31 Μαρ 2010

Macedonian Names of 14th Century reveal the Greek Character of Macedonia

Examination of Macedonian Names of 14th Century in the Themes of Thessalonike and Strymon reveals the Greek Character of Macedonia.
THE study of names can tell us a great deal about a society, for names are primarily a means of social identification. People identify themselves or are identified by others in ways which may...

reveal kinship patterns, migration movements, economic differentiation or social stratification, superstitious beliefs. Children may habitually be named after the paternal or maternal grandparents, after parents or Siblings. Names may show adherence to a religion or to superstition: the Byzantine parents who named their children Aporicto or Evreto (“rejected” and “founding”) were trying to deceive death, while a man named Prousenos testified to his parents’ nostalgia for a lost homeland in Asia Minor. Proper or family names which continue over more than one generation can show the interest of the family itself or of the state in identifying people over time.
The Byzantine peasants in Macedonia of the fourteenth century were commonly identified by a baptismal or given name and some other form of identification: a profession, an indication of geographical origin, a nickname, or an indication of relationship to someone else. Both the given names and the “family” names are of interest here.
Some names are very common. Men are often named Nikolaos, Demetrios, Konstantinos, Ioannes, Vasileios, Michael, Manouel, Stamates, Theodoros. Somewhat less frequent are the names Modestos, Nikephoros, Theiotokios, Kyriakos, Foteinos, Athanasios, Petros, Alexios, Stefanos, Xenos. Most of these, with the exception of Xenos, Alexios, Modestos and Foteinos, are also common modern Greek names. On the other hand, Evangelos and Eleutherios, which occur frequently in modern Greece, are rare in the fourteenth century.
Read the rest of the Article in History-of-Macedonia.com

Η Σκοπιανή προπαγάνδα μέσω ανθελληνικών τραγουδιών

Για να μαθαίνουν όλοι οι Έλληνες ! Δείτε το:


Οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων διοικητών των νοσοκομείων της Δυτ.Μακεδονίας.
Οι νέοι Διοικητές είναι¨

Νοσοκομείο Κοζάνης ( Μαμάτσειο ) : Κίτσιου Νικόλαος, Γεωπόνος.
Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ( Μποδοσάκειο ) : Μπούρτσου Τάσα, Ηλ/γος Μηχανικός (φωτο), υποψ.βουλευτής ΠΑΣΟΚ.
Νοσοκομείο Γρεβενών : Γαβρίδης Μιχάλης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός.
Νοσοκομείο Φλώρινας ( Ελένη Θ. Δημητρίου) : Γκώγκος Χρήστος, Γιατρός.
Νοσοκομείο Καστοριάς : Κατσίλης Σταύρος, Οικονομολόγος

Το σκίτσο της ημέρας...

Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση!
(Επιλογή της Έφης!)


Πασχαλινές ιστορίες...


Χαμός στην αρμόδια επί των Οικονομικών Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο. Ενστάσεις, αντιρρήσεις, καυγάδες, αλλαγές στο «παραπέντε».
Ράβε – ξήλωνε, δουλειά να μη μας λείπει που έλεγε και ο μεγάλος Ξυλούρης.
Τώρα, πώς διάολο γίνεται όλοι οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς να εκφράζουν ενστάσεις ως προς τις...
ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ένας θεός το ξέρει.
Ο ΣΕΒ το θεωρεί «δειλό». Η ΓΣΕΒΕΕ ότι «πιάνει τη φοροδιαφυγή της μαρίδας». Η ΑΔΕΔΥ ότι «συντηρεί την αδικία εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων». η ΓΣΕΕ εντοπίζει «κενά». Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ακινήτων θεωρεί ότι «πατάσσει την ακίνητη περιουσία» και ούτω καθ’ εξής….
Ο καθένας με το «δίκιο» του και από το δικό του μετερίζι και με βάση τα συμφέροντα και την τσέπη του… Όλοι γκρινιάζουν, το θέμα είναι ποιος πληρώνει το μάρμαρο και ποιος τη σκαπουλάρει.
Η ουσία είναι – το λέμε και το ξαναλέμε – ότι εκλείπουν τα αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ξανά ώθηση στην οικονομία.
Το φορολογικό νομοσχέδιο συντάχθηκε και θα ψηφιστεί, οσονούπω, με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετήσει τις αυξημένες – υπέρογκες – ανάγκες του δημοσίου τομέα. Απλά πράγματα.
Ωστόσο, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι, σε τούτη δω τη χώρα, το Δημόσιο δεν παράγει τίποτα – παρά μόνο «τρώει» αδηφάγα – πρέπει άμεσα, «χθες», να δοθούν τα κίνητρα εκείνα, που θα δώσουν ξανά ώθηση στον ιδιωτικό τομέα να παράξει πλούτο.
Αλλιώς, θα έρθουν και εκεί οι μειώσεις μισθών (που έχουν ήδη ξεκινήσει),
οι απολύσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα, η ανεργία θα αυξάνεται γεωμετρικά και η συνολική καταναλωτική – αγοραστική δύναμη θα μειωθεί έτι περαιτέρω, με συνέπεια η κρίση να ανακυκλώνεται και διαιωνίζεται.
Απ’ την άλλη, βέβαια, με κ. Λούκα στο Ανάπτυξης, ορατότης μηδέν…
Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και την «επίσημη» Εκκλησία, να εμμένει – πεισμόνως – στην άρση κάθε είδους φορολόγησης. Είναι πραγματικά λυπηρό, για κάθε ελαφρώς νοήμονα άνθρωπο, και δη πιστό Χριστιανό, να βλέπει τις λυσσώδεις αντιδράσεις της πλειοψηφίας της Ιεραρχίας, απέναντι σε κάθε κουβέντα πιθανής φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Καλά, δεν μάθανε τίποτα από την περιπέτεια του Βατοπεδινού σκανδάλου;
Θα μου πείτε, βέβαια, ποίο σκάνδαλο; Όλα γίνανε «για τη χάρη της Παναγίας». Άσε που ήταν νόμιμο, άρα και ηθικόν!!!
Αλλά, πάλι, δεν είναι τουλάχιστον φαιδρό να καταφέρονται ορισμένοι ιεράρχες κατά «συναδέλφων» τους, όπως ο Λαυρεωτικής & Μεσογαίας Νικόλαος; Γιατί άραγε; Επειδή προσπαθεί ο άνθρωπος να δώσει ένα μήνυμα; Ένα μήνυμα πρώτα στους ίδιους και μετά στην κοινωνία;
Ας όψεται. Όλα σε τούτη τη ζωή κρίνονται, πάντως. Για τη μετά θάνατον, έχει ο Θεός !
Υ.Γ.: Φημολογείται ότι η Κυβέρνηση, άτεγκτη έναντι της Εκκλησίας, εξετάζει τρόπους για να φορολογήσει και τον Πανάγιο Τάφο.
Υ.Γ. 2: Φήμες φέρουν την ΥΠΕΕ να ζητεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ξυλουργού που έφτιαξε το σταυρό, του σιδερά που κατασκεύασε τα καρφιά και του πλακατζή που έφτιαξε τον τάφο, διότι δεν έκοψαν τιμολόγια και δεν απέδωσαν τον αναλογούντα ΦΠΑ (σε αργύρια). Αναμένεται σχετική παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων κατά τη τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Υ.Γ. 3: Τα τριάκοντα αργύρια που εισέπραξε (χωρίς απόδειξη) ο Ιούδας, περιλαμβάνονται στα «έσοδα από άγνωστη πηγή», κατά την περίφημη εγκύκλιο Μπέζα (που αποκάλυψε προ δύο εβδομάδων η REAL NEWS), και εξαιρούνται της φορολόγησης;
Υ.Γ. 4: Σύντροφοι, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι, εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους. Φάτε καλά, διότι έρχονται δύσκολες μέρες!
Σεμνός & Ταπεινός

Είμαστε μία αστεία χώρα, μέρος 4ον


Γράφει (για ta xalia) ο Χρήστος Νικολαΐδης

Μία προσεκτική ματιά σε όλες τις εξελίξεις γύρω από τα δημοσιονομικά μας αποδεικνύει ότι μάλλον η κοινή γνώμη υιοθετεί παντελώς αβάσιμες απόψεις. Για παράδειγμα: Είδατε ότι προχτές δανειστήκαμε με 5,9% επιτόκιο. Την προηγούμενη φορά είχαμε δανειστεί με 6,3%. Την ίδια μέρα η Ισπανία είχε δανειστεί με...
4% και με 3% η Γερμανία.

Εάν κάποιος κάνει τους υπολογισμούς θα αντιληφθεί ότι εμείς επειδή ακριβώς δεν μπορούμε να πετύχουμε τα επιτόκια των Γερμανών επιβαρυνόμαστε ουσιαστικά με περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Εάν υπολογίσουμε τη διαφορά των επιτοκίων σε σχέση με την περίοδο του δανεισμού προκύπτει ότι κατά την αποπληρωμή οι Έλληνες επιβαρυνόμαστε με ένα τόσο υψηλό ποσό σε σχέση με τους Γερμανούς!

Για να αντιληφθεί δε κανείς το μέγεθος της επιπλέον χρέωσης μας θα πρέπει να σκεφθεί ότι με το μέτρο της περικοπής των επιδομάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων εξοικονομούμε 160 εκ. ευρώ ετησίως. Δηλαδή, εάν κατορθώναμε να δανειστούμε από άλλες πηγές, με επιτόκια αντίστοιχα της Γερμανίας τότε θα γλιτώναμε μία σειρά από επώδυνα μέτρα λιτότητας…

Και δυστυχώς η φαρσοκωμωδία δεν σταματά εδώ: Την ώρα που η καταχρεωμένη ελληνική οικονομία παλεύει με τα θηρία για να απομακρυνθεί από την καταστροφή ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί ότι το κράτος εξακολουθεί να δανείζεται τεράστια ποσά χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο. Η ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση αφορά τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρεώνονται κάθε χρόνο με το ποσό του 1 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Συνεπώς, το έλλειμμα δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Ούτε το Ελληνικό Δημόσιο δανείζεται μόνο από τις αγορές. Δανείζεται και από τους προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών, τα γνωστά (κατά τον Αλέκο Παπαδόπουλο) «Πιράνχας της υγείας», μέσω της παράδοσης προμηθειών οι οποίες ενώ χρεώνονται παχυλά, ουσιαστικά δεν ελέγχονται!

Συγκεκριμένα: Η τελευταία ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων έγινε επί υπουργείας Νικήτα Κακλαμάνη, το τέλος του 2005. Το έλλειμμα των νοσοκομείων, κατά την υπουργό Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έφτασε τον προηγούμενο μήνα τα 5,5 δισ. Ευρώ. Μάλιστα σχεδόν το 1 δις. προστέθηκε στα ελλείμματα από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση. Και αυτό επειδή τους τελευταίες πέντε μήνες τα δημόσια νοσοκομεία δεν διαθέτουν διοικήσεις, λόγω της παροιμιώδους καθυστέρησης της κυβέρνησης να τις ορίσει, με αποτέλεσμα τα «πιράνχας» να αποθρασυνθούν πλήρως.

Τα δημόσια νοσοκομεία προμηθεύονται υλικά με απίθανες τιμές, σε σχέση με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι απ’ ευθείας αναθέσεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση ενώ οι μίζες αποτελούν πάγια πρακτική. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την έλλειψη εποπτείας οδηγούν σε τεράστια ελλείμματα.

Συμπέρασμα: Όσο κι αν προωθηθούν τα μέτρα λιτότητας εάν δεν νοικοκυρευτεί το Ελληνικό Δημόσιο η χώρα δεν πρόκειται να ξεπεράσει την κρίση. Όσο το σημερινό μπάχαλο συνεχίζεται τόσο τα μέτρα λιτότητας θα αποδεικνύονται ανεπαρκή…

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σχετικά με τη μη τοποθέτηση καλπών στο εξωτερικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε σχετικά με τη μη τοποθέτηση καλπών στο εξωτερικό για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

« Με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνω ότι κάποιοι επιδιώκουν να αποκλείσουν τις Οννεδίτισσες και τους Οννεδίτες του εξωτερικού από τις...

εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Θέλουν να τους αφαιρέσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συμμετέχουν στην εκλογή του επόμενου προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ξεκαθαρίζω ότι οι οργανώσεις μας στο εξωτερικό δεν είναι ξεχασμένοι συγγενείς, να τους θυμόμαστε μόνο όποτε μας βολεύει, για να τους κινητοποιούμε μόνο στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Είμαστε η παράταξη που είχε διαχρονικά σταθερή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Ο πρόεδρός μας, άλλωστε, τόνισε τη σημασία της ψήφου των αποδήμων και της εκπροσώπησης τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρότεινε ακόμη και την απόδοση αριθμού βουλευτικών εδρών σε απόδημους.

Δεν μπορεί, τώρα, κάποιοι να γυρνάνε την πλάτη στους Οννεδίτες και τις Οννεδίτισσες του εξωτερικού. Δεν καταλαβαίνω και δεν δέχομαι αυτή τη διάκριση.

Οι Οννεδίτισσες και οι Οννεδίτες του εξωτερικού ενδιαφέρονται για το μέλλον της οργάνωσης, της παράταξης και της χώρας μας, όσο και εμείς που ζούμε στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι επιδιώκουν να τους φιμώσουν και να τους βάλουν στο περιθώριο.

Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι θα είμαι δίπλα στις οργανώσεις του εξωτερικού και δεν πρόκειται να δεχθώ κανέναν αποκλεισμό, κανενός Οννεδίτη και καμιάς Οννεδίτισσας από τη διαδικασία. Θα διεκδικήσω μέχρι την τελευταία στιγμή οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν σε αυτή τη διαδικασία.

Επαναλαμβάνω ότι όσοι επιδιώκουν θολές διαδικασίες, όσοι κρύβονται πίσω από ψέματα και λαϊκισμούς, όσοι επιδιώκουν να αλλοιώσουν την βούληση της Οννεδίτισσας και του Οννεδίτη με δολοπλοκίες και απειλές θα τους βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους »

"Πρωτοβουλία" εναντίον αγάλματος Καραμανλή στην Αριστοτέλους

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Πολιτισμό, οι Μπουτάρης, Αβραμόπουλος, Κουράκης, ζητούν να μη στηθεί το άγαλμα του Κων.Καραμανλή στην Αριστοτέλους, αλλά...

στη Νέα Παραλία.
(σας είχαμε πει, ότι θα ...ανοίξουμε "δουλειά" με το συγκεκριμένο ζήτημα!)

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Προς τον
κ. Παύλο Γερουλάνο
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Κοινοποίηση
κ. Λίνα Μενδώνη
ΓΓ του ΥΠΠΟΤ και πρόεδρο του ΚΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να τοποθετήσει ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον ιστορικό άξονα της Αριστοτέλους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κορυφή της πλατείας εκεί όπου συναντάται με την οδό Μητροπόλεως, μεταξύ του «Ηλέκτρα Παλλάς» και του «Ολύμπιον».

Για την υλοποίηση της απόφασης γνωμοδότησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που ενέκρινε την κατασκευή ενός ανδριάντα ύψους τριών μέτρων περίπου, που θα είναι τοποθετημένος επάνω σε κλιμακωτό βάθρο 1,60 μέτρων.

Η δημοτική παράταξη που διοικεί την πόλη τα τελευταία 24 χρόνια κάνοντας, κατά τη γνώμη μας, κακή χρήση της πλειοψηφίας που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιχειρεί, με την χωροθέτηση του ανδριάντα στο συγκεκριμένο σημείο, να φορτίσει ιδεολογικά και να εκμεταλλευτεί κομματικά μια πράξη τιμής και μνήμης που θα έπρεπε να ενώνει την πόλη και όχι να την διχάζει.

Η πλατεία Αριστοτέλους συνδέεται με πολιτικές συγκεντρώσεις όλων των παρατάξεων και έχει έντονη πολιτική σημειολογία πέραν όλων των άλλων.

Αναμφισβήτητα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε μια προσωπικότητα που σφράγισε θετικά αλλά και αρνητικά την πορεία και τη μοίρα της πατρίδας μας και της πόλης μας ιδιαίτερα. Η τοποθέτηση όμως του ανδριάντα του στον μνημειακό άξονα της Αριστοτέλους δεν συνάδει με την ιστορία, τις μνήμες και την αισθητική του χώρου. Θυμίζουμε ότι ο μνημειακός αυτός άξονας διαμορφώθηκε από τον Εμπράρ κατά τα πρότυπα των Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων μετά την πυρκαγιά του 1917 και σηματοδοτεί την αστική ταυτότητα της πόλης.

Η Παράταξή μας δεν έχει αντίρρηση για έναν ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Προτείνουμε όμως να τοποθετηθεί για λόγους συμβολικούς στην ευρύτερη περιοχή της Ηλεκτρικής Εταιρείας, αφενός μεν γιατί η Νέα Παραλία είναι τόσο στη σύλληψη όσο και στην υλοποίηση αποκλειστικά δικό του έργο, αλλά και γιατί η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση της μεταπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη έγινε μπροστά στο Μακεδονία Παλλάς.

Κύριε Υπουργέ,
Με τις σκέψεις αυτές θα παρακαλούσαμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να μεριμνήσετε για την ανάκληση της απόφασης να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον συγκεκριμένο χώρο και να αναζητηθεί νέος που, χωρίς να δημιουργεί πολώσεις, θα αναδεικνύει την προσωπικότητα του ανδρός και θα τον συνδέει με την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης. Η δική μας πρόταση είναι κατατεθειμένη και ελπίζουμε σε μια συνάντηση μαζί σας για να την αναπτύξουμε διεξοδικά.

Με εκτίμηση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης
Γιάννης Μπουτάρης
Παναγιώτης Αβραμόπουλος
Ανδρέας Κουράκης
...
σχόλιο taxalia: Υποτίθεται ότι όλοι στη Θεσσαλονίκη, ζητούμε ενισχυμένες τοπικές αρμοδιότητες. Γιατί αγαπητοί φίλοι, ζητάτε την παρέμβαση του ...Γερουλάνου από την Αθήνα, σε ένα τοπικό ζήτημα; Δεν είναι άκομψο; (υπόψη ότι συμφωνούμε απολύτως με την πρότασή σας να στηθεί το άγαλμα στην Ηλεκτρική), αλλά δεν μας αρέσει καθόλου να προστρέχετε στους "Αθηναίους". Φιλικά και αντικειμενικά σας το λέμε, να το έχετε υπόψη.
Εμείς, ως το Ν.1 διαδικτυακό μέσο της Θεσσαλονίκης, θα κάνουμε το χρέος μας:
Θα διοργανώσουμε, μετά το Πάσχα, μια ακόμη αξιόπιστη ψηφοφορία, για να δούμε τι λένε και οι Θεσσαλονικείς.

Το κατά Χαζών (απόκρυφον)

Τω καιρώ εκείνω εγένετο της εκδιδομένης το κιγκλίδωμα εις την ιεράν και ένδοξον γην της Ελλαδισταάν. Από τας εποχάς του εκλιπόντος πατρός του άρχοντος Γαπώδη όπου..

ο λαός το έριξε στο σορολόπ παρατήσας την παραγωγήν και ξεκοκαλίζων τα δανεικά, έρευσεν ύδωρ αρκετόν εις την πορείαν του υπερηφάνου και περιουσίου λαού.

Ούτως ειπείν όλα έγιναν μπάχαλο αφού άπαντες εις την ιεράν γην έναν και μόνον λόγο ακολουθούσαν πια πιστά εως θανάτου: Την ιεράν επιταγήν του πατρός του άρχοντος που έγινε σημαία και πιστις ιερά , την περίφημον σκέψιν «φάτε τα όλα κι ας λείπει το τσοβόλα». Η κατάστασις εκτραχύνθει επικινδύνως και οι άρχοντες την εκμεταλλεύτηκαν δια να αποδείξουν παγκοσμίως την δύναμιν των.

Φοβηθέντες την θεωρίαν του χάους και αφού επί άρχοντος Κινέζου τα μάζεψαν όλα με τα χρηματιστήρια, ύστερα είπαν να τα διαλύσουν όλα επί άρχοντος Μπουχεσώδη. Ο ιερός λαός όμως δεν καταλάβαινε από αυτά και έκανε λυσσαλέα αντίσταση κατά των κατακτητών βαρβάρων και αλλόθρησκων.

Τότε οι κατακτηταί χεσμένοι πατοκόρφως εσυσκεύθησαν δια να λάβουν αποφάσεις σοβαράς. Εις εξ αυτών ο μαύρος ο αράπης ο νταμ ταμ ταμ, συνέλαβε την ιδέαν δια να μην αντιδρά ο λαός να τον κάνουν εξουσίαν. Έτσι με συνοπτικάς διαδικασίας ο άρχων Γαπώδης, υιός εκλεκτός του πατρός, ανέλαβε τας τύχας του ιερού λαού. Κατόπιν τούτου αφού και ο λαός είναι εις την εξουσίαν όλα θα είναι μια χαρά καμωμένα εσκέφθησαν και θα τα αρπάξουμε όλα.

«Αμ δε», ανεφώνησεν ό λαός που θα ξεχάσουμε εμείς τα καλά και τα ωραία μας, «τι μας λέτε, ρε παπάρες».

Έσκασαν από το κακό τους οι άρχοντες και φώναξαν τον άρχοντα Γαπώδη δια εντολάς: το και το μεγάλε, φράγκο δεν υπάρχει ούτε σάλιο πες τους, τέλος η καλοπέραση αν δεν πάρετε μέτρα.

Επιστρέψας ο άρχων με δάκρυα στα μάτια ενημέρωσε τον συγκυβερνώντα λαόν δια το τραγικόν της θέσεως που ήταν. Ο συγκυβερνήτης χέστηκε και έβαλε τα γέλια. Ο άρχων αποκαράφλιασε εντελώς και αγωνιών έτρεξε να ενημερώσει διότι δεν είναι να παίζεις τώρα και να χάνεις το αρχοντιλίκι που απέκτησες.

Τραβώντες τα μαλλιά των οπισθίων τους οι άρχοντες εκέκραξαν : «κόψτα όλα, ρε μάπα. και μισθούς και δουλειές, πάρτους το σκάλπ».

Φοβηθείς ο άρχων άρχισε με τους σφογγοκωλάριους να εφαρμόζει τα μέτρα και να τρομάζει τον συγκυβερνήτη λαόν. Αφού το παρατράβηξαν το σχοινί, οι άρχοντες του πέταξαν και κάτι ψιλά για τον κόπο του. Ό άρχων και οι σφογγοκωλάριοι επανηγύρισαν τας επιτυχίας μετά το ξεφτιλίκι.

Οι μοναδικοί που συνέχισαν τους κλαυθμούς και τα «ανάθεμά σε κερατά παπατζή» ήτο ελάχιστοι μικροεπαγγελματίες και συνταξιούχοι. Αυτοί ούτως ή άλλως ποτέ δεν θα εγένοντο συγκυβερνήτες.
http://simplemangreek.blogspot.com/2010/03/blog-post_30.html

Πώς απαντάμε στα spam και hoax e-mails

ΓΡΑΦΕΙ -ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ- Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ SPAM ΚΑΙ HOAX EMAILS:
Κάθε φορά που κάποιος μου στέλνει mail που αφορά ιό, παρόμοιο με το http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_666.html
απαντάω με το παρακάτω μήνυμα:

Νέος βαρβάτος ιός εν όψει!

Αν λάβεις ένα mail με τίτλο "Ο Σαβούρης" σβήστε το ΑΜΕΣΩΣ και μην το ανοίξεις.

Πραγματικά, αυτός εδώ είναι τελείως σαβούρης. Όχι μόνο θα σβήσει ό,τι βρει στο σκληρό δίσκο, αλλά θα σβήνει και τους σκληρούς σε ακτίνα 5 μέτρων από τον υπολογιστή. Ο ιός απομαγνητίζει ΚΑΙ τις πιστωτικές σου κάρτες.

Επαναπρογραμματίζει τον κωδικό πρόσβασης στα ΑΤΜ των τραπεζών, αλλάζει τις ρυθμίσεις του Video και χρησιμοποιεί αρμονικές συχνότητες για να γρατζουνίσει όποιο cd πας να παίεις. Ρυθμίζει το τηλέφωνο να καλεί αυτόματα μόνο σε 090.

ΘΑ ΣΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΕΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΝΤΟΥΣ!

Θα σου πιει όλες τις μπύρες!

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!!!! ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΩ;
Θα αφήσει βρώμικα σώβρακα στο τραπεζάκι του καθιστικού όταν θα περιμένεις κόσμο. Θα αλλάξει το σαμπουάν με αφρό και τον αφρό με ξίδι. Θα σε βάλει να τρέχεις μ' ένα ψαλίδι και να πετάς πράγματα, με τέτοιο τρόπο που μόνο αστείος μπορεί να είναι, μέχρι να βγάλεις το μάτι κάποιου.

Θα σου ξαναγράψει όλα τα αντίγραφα ασφαλείας, αλλάζοντας όλα τα ενεργητικά ρήματα σε παθητική φωνή και χώνοντας απροσδιόριστα ορθογραφικά λάθη που θα
αλλάξουν τελείως το νόημα των προτάσεων.

Αν ο "Σαβούρης" ανοίξει σε περιβάλλον Windows 98/Me θα αφήσει το κάθισμα της λεκάνης ανοιχτό και το σεσουάρ επικίνδυνα κοντά στη γεμάτη μπανιέρα. Θα επηρεάσει τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια αλλά το χειρότερο είναι πως ύπουλα θα αντικαταστήσει το άπαχο γάλα με πλήρες.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Αν δε στείλεις το μήνυμα αυτό σε 5000 άτομα μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, θα κλάσεις τόσο δυνατά που το δεξί σου πόδι θα σπάσει και θα πετάξει κομμάτια με τόση ορμή που θα τραυματίσουν το πιο κοντινό σου άτομο.

Είναι τόσο ηλίθιοι κάποιοι στην ΟΝΝΕΔ; ΕΙΝΑΙ !!!

χιλιοστό e-mail, από onnedallagh@gmail.com

Με αυτό το ιταμό ύφος, θέλουν να τους αφιερώσουμε χώρο στο taxalia !!!!!!!

"ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ
Καλησπέρα σας,
Επιθυμούμε να απαντήσουμε στην ανάρτηση: Ο Σαμαράς δεν θέλει τονΠαπαμιμίκο. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; και συγκεκριμένα στον .... ΟΝΝΕΔίτη από την Θεσσαλονίκη. Δεν νομίζουμε φυσικά να το δημοσιεύεστε αλλά anyway..."

...

Φυσικά και δεν θα το δημοσιεύσουμε!!!!
Είστε τόσο ηλίθιοι!
Τι το περάσατε ρε ανεγκέφαλοι το blog? Από που ως που, ξεκινάτε με την ..απειλή "αν δεν το βάλετε εσείς θα το δημοσιεύσουμε σε άλλο blog".
Είστε τελείως ηλίθιοι;

Το μαγαζάκι του παππού σας είναι το taxalia?

Συνεχίζετε τη μαλακία: "δε νομίζουμε ότι θα το δημοσιεύσετε αλλά..."
Και τότε γιατί μας το στέλνετε;

Σας εξήγησε ο διαχειριστής ότι δεν τον απασχολούν τα ζητήματα της ΟΝΝΕΔ, ότι δεν φιμώνει κανέναν συγγραφέα του blog, σας έδωσε το προσωπικό e-mail που ζητήσατε,

θα μας πρήζετε για πολύ ακόμη;

Θέλετε και να σας δημοσιεύσουμε άρθρο, που ξεκινά με τη γελοιωδέστατη απειλή "αν δεν το βάλετε εσείς θα το βάλουμε αλλού". Αν βρεθεί άλλο γελοίο blog που να το φιλοξενήσει, βρίζοντας το taxalia, βάλτε το ! Θέλετε να σας πώ χοντρά, τι ακριβώς θα μας κλάσετε;
Ρε είναι δυντόν να είστε τόσο βλάκες; Είστε όντως νέα παιδιά ή τίποτε γεροξεκούτηδες καθοδηγητές;

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι εμείς επιλέγουμε τι θα βάλουμε ανάμεσα στα 1.200 e-mails που παίρνουμε την ημέρα και βάζουμε μόνο τα 10 ;

Κάντε δικό σας blog και πείτε ό,τι θέλετε, γράψτε ό,τι θέλετε!

Ποιός σας είπε ότι είμαστε υπηρέτες σας; Αν θέλετε να καθορίζετε την ύλη του taxalia, ελάτε να γίνετε διαχειριστές.
Αι σιχτίρ Πασχαλιάτικα...

Ερωτήματα Μπάμπη Μπαρμπουνάκη προς Δήμαρχο

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος,..

κατέθεσε προς τον πρόεδρο κ. Βασίλειο Παπαγεωργόπουλο, τις παρακάτω παρατηρήσεις και ερωτήματα:
«Κύριε Πρόεδρε, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας εισάγατε δύο θέματα απόλυσης συνεργατών. Είναι γνωστό ότι μέχρι τώρα, αντιθέτως, δε μας έχετε φέρει καμία πρόσληψη. Επειδή δεν γνωρίζουμε ποιοι έχουν προσληφθεί την τελευταία τριετία που λειτουργούμε ως Διοικητικό Συμβούλιο, σας παρακαλούμε να μας δώσετε:
Τα ονόματα των προσληφθέντων.
Την κατάσταση μισθοδοσίας του προσωπικού του προηγούμενου μηνός όλων των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος.»

Γιώργος Καρατζαφέρης και Εύα Καϊλή, θα συνυπάρξουν απόψε. Πού;

"Ραντεβού" στο London Greek Radio δίνουν απόψε τα μεσάνυχτα στις 12 ακριβώς (ώρα Ελλάδας) ο Γιώργος Καρατζαφέρης και η Εύα Καϊλή. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ και η λαμπερή ...

βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξενυχτούν μαζί με το Θάνο Δημάδη στην εκπομπή Greeklish Night in London μεταφέροντας τον "ελληνικό" παλμό στο Λονδίνο και σχολιάζοντας την "άλλη πτυχή" της επικαιρότητας. Στο ιστορικό ομογενειακό ραδιόφωνο της Αγγλίας, Καρατζαφέρης και Καϊλή μηδενίζουν απόψε την απόσταση μεταξύ Αθήνας- Λονδίνου και μας κρατούν ξάγρυπνους και συντονισμένους μέσω διαδικτύου στα βρετανικά ερτζιανά. Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή ζωντανά από την Ελλάδα μέσω του Ίντερνετ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.lgr.co.uk ενώ μπορείτε να γίνετε μέλη στο group της εκπομπής στο Facebook πληκτρολογώντας Greeklish Night in London. Την εκπομπή συμπαρουσιάζει η Κατερίνα Πουρναροπούλου και τη δημοσιογραφική επιμέλεια έχει η Πηνελόπη Μαρινοπούλου. Περιμένουμε επίσης τα email σας στη διεύθυνση nightlondon@hotmail.com .

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Προεκλογικά μας είπε οτι υπάρχουν τα λεφτά
μετεκλογικά ξαφνικά τάχασε
μετά πήρε σβαρνα τους μαχαλάδες και έλεγε οτι είμαστε απατεώνες και χρεωκοπημένοι και περίμενε οι άλλοι να τον θεωρήσουν σοβαρό που έθαβε το ίδιο του το σπίτι………….
για 6 μήνες μαλώνανε οι δικοί του για τα μέτρα
τον Φεβρουάριο χωρίς μέτρα για 5ετες του προσφέραν με 6.2% επιτόκιο , 20δισ και πήραν μόνο τα 6.5 δις
τώρα μετά τα δυσβάσταχτα μέτρα ,την υποτιθέμενη επιτυχία στην πρόσφατη σύσκεψη της ΕΕ και το

όπλο που του δόσανε να τόχει στο τραπέζι έτοιμο αν χρειαστεί γιά 7ετες ή και χειρότερα ακόμη για 10 ετες παίρνει το ίδιο επιτόκιο και χειρότερο.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ
Ο ΓΑΠ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ
Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΛΟΓΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΟ 2010 ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΔΕΝ
ΦΤΩΧΙΑ
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕς ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Πέστε μου άνθρωποι που καταλαβαίνετε αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω ,πως οι άλλοι οι μη σοσιαλιστες ,οι αποτυχημένοι ,τα λαμόγια ,που κάνανε χοντράδες ,που κλέβανε ,που….που…..,που τους μαυρίσαμε……ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝΕ ΟΣΑ ΘΕΛΑΝΕ,ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΑΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ 4 – 5 % ?


(σχόλιο του χρήστη sim σε ποστ του antinews)

Βαθιά επηρεασμένοι από την “Αντεθνικοσοσιαλιστική” αρθρογραφία του Zougla.gr οι “Εθνικοσοσιαλιστές τρομοκράτες!”

Αναρωτηθήκαμε στο προηγούμενο μας άρθρο, Γιατί μία “Εθνικοσοσιαλιστική” τρομοκρατική οργάνωση έστειλε προκήρυξη στην “Αντιεθνικοσοσιαλιστική” Zougla.gr;
Φαίνεται ότι το ερώτημα έχει μία απάντηση σύμφωνα με την έρευνα μας. Οι τρομεροί και μοβόροι αυτοί Εθνικοσοσιαλιστές Τρομοκράτες, έχουν επηρεαστεί ανεπανόρθωτα από την Αντεθνικοσοσιαλιστική Αρθρογραφία του Zougla.gr
Αυτή η οργή τους μάλλον, τους έκανε να στείλουν εκεί την προκήρυξη σαν απάντηση στα δύο ιστορικά Αντεθνικοσοσιαλιστικά Άρθρα αρθρογράφου της “Ζούγκλας”... Ποιά; Διαβάστε τα ΕΔΩ.

Quiz. Ποια διαφήμιση παίχτηκε περισσότερο στα blogs από ότι στην TV?

Θυμηθείτε την !





Μήπως βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι;;;




Επέστρεψαν πίσω 709 αρνιά στην FYROM.

35 κρεοπωλεία διέθεταν σφάγια που δεν είχαν σωστή αναγραφή της χώρας προέλευσης, 56 κρεοπωλεία δεν εκτύπωναν στοιχεία ταμειακής μηχανής , και 5 περιπτώσεις απόψυξης και έλλειψη επισήμανσης σε συκωταριές εντόπισαν οι ελεγτές του Υπουργείου σε 710 ελέγχους που έκαναν.Επίσης......εντοπίστηκε στους Ευζώνους φορτηγό με 709 αρνιά από την FYROM και προορισμό την Ελληνική Εταιρεία , χωρίς σφραγίδες για τη χώρα προέλευσης. Το φορτηγό αναγκάστηκε να επιστρέψει ξανά στη χώρα προέλευσης, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Πηγή: http://www.agroschannel.com/

Ανέκδοτο... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

Η Ε.Ε έβγαλε ανακοίνωση που...

επιβεβαιώνει κάποιες φήμες. Στις επόμενες μέρες πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα που θα σας έρθει με τον τίτλο "ΚΑΛΟΥΝ" ή "invito" ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε, φίλος ή όχι. Είναι ένας ιός που ανοίγει ως ολυμπιακή φλόγα και καίει τον σκληρό σας δίσκο.

Αυτός ο ιός θα σας έρθει από ένα άτομο από τη λίστα των επαφών σας και γι 'αυτό πρέπει να στείλετε αυτό το e-mail σε όσους ξέρετε. Έτσι αν πάρετε τέτοιο μήνυμα, μην το ανοίξετε και σβήστε αμέσως τον υπολογιστή σας. Είναι ο χειρότερος ιός όπως ανακοινώθηκε το από το CNN και η MICROSOFT το επιβεβαιώνει ως τον πιο καταστροφικό ιό μέχρι σήμερα. Ανακαλύφθηκε προχτές το απόγευμα από τη McAfee και δεν υπάρχουν ακόμη λύσεις. Καταστρέφει ολοκληρωτικά όλα τα VITAL INFO του HARD DISK! Όλους Κάντε αντίγραφο και στείλτε το σ '.

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!

Παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως
εάν χρησιμοποιείτε αλληλογραφία μέσω internet, όπως Yahoo, Hotmail, AOL κτλ.
Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την Norton.
Παρακαλώ στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε και έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακο
e-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (Power Point) και τίτλο:
«Life is beautiful. Pps ».
Εάν το λάβετε, μην ανοίξετε το επισυναπτόμενο του για
κανένα λόγο και διαγράψτε το αμέσως!
Εάν ανοίξετε το αρχείο, ένα μήνυμα θα εμφανισθεί
στην οθόνη σας λέγοντας: It is toolate now,
your life is no longer beautiful, δηλαδή: Τώρα πια είναι αργά, η ζωή σας δεν είναι πλέον όμορφη!
Ως επακόλουθο θα χάσετε τα πάντα στον υπολογιστή σας και το άτομο που σας το έστειλε θ ' αποκτήσει πρόσβαση στο όνομά σας, στο e-mail σας και στο κωδικό ασφαλείας σας. Αυτός είναι νέος ιός, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ!

Η Microsoft επιβεβαίωσε ήδη τη σοβαρότητα του προβλήματος κι ανάφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναι ικανά να τον καταστρέψουν. Ο ιός δημιουργήθηκε από έναν χάκερ ο οποίος αυτοαποκαλείται “lifeowner”.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!


Βρε δεν μας παρατάτε χρονιάρα μέρα!!! Θύματα έ θύματα!

Καλή Ανάσταση!

Με ποδήλατο στην Αθήνα

Προφανώς η Αθήνα έχει πολλά χιλιόμετρα να διανύσει ακόμη μέχρι να γίνει Αμστερνταμ. Δεν τη βοηθά η μορφολογία του εδάφους, αλλά ούτε και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το μέσο που θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση έναντι του Ι.Χ. για μικρές μετακινήσεις. Το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων στους συρμούς του...
μετρό έρχεται να προστεθεί στα ελληνικά «παράδοξα». Οπως και να 'χει, αν φλερτάρετε με την ιδέα να αποκτήσετε το δικό σας ποδήλατο, να ξέρετε πως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, βγαίνοντας στο δρόμο, θα δυσκολευτείτε λιγότερο από όσο ίσως πιστεύατε. Κλειδώστε το αυτοκίνητο και, τώρα που μπήκε η άνοιξη, απολαύστε τις βόλτες σας στην πόλη και την εξοχή. Γρήγορα θα καταλάβετε πως δεν είστε μόνοι.
Οι καλύτερες διαδρομές στην Αθήνα
• Στον διαδημοτικό ποδηλατόδρομο στα Β.Π. Ξεκινάτε από το Ψυχικό (ΑΒ Βασιλόπουλος), και τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Διαμαντίδου, 25ης Μαρτίου, Πριγκιπίσσης Ελένης και Κοκκώνη. Συνεχίζετε εκτός ποδηλατόδρομου στον παράδρομο της Κηφισίας μέχρι τον κεντρικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου. Στο κέντρο του Χαλανδρίου (οδός Δάσους) μπαίνετε ξανά στον ποδηλατόδρομο μέχρι τη Νέα Ερυθραία. Το τμήμα των Μελισσίων δεν έχει κατασκευαστεί, γιατί καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.
• Στην Πολυτεχνειούπολη (ποδηλατόδρομος μήκους 4 χλμ.).
• Στο Αλσος Συγγρού Κηφισιάς.
• Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Ιλιον.
• Στο Τατόι. Στα πρώην βασιλικά κτήματα.
• Στην Πάρνηθα. Αφήστε το αμάξι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και συνεχίστε με ποδήλατο. Περάστε τις μπάρες και κάντε τον κύκλο της κορυφής.
• Στον Υμηττό. Αφήνετε το Ι.Χ. στα νεκροταφεία Παπάγου και συνεχίζετε με ποδήλατο, για να γλιτώσετε τη μεγάλη ανηφόρα, ή ανεβαίνετε την οδό Αναστάσεως. Αν θέλετε εύκολη διαδρομή με επίπεδη άσφαλτο (2-3 χλμ.), μετά τα νεκροταφεία στη διασταύρωση κάνετε αριστερά. Αν κάνετε δεξιά, ο δρόμος διακλαδώνεται. Αριστερά φτάνει στην κορυφή του Υμηττού περνώντας από τη Mονή Αστερίου, ενώ δεξιά συναντάτε το παρατηρητήριο με θέα σε όλο το λεκανοπέδιο και το αναψυκτήριο της Καλοπούλας για μια στάση μέσα στο δάσος. Σε Υμηττό και Πάρνηθα υπάρχουν πολλές χωμάτινες διαδρομές, μέτριας ή μεγάλης δυσκολίας. Εφοδιαστείτε με χάρτες και χαράξτε πορεία.
• Στην παραλιακή ζώνη. Από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα, αφήνοντας την Ποσειδώνος και ακολουθώντας την παραθαλάσσια διαδρομή.
• Στην Καλλιθέα. Από το σταθμό του ΗΣΑΠ ακολουθήστε τον πεζόδρομο της Πατρ. Γρηγορίου και στρίψτε αριστερά στην οδό Φορνέζη. Στο τέρμα της θα βρείτε το ποτάμι, από όπου ξεκινά ο ποδηλατόδρομος του Μοσχάτου (οδός Σαλαμίνος - Ιλισού). Συνεχίστε επί της Ιλισού και μετά το τέλος του ποδηλατόδρομου. Στρίψτε αριστερά, περάστε το γεφυράκι και, 300 μ. μετά τη συμβολή με τη Θησέως, θα συναντήσετε την υπόγεια διάβαση, που βγάζει στην παραλία.
10 + 1 κανόνες για ασφαλή ποδηλασία
1. Φροντίστε το ποδήλατό σας να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση: να έχει φουσκωμένα λάστιχα, κατάλληλα για το είδος του οδοστρώματος όπου κινείστε, και ρυθμισμένα φρένα και ταχύτητες. Οταν ακουμπάτε τα πόδια σας στο δρόμο, ο οριζόντιος σωλήνας δεν πρέπει να σας «χτυπάει» στον καβάλο. Θα σας τραυματίσει, δεν θα το κουμαντάρετε σωστά και θα σας πονέσουν οι ώμοι.
2. Αν κάνετε ποδήλατο το βράδυ, είναι απαραίτητο να έχετε φώτα (κόκκινα πίσω λευκά μπροστά). Προτιμήστε τα φώτα LED, γιατί οι μπαταρίες τους έχουν δεκαπλάσια διάρκεια ζωής.
3. Χρησιμοποιήστε το κουδούνι σας, για να προειδοποιείτε τους οδηγούς Ι.Χ.
4. Στο κόκκινο φανάρι, μη σταματάτε ποτέ πλάι στο αυτοκίνητο, αλλά είτε μπροστά από το πρώτο είτε πίσω του, ώστε να μπορούν να σας βλέπουν όλοι.
5. Τηρείτε απόσταση ασφαλείας 1 - 1,5 μέτρο όταν κινείστε δίπλα από σταθμευμένα Ι.Χ. και όταν τα προσπερνάτε, ελέγχετε αν έχουν επιβάτες.Οι πόρτες μπορεί να ανοίξουν ξαφνικά.
6. Μην κάνετε ποδήλατο στα πεζοδρόμια. Οταν κατεβαίνετε για να διασχίσετε το δρόμο, τα οχήματα που στρίβουν πιθανότατα δεν σας βλέπουν.
7. Πάρτε καθρέφτη. Αν και πάντα πρέπει να ελέγχετε τι γίνεται πίσω στρίβοντας το κεφάλι, ο καθρέφτης θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή.
8. Αποφύγετε τους δρόμους με μεγάλη κίνηση, ειδικά αν είστε «φρέσκοι» ποδηλάτες. Προσπαθήστε να μην έχετε μεγάλη διαφορά ταχύτητας από την υπόλοιπη κυκλοφορία. Ειδικά τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, μη χρησιμοποιείτε τις κεντρικές αρτηρίες και προτιμήστε τα στενά.
9. Μην κινείστε αντίθετα με το ρεύμα του δρόμου. Το «ανάποδο» μπορεί να μοιάζει βολικό, όμως στην πράξη αποβαίνει επικίνδυνο. Π.χ., ένα αυτοκίνητο που βγαίνει από στενό προς τα δεξιά δεν περιμένει ένα ποδήλατο ανάποδα.
10. Εχετε το νου σας στις λακκούβες. Μπορεί να σας... απογειώσουν.
11. Μην ποντάρετε στην προσοχή και στα αντανακλαστικά των οδηγών αυτοκινήτων. Μην επαφίεστε στην ελπίδα ότι θα σας δουν. Φροντίστε εσείς να κάνετε την παρουσία σας αισθητή.
Περισσότερες πληροφοριες
• www.podilates.gr Κάνοντας κλικ στην κατηγορία «Ομάδες», θα βρείτε αναλυτικά τα blogs τοπικών ομάδων ποδηλατών της Αττικής.
• www.filoi-podilatou.gr Διοργανώνουν εκδρομές σε όλη την Ελλάδα και συναντιούνται κάθε Τρίτη βράδυ, Επταχάλκου 3, Θησείο.
• http://criticalmass.gr Ποδηλατοπορείες με προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης σε συγκεκριμένες μέρες, για την προβολή του ποδηλάτου στους δρόμους της πόλης. Μια βόλτα στο Ιντερνετ θα σας δείξει ότι σχεδόν κάθε πόλη έχει τους ποδηλάτες της και τα ποδηλατο-blogs της. Πληκτρολογήστε αυτή που σας ενδιαφέρει και... δικτυωθείτε.


http://kala-nea.gr/

Τι απέγιναν όσοι έπαιξαν το ρόλο του Ιησού Χριστού στο cinema?

Δείτε το βίντεο:

Από πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1

Η Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή στο πλευρό των αγροτών

Φθηνότερη με ΚΤΕΛ και ΟΣΕ η Πασχαλινή έξοδος


με στοιχεία που πήραμε από sites των αεροπορικών εταιρειών,
του ΟΣΕ (www.ose.gr )
του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
και ...της τσέπης μας
(Ι.Χ.)

ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Η οργάνωση ΝΕΟΙ με την ευγενική χορηγία της αλυσίδας Super Market “LIDL” και την υποστήριξη του ομίλου Θεσσαλονίκης «Rotaract Ανατόλια» τη Μ. Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, στο πλαίσιο ενημέρωσης κυρίως των πολιτών για Ασφαλή Οδήγηση κατά την έξοδο των...

γιορτών του Πάσχα, διοργανώνει σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, εκδήλωση όπου εθελοντές της οργάνωσης θα μοιράσουν στους οδηγούς συμβολικά κόκκινα αυγά μαζί με ένα έντυπο με οδηγίες για ένα ασφαλές ταξίδι.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί από την συμβολή του πεζόδρομου της Ικτίνου με Τσιμισκή, όπου η Πρόεδρος, το Δ.Σ. της οργάνωσης, καθώς και πληθώρα νέων εθελοντών θα ξεκινήσουν να μοιράζουν κόκκινα αυγά μαζί με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για ασφάλεια στην άσφαλτο και πολλές Πασχαλινές ευχές.

Στόχος της οργάνωσης ΝΕΟΙ μέσω της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση, η αφύπνιση και η προστασία των οδηγών και κυρίως των νέων στην άσφαλτο γενικότερα και ειδικότερα αυτές τις ημέρες, όπου παρουσιάζεται έξαρση τροχαίων ατυχημάτων.

Το αυγό το Πάσχα, είχε πάντα την έννοια του δώρου. Δώρο από το μεγάλο στο μικρό, ή δώρο των πλουσίων στους φτωχούς ή δώρο που το έδιναν οι μαθητές στο δάσκαλο, οι πιστοί στον Πατριάρχη, κλπ.

Το Πάσχα το βάψιμο των αυγών αποτελεί πολύ παλιό έθιμο για το χριστιανικό κόσμο. Το κόκκινο χρώμα τους, που είναι το πιο διαδεδομένο, συμβολίζει την ανανέωση της ζωής.

Το έργο της οργάνωσης παρέχεται δωρεάν και υλοποιείται από στελέχη, μέλη, υποστηρικτές, εθελοντές και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που θέλει να συμβάλλει. Καθημερινά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα:

2310 384025 & 2310 232418 ή με email info@mkoneoi.gr

Πού την είδες την "ανθρώπινη πόλη" Σπύρο;


πού;
στα στίφη των Ι.Χ.;
στα αμέτρητα εγκλήματα;
στο φόβο του κόσμου να πάει στο ψιλικατζίδικο;
στα αμέτρητα επεισόδια "οπαδών";
πού;

Καλούς απογόνους κ.Τσίπρα


Μάθαμε ότι θα γίνεται ευτυχής πατέρας.
Με το καλό...

Αυτή η απορία απαντήθηκε;


τελικά γιατί έφυγες ρε Γιάννη;

Λιάνα το 'κοψες;

Περαστικά στην κ.Κανέλλη, στην οποία οι γιατροί δήλωσαν ξεκάθαρα:
"ή το κόβεις, ή πας να βρεις τη Ρόζα Λούξεμπουργκ για να τα πείτε από κοντά".
Το ΄κοψες το ρημάδι τελικά Λιάνα;

O Π.Ψωμιάδης υποδέχεται τον φίλο του Michael Schumacher

Τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ θα συναντήσει αύριο, στις 12.15 το μεσημέρι, ο Νομάρχης...

Παναγιώτης Ψωμιάδης στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου «Μακεδονία». Ο Γερμανός πιλότος θα προσγειωθεί με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό τη Μαλαισία, όπου την Κυριακή του Πάσχα θα συμμετάσχει στο τρίτο για φέτος Γκραν Πρι της χρονιάς. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα παραμείνει για περίπου 1 ώρα στο αεροδρόμιο προκειμένου να γίνει ανεφοδιασμός καυσίμων.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επιθυμίας του Μ. Σουμάχερ, η φιλία του οποίου με τον Π. Ψωμιάδη κρατά εδώ και τρία χρόνια όταν είχαν αγωνιστεί μαζί σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο στάδιο Καραϊσκάκη.
Trio!

Σήμερα στις 6.30 όλοι στην κεντρική πλατεία Κοζάνης


Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, όλοι στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Για μια σιωπηλή διαμαρτυρία για την έλλειψη γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία της ...
Δυτικής Μακεδονίας.
Να μη λείψει κανείς ! Δεν μπορεί να μαζεύει ένας πολιτικός αρχηγός, σε μια ανούσια ομιλία, με τον ξερό πολιτικό λόγο 5.000 κόσμο και σήμερα να είμαστε λιγότεροι !

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου
όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

έγραφε ο Καβάφης.

Και θα είναι εξευτελισμός, να λείψεις !!!

και προσοχή!

μη βρεθεί κανείς ξεφτίλας πολιτικός, να μιλήσει για προσλήψεις που θα γίνουν. Με το θα πέρασαν 50 χρόνια ! Όταν έρθουν οι γιατροί, να μας το ανακοινώσετε. Όχι άλλα θα !

Θεσσαλονίκη: Τα νέα της 31-3-2010

Κλειστά Δημαρχεία στη Θεσσαλονίκη στις 8 Απριλίου
Το κλείσιμο των Δημαρχείων στις 8 Απριλίου αποφάσισε η ΤΕΔΚ του Νομού Θεσσαλονίκης, ύστερα από την κυβερνητική απόφαση για...

περιορισμό της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους κατά 35%. Διαφοροποιήσεις από το Δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος σημείωσε ότι τα οικονομικά στοιχεία που επικαλείται το προεδρείο της ΤΕΔΚ δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα. Παρόλα αυτά αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημαρχείων στις 8 Απριλίου και η κοινή κάθοδος των Δημάχων στην Αθήνα, όπου θα συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.
...
Στην Θεσσαλονίκη η Άννα Βίσση

Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη η Άννα Βίσση. Θα κάνει εμφανίσεις σε νυχτερινό κέντρο της πόλης. Είναι μαζί της την αδερφή της αλλά και την υπόλοιπη οικογένειάς της οι οποίοι όπως λέει την στηρίζουν πραγματικά. Καθημερινή άλλωστε είναι και η επικοινωνία που έχει τον τελευταίο καιρό με τον Νίκο Καρβέλα, τον πατέρα του παιδιού της όπως είπε, με τον οποίο ανακοίνωσε ότι θα ξανασυνεργασθούνε. Η συνεργασία αυτή βέβαια όπως τόνισε είναι θέμα όρεξης κυρίως από την πλευρά του. Η γνωστή τραγουδίστρια μας αποκάλυψε ακόμα ότι πρόκειται να εμφανισθεί μέσα στον επόμενο μήνα σε τηλεοπτικό serial, και να συνεργασθεί με την Μυρτώ Κοντοβά η οποία έχει γράψει στίχους πολλών τραγουδιών της. Η ελληνίδα σταρ ενδιαφέρεται ωστόσο και για τον κινηματογράφο καθώς όπως είπε την ενδιαφέρει να παίξει σε κάποια ταινία η οποία ωστόσο δεν θέλει να είναι εμπορική. Το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει το μεγάλο Σάββατο ενώ μαζί με την Άννα Βίσση θα ειναι οι Μπλε αλλά και ο Μιχάλης Σαμπάνης.
...
Πού να πάτε, τι να δείτε, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη
Μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις έχουμε να σας προτείνουμε, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, για ένα διαφορετικό απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλοβδομάδα, βλέπετε... Διαλλέξτε: * Στην αίθουσα τέχνης «ΕΨΙΛΟΝ» φιλοξενείται η καινούργια ζωγραφική δουλειά του Βασίλη Τάγκαλου με τίτλο «Τοπία εκ του Φυσικού». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου. * Βυζαντινό Πανόραμα με εκθέσεις αγιογραφίας φιλοξενούνται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι τις 22 Απριλίου. * «Η Στέψη της Παναγίας» το έργο του Ελ Γκρέκο μπορείτε να επισκεφτείτε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Το έργο φιλοτεχνήθηκε την περίοδο που ο Θεοτοκόπουλος ζούσε στο Τολέδο, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος σταθμός του. Εκεί δημιούργησε ένα εργαστήρι με αρκετούς βοηθούς κατακτώντας τη φήμη του πρώτου ζωγράφου στην πόλη.* Παράλληλα στο Τελλόγλειο(φωτογραφία) φιλοξενούνται δύο ακόμη εκθέσεις: «Αρχαίο Δράμα και Όπερα» και «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής».Η πρώτη, αφορά κοστούμια, που φόρεσαν σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου, όπως η Κατίνα Παξινού, η Μελίνα Μερκούρη και η Ειρήνη Παππά και μεγάλες ντίβες της όπερας, όπως η Μαρία Κάλλας, η Κριστίν Γκανιέ και η Τζένη Δριβάλα.Στην έκθεση «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής» παρουσιάζεται υλικό από τη διοργάνωση της πρώτης και μοναδικής ελληνικής Μπιενάλε της Μοντέρνας Γλυπτικής, που διεξήχθη το 1965 στο λόφο του Φιλοπάππου. Την έκθεση πλαισιώνουν έξι έργα του Γιαννούλη Χαλεπά, που είχαν παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη έκθεση.* Συνεχίζεται μέχρι τις 9 Μαΐου η έκθεση με τίτλο «Η απεικόνιση του προσώπου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Πρόκειται για πορτρέτα από τη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας, με τις υπογραφές μεγάλων ζωγράφων του 19ου και του 20ού αιώνα.
...
Στους δρόμους Πασχαλιάτικα οι αγρότες
Κάποιοι απ΄τους αγροτοπατέρες δεν πήραν το μάθημά τους απ΄την παταγώδη αποτυχία των κινητοποιήσεων του περασμένου Ιανουαρίου αλλά και τη γενικότερη κατακραυγή της κοινής γνώμης και αποφάσισαν εκ νέου να ταλαιπωρήσουν όσους κινούνται σε εθνικές οδούς τις μέρες του Πάσχα.Έκλεισαν πριν λίγο ξαφνικά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν από Θεσσαλονίκη προς την ανατολική Μακεδονία από τους αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά.. Συγκεκριμένα, η Εγνατία Οδός στο ύψος του Προφήτη Λαγκαδά και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος της Γερακαρού και του Σχολαρίου.Οι αγρότες διαμαρτύρονται, καθώς όπως υποστηρίζουν το υπουργείο έχει... «αποκλείσει» την επαρχία Λαγκαδά από τη διαχείριση κοινοτικών πόρων και πλέον η διαχείριση περνάει από τα χέρια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αγρότες του Λαγκαδά να χάνουν μεγάλο μέρος των κονδυλίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής των κινητοποιήσεων.Στην κινητοποίηση συμμετέχουν περισσότερα από 200 τρακτέρ με περίπου 350 αγρότες και αναμένεται να κρατήσουν κλειστούς τους δρόμους τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Στα σημεία των μπλόκων υπάρχει αστυνομία που οδηγεί τα αυτοκίνητα από άλλους δρόμους.
...
Παραπομπή οκτώ νεαρών σε δίκη για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου '08 στη Θεσσαλονίκη.
Κατηγορούνται για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.
Στα εδώλια του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) και του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων παραπέμπονται να καθίσουν συνολικά οκτώ νεαρά άτομα, που συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για..συμμετοχή σε επεισόδια, μπροστά από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, πέντε εκ των κατηγορουμένων -ηλικίας από 18 έως 27 ετών- θα δικαστούν σε ΜΟΔ, ενώ οι τρεις ανήλικοι -ανάμεσά τους και δύο κοπέλες- στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων. Κατηγορούνται για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε ομάδα είκοσι ατόμων, που, τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2009*, πέταξε βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και καδρόνια κατά αστυνομικών και ιδιωτικών φυλάκων που εκτελούσαν υπηρεσία στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.
GREECE-SALONIKA
...

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τον Ορέστη Αλεξάκη
Εκδήλωση προς τιμή του Κερκυραίου ποιητή Ορέστη Αλεξάκη ,πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την στήριξη των εκδόσεων Γαβριηλίδη και του βιβλιοπωλείου "Βιβλιορυθμός".Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων "βιβλιορυθμός", οι Θεσσαλονικείς τίμησαν τον καταξιωμένο ποιητή μας για το έργο του και τη μεγάλη του προσφορά στα γράμματα.Τριάντα μέλη του Συλλόγου Κερκυραίων "Οι Φαίακες" έδωσαν το μεγάλο παρόν με τον Πρόεδρο Θέμη Παγιατάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.Στο τέλος της εκδήλωσης και με πρωτοβουλία του Γιάννη Καλαϊτζόγλου και της Ευτυχίας Λουκίδου, οι Φαίακες τραγούδησαν όλοι μαζί και χάρισαν στον ποιητή μας το αγαπημένο του τραγούδι " Μενεξέδες και ζουμπούλια".Μεγάλη ήταν η συγκίνηση και η περηφάνια που ένιωσαν οι Φαίακες καθόσον για άλλη μια φορά η Θεσσαλονίκη τιμά την Κέρκυρα.Μίλησαν για τον ποιητή μας : H ποιήτρια και πεζογράφος Μαρία Κέντρου Αγαθοπούλου, η ομότιμος καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Ζωή Σαμαρά, η ποιήτρια Μαρία Καραγιάννη, και ο ποιητής Μάρκος Μέσκος. Ποιήματα του Ο.Αλεξάκη διάβασε η Ποιήτρια Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου.

...
"Της Κακομοίρας" ..στη Θεσσαλονίκη
Μία από τις πιο γνωστές ελληνικές κωμωδίες ανεβαίνει από τις 4 Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα, στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ για δεύτερη χρονιά. Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη. Στο έργο πρωταγωνιστούν οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Κωστής, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Λέφας, Γιάννης Δεγαΐτης, Γιώργος Γαλίτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελένη Αποστολοπούλου, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ειρήνη Τσιάρη. Ο Ζήκος ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένο με την κατά πολύ νεότερή του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα της. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλο υποψήφιοι γαμπροί…Το έργο γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1963, με τεράστια επιτυχία και με ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο-Κώστα Χατζηχρήστο, στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του!

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ(Παρασκευοπούλου 9 & Βασ.Όλγας, τηλ.:2310 819 153)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:Γενική είσοδος: 26 €Σάββατο βράδυ: 27 € Φοιτητικό, μαθητικό: 18 € Εξώστης : 20 €
...
ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε. ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασυνείδητοι έκοψαν, για άλλη μια φορά, τα καλώδια παροχής ρεύματος σε τρένο του ΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Κινδυνευσαν δεκάδες επιβάτες, ενώ τραυματίστηκε ο μηχανοδηγός ελαφρά στο πρόσωπο από το απότομο σταμάτημα της αμαξοστοιχίας και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες. Η αμαξοστοιχία θα ξεκινήσει πάλι σε λίγο για Θεσσαλονίκη.

Ο Σαμαράς δεν θέλει τον Παπαμιμίκο. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;


Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει έναν δικό του τρόπο λειτουργίας. Μπορεί να υπομείνει τα πάντα μέχρι σημείου που πολλοί να θεωρούν ότι ο νεαρός βορειοελλαδίτης έχει πάρει ιδιαίτερα μαθήματα αυτοσυγκράτησης από τον Δαλάι Λάμα.

Εμείς όμως που απολαμβάνουμε το μεσογειακό θυμικό έχουμε πραγματικά μείνει με ανοικτό το στόμα με την εκστρατεία λάσπης απέναντι στον Ανδρέα. Και γι’ αυτό θεωρούμε καθήκον μας να απαντήσουμε. Όχι με φήμες, ούτε με μυθοπλαστικά νοήματα. Αλλά με δεδομένα.

Κατηγορούν τον Αντρέα ότι οι σχέσεις του με τον Σαμαρά είναι μόλις λίγων μηνών. Τι λέτε ωρέ παλικάρια; Επειδή εσείς γνωρίσατε τον Αντώνη τα τελευταία χρόνια νομίζετε...

ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον Αντρέα;

Γνωρίζουν αλήθεια οι κύριοι αυτοί ότι η πρώτη εκδήλωση στην οποία μίλησε ο Σαμαράς ως ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στη Βέροια; Ποιος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσ/νικης τότε; Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Απο τότε ήταν απέναντι στο κατεστημένο. Ένα κατεστημένο που τον πολεμάει σήμερα.



Λένε αριστερά και δεξιά ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει να δει ζωγραφιστό τον Παπαμιμίκο. Αρχικώς να πούμε ότι πολύ ωραία υπηρεσία προσφέρουν στον πρόεδρο μας. Να βάζουν στο στόμα του λόγια που δεν έχει πει ποτέ. Εμείς όμως είδαμε στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης τον Σαμαρά να βρίσκεται και να απολαμβάνει τη συζήτηση με τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της πόλης. Ανάμεσα τους είναι ασφαλώς και ο Ανδρέας.


Σταματήστε την προπαγάνδα. Κάνετε κακό στην ΟΝΝΕΔ, κάνετε κακό στην παράταξη, δημιουργείτε επιπρόσθετα ζητήματα στον πρόεδρο μας, Αντώνη Σαμαρά. Σταματήστε τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Η αλήθεια δεν παραποιείται από δημοκράτες αλλά μόνο από γκεμπελικές ρέπλικες.

Και μια επιστολή παλιού ΟΝΝΕΔΙΤΗ:
Διαβάζω τις τελευταίες μέρες ένα συρφετό λάσπης από blogs που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Κώστα Χατζή για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Δεν θα λογοκρίνω την τακτική των bloggers που δημοσιεύουν ότι του αποστέλλουν οι αναγνώστες τους και μακάρι να συνεχίσουν να το κάνουν. Παίρνω και εγώ το θάρρος σαν υποστηρικτής του Ανδρέα Παπαμιμίκου να καταθέσω την άποψή μου για τις εκλογές της 18ης Απριλίου!
Αφορμή αποτελούν τα δημοσιεύματα σε διάφορα blog περί την ανθρωπογεωγραφία των υπογραφών για την στήριξη υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν στο μέσο της εβδομάδος σε συνδυασμό με κάποια post που αναφέρουν ότι η Θεσσαλονίκη στηρίζει τον κ. Κώστα Χατζή. Υπήρξα ενεργότατο μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης για 5 συνεχόμενα χρόνια και γνώρισα πολλούς ανθρώπους(υπευθύνους τμημάτων, γραμματειακούς σχολών) με τους οποίους διατηρώ πολλές επαφές σε φιλικό επίπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως όταν ο Ανδρέας στις υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του ,ανάμεσα στις οποίες και η δικιά μου με την ιδιότητα του συνέδρου , έχει την πλήρη και καθολική στήριξη των διατελέσαντων μελών των γραμματειών Πόλης ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης και των Υπευθύνων ΑΕΙ Θεσσαλονίκης τα τελευταία 6 χρόνια τουλάχιστον, πως κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε για υποστήριξη του Κώστα Χατζή από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης! Μήπως αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ; Μήπως πρόκειται για κομήτες που εμφανίστηκαν ξαφνικά στην πόλη μας για να δημιουργήσουν κλίμα και εντυπώσεις; Αυτοαναφέρονται ως ΟΝΝΕΔ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ασκούν πολιτική μέσω του blog τους και μεταξύ τους; Δεν υπάρχει ΔΑΠίτης στη Θεσσαλονίκη που να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που με καθημερινά δημοσιεύματα ρίχνουν λάσπη στον ίδιο τον Ανδρέα αλλά και στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης τη μαζικότερη οργάνωση στην Ελλάδα που κάθε χρόνο φέρνει συντριπτικά ποσοστά στις φοιτητικές εκλογές τόσο στο Α.Π.Θ όσο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας!
Η ιστορία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης είναι τόσο μεγάλη και ένδοξη που απλώς προκαλεί σεβασμό ακόμα και στις υπόλοιπες παρατάξεις, είναι κρίμα όμως να αμαυρώνεται καθημερινά από κάποιους τυχάρπαστους καιροσκόπους, νεόκοπους οπορτουνιστές οι οποίοι το μόνο που προσφέρουν είναι το μειδίαμα, σε όσους γνωρίζουν για τη δυναμική της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και το κατά πόσο στηρίζει τον Ανδρέα.
Γράφουνε για το προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη ότι μετα βίας υπήρχαν 700 υποστηρικτές του Ανδρέα και ότι ο υποψήφιός τους Κώστας Χατζής κέρδισε τις εντυπώσεις. Παρακολούθησα το προσυνέδριο σε όλη τη διάρκειά του και την στιγμή που ανέβηκε ο κ.Χατζής στο βήμα, αμήχανος κοιτούσε ένα πλήθος ΔΑΠιτών και ΟΝΝΕΔιτών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που είχε κατακλύσει την αίθουσα( η πληρότητα της θύμισε την πληρότητα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στον ίδιο χώρο) να μιλάει για εκείνους που τον κατηγορούν ότι δήθεν διαρρέει την ύπαρξη κάποιου χρίσματος και ότι η απάντηση του σε αυτή την κατηγορία είναι τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ! Γιατί λοιπόν κύριε Χατζή δεν απαντάτε στα δημοσιεύματα του blog αλλαγή Θεσσαλονίκη που έγραφε πριν ένα μήνα για την ύπαρξη χρίσματος στο πρόσωπό σας ; όλως περιέργως το ίδιο blog κατέβασε όλα τα posts που υπήρχαν και μιλούσαν περί χρίσματος και αντέτειναν με μανία posts ως Γαλάζια Νεολαία ρίχνοντας τη λάσπη στον Ανδρέα και τους υποστηρικτές του για δήθεν χρίσμα; Που ήταν όλη αυτοί όταν η Δαπ Θεσσαλονίκης στήριζε τον Σαμαρά και απόδειξη είναι η μεγαλύτερη κάλπη στην Ελλάδα το Βελλίδειο με 9500 ψήφους και το ποσοστό υπέρ του Σαμαρά να είναι άνω του 65%! Που ήταν αυτοί όταν το σύνολο των σχολών της Θεσσαλονίκης δηλαδή σύσσωμη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ψήφιζε τον Αντώνη Σαμαρά;
Η απάντηση που θα λάβουν οι κύριοι και ο ίδιος ο Κώστας Χατζής ο οποίος έντεχνα στην ομιλία του στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης ανέφερε για την αναγκαιότητα ύπαρξης της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μετά τις εκλογές προέδρου της ΟΝΝΕΔ έντρομος μπροστά στο πλήθος των Δαπιτών θα είναι αποστομωτική! Κώστα Χατζή ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει και όταν αναφέρεσε σε αυτήν θα πρέπει να προσέχεις καθώς πολλοί άνθρωποι τους οποίους τώρα θυμήθηκες ότι υπάρχουν την έχουν υπηρετήσει από πολλά χρόνια πριν. Ίσως από τότε που εσύ ήσουν στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (αλήθεια υπήρξες μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ποτέ και τώρα μας μιλάς για γενικές συνελεύσεις και φοιτητικές εκλογές;)
Δεν σε γνωρίζω προσωπικά και όλα τα παραπάνω δεν είναι προσωπικά , ελπίζω να απαντήσεις με ανακοίνωση σου για το blog ΟΝΝΕΔ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ καθώς το μόνο που προκαλεί είναι οργή στα παλαιότερα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης !


Υ.Γ με συγχωρείτε για το μακροσκελέστατο κείμενο,ελπίζω να δημοσιευτεί!

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΟΝΝΕΔ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!

Έκτακτο! Νέα Λαμπάδα για το Πάσχα 2010!




Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα και την ανάληψη της ευθύνης από τους εθνικοσοσιαλιστές…
και για όσους δεν έχετε αγοράσει την λαμπάδα Τζούλια…
Αγοράστε την λαμπάδα Μαϊμού!
Όσοι προλάβετε... τώρα!

Ντόρα: "χάθηκε μια ζωή από μια βόμβα που έβαλαν κάποιοι ηλίθιοι"

Ευθύς βολές κατά των τρομοκρατών έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη όταν επισκέφθηκε το τραυματισμένο κοριτσάκι που νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού. Εξερχόμενη απο το Νοσοκομείο είπε ότι: «Ήρθα και είδα ένα κοριτσάκι δέκα ετών, που κινδυνεύει να χάσει τα μάτια του, που έχασε τον αδερφό του 15 ετών, που ήταν και προστάτης του, από μία βόμβα που έβαλαν κάποιοι άθλιοι, που πιστεύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στο χάος. Η απάντησή μας πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατή και πρέπει να προέρχεται από όλους. "Επίσης τόνισε και την ανάγκη μιας διαφορετικής διαδήλωσης, μιας διαδήλωσης με κεριά, λέγοντας: “Φτάνει πια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πιστεύει ότι μπορεί, στην Αθήνα του 2010, να σκοτώνει παιδιά”, γιατί έτσι επιβεβαιώνεται μια παράλογη ψυχολογία.»

Die neueste Ausgabe der Elliniki Gnomi

Lesen Sie jetzt online die neueste Ausgabe der Elliniki Gnomi. Die Zeitung der Griechen in Deutschland. Φίλες και φίλοι τής ξενιτειάςμαζί με τις ευχές μας για ένα χαρούμενο Πάσχαη νέα έκδοση τής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ είναι online. download

Επιτέλους, ανοίγουν λογαριασμοί μεγαλογιατρών και συμβολαιογράφων


ΤΕΡΜΑ Η ΑΣΥΛΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ...5.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των μεγαλογιατρών του Κολωνακίου που δήλωσαν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας επιστρατεύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να «δέσει» τις ενδείξεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει πρόστιμα ή ακόμα...

και λουκέτα όπως προβλέπει το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

«Θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, έχει βρεθεί απόκρυψη μεγάλης φορολογητέας ύλης», διεμήνυσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής άτυπης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζονται σχετικά.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Νοέμβριο όταν από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προέκυψε ότι από τους 151 γιατρούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κολωνακίου, ένας στους πέντε δήλωσε στην Εφορία καθαρά ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000

ευρώ, άλλοι τόσοι δεν ξεπέρασαν τα 20.000 ευρώ και μόνο 11 γιατροί δήλωσαν καθαρό εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπήρξαν τρεις γιατροί που ενώ διατηρούν ιατρείο σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας δήλωσαν στην Εφορία καθαρό ετήσιο εισόδημα από 300 έως 1.002 ευρώ!

Με αυτά τα ευρήματα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες εξαπέλυσαν φοροκυνηγητό στο Κολωνάκι για να διαπιστώσουν επιτόπου αυτό που υποψιάζονταν: στις περισσότερες περιπτώσεις οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ήταν είδος... υπό εξαφάνιση, ενώ κενά ήταν και τα βιβλία ασθενών. Παράλληλα βρήκαν και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: πολλοί από τους μεγαλογιατρούς αξιοποιώντας τις διατάξεις περί αυτοπεραίωσης που καθιέρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση είχαν φροντίσει να κλείσουν πιθανές εκκρεμότητες με την Εφορία και καταβάλλοντας μικροποσά, να θεωρούνται ειλικρινείς. «Εφόσον πιστοποιείται φοροδιαφυγή, θα βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί η περαίωση και όσοι έκλεψαν φόρους να πληρώσουν όσα οφείλουν», λέει στα «ΝΕΑ» αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Από τους 151 γιατρούς, οι 80 θεωρείται ότι έχουν πιαστεί στα δίχτυα του υπουργείου Οικονομικών και τελικά θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρους και πρόστιμα που τους αναλογούν.

Παίρνουν σειρά και άλλοι
Οι γιατροί αποτελούν τον πρώτο επαγγελματικό κλάδο που μπήκε στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ακολουθούν και άλλες επαγγελματικές ομάδες επιρρεπείς προς τη φοροδιαφυγή, με «οδηγό» τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Η Γραμματεία εφαρμόζει διασταυρώσεις στοιχείων για 24 κατηγορίες επαγγελματιών με κατηγοριοποίηση ανάλογα με τα ακαθάριστα έσοδα. Τα ευρήματα των διασταυρώσεων αποστέλλονται στις Εφορίες και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων για τα περαιτέρω, ενώ πρώτη φορά παρακολουθείται και η εξέλιξη των εσόδων των Εφοριών ώστε να διαπιστώνεται αν τα ευρήματα των διασταυρώσεων αξιοποιούνται και αποδίδουν στα ταμεία του Δημοσίου.

Ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να παταχθεί η φοροδιαφυγή κυρίως στους κόλπους των ελευθέρων επαγγελματιών τα προηγούμενα χρόνια, το οικονομικό επιτελείο θέτει σε εφαρμογή, μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου, νέο πλαίσιο αυστηρότερων ποινών για τους φοροφυγάδες. Στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπονται πρόστιμα που επιβάλλονται επιτόπου, λουκέτα αλλά και ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, όσοι εντοπίζονται να μην έχουν κόψει αποδείξεις τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο θα έρχονται αντιμέτωποι με λουκέτο της επιχείρησής τους αρχικά για δύο μήνες και σε περίπτωση υποτροπής εντός τριών ετών από την επιβολή της πρώτης ποινής, το λουκέτο θα έχει διάρκεια έξι μηνών. Για όσους επιτηδευματίες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από τον ΚΒΣ βιβλία και στοιχεία, δεν εκδίδουν τα απαιτούμενα τιμολόγια και παραστατικά ή εμπλέκονται με πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα στοιχεία προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Όσον αφορά τα πρόστιμα, τα οποία μετά την ψήφιση του νόμου θα μπορεί να επιβάλλει επιτόπου και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (θα μετονομαστεί εκ νέου σε ΣΔΟΕ) αυξάνονται από 300 σε 400 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Α΄ Κατηγορίας, από 600 σε 800 ευρώ για όσους υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων Β΄ Κατηγορίας και από 900 σε 1.200 ευρώ για όσους τηρούν βιβλία Γ΄ Κατηγορίας.

Οι συμβολαιογράφοι
Την ίδια ώρα, υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής στις τάξεις των συμβολαιογράφων διαπιστώνεται με τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. «Το γεγονός ότι παρουσιάζεται παραβατικότητα σε ποσοστό 50% σημαίνει πολλά...», υποστήριξε στον Real FΜ ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας, Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι στο στόχαστρο βρίσκονται οι δαπάνες των επαγγελματιών του κλάδου πανελλαδικά.

TA NEA

Η Τζούλια Αλεξανδράτου πήγε εκκλησία ....

...και μεις θα βλέπουμε και θα ξαναβλέπουμε και θα ξαναβλέπουμε όλη μέρα τα "πλάνα".
Με μεταφυσικές αναλύσεις για τα τροπάρια της Κασσιανής, το ρόλο της μετάνοιας, το δικαίωμα της πόρνης στην εξομολόγηση και άλλα περίτεχνα.
Μέχρι να κυκλοφορήσει το δεύτερο DVD της θεότρελλης πορνοστάρ.

Διαμαρτυρία των αγροτών του Λαγκαδά – Αποκλεισμός δρόμων

Σε αποκλεισμό του κόμβου Γερακαρούς, της επαρχιακής οδού Λαγκαδά – Ρεντίνας, καθώς και του κόμβου Προφήτη στην Εγνατία Οδό προχώρησαν οι αγρότες του Λαγκαδά, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ΠΑΣΕΓΕΣ να αφαιρέσει τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά.newsblog.gr

Ανοιχτή επιστολή ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας


ΣΧΟΛΙΟ: Είναι δυνατόν την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς ζητά να εκλεγονται βουλευτές απο τον απόδημο ελληνισμό, ΚΑΠΟΙΟΙ στην ΟΝΝΕΔ να μη θέλουν τα μέλη των αποδήμων να ψηφίσουν στις εκλογές προέδρου ΟΝΝΕΔ;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Με μεγάλη απογοήτευση αλλά και έκπληξη πληροφορούμαστε ότι κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν την συμμετοχή των οργανώσεων εξωτερικού στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Οι οργανώσεις εξωτερικού της ΟΝΝΕΔ και αυτό μπορούμε να το διαβεβαιώσουμε όσον αφορά την ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης του απόδημου ελληνισμού για τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές δουλεύοντας πάντα υπό τις πιο

αντίξοες συνθήκες.




Στηριζόμενη ως επί το πλείστον σε νέους επαγγελματίες αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές, που δίνοντας τον καθημερινό τους αγώνα στα πλέον ανταγωνιστικά περιβάλλοντα της Ευρώπης είτε στον χώρο εργασίας τους είτε στο πανεπιστήμιο, είχαν πάντα την διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά μέσω της μεγαλύτερης ελληνικής οργάνωσης νεολαίας της Μ.Βρετανίας. Ήταν πάντα στην διάθεση του κόμματος σε όλες τις δύσκολες εκλογικές μάχες που δόθηκαν. Τις νικηφόρες μάχες. Αλλά και τις πιο πρόσφατες που αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν το θεμιτό δεν το έβαλαν κάτω. Αφιερώνοντας τον ελεύθερο τους χρόνο αλλά και εις βάρος τις εργασίας τους ή των σπουδών τους όπου το απαιτούσαν οι περιστάσεις . Με πλήρη ανιδιοτέλεια, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, η ΟΝΝΕΔ για τους απόδημους έλληνες αποτελεί την γέφυρα επικοινωνίας με την αληθινή τους πατρίδα.





Ήταν όμως στην πρώτη γραμμή και στην διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών. Όταν η Νέα Δημοκρατία έκανε το πολυπόθητο άνοιγμα στην κοινωνία. Ήταν οι ΟΝΝΕΔίτες της Μ.Βρετανίας που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην μηχανογράφηση και την γραμματειακή υποστήριξη. Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας ήταν είναι και θα είναι ο βασικός πυλώνας της νεοδημοκράτικης συνείδησης στην πιο απομακρυσμένη ελληνική κοινότητα της Ευρώπης.




Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας, έστω και αν είναι η πιο απομακρυσμένη Νομαρχιακή Επιτροπή δίνει πάντα το παρόν στα φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, στα συνέδρια έκτακτα και τακτικά πάντα με έξοδα των μελών της και πάντα με αξιοπρεπή παρουσία.




Η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ΟΝΝΕΔ όσο υπάρχει ΟΝΝΕΔ και όσο υπάρχει απόδημος ελληνισμός στην Βρετανία. Για τον λόγο αυτό η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας επιβάλλεται να συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Δεν γνωρίζουμε τους ακριβής λόγους που κάποιο προσπαθούν να μας εμποδίσουν από το να συμμετέχουμε. Ελπίζουμε να μην σχετίζεται με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας και δήλωσε ομόφωνα την υποστήριξη της στον υποψήφιο για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο. Είναι μικροκομματικό και ανήθικο κάποιοι να προσπαθούν να παρέμβουν στις ανοιχτές διαδικασίες επειδή απλώς προδικάζουν το αποτέλεσμα της κάλπης. Δεν νοείται η νεολαία του κόμματος που τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της ψήφου του απόδημου ελληνισμού να εμποδίζει το δικαίωμα του εκλέγειν που έχουμε. Αν κάποιο θέλουν να σκέφτονται όπως το ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου για τον απόδημο ελληνισμό, εμείς θα σταθούμε απέναντι τους.




Όλοι δεχτήκαμε με ενθουσιασμό την απόφαση του προέδρου μας για εκλογή προέδρου ΟΝΝΕΔ από την βάση χωρίς χρίσματα, με γνώμονα πολιτικά κριτήρια. Οι απόδημοι έλληνες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού να μην μπορούν να συμμετέχουν στην πιο ιστορική στιγμή της ΟΝΝΕΔ. Προσβλέπουμε λοιπόν στην επικύρωση της ψήφου των νέων του εξωτερικού στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και της ιδεολογίας μας, του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Είμαστε οι καρποί του οράματος του Εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, για μια Ευρώπη ενωμένη, για μια Ελλάδα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό! Δεν θα επιτρέψουμε σε ευρωσκεπτικιστικούς κύκλους να βιάζουν το όραμα του Εθνάρχη μας. Αυτή είναι η στιγμή μας. Όλων μας!






Με τιμή

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μ.Βρετανίας




ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ: Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΤΟΝ ΣOΜΠΟΛΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!


Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που έγινε στη γνωστή πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ με τους επίσης γνωστούς δημοσιογράφους Καμπουράκη και Οικονομέα! Το θέμα ήταν η εγκληματικότητα και ο καλεσμένος της εκπομπής πρώην υπουργός Μαρκογιαννάκης κατηγόρησε τον σημερινό αρχηγό ΠΡΟ ΠΟ για τη διάλυση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Τότε έγινε το εξής καταπληκτικό: ο Πάνος Σόμπολος συμφώνησε με τον πρώην υπουργό και στη συνέχεια, όποτε πήγαινε να πει κάτι αρνητικό...

για τον Χρυσοχοίδη, ο κύριος Οικονομέας δεν τον άφηνε να τελειώσει την πρότασή του με τον γνωστό προκλητικό τρόπο του!
Επειδή έχει παραγίνει αυτό με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, το ΜΕΓΚΑ ας σταματήσει να διαφημίζει οτι είναι ανεξάρτητο, έγκυρο, αδέσμευτο και τα λοιπά γλυκανάλατα που μας σερβίρει κατά καιρούς....
ή ας μας ξεκαθαρίσει ο Οικονομέας οτι έχει αναλάβει το γραφείο τύπου του Χρυσοχοίδη...ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων!
ΕΛΕΟΣ μπρε....ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ...ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ!

Πάμε Στοίχημα

Μετά τα τελευταία τραγελαφικά γεγονότα που συμβαίνουν στον Ολυμπιακό, ο ΟΠΑΠ κινήθηκε άμεσα και έβγαλε νέο ειδικό στοίχημα για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη:

Μια δημιουργία του φοβερού http://papaki।redplanet.gr/

«Ορθοπεδική» ή «Ορθοπαιδική» ;

Αναπάντητο ακόμη το ερώτημα, που βασανίζει τους φιλόλογους και τους γιατρούς!
Διαβάστε κι αν βγάλετε άκρη, πείτε το και σε μας!
http://www.asprilexi.gr/snitzforum/topic.asp?TOPIC_ID=193
http://www.pneuma.gr/downloads/orthopedics.htm
http://www.pneuma.gr/downloads/critics_ech.htm
http://www.ftou.gr/articles/show.asp?category=tsekourata&id=96
http://periglwssio.blogspot.com/2009/07/blog-post.html
http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=38967.0
http://www.inout.gr/showthread.php?t=33827
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=43&t=145320

Ετήσιο Συνέδριο της Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογικής Εταιρείας

Από την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 (παγκόσμια ημέρα Υγείας) μέχρι το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της...

Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογικής Εταιρείας Μακεδονίας - Θράκης.
Το ετήσιο συνέδριο της Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση των Ορθοπαιδικών της Βόρειας Ελλάδας για ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα σύγχρονα ορθοπαιδικά θέματα μεταξύ τους και με Ορθοπαιδικούς της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, αποτελεί αφορμή για δημιουργία διαπροσωπικών σχέσων μεταξύ των συνέδρων και των συνοδών τους.
Κύρια θέματα του Συνεδρίου Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. 2010 θα αποτελέσουν η Έρευνα στην Ορθοπαιδική, η αντιμετώπιση πολυκαταγματιών,τα περιτροχαντήρια κατάγματα και οι παθήσεις του άκρου ποδός (Τετάρτη 7/4/2010), οι αθλητικές κακώσεις και η αρθροσκοπική χειρουργική, η αστάθεια του ώμου, τα προβλήματα της επιγονατιδομηριαίας άρθρωσης και οι συνδεσμικές κακώσεις της ποδοκνημικής (Πέμπτη 8/4/2010), οι ολικές αρθροπλαστικές, οι όγκοι των μαλακών μορίων και των οστών και οι ορθοπαιδικές παθήσεις του νεογνού (Παρασκευή 9/4/2010) και οι κακώσεις σπονδυλικής στήλης και λεκάνης, η ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης και η Ορθοπαιδική σε παιδιά (Σάββατο 10/4/2010).
Τα παραπάνω και αλλά θέματα θέματα αναπτυχθούν σε 8 “Ask the Experts”, 40 διαλέξεις, 4 Mini Debates, 8 στρογγύλες τράπεζες, 6 Surgical Demonstrations, 6 Instructional Course Lectures και 6 “How I Do It”, 4 ενότητες παρουσίασης 20 προφορικών ανακοινώσεων και 150 ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις και περιπτώσεις.
Θα υπάρξουν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις με στρογγύλες τράπεζες Φυσιοθεραπευτών (αποκατάσταση μετά συνδεσμοπλαστική προσθίου χιαστού συνδέσμου), Νοσηλευτών (Νοσηλευτική ορθοπαιδικών ασθενών) και Διοικητικών Υγείας (Ηλεκτρονική διακυβέρνηση- εργαλείο για την ορθολογική διαχείρηση των προμηθειών των Νοσοκομείων).
Σημειωτέον ότι το Συνέδριο Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. 2010 αξιολογήθηκε με 22 C.M.E. μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης αμοιβαία αναγνωρισμένα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Στόχος του Συνεδρίου Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. 2010 είναι η ισόρροπη αφ’ενός ανάπτυξη των εξελίξεων και νεότερων δεδομένων στην Ορθοπαιδική Επιστήμη και “Τέχνη” (νεότερες τεχνικές) και αφετέρου επισήμανση όλων των “tricks and trips” των κλασσικών (που έχουν υποστεί τη δοκιμασία του χρόνου) μεθόδων διάγνωσης και αντιμετώπισης των ορθοπαιδικών τραυμάτων και παθήσεων. Η προσωπική “πινελιά” κάθε εξειδικευμένου ομιλητού θα αναπτυχθεί στις ενότητες “Ask the Experts” και “How I Do It”.
Επίσης, στην εμπορική έκθεση που θα λειτουργήσει δορυφορικά του Συνεδρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκθέτες για τα προϊόντα των φαρμακευτικών εταιρειών και των εταιρειών ορθοπαιδικών ειδών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση.
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα βραβευθούν από αντίστοιχες επιστημονικές επιτροπές α) η καλύτερη δημοσιευμένη στο περιοδικό “ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ” επιστημονική εργασία, β) η καλύτερη προφορική ανακοίνωση και γ) η καλύτερη ηλεκτρονικά αναρτημένη ανακοίνωση.
Για πρώτη φορά φέτος, η συμμετοχή στο Συνέδριο Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. 2010 των Ειδικευόμενων Ιατρών θα είναι δωρεάν μετά από πιστοποιημένη παρακολούθηση τουλάχιστον του 60% των εργασιών του. Επιπλέον, στους Ειδικευόμενους Ιατρούς που θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης θα δοθεί δωρεάν ένα σύγγραμμα Ορθοπαιδικής, προσφορά της Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. Τέλος, στους συνέδρους θα προσφερθούν, με 2 κληρώσεις καθημερινά, δώρα συμμετοχής.
Τέλος, οι κοινωνικές εκδηλώσεις του συνεδρίου περιλαμβάνουν α) την τελετή έναρξης του συνεδρίου (Τετάρτη 7 Απριλίου 2010) με ομιλία της Νεκταρίας Καραντζή για τις “Ρίζες της θρακιώτικης μουσικής” και μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα με τον Χρόνη Αηδονίδη, β) την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Βγάλ’ τον υπουργό απ’ τη πρίζα” από το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας “Διόνυσος” στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης (Πέμπτη 8 Απριλίου 2010) και γ) το επίσημο δείπνο στου συνεδρίου (Παρασκευή 9 Απριλίου 2010) με χορούς της Θράκης και λαϊκό τραγούδι από το Λεωνίδα Βελή και το Μιχάλη Κλώντζα αλλά και εκδρομές των συνοδών στο Δέλτα του Εβρου, στο δάσος της Δαδιάς, στο Βόρειο Έβρο και στην Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ο πρόεδρος του 29ου Συνεδρίου Ο.Τ.Ε.Μα.Θ.
Dr. Στέργιος Παπαστεργίου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στις επίσημες αρχές της πόλης, από τη Δημοτική Αστυνομία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Θέμα: Εθιμοτυπική επίσκεψη στις επίσημες αρχές της πόλης.
Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπικές επισκέψεις, τη..

Μ.Πέμπτη, 1η Απριλίου 2010 στις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της πόλης και στα Σώματα Ασφαλείας για την ανταλλαγή ευχών ενόψει των γιορτινών ημερών του Πάσχα.
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Θεόδωρος Αθανάσαρος και το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας σας εύχονται Καλή Ανάσταση!

Παράλληλα, η Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τον Κοινωνικό Σύνδεσμο Κατοίκων Χαριλάου θα διανείμουν, ενόψει των ημερών του Πάσχα, ενημερωτικά φυλλάδια για την οδική ασφάλεια.
Συγκεκριμένα, τις ημέρες από Μ. Πέμπτη έως και Μ. Σάββατο, στην ανατολική έξοδο της πόλης (Κ. Καραμανλή με Βούλγαρη) θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια και θα παρέχονται συμβουλές για ασφαλή οδήγηση με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Bravo, Γιώργος"

Το άρθρο του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, στον χθεσινό ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ:


Αποσιώπηση τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.
ΕΡΩΤΗΣΗ : 8232/29-3-2010
Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλο
Θέμα: Αποσιώπηση τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ύστερα από το πρόσφατο επεισόδιο του...

τουρκικού πολεμικού σκάφους «BAFRA» με το εμπορικό πλοίο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ», το ΓΕΕΘΑ και τα τρία Επιτελεία έχουν σταματήσει κατ εντολή του Υπουργείου Εξωτερικών να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ για τις τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις, προκειμένου « να κατέβουν οι τόνοι και να μην προκαλούνται αντιδράσεις από την κοινή γνώμη».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Αληθεύουν οι ανωτέρω πληροφορίες;
Σε καταφατική περίπτωση, πιστεύετε πραγματικά ότι με την επιβολή συσκότισης στην ενημέρωση της κοινής γνώμης θα μπορέσετε να αποκρύψετε από τους πολίτες την πραγματικότητα της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, στην οποία η Κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη και απρόθυμη να αντιδράσει;


Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής
...........
ΕΡΩΤΗΣΗ: 8094/24 3 2010

Προς : Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κ. Ευάγγελο Βενιζέλο


Θέμα : Πληροφορίες για ακύρωση ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων το

2010



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, (21-3-2010), το ΣΑΓΕ αποφάσισε την ακύρωση των ΤΑΜΣ του Ελληνικού Στρατού ΣΑΡΙΣΑ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ, ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Το ΣΑΓΕ ομοίως φέρεται να αποφάσισε την ακύρωση των ΤΑΜΣ του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ, ΝΗΡΗΙΣ, ΟΡΜΗ και ΒΡΟΝΤΗ. Τέλος, αποφασίσθηκε η μείωση της συμμετοχής του στρατού και του ναυτικού σε πολυάριθμες πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις και η ακύρωση σε αυτές της συμμετοχής της πολεμικής αεροπορίας.

Οι ανωτέρω πληροφορίες, εάν αληθεύουν, προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία. Οι όποιες επικρίσεις, στο παρελθόν, για κακό σχεδιασμό ή τυποποίηση των ασκήσεων, η δυνατότητα χρήσης εξομοιωτών και η σημερινή κακή κατάσταση της οικονομίας της χώρας, δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν μια τέτοια απόφαση του ΣΑΓΕ, την ίδια στιγμή που η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη,πολύπλευρη επιθετικότητα της Τουρκίας.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Αληθεύουν οι ως άνω δημοσιογραφικές πληροφορίες;
Εάν ναι, ποιοι λόγοι ώθησαν το ΣΑΓΕ να λάβει την εν λόγω απόφαση; έστω μόνο για το 2010;
Στην περίπτωση αυτή, σε τι ποσό θα ανέλθει συνολικά η εξοικονόμηση πόρων;
Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές;
Υπάρχουν πληροφορίες ότι και η Τουρκία προτίθεται να προβεί σε ανάλογη χειρονομία; Εάν όχι, πως εκτιμάται ότι θα αξιολογήσει η Άγκυρα την απόφαση του ΣΑΓΕ;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής

Γιατί μία “Εθνικοσοσιαλιστική” τρομοκρατική οργάνωση έστειλε προκήρυξη στην “Αντιεθνικοσοσιαλιστική” Zougla.gr;

Ηγείται στην Ενημέρωση η Zougla.gr

Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς (όπως και εμάς) που θεωρούμε ότι η Zougla.gr όπως και ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος είναι στην κορυφή της αξιοπιστίας στον Ελληνικό δημοσιογραφικό χάρτη.

Πιστεύαμε ακράδαντα πως αυτή η φοβερή Εθνικοσοσιαλιστική τρομοκρατική οργάνωση θα προτιμούσε να αποστείλει την προκύρηξη της σε ένα Εθνικοσοσιαλιστικό Τρομοκρατικό σάιτ παρά σε ένα εχθρικό – αντιφασιστικό – αντιναζιστικό – αντεθνικοσοσιαλιστικό portal. Υπήρχε άλλωστε και ο κίνδυνος να μην το δημοσιεύσει η ιστοσελίδα Zougla.gr αφού στην ουσία διακινεί με αυτόν τον τρόπο τον Εθνικοσοσιαλιστικό τρομοκρατικό δηλητήριο.

Η αποστολή λοιπόν της προκήρυξης ίσως να οφείλεται στις κοινώς παραδεκτές – σχεδόν μεταφυσικές- ικανότητες του Μάκη Τριανταφυλόπουλου να προβλέπει και γιατί όχι, να καθορίζει το μέλλον!

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο χθες στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον Αντένα όσο και στο άρθρο του στη Ζούγκλα, με μία ξεχωριστή σιγουριά, προανήγγειλε στην ουσία την εμφάνιση αυτής της “Εθνικοσοσιαλιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης”.

Μετά από επισταμένη έρευνα λοιπόν, σε συνεργασία με ψυχιάτρους, ψυχολόγους, γραφολόγους, αστρολόγους και άλλους -λόγους, καταλήξαμε ότι ο συγγραφέας αυτής της Εθνικοσοσιαλιστικής Τρομοκρατικής Προκήρυξης έχει επηρεαστεί ανεπανόρθωτα από τα ιστορικά αντεθνικοσοσιαλιστικά άρθρα της Ζούγκλας. Έχει επηρεαστεί σε Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Κάποτε ήταν ο Κάισερ και ο Κεμάλ, τώρα η Μέρκελ και ο Ερντογκάν...


Τότε οι Γερμανοί σχεδίαζαν και οι Τούρκοι εκτελούσαν. Μαζί πάντα. Και οι Αρμένιοι να μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, οι Πόντιοι το ίδιο, οι Ασυροχαλδαίοι και μετά οι Εβραίοι...
Η γενοκτονία είναι στο πετσί τους.
Σήμερα ποιος έχει σειρά;

Η Μέρκελ σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία και η Τουρκία σε επίσημη γενοκτονία στο Κουρδιστάν...
Τι άλλαξε; Ποιος τιμωρήθηκε;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη