύο οχήματα, το ένα εφοδιασμένο με γερανό, προκειμένου να σηκώσουν το ΑΤΜ, όπως και έγινε. Στο σημείο, εκτός από ίχνη ελαστικών μεγάλων οχημάτων βρέθηκε και μία κυνηγετική καραμπίνα.newsblog

Άλλη μια "μαϊμού" αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Στις 23-8-2009, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχει πρωτοσέλιδη αποκάλυψη: "Ποιός έκανε το deal της ΝΔ με το Χριστοφοράκο;" και "αποκαλύπτει" σε ...πέντε -5- ολόκληρες σελίδες, ότι τον Χριστοφοράκο επισκέφθηκε στη φυλακή της Γερμανίας, ο ...απεσταλμένος της οικογένειας Μητσοτάκη, Μανώλης Καλαθάκης. Ούτε μπροστά να ήταν ο ρεπόρτερ. Τέτοια λεπτομέρεια! "συναντήθηκε -αποκαλύπτει ο δαιμόνιος ρεπόρτερ- στις 23 Ιουλίου, στις 11.30 το πρωί". Μάλιστα "ήξερε" τι είπαν κιόλας !
ΔΕΙΤΕ ΤΟ:


Ο επιχειρηματίας, όμως απέστειλε επιστολή την οποία η εφημερίδα -υποχρεωμένη από το νόμο- δημοσίευσε χθες, στη σελίδα...62, με μικρά, μικρά, μικρά, μικρά γραμματάκια:
"δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο άνθρωπο (Χριστοφοράκο), ούτε κατ' όψιν, δεν το έχω δει ποτέ στη ζωή μου και πολύ περισσότερο, δεν τον επισκέφθηκα στις φυλακές...".
Δεν είναι δα και αγαπημένη μας, η οικογένεια Μητσοτάκη ! Κάθε άλλο. Όμως η δημοσιογραφική εντιμότητα είναι ! Και δε δεχόμαστε μαϊμού ρεπορτάζ από κανέναν.

Ενα ακόμη φανταστικό ρεπορτάζ λοιπόν; Χωρίς συνέπειες; Αυτό το πράγμα λέγεται δημοσιογραφία κ.Μπόμπολα;
Α, και που' σται: δεν τρώμε κουτόχορτο με τα "εθνικά θέματα" εδώ πάνω. Ο νοών νοείτω....

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη