30 Ιουν 2010

Στη Θεσσαλονίκη αύριο η Παπαρήγα, για τον ΟΣΕ που βουλιάζει

Αύριο Πέμπτη, η κ. Παπαρήγα θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει το πρωί περιοδεία στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους, εν μέσω δεινής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει ο Ο.Σ.Ε που δεν έχει να πληρώσει το επίδομα άδειας των εργαζομένων !
Δεν καταβλήθηκε το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ λόγω...

της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση ότι το επίδομα, ύψους 250 ευρώ, θα τους καταβληθεί στις 16 Ιουλίου, μαζί με την εξόφληση αποδοχών.

Ο ΟΣΕ βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να δανειστεί 400 εκατομμύρια ευρω από ξένες και ελληνικές τράπεζες προκειμένου να καλύψει μέρος των αναγκών του για το 2010 που ανέρχονται σε 1,44 δισ. ευρώ.

Νέα Διοίκηση στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ

«Στη Γενική Συνέλευση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, στην οποία παρέστησαν όλοι οι μέτοχοι, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Εγκρίθηκε από τους μετόχους το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους: Γιάννη Δαμιανίδη, Θανάση Κουϊμτζή, Λευτέρη Αρβανίτη, Σωτήρη Κιοσέλογλου, Θοδωρή Κουρόγλου, Γιάννη Ράσογλου και Τάκη Γεωργούλη.

2. Αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 300.000 ευρώ με καταβολή τοις μετρητοίς”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ πριν από λίγη ώρα.

Ευχαριστούμε Ελένη, αλλά θα προτιμούσαμε αλλού...

ευχαριστούμε "Ελένη Μενεγάκη", αλλά θα προτιμούσαμε να μας ακολουθήσετε κάπου αλλού.
(στις πνευματικές μας αναζητήσεις εννοώ...κι όχι στο twitter)

Λεφτά υπάρχουν...

...Για τις πρώτες δέκα μέρες του μήνα.

Ναι κ.Παπανδρέου, εμείς οι bloggers, θέλουμε να συμβάλλουμε

Κι εμείς στο taxalia, συμβάλλουμε εδώ και πολύ καιρό σε αυτό που είπατε
"Θα πρέπει ο πολίτης, θα πρέπει και οι bloggers, ναι, καλώ και τους bloggers, να βοηθήσουν και να συμβάλουν δημιουργικά, όπως βέβαια και τα συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, να συμμετάσχουν ενεργά στην επισήμανση, στην ανάδειξη των αρνητικών, που θα αποκαλυφθούν και θα αποκαλύπτονται, αλλά και στη δημιουργία προτάσεων, που μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και προτάσεις νόμου".(Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/bloggers-bloggers.html#ixzz0sMmdbMME)

Επειδή μας διαβάζετε, θα θυμάστε ότι προτείναμε πάνω από 30 φορές, κάτι που θα βοηθήσει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:


Να δημοσιεύονται στο site του ΟΠΑΠ, όλες οι αποφάσεις σχετικά με τη διαφήμιση του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ. Όλα τα στοιχεία. Η σκοπιμότητα κάθε διαφήμισης, το ποσό που δόθηκε για κάθε συγκεκριμένη διαφήμιση σε κάθε συγκεκριμένο μέσο. Προσοχή: Για κάθε συγκεκριμένη διαφήμιση, όχι συνολικά ανά μέσο το χρόνο.


Για να το κάνω πιό λιανά, ένας πίνακας σαν τον παρακάτω:


(υποθετικός είναι)


20-2-2011, "ο οπαπ στηρίζει την αιμοδοσία", εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ολοσέλιδο, τελ.κόστος 32.646 ευρώ, τιμολ.1327, εκκρεμεί.


20-2-2011, "ο οπαπ στηρίζει την αιμοδοσία", εφημερίδα ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ, 1/4 σέλιδο, τελ.κόστος 2.646 ευρώ, τιμολ.1328, εξοφλήθη.


Nikos Evthimiades – Die Gefahr liegt in der Usurpa

Nikos Evthimiades – Die Gefahr liegt in der Usurpation der makedonischen Identität
Geschrieben von P.Raftakis
Mittwoch, 30. Juni 2010
Nikos Evthimiades ein Großunternehmer, erklärte vor einigen Tagen seine Aufstellung als Kandidat zum Bürgermeisteramt von Thessaloniki. Er gilt nicht unbegründet, als ein „starkes Blatt“, wie man ihn in lokalpolitischen Kreisen...

bezeichnet. In einem Interview vom 22.06.2010 nahm Evthimiades neben Erklärungen über seiner Aufstellung zum Amt des Bürgermeisters von Thessaloniki auch Stellung zur makedonischen Frage.
weiter...

Δηλώσεις του Παπα-Χρήστου μετά την πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ


Δείτε το βίντεο:




Τέλος τα αφορολόγητα DVD για τζούλια-ντούβλη

ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ!
Φορολογούνται πλέον και τα CD-DVD των περιοδικών...
Δηλαδή θα γίνουν πιο ακριβά και τα έργα τέχνης;
Εεε αυτό πάει πολύ!

Η αναδιανομή ...θριαμβεύει!!! Η ...αντίστροφη!

Του Ρούσσου Βρανά rvranas@otenet.gr

Για τους πολύ...
...πλούσιους, η κρίση τελείωσε. Οχι βέβαια οριστικά, αλλά τουλάχιστον για την ώρα τα πάνε µια χαρά. Το πιστοποιεί η επενδυτική τράπεζα Μέριλ Λιντς µε τη φετινή της έκθεση για τον παγκόσµιο πλούτο. Ας µην αναρωτιόµαστε λοιπόν πού πηγαίνουν τα δισεκατοµµύρια που εισπράττουν οι κυβερνήσεις από τους φορολογούµενους «για να σωθούν οι τράπεζες».
Πηγαίνουν στους ...πολύ πλούσιους. Δικαιωµατικά, αφού αυτοί βρίσκονται πίσω από τις τράπεζες.

Η έκθεση...
...αναφέρεται στους ΗΝWΙ. Οχι, δεν πρόκειται για µια νέα µετάλλαξη του ιού Η5Ν1, αλλά για τους «high net worth individuals», όπως τους λένε στα αγγλικά και που εµείς πιο απλά θα τους πούµε σούπερ πλούσιους. Στα τέλη του 2009, ο αριθµός τους επανήλθε στο ύψος ρεκόρ του 2007: 10 εκατοµµύρια πάµπλουτοι σε όλον τον κόσµο (δηλαδή το 0,15% του παγκόσµιου πληθυσµού), που το 53,5% από αυτούς ζουν στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Γερµανία. Η συνολική περιουσία τους επανήλθε στο επίπεδο που βρισκόταν προτού ξεσπάσει η κρίση. Εφτασε στα 39 δισεκατοµµύρια δολάρια το 2009, ενώ είχε «µειωθεί» στα 32,8 δισεκατοµµύρια το 2008.

Και όπως σχολιάζει ο οικονοµολόγος Ζαν Γκαντρέ, καθηγητής στο Πανεπιστήµιο της Λίλλης, σίγουρα θα πρέπει να χρωστούν ευγνωµοσύνη γι' αυτό στο γνωστό κάλεσµα που απηύθυναν οι κυβερνήσεις: «Φορολογούµενοι όλων των χωρών ενωθείτε για να βοηθήσουµε τους πάµπλουτους».

Τι τα κάνουν...
...τα λεφτά τους αυτοί οι σούπερ πλούσιοι; Αυτό είναι το βασικό θέµα της έκθεσης της Μέριλ Λίντς. Και επειδή αυτοί οι σούπερ πλούσιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες της, σκύβει µε ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω από τα γούστα τους, τις επενδυτικές συµπεριφορές τους, ακόµη και τα συναισθήµατά τους και την ψυχή τους. Δεν θα µπορούσαν να µείνουν ανεπηρέαστοι από µια κρίση που άγγιξε όλον τον κόσµο. Αλλαξαν κι αυτοί. Οχι στην πλεονεξία τους. Στις τοποθετήσεις τους. Έγιναν πιο «συναισθηµατικές», διαβάζουµε στην έκθεση. Δηλαδή; Να, τοποθετήσεις σε αρχαιότητες, έργα τέχνης, κοσµήµατα και πολύτιµους λίθους. Και σε φιλανθρωπίες, που για τους σούπερ πλούσιους δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο είναι για τους κοινούς θνητούς που βάζουν ασυλλόγιστα στην παλάµη του ζητιάνου ένα πενηνταράκι. Η δυστυχία πιέζει αφόρητα τον συναισθηµατικό τους κόσµο. Και η έκθεση εξηγεί: «Οι φιλανθρωπικές επιλογές είναι συχνά άρρηκτα δεµένες µε ευρύτερες φορολογικές στρατηγικές». Για να απαντηθεί έτσι και η απορία του ανθρωπολόγου Μαρσέλ Μαούς, που, στο βιβλίο του «Το δώρο», αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι που κάνουν ένα δώρο, ενδόµυχα περιµένουν πάντα κάποια ανταπόδοση.

Ο κόσµος...
... είναι απίστευτα πλούσιος, διαπιστώνει ο καθηγητής Γκαντρέ. Μέσα σε έναν χρόνο, οι πάµπλουτοι ανέκτησαν τα κέρδη τους. Ετσι εξηγείται λοιπόν γιατί «δεν υπάρχει σάλιο», γιατί τα δηµόσια ταµεία είναι άδεια, γιατί όλοι χρωστάνε παντού και γιατί τα χρέη πληρώνονται από τους µισθούς και τις συντάξεις:
όλα αυτά είναι όροι εκ των ων ουκ άνευ για να σωθούν οι πλούσιοι από όλους τους άλλους.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4582170

Σταύρος Κυριαζής

Εντονότατες αντιδράσεις για το κλείσιμο περιφερειακών ΙΕΚ

Από e-mail Αναγνώστη μας.
Θυμίζουμε παλαιότερο ποστ του TaXalia

Και η διάλυση της χώρας συνεχίζεται...
Επόμενος στόχος η Παιδεία ή καλυτερα... η περιφερειακή Παιδεία!
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, λάβαμε αποκλειστικές πληροφορίες ότι το υπουργείο Παιδείας, του οποίου η σχετική αρμόδια υπουργός είναι η κα. Διαμαντοπούλου, γνωστή κι από τη συμμετοχή της στη λέσχη Bilderberg, κλείνει αρκετά ΙΕΚ στην Αθήνα και στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα έχει σταλεί εντολή στους διευθυντές για καταμέτρηση του εξοπλισμού και παράδοση των παρακάτω Δημοσίων ΙΕΚ μέχρι το Σεπτέμβριο:


Αττική:
ΙΕΚ Γλυφάδας
ΙΕΚ Ελευσίνας
ΙΕΚ Περάματος
2° ΙΕΚ Πειραιά
Όλα τα δεύτερα ΙΕΚ σε όλες τις πόλεις:
2° ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ
2° ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2° ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2° ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2° ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
2° ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
...και όλα τα παραρτήματα των ΙΕΚ! <-- δηλαδή των σχολείων της περιφέρειας!!! ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ... Τελικά και παρόλο που βρίσκομαι στο εξωτερικό, ενημερώθηκα προ ολίγου, από πολύ έγκυρη πηγή ότι η εν λόγω πληροφορία ισχύει! Και συμπληρώνω... Που είναι η αποκέντρωση που κάποιοι φωνάζανε προεκλογικά ότι θέλουνε να δημιουργηθεί; Με τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, όχι μόνο δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά συνδράμουν στην διάλυση της χώρας!

Ας παρουμε για παράδειγμα την περιοχή που ζώ! Τον ακριτικό νομό Πέλλας, στον οποίο υπάρχουν 3 ΙΕΚ, σε Αριδαία, Γιαννιτσά και Έδεσσα! Με τις παραπάνω εξαγγελίες θα πρέπει να κλείσουν τα παραρτήματα της Αριδαίας και των Γιαννιτσών και θα μείνει σε λειτουργεία μόνο το κεντρικό της Έδεσσας. Θα έχει όμως, όπως είναι λογικό και τον αντίκτυπο του στις δύο αυτές περιοχές.
Στη μεγαλύτερη πόλη του νομού βέβαια, τα Γιαννιτσά, όχι και τόσο, λόγω του ότι τα 5 τμήματα του ΙΕΚ Γιαννιτσών που θα κλείσουν έχουν γύρω στους 100 καταρτιζόμενους και η αναλογία των 100 σπουδαστών σε μια πόλη 42.000 κατοίκων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Απο την άλλη, στην Αριδαία των 5.000 κατοίκων, που είναι και το 3° από τα 5 κέντρα του νομού, το ΙΕΚ έχει 3 τμήματα και 65 καταρτιζόμενους -ένας εκ των οποίων και ο γράφων, αλλά και παράλληλα εκπρόσωπος τους επίσης- και η αναλογία σπουδαστών είναι σαφώς και μεγαλύτερη.
Παράλληλα με τη συγγραφή αυτού του άρθρου, ενημερώνομαι μέσω facebook, ότι είναι... Δυσάρεστα τα νέα από τον ΟΕΕΚ.... Συζητάται έντονα το κλείσιμο του ΙΕΚ Αριδαίας. Η αυριανή ημέρα θα καθορίσει το τι μέλλει γενέσθαι. Ασφαλώς και είναι άδικη μια τέτοια απόφαση! Και μετά από μία ολιγόλεπτη οnline μέσω skype επικοινωνία που είχα και με άλλους συμφοιτητές μου, συμφωνήσαμε να δηλώσουμε επίσημα πώς: Εμείς οι σπουδαστές του ΙΕΚ Αριδαίας, στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται καθημερινά στο ΙΕΚ μας. Αφού με τα σχετικά όχι και πολλά μέσα που διαθέτουμε ως ΙΕΚ, αλλά σε άριστη συνεργασία, με τον αναπληρωτή Διευθυντή μας κ. Γιώργο Γιόρτσο, την ομάδα των καθηγητριών και καθηγητών της γραμματείας, τους επιστήμονες εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες μας, αλλά και την όρεξη που έχουμε εμείς οι καταρτιζόμενοι, δημιουργείται μια όμορφη χημεία, αλλά και οι καλύτερες συνθήκες μάθησης.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα των blogs, αλλά και του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, πως πρόκειτε για το πιο μοντέρνο Δημόσιο ΙΕΚ και παράλληλα το καλύτερο της χώρας. Δηλώνουμε χωρίς να θέλουμε να λα και άδικο για την δημόσια Παιδεία της χώρας, άδικο για τις προσπάθειες που κάνει ο διευθυντής μας, ώστε να μεγαλώσει το ΙΕΚ με την προσθήκη νέων τμημάτων, άδικο για τους εκπαιδευτές και καθηγητές μας, αλλά και προπαντώς άδικο για εμάς τους ιδίους ως ανθρώπους.ϊκίσουμε, πως δεν θα αφήσουμε να περάσει κάτι που είναι Άδικο είναι επίσης και για το ακριτικό αυτό κομμάτι της χώρας, την Αριδαία, αφού η κατάργηση του ΙΕΚ μπορεί να οδηγήσει σε περεταίρω οικονομικό μαρασμό της περιοχής της Αλμωπίας, στα βόρεια του Ν.Πέλλας!!!

Έχουμε ένα αίτημα και θα σας πούμε, απλά : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΜΑΣ!!! Αφού θέλετε να κάνετε περικοπές εκεί στη κυβέρνηση, μπορείτε να τις κάνετε από αλλού και όχι από την Παιδεία! Η απόφαση σας αυτή λοιπόν που είναι κατ΄εμάς λανθασμένη και οφείλεται προφανώς σε λάθος εκτίμηση, που αν δεν αλλάξει στο σύνολο της, πρέπει να τροποποιηθεί, για να μπορέσουν κι άλλες περιοχές όπως η δική μας, να ζήσουν όπως τους αξίζει.

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΞΕΝΟΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ...ΚΑΙ Η ΑΡΙΔΑΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΕΚ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΑΝ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙ.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τις δημόσιες ευχαριστίες μας στους: "taxalia" - το Ν°1 blog της Μακεδονίας και πάσης Ελλάδος, για το δημοσίευμα της 16ης Ιουνίου: Μην τολμήσετε να κλείσετε το ΙΕΚ Αριδαίας!
"Γιώργο Καρασμάνη" - Βουλευτή Νομού Πέλλας και Κοσμήτορα της Βουλής των Ελλήνων, για την ερώτηση που έθεσε την 28η Ιουνίου στην υπουργό Παιδείας με θέμα: Να μην καταργηθεί το ΙΕΚ Αριδαίας!

Με τιμή
Ευστάθιος (Στάθης) Δ. Παπαδόπουλος
Έφηβος Βουλευτής Ν.Πέλλας 1998 & Συνιδρυτής της Ποντιακής Βικιπαίδεια
Εκπρόσωπος καταρτιζόμενων ΙΕΚ Αριδαίας & Σπουδαστής Τμήματος Φυσικοθεραπείας
email: stathis.d.papadopoulos@gmail.com

http://efstathios-d-papadopoulos.blogspot.com/2010/06/bilderberg.html

Παπαγεωργόπουλος: "Μόνο εγώ θα κάνω έργα; Ας κάνει κι η κυβέρνηση κανένα!"

Δείτε το βίντεο:


Σέρρες: Αγρότης πυροβόλησε και σκότωσε τον υδρονομέα της περιοχής

67χρονος αγρότης πυροβόλησε και σκότωσε τον υδρονομέα στη Νέα Τυρολόη Σερρών ύστερα από έντονο διαπληκτισμό που είχαν οι δύο τους για το πότισμα ενός χωραφιού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτός από τον πυροβολισμό, ο δράστης Continue reading “Σέρρες: Αγρότης πυροβόλησε και σκότωσε τον υδρονομέα της περιοχής” »

http://www.newsblog.gr/

Αποθέωση από 10.000 οπαδούς στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ

«Παρουσία περισσότερων από 10.000 κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/06) η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι παίκτες κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο γνώρισαν την αποθέωση με τον Pablo Garcia να έχει την τιμητική του. Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα ακολούθησε διπλό προπονητικού χαρακτήρα διάρκειας περίπου 40 λεπτών με τη συμμετοχή πολλών.

http://www.newsblog.gr/

Η δήλωση προς τα Σκόπια του Έλληνα πρωθυπουργού...

...ανώτερη του Νίμιτζ... (σε επίπεδο προφοράς!)
(Από το Βελιγράδι αυτή την φορά!)
Δείτε το video!



Συγνώμη κύριοι... αλλά τα δημόσια έργα δεν είναι σχολεία ή... βουλή, για να τα κλείνουμε το καλοκαίρι!

ΣΟΚ για πολλούς Δήμους! "Παγώνει" ο Θησέας...
Τα έργα που δεν δημοπρατήθηκαν (από τον ΘΗΣΕΑ) ακόμη ή δεν έχουν ανάδοχο σταματάνε μέχρι νεωτέρας».
Έγινε ήδη σε πολλές περιοχές.... Ανάστατοι οι -μικροί κυρίως- εργολήπτες δημοσίων έργων και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτούς!

Με τη χώρα μας να βρίσκεται εντός της δίνης της οικονομικής κρίσης και... το "φάντασμα" του ΔΝΤ να πλανάται πάνω από κάθε έκφανση της ελληνικής καθημερινότητας, είναι γεγονός ότι παρατηρείται ανομβρία σε ότι αφορά εκτέλεση έργων από τους ΟΤΑ.

Μάλιστα η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη αφού η οικονομική ασφυξία φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά και την πορεία του Προγράμματος "ΘΗΣΕΑΣ" που αποτελούσε ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για τους Δήμους, δίνοντας αναπτυξιακές προοπτικές με την κατασκευή μικρών και μεσαίων έργων.

Ας μην ξεχνάμε ότι βασικός στόχος του "ΘΗΣΕΑ" είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η ισόρροπη εθνική ανάπτυξη και η ορθολογική οργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών του κράτους μέσω συντονισμένων δράσεων και χρηματοδοτήσεων.
Ενώ λοιπόν είχε προηγηθεί στα τέλη Μαΐου σχετική ΚΥΑ που ανέφερε ότι «το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ συνεχίζεται, όπως θα διαμορφωθεί με την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας, με καταληκτική ημερομηνία υπογραφής συμβάσεων την 31η Αυγούστου 2010», με νέα απόφασή του το Υπουργείο Εσωτερικών έρχεται να θολώσει και πάλι τα νερά.
Η απόφαση, η οποία κοινοποιήθηκε στις Περιφέρειες προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους ΟΤΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«τα ενταγμένα έργα και οι μελέτες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 θα συνεχιστούν κανονικά με την προϋπόθεση ότι η ημερομηνία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του αποτελέσματος (δημοπράτηση) είναι 25 Ιουνίου 2010.
Τα έργα που δεν δημοπρατήθηκαν ακόμη ή δεν έχουν ανάδοχο σταματάνε μέχρι νεωτέρας». Με βάση αυτά, φαίνεται ότι πλέον δεν δίνεται καν το περιθώριο που είχε δοθεί αρχικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου για την ολοκλήρωση των έργων.

Η πρόβλεψη μας... τελικά βγήκε πολύ γρήγορα...

ΑΛΗΘΙΝΗ...
Σας το λέγαμε εδώ
Τελικά οι φωτογραφίες τα λένε όλα...








Κινήσεις περί κατασκευής «Βλάχικης» μειονότητας

Το θέμα έφερε και στη Βουλή, ο Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής Θεσσαλονίκης:

Σύμφωνα με επιστολή, προς τους Συλλόγους μέλη της, αλλά και προς τους απανταχού Έλληνες Βλάχους που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ - www.vlachs-popsv.gr ) έντονη ανησυχία προκαλεί η κλιμακούμενη δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου «Συμβουλίου των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΣΒ, το «Συμβούλιο» (μερικοί πιθανότατα ανύπαρκτοι άνθρωποι), ζητά από την Ε.Ε. την αναγνώριση του ξεχωριστού έθνους των Αρμάνων!

Πιο συγκεκριμένα στις 23 Ιουνίου το «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» διοργάνωσε παράσταση ενώπιον της «Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης» στο Στρασβούργο ύστερα από την απόρριψη του σχετικού αιτήματός του να αναγνωριστεί από το Συμβούλιο ως «ΜΚΟ εκπρόσωπος των απανταχού Βλάχων» με το «καθεστώς του μόνιμου Παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης».
Σύμφωνα με την πρό(σ)κληση σκοπός της παράστασης των αυτοαποκαλούμενων «Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» είναι «η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τα οποία τα κράτη όπου ζούμε από αιώνες δεν θέλουν να μας παραχωρήσουν».


Ειδικότερα ζητούσαν την:

- αναγνώριση του ξεχωριστού έθνους των Αρμάνων,
- αναγνώριση της ΜΚΟ «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» ως εκπροσώπου των απανταχού Βλάχων,

- παραχώρηση στο «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» ως εκπροσώπου του αρμάνικου έθνους δίχως κράτος το καθεστώς του μόνιμου Παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
- υλοποίηση της «μη δεσμευτικής» Σύστασης (1333/1997) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά «με τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Αρωμούνων» από την Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες όπου ζουν οι «Αρμάνοι ή Μακεδοναρμάνοι».
Φυσικά η οργάνωση αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΠΟΠΣΒ που εκπροσωπεί πάνω από 100 Συλλόγους- μέλη Ελληνοβλάχων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Διασπορά.

Το «Συμβούλιο των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» εκπροσωπεί μόνον τους γνωστούς επαγγελματίες ακτιβιστές του μειονοτισμού και του αρμάνικου εθνογλωσσικού εθνικισμού χρηματοδοτούμενο από «ιδρύματα» του εξωτερικού με σκοπούς εχθρικούς προς την πατρίδα μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


- Αν γνωρίζει για τις κινήσεις τις εν’ λόγω οργάνωσης και το συγκεκριμένο θέμα;


- Τι ενέργειες έχει κάνει το αρμόδιο υπουργείο και τι προτίθεται να κάνει στο εξής για να προστατέψει τα Εθνικά δίκαια;

Ομιλία Ψωμιάδη στα μέλη των Νομαρχιακών της ΝΔ

Με τα μέλη των Νομαρχιακών Συνελεύσεων νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, συναντάται αυτή την ώρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στην ομιλία του προς τα στελέχη, ο κ.Ψωμιάδης, τόνισε:

Όπως ξέρετε, πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσα την απόφασή μου να μπω μπροστά, να δηλώσω παρών στο προσκλητήριο της ευθύνης για τη Μακεδονία μας.
Καλώ, λοιπόν, όλους τους Μακεδόνες, όπου και αν ανήκουν, να σταθούν στο πλευρό μου. Να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι. Και πρώτα απ’ όλα, την αξιοπρέπειά μας.
Στέκομαι απόψε μπροστά σας γιατί μπορώ, γιατί έχω κερδίσει το δικαίωμα να σας κοιτάω στα μάτια. Γιατί ξέρω να αναγνωρίζω τα σφάλματά μου. Γιατί έχω το θάρρος να ζητώ συγγνώμη. Γιατί εσείς, με την αγάπη σας, δώσατε το δικαίωμα σε ένα παιδί της προσφυγιάς, σε ένα παιδί της αλάνας, να διεκδικήσει και να κερδίσει το όνειρο.
Θέλω να αγκαλιάσετε την απόφαση που πήρα.
Προέρχομαι από εσάς, νοιάζομαι για εσάς, αγωνίζομαι για σας, και δεσμεύομαι ενώπιον σας, πως θα αγωνίζομαι και αύριο.
Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική από την πίσω πόρτα, κανείς δεν μου χάρισε τίποτα. Μόνο σε εσάς έχω να δώσω λόγο, σε κανέναν άλλο.
Για εμένα, το νόημα της ζωής δεν είναι καρέκλα, αλλά η τιμή, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα, το ήθος, η αλήθεια, ο σεβασμός στους πολίτες. Γι’ αυτό κατεβαίνω.
Έμεινα όρθιος 30 χρόνια, αποφεύγοντας καρχαρίες και αρπακτικά της πολιτικής και του δημοσιογραφικού χώρου.
Εγώ δεν έχω σπόνσορες και χορηγούς, ούτε αυλοκόλακες, πρίγκιπες και χανουμάκια. Έχω όμως το προνόμιο να εμπιστεύομαι καλούς συναδέλφους και συνεργάτες, απλά παιδιά, που αγαπούν εμένα και την Πατρίδα. Έχω το Θεό και τις αξίες που πήρα από την οικογένειά μου.
Δεν ανήκω σε καμιά πολιτική δυναστεία, δεν διεκδικώ κληρονομικά δικαιώματα.
Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα ποτέ στα πόδια κανενός, δεν παζαρεύω με κανέναν, δεν χρωστάω σε κανέναν. Μόνο στο Θεό, στο λαό, στους συνεργάτες μου, στους γονείς μου και την οικογένειά μου.
Το φθινόπωρο που μας πέρασε, άνοιξα μια πόρτα. Ξεκίνησα ένα μαγικό ταξίδι, συγκρούστηκα με το κατεστημένο. Ήταν μια εμπειρία ζωής, μια εμπειρία που με συγκλόνισε. Κράτησα στην καρδιά μου την αγάπη των απλών ανθρώπων και την αγωνία τους για το αύριο. Το ταξίδι αυτό σας καλώ να το συνεχίσουμε όλοι μαζί.
Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που θα ακούει και θα υπακούει στην κοινωνία.
Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που θα εκφράζει τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας, τον πατριωτισμό και τη θρησκεία μας.
Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που πιστεύει στην Ιδέα του Έθνους, της Πατρίδας, που αποβλέπει στην κοινωνική δικαιοσύνη, που σέβεται τον αγρότη, το μικρομεσαίο, τον εργάτη, το συνταξιούχο, αυτόν που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.
Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη με ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις, που δίνει βήμα στο αύριο του τόπου μας, που εμπιστεύεται τους νέους και τις νέες μας, τα φρέσκα πρόσωπα.
Όλη η Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, ενωνόμαστε σε μια δύναμη, για να χτίσουμε τη Μακεδονία που δικαιούμαστε.
Τη Μακεδονία που δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν δημοπρατείται, δεν παραχωρείται. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Το μήνυμά μου είναι σαφές και ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας από τον ιστό της Ελλάδας. Σε κάθε άλλη περίπτωση χάνεται η Ελλάδα κυρίες και κύριοι.
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη εδώ και 20 χρόνια. Αναρωτιέμαι όμως, εάν όλοι συμφωνούμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, τι συζητούμε με τους παραχαράκτες των Βαλκανίων;
Το αύριο της Μακεδονίας μας συνδέεται άμεσα με τις επιλογές του σήμερα.
Εμείς εδώ, στον ευλογημένο αυτό τόπο, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Μάθαμε να αγωνιζόμαστε, και μακριά από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες, θα φύγουμε μπροστά.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με πολύ δουλειά, με φιλότιμο, με εθνική υπερηφάνεια.
Πρωταρχικό κριτήριο για κάθε επιλογή μας, για κάθε διεκδίκηση, είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης.
Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης για τη χώρα και για τα Βαλκάνια. Χρειάζεται όμως δουλειά και διάθεση. Απαιτείται πολιτική βούληση.
Ο τόπος μας διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές που την καθιστούν σημείο αναφοράς στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει φυσικά χαρίσματα, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορία και πολιτισμό που μπορούν να την ανεβάσουν πολύ ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Είναι τώρα η ώρα, να κινητοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και τις αρετές μας.
Να στρέψουμε το βλέμμα στην Ευρώπη, να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια, τους πόρους για την περιφερειακή ανάπτυξη και την πρόοδο, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ, να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία, στην παιδεία, στην ανάπτυξη. Την ώρα που οι συμπατριώτες μας στη Μακεδονία δίνουν αγώνα επιβίωσης εμείς έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα τους, όπως κάνουμε επί επτάμισι χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Και επιτρέψτε μου να σας πω, είμαι υπερήφανος για το έργο μας. Είμαι υπερήφανος, γιατί κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.
Τώρα, είναι η ώρα για νέους αγώνες. Να αγωνιστούμε για τον τόπο μας μέσα σε ένα ήπιο πολιτικό κλίμα, με σύγχρονους όρους, με πνεύμα συνεννόησης. Τα πάθη δεν λύνουν προβλήματα. Αντίθετα, τα κάνουν οξύτερα, φαρμακώνουν τη ψυχή και τη ζωή μας. Να είστε βέβαιοι, πως με τη βοήθεια του Θεού, θα τα καταφέρουμε.
Γνωρίζω εξαρχής ότι η μάχη θα είναι δύσκολη. Όταν μάλιστα καταλάβουν κάποιοι ότι ενωμένοι προχωράμε με πίστη και σιγουριά, όταν δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολιτικό μας λόγο, θα μας πετάξουν πάλι, όπως το 2002 και το 2006, λάσπη, αδάπανη λάσπη. Το έργο αυτό όμως το έχουμε ξαναδεί. Οι συκοφαντίες πάντα καταρρέουν, σαν χάρτινος πύργος. Άλλωστε, το πρώτο θύμα όταν αρχίζουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, είναι η ηθική και η αλήθεια…
Ξεκινάμε λοιπόν μια νέα προσπάθεια, όπου πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών. Είμαστε όλοι απαραίτητοι. Δεν περισσεύει κανείς.
Οι γονείς μας, οι παππούδες μας, έδωσαν αμέτρητους αγώνες με το κεφάλι ψηλά, λεβέντικα, για να επιβιώσει το Έθνος μας, η Θρησκεία μας, ο Πολιτισμός μας και πέτυχαν. Είναι η μοίρα του Ελληνισμού να αναγεννάται από τις στάχτες του και να τραβάει ξανά προς τη δόξα.
Είναι η ώρα της γενιάς μας, να δώσουμε τον τίμιο και ωραίο αγώνα και να νικήσουμε. Η Πατρίδα μας έχει όλους ανάγκη τώρα.
Ψηφίστε Ελλάδα, ψηφίστε Μακεδονία, ψηφίστε Δημοκρατία, ψηφίστε Παναγιώτη Ψωμιάδη, ψηφίστε το δικό σας άνθρωπο, ψηφίστε τη δική σας, καθαρή φωνή, τη φωνή της δικής σας ψυχής.

Κυβέρνηση ‘λαγός’;

Από το politis-gr

Ουδείς εξεπλάγη από τη δήλωση του επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Πόουλ Τόμσεν, σε κυριακάτικη εφημερίδα, με την οποία άδειασε ωμά τον υπουργό «Εργασίας», κ. Ανδρέα Λοβέρδο έγραφε την Δευτέρα o Θ. Αργυράκης στον ΕΤ. Είπε ότι το ΔΝΤ «δεν έχει ζητήσει την περικοπή κατά 50% των αποζημιώσεων για απόλυση».

Οχι, βέβαια, ότι ο εκπρόσωπος του πιο σκληρού μοντέλου των περικοπών κόπτεται για το πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι. Απλά, «μαρτύρησε» αυτό που άπαντες γνωρίζουν εδώ και μήνες. Οτι η ίδια η κυβέρνηση είναι θατσερικότερη της Θάτσερ.

Αραγε, σε ποιους ισχυρούς εξοφλεί γραμμάτια το ΠΑΣΟΚ με την περικοπή των αποζημιώσεων; Πλέον, έχει πέσει το «σοσιαλιστικό» προσωπείο του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο της σοσιαλ-νεοφιλελεύθερης πολιτικής του.
Μια πολιτική που βασικό στόχο της έχει να καλλιεργήσει τον κοινωνικό και πολιτικό κανιβαλισμό και να στρέψει το ένα στρώμα του πληθυσμού κατά του άλλου, τους μικρομεσαίους κατά των εργαζομένων κ.ο.κ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για κυβέρνηση μετριότητας, μειωμένης πολιτικής, ηγετικής, και πολύ περισσότερο, ιστορικής αντίληψης, που δεν δίστασε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό για να του υφαρπάξει την ψήφο προεκλογικά, δηλώνοντάς του ότι «λεφτά υπάρχουν».

Στη συνέχεια, βέβαια, παρουσιάζεται δήθεν ως ο κακομοίρης καρπαζοεισπράκτορας του ΔΝΤ, για να ζητήσει τον «οίκτο» και την κατανόηση των πολιτών. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι παρά ο «λαγός» των πιο συντηρητικών μέτρων που προσπαθούν να περάσουν –αλλά αποτυγχάνουν σε μεγάλο βαθμό– πολιτικές ηγεσίες στη Δ. Ευρώπη, ήδη από την αρχή της δεκαετίας του 1990.

Είναι, επίσης, η κυβέρνηση που όταν εξαγγέλθηκε ότι η χώρα μπαίνει στην «επιτροπεία» του ΔΝΤ, ανακοίνωνε παράλληλα την «εξάρθρωση» τρομοκρατικών οργανώσεων, για να θερίσει τώρα τις θύελλες ενός ακόμα κύματος τρομοκρατικών ενεργειών, το πιθανότερο από οργάνωση, για την οποία ουδείς πιστεύει ότι προήλθε από παρθενογένεση.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και στην πολιτική κοντύτερα. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και οι υγιείς δυνάμεις, κυρίως στη βάση του ΠΑΣΟΚ, επιβάλλεται να κινηθούν με ταχύτατους ρυθμούς για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Εκτός κι αν θέλουν να εισπράξουν κι αυτοί το «τσουνάμι» της οργής.

Γ. Παπανδρέου: Θα πρέπει και οι bloggers, ναι, καλώ και τους bloggers, να βοηθήσουν και να συμβάλουν δημιουργικά

Απόσπασμα της ομιλίας πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συζήτηση του σ/ν του υπουργείου εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης:
Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων στο

διαδίκτυο - «πρόγραμμα διαύγεια»

Είχαμε δεσμευτεί για βαθιές αλλαγές μόνιμου χαρακτήρα, αλλαγές όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους, που κάνουν τη χώρα μας να γυρίσει σελίδα, που ανοίγουν μια τελείως διαφορετική, νέα εποχή.

Όλα αυτά, αποτελούν αλλαγές, άλλες μεγάλες, άλλες μικρότερες, που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός κράτους, το οποίο λειτουργεί υπέρ του πολίτη, προασπίζεται τα δικαιώματά του και δεν είναι απέναντί του.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να αναρωτηθούμε όλοι, πόσες φορές στο παρελθόν κυβερνήσεις, Υπουργοί, βουλευτές, είπαν τη φράση «να χυθεί άπλετο φως». Πόσοι είπαν τη φράση «διαφάνεια παντού».
Η λειτουργία του κράτους, είπαμε πολλές φορές, πως είναι η ρίζα του προβλήματος, ο μεγάλος ασθενής. Όχι δεν είναι το κράτος πρόνοιας.
Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα, αν όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση ήταν ανοικτές, προσβάσιμες στους πολίτες.
Θα τολμούσε ποτέ κάποιος Υπουργός να προβεί σε πολυέξοδες ανακαινίσεις των γραφείων του, εάν έπρεπε πρώτα να αναρτήσει αυτή την απόφαση στο διαδίκτυο;
Θα πρέπει ο πολίτης, θα πρέπει και οι bloggers, ναι, καλώ και τους bloggers, να βοηθήσουν και να συμβάλουν δημιουργικά, όπως βέβαια και τα συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, να συμμετάσχουν ενεργά στην επισήμανση, στην ανάδειξη των αρνητικών, που θα αποκαλυφθούν και θα αποκαλύπτονται, αλλά και στη δημιουργία προτάσεων, που μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και προτάσεις νόμου.
Σχόλια:
Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις...
Από το κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη, από τον μεγάλο ασθενή που είναι το κράτος;;
Δεν είναι το πρόβλημα το κράτος πρόνοιας, μας είπε ο πρωθυπουργός.. Τότε γιατί το αλλάζετε;
Άπλετο φως και διαφάνεια παντού όλα στο διαδίκτυο. Πολύ σωστό και εμείς αυτό επιζητούμε
Πότε θα δημοσιεύσετε τις συμβάσεις ανάθεσης έργου στην Lazard και στους Big 4;
Πότε θα μας πείτε πόσο πληρώνεται αυτή η περίφημη επιτροπή των σοφών-φίλων;
Πως μπορείτε να μιλάτε για διαφάνεια όταν προβαίνετε σε "απ ευθείας ανάθεση" στις πιο πάνω εταιρείες;Πότε θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι αποφάσεις και οι συμβάσεις έργου με Lazard και Βig 5 (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) ;;
Γιατί δεν μπορεί να βρεί κανείς εύκολα και άμεσα τις συμφωνίες που υπογράψατε (μνημόνιο, συμφωνία σύναψης δανείου κλπ) και θα πρέπει να ανατρέχει στις ανακοινώσεις τύπου του ΥΠΟΙΚ, όπου οι συμφωνίες είναι συνημμένες;
Nα συμβάλλουν οι Bloggers δημιουργικά !!!
Τι πάει να πει δημιουργικά, ποιος θα το κρίνει αυτό, ποιος θα αποφασίζει τι είναι δημιουργικό;
Θα υπάρχει φορέας που θα διαβάζει δηλαδή τα blogs και θα αποφασίζει τι είναι θετικό ή δημιουργικό και τι όχι;
Έλεος φτάνει πια !!!

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/bloggers-bloggers.html

Με τους προέδρους HELEXPO και ΔΕΘ, ο Ν.Ευθυμιάδης

Τις δύο πρώτες συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, στο πλαίσιο της απόφασης του να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα ο Νίκος Ευθυμιάδης.
Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε στα γραφεία τους τον πρόεδρο της ΔΕΘ Α.Ε. κ. Γιάννη Κωνσταντίνου, καθώς και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της HELEXPO A.E., κ. Πάρι Μαυρίδη, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα όπως και για τις..

δυνατότητες ανάπτυξης των δύο φορέων προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της. Όπως τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης στις διαδοχικές συναντήσεις του μαζί τους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλείται από τις συνθήκες να έχει σαφή, υπεύθυνη, ολοκληρωμένη στρατηγική που θα αντιμετωπίζει τις δύο εταιρίες ως βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.Σε ό, τι αφορά στο θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ επισήμανε ότι πιο κρίσιμο στοιχείο ακόμη και από την μεταφορά των εγκαταστάσεων είναι η εξασφάλιση των υποδομών που θα τη συνδέσουν με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την ίδια την πόλη. «Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να γίνει ξανά εκθεσιούπολη και να κατοχυρωθεί ως ελκυστικός προορισμός για την οργάνωση συνεδρίων είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες υποδομές πριν λειτουργήσει σε νέες εγκαταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμιάδης.Σχετικά δε με την αξιοποίηση της έκτασης που σήμερα καταλαμβάνει η ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης, υπογράμμισε ότι πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης η Δημοτική Αρχή οφείλει να καταρτίσει ειδικό σχέδιο το οποίο θα θέσει σε διαβούλευση με τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης, ώστε να προκριθούν οι βέλτιστες λύσεις. Επισήμανε μάλιστα ότι κρίσιμη προϋπόθεση είναι να επιδειχθεί έως τότε αυτοσυγκράτηση στις διεκδικήσεις οργανισμών και ιδρυμάτων για τη μεταφορά στο συγκεκριμένο χώρο, τμημάτων των δραστηριοτήτων τους.Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων του κ. Ευθυμιάδη έχει ως εξής:Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, θα συναντηθεί στις 10.00 π.μ. με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Θ. Α.Ε., κ. Στέλιο Αγγελούδη, ενώ στις 12.00 μ.μ., με τον νεοεκλεγέντα πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονία, κ. Γιάννη Χατζηδημητρίου. Την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 10.00 π.μ. θα επισκεφτεί στο γραφείο του τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Σίνδου, κ. Παύλο Καρακολτσίδη.Την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 12.00 μ.μ. θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρύτανη του Α.Π.Θ., κ. Γιάννη Μυλόπουλο.

Η πρόβλεψή μας για τον νέο Γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας..

Η δική μας πρόβλεψη είναι ότι νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Ίσως μάλιστα να έχουμε και απόσυρση της υποψηφιότητας από πλευράς Μαρκόπουλου ακόμα και απόψε.


http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_7471.html

"Αναγκαία τα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας"

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος υπεραμύνθηκε των «αναγκαστικών μέτρων για τη σωτηρία της χώρας», οι υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι έντονες αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, που έκαναν λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης», χαρακτήρισαν τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, του ν/σ για το «Πρόγραμμα Διαύγεια».

«Κοινός παρονομαστής σε ό,τι κάνουμε είναι η διαφάνεια παντού. Όλες μας οι επιλογές έχουν μοναδικό στόχο να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Να καταφέρει να πατάει γερά στα πόδια της, να βγει από τη κρίση, που την οδήγησε ένα παλιό, χρεωκοπημένο, αδιαφανές, πελατειακό πολιτικό σύστημα, και πάνω από όλα, να της δημιουργήσουμε προοπτική», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, με αφορμή το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των μέτρων, τα οποία αναγκάστηκε, όπως είπε, να λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «η χώρα ήταν ένα ακυβέρνητο καράβι» και πως «αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε όλα σε πρωτόγνωρους ρυθμούς».

Απαντώντας στις αναφορές του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι το κόμμα του «θα προσπαθήσει να απαλλαγεί από το μνημόνιο», ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Αυτό που θέλετε να κάνετε, είναι να σβήσετε από τη μνήμη σας τις μνημειώδεις πράξεις σας και την απραξία στα χρόνια διακυβέρνησής σας, που φόρτωσαν στην Ελλάδα αναξιοπιστία. Τη βούληση να φύγουμε από τις δικές μας αδυναμίες, να ορίζουμε εμείς την τύχη της χώρας, δεν την δείξατε ποτέ. Φοβηθήκατε. Την έχουμε, όμως, εμείς και αναλαμβάνουμε και το πολιτικό κόστος και τις ευθύνες μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» και για «επικοινωνιακά τερτίπια της κυβέρνησης». Μίλησε δε, για «σενάρια εθνικής σωτηρίας, που έχουν αρχίσει να προωθούν κάποιοι από αριστερά και δεξιά, τα οποία όμως, δεν μπορούν να προχωρήσουν».

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας τον ότι επέλεξε την δρόμο της «τυφλής σύγκρουσης» και πρόσθεσε: «Από την αλήθεια δεν ξεφεύγει κανένας και κάθε προσπάθεια να παρουσιάσει διαφορετικά τις εξελίξεις, είναι μάταιη. Ένα αριστερό κόμμα είπε ένα μεγάλο "όχι" σε ένα ν/σ, που επιβάλλει την απόλυτη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση».

Από την πλευρά της ΝΔ, τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κ. Τζαβάρας, όσο και ο πρ. υπουργός, Πρ. Παυλόπουλος, χαρακτήρισαν «απαράδεκτη την παραπληροφόρηση ότι η χώρα έφτασε εδώ από την ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ» και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα καταργώντας διατάξεις του κράτους δικαίου».

«Νέο πολιτικό σκηνικό με παλαιά υλικά δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, υποστήριξε ότι «οι πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν συνθήκες κόλασης για τους εργαζόμενους».

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ! ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!


Δηλαδή ρε μάγκες δεν πληρωνω ΕΡΤ; Δε τα χώνω κάθε λίγο και λιγάκι στο παραμάγαζό σας για να βλέπω λίγη μπάλα με αξιοπρέπεια; Και απαιτώ να έχω και την περιγραφή μου και τον σχολιασμό μου - κι ας είναι πουρουπουπού!- και όχι να ακούω τη βουβουζέλα να με ζαλίζει το κεφάλι! Δηλαδή τους στείλαμε όλους διακοπές στην Αφρική...

με τα δικά μας τα λεφτουδάκια; Κι όμως! Δυστυχώς με την απεργία οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ κάνουν διακοπές. Σταματήστε τις ανοησίες λοιπόν και πιάστε τα ...μικρόφωνα!
Δηλαδή θα δούμε τον τελικό ....στα μουγκά;
ΕΛΕΟΣ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Όχι έναν, ούτε δυο, ούτε τρεις...αλλά χίλιους εκατό περίπου εργαζόμενους θα διώξει το σύστημα ΠΑΣΟΚ απο την ΕΡΤ! Μοναδικό κριτήριο το γαλάζιο τους ...φρόνημα.
Ε ρε ξεφτίλα

που έχουμε να δούμε ακομη απο τα εξαπτέρυγα του Γιωργάκη!
Στη Θεσσαλονίκη περίπου 53 εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου και οι υπολοιποι...Αθήνα.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ...

Για ποιόν τα λέει αυτός ρε παιδιά;

Οι πολιτικοί μπορούν να μιλούν ΩΡΕΣ ολόκληρες λέγοντας παπαριές με..

γενικότητες, υπονονούμενα που καταλαβαίνουν μόνο τα μέλη της πολιτικής συμμορίας καθώς και βαρετά κλισέ συνοδεία χιλιάδων ΨΕΜΜΑΤΩΝ. Δείτε σε ΜΟΝΟΝ 3 λέπτά ΠΟΣΗ ΣΟΦΙΑ και ΠΟΣΕΣ διαδρομές μπορεί να "ανοίξει" κανείς στη σκέψη μας όταν ΔΕΝ αποτελεί γρανάζι του συστήματος. Δείτε σε 3 λεπτά όσα ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να ξεστομίσουν οι άθλιοι πολιτικοί.



http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/06/george-carlin-3.html

Αντώνη Σαμαρά, να μην δεχτείς το 42%..

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ότι συναντά τρομερές δυσκολίες με το 50%+1 για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ξανασκέπτεται και θέλει να υπαναχωρήσει, θεσπίζοντας ως όριο εκλογής από την πρώτη Κυριακή το 42% που είχε θεσπίσει ο Παυλόπουλος.
Εμείς από αυτό εδώ το blog φωνάζουμε, όσο μπορούμε να ακουστούμε και λέμε στον Αντώνη Σαμαρά να μην δεχτεί το όριο του 42%. Επειδή, κάποιοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία φέρονται πρόθυμοι....

Τους πήρε τα σώβρακα η Ντόρα Μπακογιάννη !

Στη δημοσκόπηση του site του Νίκου Ευαγγελάτου, που ...
προκαλεί άφθονο γέλιο σε όλη τη μπλογκόσφαιρα, καθώς το σύνολο των bloggers, πήρε "στο ψιλό" τη δημοσκόπηση, που εμφανίζει την κυρία Μπακογιάννη, προτού καν εξαγγείλει νέο κόμμα, να "παίρνει" μεγαλύτερο ποσοστό από ότι ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί ! Να ΄σαι καλά ρε Νικο, γελάσαμε και σήμερα! Λίγο το 'χεις;
(Συγνώμη, Ντόρα μου, που θα διαβάσεις αυτό το άρθρο, αλλά δεν φταίω εγώ! Είπαμε να κάνουν κλίμα, αλλά όχι κι έτσι!!!)

Εμείς την είδαμε στο http://citypress-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_6101.html το οποίο ευχαριστούμε, για την αποστολή του ανεκδότου.

Και οι συμβασιούχοι συμμετέχουν στην απογραφή !

Όπως βλέπουμε στο blog των συμβασιούχων πυροσβεστών (http://spyth.blogspot.com/), στη διαδικασία της απογραφής, συμμετέχουν και οι συμβασιούχοι.

Αρχίζει αύριο η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Στο http://apografi.gov.gr και η πλάκα είναι ότι η δήλωση είναι ατομική, δηλαδή ο κάθε...

δημόσιος υπάλληλος πρέπει να απογραφεί (να συμπληρώσει και να υποβάλλει τη φόρμα), μόνος του. Άρα, 1ον. Να έχει σύνδεση ιντερνετ στην υπηρεσία ή το σπίτι του και 2ον. Να μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του.
Μην το βλέπετε έτσι απλά! Σκεφτείτε ότι υπάρχουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν έχουν "μπει" ποτέ τους στο ιντερνετ !
Μη σκέφτεστε ακούγοντας τη λέξη "δημόσιος υπάλληλος" κάποιους γραφειάδες. Δημόσιος υπάλληλος είναι και ο τραυματιοφορέας ομογενής από τη Ρωσία, δημόσιος υπάλληλος είναι και η 58χρονη καθαρίστρια του νοσοκομείου. Μη νομίζετε ότι ο καθένας, έχει μπροστά του έναν υπολογιστή με σύνδεση και παίζει το πληκτρολόγιο στα δάχτυλα !
Αλλά και για αυτούς προβλέφθηκε λύση: μπορείς να συμπληρώσουν χειρόγραφα την αίτηση και να την παραδώσουν στην υπηρεσία, η οποία θα μεριμνήσει για την υποβολή της.
Καλά ξεμπερδέματα.

Σε αύξηση κεφαλαίου 600-800 εκατ ευρώ μέσω του ΤΧΣ θα προχωρήσει η ΑΤΕ Bank

Τα σχέδια για τα ΚΑΕ

Με συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 8,6% και συνολική καθαρή θέση 1,23 δις ευρώ και 33 δις ευρώ ενεργητικό η ΑΤΕ bank χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου απαραίτητα.
Με δεδομένη την μετοχική σύνθεση της ΑΤΕ το 77% το ελέγχει το κράτος και με δεδομένο ότι το κράτος δεν μπορεί να ..
συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου το πιθανότερο σενάριο είναι η ΑΤΕ Bank μέσα στο Φθινόπωρο θα προσφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αντλώντας περίπου 600-800 εκατ ευρώ κεφάλαια υπό την μορφή αύξησης κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές στην ονομαστική αξία.
Βέβαια μια αύξηση κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές απόρροια της προσφυγής θα πρέπει να συνδυασθεί και με το γεγονός ότι η τράπεζα έχει υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές αντλώντας 675 εκατ ευρώ.
Για την ΑΤΕ το κεφάλαιο αύξηση κεφαλαίου είναι μείζον και όχι έλασσον καθώς η αύξηση είναι απαραίτητη ώστε να ενισχυθεί κεφαλαιακά η τράπεζα.
Και ενώ διαφαίνεται ότι η ΑΤΕ θα καταφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η τράπεζα ήδη υλοποιεί κινήσεις απεξάρτησης από συμμετοχές ή διασφάλισης της.
Συγκεκριμένα απέκτησε το 9,88% της συμμετοχής της Αττικατ στην Αττική οδό. Διασφαλίζει περίπου 100 εκατ από την κίνηση της αυτή η ΑΤΕ.
Ταυτόχρονα η συγχώνευση και των ΚΑΕ σε ένα όμιλο θα επιτρέψει στην ΑΤΕ να πωλήσει την συμμετοχή της πιο εύκολα.
Με βάση ένα ενδεχόμενο αν η ΑΤΕ διαθέτει το 10-12% του νέου σχήματος από 20% που κατέχει στα ΚΑΕ
1)θα επιδιώξει να διατηρεί ποσοστό κάτω από 10% ώστε να μην επιδρά στο κεφάλαιο της ΑΤΕ. Π.χ. αν έχει 12% θα πωλήσει το 2% ώστε να αποκτήσει κεφαλαιακή ευελιξία.
2)Σε ένα νέο σχήμα όπου το 20% του ποσοστού στα ΚΑΕ της ΑΤΕ θα έχει μειωθεί πέριξ του 10% η τράπεζα θα μπορέσει να διαπραγματευτεί ώστε να πωλήσει την συμμετοχή της.
Ως γνωστό το υφιστάμενο καθεστώς που ισχύει στα ΚΑΕ, υψηλές προμήθειες στα αεροδρόμια κ.α. δεν μπορούσαν να καταστήσουν κερδοφόρα την εταιρία.

Πέτρος Λεωτσάκος
petros@bankingnews.gr

"Διωγμοί δημοσίων υπαλλήλων από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "

Υπάρχουν ακόμη τέτοια πράγματα;
Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΝΔ, Θ.Καράογλου.
Δείτε την:

Σε μια κίνηση, με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φανερώνει για άλλη μια φορά το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της, προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι διωγμοί δημοσίων υπαλλήλων από την σοσιαλιστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έγιναν πράξη, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των υπαλλήλων αυτών που επάξια κατέλαβαν τις θέσεις τους. Συγκεκριμένα, με μια ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες εποχές, η Κυβέρνηση απέλυσε 270 εργαζομένους στην Εταιρεία «ΑΓΡΟΓΗ», οι οποίοι ήταν μόνιμοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Με την αιτιολογία της κατάργησης και συγχώνευσης Οργανισμών, η Κυβέρνηση καταργεί την συγκεκριμένη Εταιρεία, με την διαφορά όμως ότι οι υπάλληλοί της δεν μετατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους, αλλά λύονται οι συμβάσεις τους.

Οι διώξεις και οι διωγμοί των συγκεκριμένων υπαλλήλων από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι πρωτοφανείς. Η Κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο εκδικείται τους εργαζομένους, αμφισβητώντας τις απολύτως νόμιμες διαδικασίες, με τις οποίες έγινε η πρόσληψη του προσωπικού στην εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέον, ότι η «ΑΓΡΟΓΗ» ιδρύθηκε με νόμο το 1998 επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Αντί λοιπόν, το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει με στελεχιακό δυναμικό την εταιρεία και με το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό που θα παράσχει υπηρεσίες και τεχνογνωσία, προχωρά στην κατάργησή της και απολύει τους εργαζομένους της.


Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:


- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την σκληρή και λαθεμένη απόφασή του για την απόλυση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου της Εταιρείας «ΑΓΡΟΓΗ»;

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μία τρομερή κινητικότητα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η οποία κρατείται μυστική!.
Γίνονται δυστυχώς συνεννοήσεις ερήμην του Ελληνικού λαού, ερήμην των Μακεδόνων.
Συγχρόνως οι γνωστοί «κύκλοι» έριξαν στο τραπέζι των συζητήσεων την ονομασία ... «Μακεδονία του Βαρδάρη»...
Η ονομασία αυτή είναι απαράδεκτη διότι πρώτον είναι φανερό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μείνει μόνο το «Μακεδονία» και δεύτερον διότι «Βαρδάρης» είναι ο Αξιός ποταμός, ο οποίος φθάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη!
Υπάρχει αλήθεια Ελληνική κυβέρνηση η οποία θα συζητήσει τη θέσπιση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα περιλαμβάνει ακόμη και τη Θεσσαλονίκη;
Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιώ ότι καμία μυστική συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή.
Ας μη τολμήσει η κυβέρνηση να συζητήσει την ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη».

Καλό μήνα με «Πράσινο Ποντίκι»! Ρεπορτάζ που ενδιαφέρει κάθε σπίτι.

Μην χάσετε αύριο 1η Ιουλίου το 10ο τεύχος που κυκλοφορεί μαζί με το «Ποντίκι».

Ένα αφιέρωμα για την τοξική ουσία ΒΡΑ, τον άγνωστο δολοφόνο που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και απειλεί ιδιαίτερα βρέφη και παιδιά. Τι πρέπει να γνωρίζουν και ...
.... να αποφεύγουν οι γονείς.

Το …«θωρηκτό Αβέρωφ» της Τίνας Μπιρμπίλη! Η ανάπλαση της Αττικής στα χρόνια του ΔΝΤ. Πώς θα μπουν στα έργα ιδιωτικά κεφάλαια, σε ποιους γίνεται πρόσκληση για «οικο – φιλανθρωπία».

Και ακόμα το Μουντιάλ των ξυπόλητων «μάγων». Πώς οι πιτσιρικάδες στις εξαθλιωμένες κοινότητες της Νότιας Αφρικής φτιάχνουν μπάλες από σκουπίδια στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο.

http://www.agroschannel.com/

Γαλλικό ενδιαφέρον για το 49% της TΡΑΙΝΟΣΕ

Αύριο στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών

Έτοιμο θα είναι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ μέρος του οποίου θα είναι και η πώληση ποσοστού μέχρι και 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εκχώρηση και του management της εταιρείας.

Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους γαλλικούς, κινεζικούς και ολλανδικούς σιδηροδρόμους, ενώ αύριο καταφθάνει στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών. Αρμόδιες πηγές, συνδέουν το ταξίδι του με το ενδεχόμενο ανάληψης του managmenet της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τους γαλλικούς σιδηροδρόμους (SNCF).
Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν κρίσιμο το στοίχημα της αναστροφής της δυναμικής του χρέους του οργανισμού το οποίο φτάνει σήμερα τα 10,5 δισ. ευρώ.
Κατά τα ίδια στελέχη εξετάζονται τρόποι μέσα από την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του οργανισμού ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί στο μεγαλύτερο μέρος τους τις υποχρεώσεις του χρέους του.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν επίσης ότι η προσπάθεια αποκρατικοποίησης δεν εξαντλείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού υπάρχουν σχέδια μετά το ξεκαθάρισμα των δρομολογίων και την περικοπή των προβληματικών να δοθούν άδειες για δρομολόγια στο δίκτυο του ΟΣΕ και από ιδιωτικές εταιρείες.
Το συγκεκριμένο project δεν αφορά βέβαια στη μεταφορά επιβατών, αλλά κυρίως στη μεταφορά εμπορευμάτων μετά τη διασύνδεση όλων των εμπορικών λιμανιών της Ελλάδας με το δίκτυο του σιδηροδρόμου.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Φορολογικές διατάξεις: τι ισχύει από αύριο;

Ανακοίνωση σχετικά με τις φορολογικές διατάξεις που ισχύουν από 1η Ιουλίου 2010 εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο, σε εφαρμογή των νόμων 3842/2010 και από 1η Ιουλίου 2010 ισχύουν τα εξής:

- Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ (Ν. 3845/2010):

Ο βασικός συντελεστής αυξάνει από 21% σε 23%, ο χαμηλός συντελεστής από 10% σε 11% και ο πολύ χαμηλός συντελεστής από 5% σε 5,5%.

Οι ειδικοί συντελεστές των νησιών διαμορφώνονται σε 16%, 8% και 4%.

Υπενθυμίζεται ότι σε οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται με ημερομηνία από 1/7/2010, με βάση τις εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές.

- Επέκταση ΦΠΑ σε δραστηριότητες που δεν υπάγονταν (Ν. 3842/2010): Όπως δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικαστικούς επιμελητές, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα (υπηρεσίες νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα), καλλιτέχνες, συγγραφείς και σε επαγγελματίες διακίνησης εφημερίδων.


- Λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων επαγγελματιών που φορολογούνταν τεκμαρτά (Ν. 3842/2010): Όπως ταξί, περίπτερα, υποπράκτορες εφημερίδων και περιοδικών.


Υπενθυμίζεται επίσης, ότι σε πρατήρια υγρών καυσίμων ο λογιστικός προσδιορισμός ισχύει από 1η Μαΐου 2010, ενώ στους πωλητές λαϊκών αγορών θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου 2010.

Σαν τη Χαλκιδική ...έχει κι αλλού !


Τόσα χρόνια η Χαλκιδική ακολουθεί την πολιτική του «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει» άρα…. Βαράτε στο ψαχνό….Έλα όμως που φέτος...
εν μέσω κρίσης αρχίζουν και φαίνονται οι πρώτες σημαντικές επιπτώσεις όχι τόσο στην πολίτικη που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις η οποία παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή όσο στην συμπεριφορά του καταναλωτή…

Τιμολογιακή πολιτική….
Οι τιμές στο φαγητό σχετικά υψηλές.
Οι τιμές στα σουπερ μάρκετ αυξημένες σε σχέση με τιμές Θεσσαλονίκης.
Οι τιμές για ένα πότο από 9 μέχρι 10 ευρώ
Οι τιμές για μια μπύρα στα 6 εύρω
Οι τιμές για καφέ 4 με 5 ευρώ…
Οι τιμές για ένα Hot Dog (σε beach bar) 3,5 μέχρι 4 ευρώ
Οι ρεζερβέ ξαπλώστρες στις επάλξεις για ακόμα μια χρόνια…
Οι τιμές στα καταλύματα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.. Οι υπερβολές του παρελθόντος δεν έκανα ακόμα την εμφάνιση τους..
Οι τιμές στα camping σταθερές

Συμπέρασμα: η κρίση δεν μείωσε τίποτα πέραν της διαμονής συν το ότι αυξήθηκε το μεταφορικό κόστος λόγω αύξηση της τιμής Βενζίνης

Νέες συνήθειες VS παλιές…

Φέτος είναι πιο πολύς ο κόσμος που πηγαινοέρχεται μονοήμερες εκδρομές..
Έχει αυξηθεί η συνδυαστική μετακίνηση…πράγμα που μειώνει το κόστος όπως και τα κυκλοφοριακά προβλήματα
Ο κόσμος είναι πιο συγκρατημένος και ψάχνει την φτηνή λύση φαγητού
Τέλος στις υπερβολικές τιμές για ξαπλώστρες και ομπρέλες. H ατομική ομπρέλα άρχισε να κάνει ξανά την εμφάνιση της..

Αποτελέσματα
Φέτος ο Ιούνιος μοιάζει πιο πολύ για Μάιος
Πολλά ξενοδοχεία άνοιξαν πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά και κάποια άλλα δεν άνοιξαν καν.
Πολλά club ακόμα δεν έχουν κάνει opening
Η κίνηση κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (20% πτώση) σε σχέση με πέρσι.
Αυξήθηκε η κίνηση σε εναλλακτικές διαδρομές για μπάνιο όπως Καβάλα, Κατερίνη Πλαταμώνας ..
Η "σταθερή αξία"
Η λωρίδα Έκτατης ανάγκης εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από κάγκουρες παρτάκιδες που πιστεύουν πως έτσι θα φτάσουν πιο νωρίς από όλους τους άλλους βλάκες που κάθονται κανονικά στην λωρίδα τους…Το φαινόμενο δυστυχώς κάνει την εμφάνιση του ακόμα και όταν δεν υπάρχει πολύ κίνηση πράγμα που σε εξοργίζει περισσότερο και δείχνει ότι είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας…Ευτυχώς και φέτος η τροχαία προσπαθεί να εξαλείψει το φαινόμενο με περιπολίες πάνω στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης και γράφει όποιον περνάει από εκεί χωρίς λόγο.. Φυσικά οι έξυπνοι που ζουν ανάμεσα μας και νομίζουν ότι ανήκουν σε μια κατηγορία ελίτ μπορούν και κάνουν ζικ ζακ όταν αντιλαμβάνονται την ύπαρξη αστυνομίας ….Που θα πάει όμως…Το πρόστιμο πλησιάζει…

Και μην ξεχνάτε πως είμαστε ακόμα στην αρχή…
Οπότε σαν την Χαλκιδική έχει και αλλού αλλά εμείς εκεί πάλι θα πάμε ….
Καλό καλοκαίρι να έχουμε….
Υγ…Οι παραπάνω παρατηρήσεις αναφέρονται σε υποκειμενικά βιωματικά περιστατικά….

30 Ιουνίου σήμερα. Είδατε κανένα σεισμό;

Όπως ξέρετε, εδώ, στο taxalia, δεν ξεχνιόμαστε!
Θυμάστε την είδηση "Οι Ρώσοι βλέπουν σεισμό 6,9 R στην Ελλάδα!". με αφορμή κάτι καημένα βατραχάκια που έψαχναν υγρασία κι έβγαιναν στους δρόμους της Μακεδονίας;
Θυμάστε το άρθρο της...

ΕΣΠΡΕΣΣΟ http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1210002, με τις "μαντεψιές" των Ρώσων;
Πάπαλα και πάλι !
Δείτε τώρα και την πρόβλεψη του Τσιάπα
http://www.tsiapas.gr/proiounios2010.html
Να μην το συνεχίσουμε άλλο....
Αποδείξαμε επί δύο χρόνια τώρα, πόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος στην πρόβλεψη αυτού του φαινομένου. Επομένως, αντί να κάνουμε "μαντεψιές", ας θωρακήσουμε τα κτήρια για να κοιμόμαστε ήσυχοι κι όχι να κυνηγάμε μάγισσες....

"Πωλείται η Μύκονος"

Μας πήραν χαμπάρι κι οι Κινέζοι !
Όχι δεν είναι πλάκα !
Στην (πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας) ιστοσελίδα CHINANEWS, γράφει "Η Μύκονος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά προς πώληση".
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς, έχει...
δείξει ήδη ενδιαφέρον.
Κλικ, εδώ για το πρωτότυπο δημοσίευμα και
εδώ για μετάφραση.
ή πάρτε έτοιμη τη μετάφραση στα Αγγλικά:

BEIJING, June 25 Xinhua, according to foreign media reports, the Greek deep economic crisis, unable to repay the loan, and there is no money to develop the island infrastructure, can only be up for sale or long lease the islands to raise funds.

Mykonos is one of the Greek islands for sale. It is the Greek top resorts on the island 1 / 3 of an area owned by the state, the Greek government hopes buyers will inject capital to buy the island caused the land to fight luxury tourist spot. This behavior can not only sell the island to provide employment opportunities for the Greek people, the government can get tax.

Allegedly, the Ionian Sea island of 1235 hectares of Nafsika price is 12 million pounds. Some islands only price of more than 160 million pounds. (κάπου 200 εκ.ευρώ, τζάμπα δηλαδή, τόσο κάνει η βίλα γνωστού δημοσιογράφου εκεί!)

Greek government officials, do so very shame, I'm sorry the Greek people, but at least that the Government is doing its utmost to solve the domestic economic crisis.

It is reported that the majority of potential buyers from Russia. Russian tycoon Roman Abramovich, Chelsea owner has expressed interest.

Το "βουβουζελόκουμπο" το είδατε στο Youtube ???

Θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα από τους αγώνες του Μουντιάλ και να παρακολουθήσεις τ' αγαπημένα σου βίντεο στο YouTube, όμως έχεις εθιστεί στον ήχο της βουβουζέλας;
Στο YouTube, μας έχουν την λύση. Το «βουβουζελόκουμπο»!
Μία κα-τα-πλη-κτι-κή τεχνολογία για όλους εμάς που... έχουμε εθιστεί στο θεσπέσιο ήχο της βουβουζέλας και δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν.
Το «βουβουζελόκουμπο» του YouTube.
Απλά, το πατάς και ήχος της αγαπημένης σου «βουβουζέλας» πλημυρίζει οποιοδήποτε βίντεο του YouTube.
«Βουβουζελόκουμπο», με σήμα την μπάλα του ποδοσφαίρου.
Απλά πατήστε το!

από NewNeuromancer

δοκιμάστε το σε αυτό το βιντεο (κάντε διπλό κλικ πάνω στο βίντεο, για να μεταβείτε στο youtube):
Θα ακούτε ελληνικό ματς, με ...βουβουζέλες !

Παράπονα για την AEGEAN


Ταξίδεψα χθες το απόγευμα με την Aegean στις 19.00 από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.
Παρέλαβα την πέντε ημερών βαλίτσα μου από την παραλαβή αποσκευών ως ρετάλι.
Κι εξηγούμαι :

Βαλίτσα από αυτές με το ακριβό σκληρό πλαστικό, προφανώς πετάχθηκε από ψηλα κι έσκασε κάτω με την γωνία (με το σκληρότερο δηλαδή σημείο της βαλίτσας που δεν πατιέται με κανέναν τρόπο). Τσαλακώθηκε η γωνία και βούλιαξε σε διάμετρο 6-7 εκατοστών. Την χτύπησα εσωτερικά με το χέρι και επανήλθε στη θέση του, αλλά με παραμόρφωση. Το πλαστικό σε εκείνο το σημείο έγινε άσπρο και μαλακό αφού έπαθε πλαστική παραμόρφωση. Μερικές γρατζουνιές ακόμα και χτυπήματα, καθώς και μαύρα γδαρσίματα συμπληρώνουν το παζλ της κακοήθειας αυτών που πετάνε τις αποσκευές των επιβατών. Σε άμεση διαμαρτυρία μου στο αρμόδιο τμήμα της Aegean στο αεροδρόμιο Μακεδονία, πήρα την απάντηση από την υπεύθυνη και κάποιου φερόμενου ως Δ/ντή, ότι δεν επισκευάζεται, ούτε αντικαθιστάται από την εταιρεία, λόγω του ότι δεν υπάρχει ''σπάσιμο''.
Ετσι δε δικαιούμαστε να κάνουμε δ'ηλωση, απλά έγγραφη αναφορά - διαμαρτυρία για την κακομεταχείρηση από τους μεταφορείς. (αυτό που αυτονόητα έπρεπ να κάνουν οι ίδιοι...)
Ευγενική απάντηση για να με διώξουν από το σημείο με εύσημο τρόπο...
Ως μηχανολόγος και πραγματογνώμονας λυπάμαι όμως που δεν μου δίνουν το δικαίωμα να κάνω δήλωση καταστροφής προς την εταιρεία και να τεκμηριώσω επιστημονικά την άποψη μου, αφού η γνώμη και η υποκειμενική κρίση της υπαλλήλου της Aegean έχει πιο βαρύνουσα άποψη από τη δική μου.
Η ηθική όμως διάσταση της υπόθεσης, μου υπαγορεύει να μην ξαναταξιδέψω με την συγκεκριμένη εταιρεία, αν δεν μου αντικαταστήσουν την βαλίτσα.
Δεν είναι το κόστος της καινούργιας μου (πέντε ημερών με απόδειξη αγοράς) βαλίτσας, που είναι γνωστής εταιρείας με 7 χρόνια εγγύηση (τυχαία δίνουν τόση εγγύηση ;;;), αλλά η συμπεριφορά....
Φωτογραφίες, βαλίτσα και στοιχεία μου διαθέσιμα.
Α.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Τα μειονοτικά σχολεία είναι σχολεία μειονεκτικά, σχολεία που καταδικάζουν τους μαθητές τους στην αμάθεια, σχολεία που γκετοποιούν, που καταστρατηγούν την έννοια της ισονομίας, εφόσον δεν παρέχουν ισότιμη εκπαίδευση σε όλους τους Ελληνες πολίτες. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εξασφαλίσει ισότιμη εκπαίδευση για όλους τους πολίτες της Θράκης, χριστιανούς και μουσουλμάνους. Για τη διδασκαλία των μητρικών γλωσσών της μειονότητας (τουρκική, πομακική, ρομά) πρέπει να ιδρυθούν σχολεία που θα λειτουργούν

πέραν του ενιαίου αναλυτικού σχολικού προγράμματος. Έτσι μόνο θα συνδυάζεται η προστασία της μητρικής γλώσσας με τη σωστή και ισότιμη εκμάθηση όλων των γνωστικών αντικειμένων.

Τα μειονοτικά σχολεία παλιότερα ονομάζονταν "μουσουλμανικά" και κατόπιν μετονομάστηκαν σε "τουρκικά", διδάσκοντας στους μουσουλμάνους Έληνες πολίτες τα μισά μαθήματα στην ελληνική και τα άλλα μισά στην τουρκική. Σήμερα τα μειονεκτικά αυτά σχολεία της αμάθειας (δημιουργήματα του ψυχροπολεμικού μίσους) δεν έχουν θέση σε μία ευρωπαϊκή χώρα.
Ο καλύτερος σεβασμός της ετερότητας σε μία χώρα είναι η παροχή ισότιμης εκπαίδευσης προς όλους τους πολίτες της.
Τα προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης να ενσωματωθούν σε όλα τα σχολεία χωρίς να υπάρχουν τα μειονοτικά σχολεία, που στιγματίζουν και διαχωρίζουν τους μαθητές ανάλογα με το θρήσκευμα, τη γλώσσα ή την καταγωγή τους.
Είμαστε όλοι Έλληνες.

http://www.facebook.com/group.php?gid=129817127051160

Το μωράκι πάσχει απο καρκίνο στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ. Με κάθε προώθηση οι γονείς του παίρνουν 5 cents (Krista Marie)

...
Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ηλίθιο spam μήνυμα, που κυκλοφορεί από το ...2002 !
Λένε οι μπούφοι, που το διακινούν:

Το μωράκι πάσχει απο καρκίνο στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ. Με κάθε προώθηση οι γονείς του παίρνουν 5 cents για να πραγματοποιήσουν την εγχείρηση.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ! !
Δεν θα σας κουράσουμε με λεπτομέρειες, αφού πλέον αντιλαμβάνεστε ποιά μηνύματα είναι "μούφες" και πρέπει να μάθουμε όλοι ότι μηνύματα που φωνάζουν "προωθήστε το", δεν τα προωθούμε !!! Νόμος υπ'αριθμ. 1 του ιντερνετ.
Και φυσικά καμιά AOL δεν κάνει συμφωνίες για 5 σεντς σε κάθε προώθηση και άλλες μπούρδες....
εδώ η πρώτη δημοσίευση της πατάτας το 2002.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!

Χωρίς πολλά λόγια, η αφορμή δόθηκε απο ένα παράνομο συνέδριο εταιρειων μικροκυμμάτων στα κατεχόμενα. Το νήμα της έρευνας οδήγησε σε μια τουκοαμερικάνικη εταιρεία

την Hittite Microwaves του Γιασλίν Αγιασλί, τουρκοαμερικάνου επιχειρηματία, ο οποίος χρηματοδοτεί με δεκάδες εκ. δολάρια την τουρκική προπαγάνδα στις ΗΠΑ.
Η εταιρεία του εδώ:
http://www.hittite.com/

Και η απορία του μπλόγκερ: θα είχε ενδιαφέρον μια έρευνα που θα έψαχνε πιθανή σύνδεση της εταιρείας αυτής με τη ....ΖΗΜΕΝΣ και την πρώην τουρκάλα σύζυγο του Χριστοφοράκου....
Λέω τώρα...

Μπουτάρης - Ευθυμιάδης- Τζήκας, μιλούν για τη Θεσσαλονίκη


Συνέτευξη του Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη στην εκπομπή "Σε Δεύτερη Ανάγνωση" της ΕΤ3, με τους: Γιάννη Μπουτάρη, Νίκο Ευθυμιάδη και Τάσο Τζήκα, στο πλατό.
Δείτε τα βίντεο:








Διάλογος για γέλια και για κλάματα (ανέκδοτο!)

Είναι αυτονόητο ότι ο υπάλληλος απολύθηκε, παρόλα αυτά ο ίδιος έχει κάνει αγωγή για αναίτια απόλυση.
Ο διάλογος προέρχεται από τη μαγνητοφώνηση που οδήγησε στην απόλυση :

'' Τεχνική εξυπηρέτηση Word Perfect, πως μπορώ να σας βοηθήσω?-''

'' Ναι, ξέρετε , έχω πρόβλημα με το Word Perfect''

''Τι είδους πρόβλημα?''

'' Να καθώς δακτυλογραφούσα , ξαφνικά όλες οι λέξεις χάθηκαν.''

-'' Χάθηκαν? ''


'' Εξαφανίστηκαν. ''

'' Μμμ.. Τι σας δείχνει η οθόνη τώρα ???''

''Τίποτα.''

'' Τίποτα????????''

''Είναι κενή. Δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω''

''Είστε ακόμα μέσα στο Word Perfect ή έχετε βγει?''

''Πως μπορώ να το καταλάβω? -'

'' Βλέπετε το σήμα C: στην οθόνη? : (ελεύθερη μετάφραση του Can you
see the C:
prompt on the screen?'' )

''Τι σημασία έχει η οθόνη?'' (ελεύθερη μετάφραση του ''What's a sea-prompt?'' )

''Ξεχάστε το. Μπορείτε να κινήσετε τον δρομέα (cursor) στην οθόνη?''

''Δεν υπάρχει δρομέας. Σας είπα , δεν δέχετε οτιδήποτε και να γράψω!''

''Εχει ένδειξη λειτουργίας το μόνιτορ σας?''

'' Τι είναι μόνιτορ?''

''Είναι το πράγμα με την οθόνη που μοιάζει με τηλεόραση. Μήπως έχει ένα ένα μικρό λαμπάκι που
σας λέει πότε είναι αναμμένο?''

''Δεν ξέρω''

''Τότε κοιτάξτε πίσω από το μόνιτορ και βρείτε από που βγαίνει το καλώδιο.
Μπορείτε να το δείτε?''

''Ναι, νομίζω''

''Ωραία , ακολουθήστε το καλώδιο μέχρι το φις και πέστε μου αν είναι συνδεδεμένο στην πρίζα''.

'' .....Ναι , είναι '''

-'' Οταν κοιτούσατε πίσω από το μόνιτορ , προσέξατε αν έβγαιναν δυο καλώδια και όχι μόνο ένα?''

''Οχι''

''Τέλοσπαντων , βγαίνουν. Θα ήθελα να κοιτάξετε και να βρείτε το άλλο καλώδιο''

''Εντάξει, το βρήκα.''

''Ακολουθήστε το και πέστε μου αν είναι καλά συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας''

''Δεν μπορώ να φτάσω εκεί''

'' Καλά. Τουλάχιστον ,μπορείτε απλώς να δείτε αν είναι? ''

''Οχι''

''Ακόμα κ αν πατήσετε πάνω σε κάτι και τεντωθείτε λίγο?''

''Δεν μπορώ να δω, όχι γιατί δεν φτάνω , αλλά γιατί είναι σκοτάδι''

''Σκοτάδι?''

''Ναι , το φως του γραφείου είναι σβηστό και το μόνο φως που έχω έρχεται από το παράθυρο.'

''Τότε ανάψτε το φως''

''Δεν μπορώ.''

''Γιατί όχι?''

'' Γιατί υπάρχει διακοπή ρεύματος.''

''Διακοπή .... Διακοπή ρεύματος. Αχά! λοιπόν , το βρήκαμε. Έχετε ακόμα τα κουτιά , τα βιβλία
και τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας του υπολογιστή σας?''

''Βέβαια , τα κρατάω στην ντουλάπα..''

''Ωραία , φέρτε τα , αποσυνδέστε το σύστημα σας και συσκευάστε το όπως ήταν όταν το πήρατε. Μετά επιστρέψτε το στο κατάστημα απ όπου το πήρατε.''

''Αλήθεια , είναι τόσο σοβαρό?''

-Δυστυχώς , ναι.''

- ''Καλά , αφού είναι έτσι. Και τι θα τους πω?''

''Πέστε τους ότι με την μαλακία που σας δέρνει, δεν μπορείτε να έχετε υπολογιστή.''

Ε, τελικά, δεν μας επιτρέπουν οι Τούρκοι! (να βγάλουμε πετρέλαιο)

Θυμάστε το χθεσινό άρθρο Έναρξη ερευνών για πετρέλαιο στο Νομό Ιωαννίνων! (θα μας επιτρέψουν οι ..Τούρκοι;)
Ε, τελικά, δεν μας επιτρέπουν οι Τούρκοι!
Κάθε φορά που μιλάμε για πετρέλαιο, βγάζουν κι ένα σκαφάκι για "τσαμπουκάδες"!
Σήμερα το εικονιζόμενο "σεισμογραφικό" Cesme.

Ιούλιος αύριο ... Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' τον Δρούτσα σου και μπρός ...

ήταν ένα από τα χθεσινά συνθήματα στην Γενική Απεργία της 29ης Ιουνίου 2010. Θυμίζει σε μας τους παλιότερους το "δεν σε θέλει ο λαός παρ' την μάνα σου και μπρός" της δεκαετίας του '60 που φώναξε ο κόσμος για τον Κωνσταντίνο και την Φρειδερίκη. Και τώρα θα μπορούσαν να φωνάξουν αυτό το σύνθημα για τον σημερινό, αλλά δεν θα έλεγα η Μαργαρίτα είναι "γκεσταπίτισσα" (Έξω η γκεσταπίτισσα ήταν παλιό σύνθημα των Λαμπράκηδων στα Ιουλιανά '65). Ένα παρόμοιο, στις 3 Νοεμβρίου 1968, στην κηδεία του Γεωργίου Παπανδρέου, επί χούντας ήταν "Δεν σας θέλει ο λαός".

1965_iouliana1


Κοιτάξτε την φωτογραφία δίπλα, είναι από το '65 στα Ιουλιανά τότε που δολοφόνησαν τον Σωτήρη Πέτρουλα (21 Ιουλίου 1965), και πείτε τι έχει αλλάξει στην χώρα μας από τότε? Φωτιές τότε, φωτιές τώρα. Μια σειρά από ξενοβαλμένους πρωθυπουργούς να πουλάν την πατρίδα μας μισοτιμής στα ξένα συμφέροντα και ο κόσμος να χάνει την ζωή του στους δρόμους για ... ένα καλλίτερο αύριο. Το αποτέλεσμα? Το αύριο, το καλλίτερο, που θέλαμε το 1965, 45 χρόνια μετά είναι το αύριο του ΔΝΤ, χορηγία Γιώργος Παπανδρέου και Co. Κατά τα άλλα ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Το σχόλιο, η φωτογραφία και το τραγούδι τα αφιερώνουμε στον Σωτήρη Πέτρουλα, έτσι γι ανα μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ήρωες (ακόμα).

Σωτήρη Πέτρουλα


Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα

σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά

σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά

Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε

τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνε



Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα

αηδόνι και λιοντάρι βουνό και ξαστεριά

αηδόνι και λιοντάρι βουνό και ξαστεριά

Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε

τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνε



Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα

οδήγα το λαό σου οδήγα μας μπροστά

οδήγα το λαό σου οδήγα μας μπροστά

Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε

τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνε



Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα



Πηγή

ΥΓ: Την φωτογραφία την αλίευσα εδώ

Βγαίνουν τα Τρακτέρ στην Καστοριά (και άλλο πλήγμα για τον τουρισμό;)

Τα Τρακτέρ ετοιμάζουν οι μηλοπαραγωγοί της Καστοριάς οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 8 το βράδυ και αύριο θα κλείσουν την Εφορία της πόλης. Οι μηλοπαραγωγοί τον Δεκέμβριο ενημερώθηκαν με δελτίο τύπου απο το Υπουργείο οτι θα...
... αποζημιωθούν με 4,2 εκατομμύρια Ευρώ για τις ζημιές στην παραγωγή τους . Ωστόσο όπως λένε ούτε τα χρήματα έχουν πάρει ενω πληροφορίες τονίζουν οτι ακυρώθηκε η απόφαση πληρωμής . Οι μηλοπαραγωγοί είναι έντονα δυσαρεστημένοι με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενω αρκετοί εκφράζουν και την δυσαρεσκειά τους και για τον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος είναι Βουλευτής του Νομού .

Η είδηση από το http://www.agroschannel.com/

ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ – ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΝΔ από Θεσσαλονίκη και εκλεγμένα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής κύριοι Πανοζάχος και Βαρτζόπουλος, θα είναι υποψήφιοι

για το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στις εκλογές της Παρασκευής.
Ακούγονται και άλλα τρία ονόματα απο Μακεδονία οτι το σκέφτονται Περισσότερα αύριο.
Από την Αθήνα σίγουρη είναι η υποψηφιότητα της κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ.

Ο Ισοκράτης και η ρήση του

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Πηγή: (...περίπου) ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ (436 π.Χ-338 π.Χ.)


Γόνος της πλούσιας οικογένειας ενός κατασκευαστή αυλών είχε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και μαθήτευσε σε αρκετούς Σοφιστές, όπως και στον Σωκράτη. Η οικογένειά του έχασε τα χρήματά της στον πόλεμο και ο Ισοκράτης αντιμετώπισε το δίλημμα της διαβίωσης. Έγινε δικηγόρος, λογογράφος για τα δικαστήρια επί δέκα περίπου χρόνια. Κάποιοι από τους λόγους που έγραψε σώζονται, αν και ο ίδιος αρνείται πως είναι δικοί του.

Η αλήθεια για το ακριβές κείμενο, είναι ότι πρόκειται για ...πολύ ελέυθερη απόδοση του παρακάτω αυθεντικού κειμένου από τον ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟ:

Συνδικαλιστές μπλοκάρουν την γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ

Τα ΄παμε κ.Παπανδρέου: το νερό της Θεσσαλονίκης ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ !
Ήταν προγραματισμένη να ξεκινήσει στις 11, όμως μέχρι και αυτήν την ώρα δεν κατέστη δυνατό. Εκπρόσωποι εργαζομένων στην εταιρεία, μέλη από την επιτροπή κατά της ακρίβειας καθώς και στελέχη του ΕΚΘ έχουν συγκεντρωθεί στο χρηματιστηριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου ...
επρόκειτο να λάβει χώρα η γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ. Διαμαρτύρονται για τις επικείμενες αυξήσης στα τιμολόγια ύδρευσης. Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα. Κανείς δεν ξέρει αν τελικά η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί.
Πηγή: rthess.gr

Απίστευτο αλλά Ελληνικό. Οι Αυστραλοί πολιτικοί αγωνίζονται περισσότερο από τους Έλληνες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα!

Αναλογικά, τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με το θέμα της επιστροφής των γλυπτών, παρατηρήσαμε ότι περισσότερα και «πεισματικότερα» για την επιστροφή, αγωνίζονται οι Αυστραλοί πολιτικοί και όχι οι Έλληνες! (οι οποίοι δεν πιέζουν για το αυτονόητο! Δηλαδή το κράτος να εποπτέυσει δια μέσου του Μουσείου Ακρόπολης την... επίσημη συλλογή υπογραφών!)

Διαβάζουμε στο εξειδικευμένο http://www.parthenon-sculptures.blogspot.com/
Φώτο:Η γοητευτική κυρία - δασκάλα μουσικής (νυν πολιτειακή υπουργός πολιτισμού
Νότιας Ουαλίας
)

Απίστευτα σημαντική δήλωση της (πολιτειακής) υπουργού Πολιτισμού της Νότιας Ουαλίας, κυρίας Βιρτζίνια Τζαντζ.

Η Αυστραλέζα υπουργός, στο πολιτειακό Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι:

«Σύμφωνα με των Κώδικα Ηθικής του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, η κατοχή πολιτιστικών αντικειμένων από συμφωνίες με κατοχικές δυνάμεις, είναι παράνομη και ανήθικη»,


Μεταξύ άλλων, η υπουργός τόνισε και τα ακόλουθα στην ομιλία της: «Παρακολουθώ την υπόθεση των Μαρμάρων (αυτοί τα λένε ακόμη μάρμαρα, δεν διαβάζουν TaXalia και Parthenon-Sculptures, αλλιώς θα τα λέγανε ΓΛΥΠΤΑ!) του Παρθενώνα αρκετά χρόνια τώρα, και όφειλα να ανταποκριθώ όχι μόνο στα δικά μου πολιτικά και πολιτιστικά πιστεύω, αλλά και στις πολιτιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των Ελληνοαυστραλών συμπολιτών μου. Πολλοί κάτοικοι ελληνικής καταγωγής στην βουλευτική μου έδρα Strathfield, με πλησίασαν και ζήτησαν να αναφερθώ στο θέμα, καθώς ένοιωθαν ότι δεν υπάρχει αρκετή κινητικότητα σε πολιτικό επίπεδο για την επιστροφή τους», είπε η κ. Τζαντζ.
«Παρών» στο ακροατήριο της Βουλής ήταν και ο κ. Ντέιβιντ Χιλ (David Hill), πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο οποίος δήλωσε....
εντυπωσιασμένος με τον λόγο της υπουργού.

«Η ομιλία της υπουργού ήταν εντυπωσιακή και διέφερε σημαντικά από άλλες ομιλίες καθώς, πέρα από τα γνωστά επιχειρήματα, κάλεσε το Βρετανικό Μουσείο να θυμηθεί ''τί εστί μουσείο'' και ποιες είναι οι ευθύνες ενός μουσείο απέναντι στο λαό».

Με τη λήξη της ομιλίας, ο κ. Ντέιβιντ Χιλ συνεχάρη την υπουργό και ζήτησε την άδεια για χρήση της ομιλίας της από την Επιτροπή του.

Η Αυστραλή υπουργός συμπλήρωσε: «Ο Παρθενώνας, ένα από τα σημαντικότερα έργα αρχιτεκτονικής, χτίστηκε προς τιμή της θεάς Αθηνάς από έναν λαό, μιας πόλης, που 2.500 χρόνια αργότερα ακόμα έχει το όνομα της - πρόκειται για ιστορική συνέχεια που λίγοι λαοί στον κόσμο μπορούν να επικαλεστούν!

Ο λόρδος Έλγιν πούλησε τα γλυπτά στο Βρετανικό μουσείο, όταν χρεοκόπησε. Η πώληση δε, ήταν παράνομη και άκυρη, καθώς δεν πήρε ποτέ άδεια (από τον ελληνικό λαό) για την αφαίρεσή τους. Η άδεια που πήρε ήταν από τους Τούρκους, οι οποίοι ήταν κατοχική δύναμη!

Αν συμφωνούμε λοιπόν με των Κώδικα Ηθικής του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, τότε η κατοχή πολιτιστικών αντικειμένων από συμφωνίες με κατοχικές δυνάμεις, είναι παράνομη και ανήθικη!

Σήμερα, λοιπόν, καλώ το Βρετανικό Μουσείο να συμπεριφερθεί ως μουσείο, σύγχρονο μουσείο, και όχι σαν μια αποικιοκρατική δύναμη που δεν θέλει να αποχωριστεί κάποιο πολύτιμο έπαθλο!

Δεν ζητώ από το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει κάποιο αγγείο, ή κάποιο άγαλμα που του λείπει κάποιο πόδι. Ζητώ από το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει πίσω (στην Ελλάδα) τον μισό Παρθενώνα, προκειμένου να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο του εαυτού του.

Αλλιώς, είναι σαν να έχουμε τη Μόνα Λίζα στο Λούβρο του Παρισιού και το χαμόγελο της στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου».

Η υπουργός τέλειωσε την ομιλία της με ποίημα του περίφημου φιλέλληνα λόρδου Βύρωνα, στο οποίο κατακρίνεται η βαρβαρότητα του Έλγιν.

Με αφορμή την ομιλία της κ. Βιρτζίνια Τζαντζ, η βουλευτής Μπάρμπαρα Πέρι (Barbara Perry) σηκώθηκε στη Βουλή, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της υπουργού να θέσει το θέμα, την συνεχάρη που ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των κατοίκων της έδρας της και πρόσθεσε ότι εύχεται «η ομιλία να φτάσει στη Βρετανία!».



ΑΠΕ


Η κυβέρνηση στηρίζεται σε Σύνταγμα που έχει de facto καταργηθεί..

Δεν το έχουμε αντιληφθεί οι πιο πολλοί, αλλά η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο και μόνο επειδή την ανεχόμαστε. Στην πραγματικότητα το Σύνταγμα έχει καταργηθεί αντικατασταθέν από το γνωστό μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, διατηρείται χάριν της συγκαλυμμένης ανοχής των λοιπών πολιτικών δυνάμεων, ελλείψει έτοιμης εναλλακτικής λύσης. Δηλαδή η πολιτική εξουσία της κυβέρνησης είναι στο κενό.
Το ανατριχιαστικό στην περίπτωσή μας είναι ότι στην πραγματικότητα κυβερνούν τα ΜΜΕ και είναι τα μόνα που «νομιμοποιούν» την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την έννοια πως αν τα ΜΜΕ αποφασίσουν αύριο το πρωϊ να παρουσιάσουν.....

15-18 Ιουλίου 2010, οι Γιορτές της Γης στη Βλάστη Κοζάνης

15-18 Ιουλίου 2010, οι Γιορτές της Γης στη Βλάστη Κοζάνης
Με πάρα πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες

Ακούγεται λίγο σαν ψέμα: κλείνουμε τα 10 μας χρόνια (ακόμα και μεις δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε). Όταν ξεκινήσαμε το 2001, πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για ένα, πρόωρα, χαμένο στοίχημα. Μια οικολογική γιορτή σε μια εποχή που...
το περιβάλλον φαινόταν να απασχολεί όλο και λιγότερο τους πολίτες, μακριά από καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς, σε ένα ορεινό χωριό με υψόμετρο 1.240 μέτρων, που επιπλέον γειτνιάζει με μια περιοχή περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη από τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, σίγουρα δεν φαινόταν και η καλύτερη ιδέα. Όταν μάλιστα λέγαμε ότι φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την αειφόρο ανάπτυξη και το ξαναζωντάνεμα της ευρύτερης ορεινής υπαίθρου, μάλλον προκαλούσαμε και κάποια ειρωνικά χαμόγελα.


Ωστόσο τολμήσαμε και πετύχαμε. Η Βλάστη, το σχεδόν έρημο τότε ορεινό χωριό, έχει αλλάξει εντυπωσιακά και πλέον έχει μπει στον χάρτη των τουριστικών προορισμών. Και περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες έχουν συμμετάσχει, όλα αυτά τα χρόνια, στις Γιορτές της Γης, που πλέον είναι γνωστές σ' όλη την Ελλάδα και έχουν καθιερωθεί ως η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού, ως ένα ξεχωριστό event, κατορθώνοντας να "τραβήξουν" τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν κάτι διαφορετικό. Αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα διαφορετικό «εναλλακτικό» πρόγραμμα, ανέδειξαν την ύπαρξη του διαφορετικού και απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι. Παράλληλα περιλαμβάνοντας ένα πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων καθιερώθηκαν ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με τη φύση και επιπλέον αποτελούν μια πρόταση πολιτιστική, μια πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μια πρόταση εναλλακτικής διατροφής.


Και συνεχίζουμε και φέτος ...χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, παρά την οικονομική κρίση. Με την οργανωτική ευθύνη της Κοινότητας Βλάστης και την συνδιοργάνωση της Εταιρείας περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Με ένα ποικιλόχρωμο συναυλιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνωστά ονόματα της ελληνικής και βαλκανικής μουσικής σκηνής, θεατρικές παραστάσεις αλλά και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010


Los Mujeros (20.30 μ.μ.)

Οι Los Mujeros είναι μια νεανική επταμελής μπάντα που ιδρύθηκε στην Πτολεμαΐδα και αναδείχθηκε μέσα από το Schoolwave (2007, 2008, 2009). Το 2008 συμμετείχε στο Rockwave ως opening act με headliners τους Patty Smith και Manu Chao. Με επιρροές τόσο ethnobalkan όσο και bossanova-blues υπόσχεται πολλά με ένα line-up χάλκινων πνευστών και πολλή ενέργεια ώστε κάθε live να εξελίσσεται σε πάρτυ.

Χρήστος Θηβαίος (22.00 μ.μ.)

Ο Χρήστος Θηβαίος μαζί με μια εξαιρετική τζαζ - ροκ μπάντα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του και επιλογές από αγαπημένα του τραγούδια. Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής ιδιαίτερης εκφραστικότητας, ο Χρήστος Θηβαίος έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια των δύο τελευταίων δεκαετιών. Από το «Ημερολόγιο», τις «Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου», το «Κόκκινο Θολό Φεγγάρι» και το «Γορίλα» μέχρι το «Πόσο Πολύ Σ' Αγάπησα», τη «Μικρή Πατρίδα» και τον «Άμλετ Της Σελήνης».

Monsieur Minimal (λίγο μετά τα μεσάνυχτα)

Με άπλες όμορφες μελωδίες γλυκά pop φωνητικά και με άριστες κριτικές, τόσο από το εσωτερικό όσο κι από το εξωτερικό κι έχοντας στις βαλίτσες του δύο album το "lollipop" και την «Πάστα Φλώρα» (με συμμετοχή-έκπληξη της Δήμητρας Γαλάνη) o Μonsieur Μinimal κάνει τους ανθρώπους που τον ακούν να χαμογελούν, να ταξιδεύουν και να ερωτεύονται μέσα από αυτή. Στη σκηνή εμφανίζεται με ένα laptop, μια κιθάρα (ηλεκτρική και ακουστική), ένα μεγαλόφωνο και μια φωνή.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Rock Four (20.30 μ.μ.)

Οι Rock Four είναι η τοπική νεανική μπάντα της Βλάστης, αποτελούμενη από 6 φίλους που αγαπούν την rock μουσική, όπως μαρτυρά και το όνομά τους. Η πρώτη τους εμφάνιση ήταν και πάλι στις Γιορτές της Γης το 2007, όπου και άφησαν όμορφες εντυπώσεις με γνωστά rock covers και μπαλάντες.

Λωξάνδρα (21.30 μ.μ.)

Το μουσικό σχήμα ΛΩΞΑΝΤΡΑ σχηματίστηκε στην Θεσσαλονίκη από τους Δημήτρη Βασιλειάδη και Λουκά Μεταξά το 1997. Έχουν ασχοληθεί με την μελέτη, έρευνα και εκτέλεση κυρίως της αστικής μουσικής παράδοσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης (meyhane-kafe aman), αλλά και με την Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, την Δημοτική μουσική της Ελλάδας, καθώς και με την κλασική Οθωμανική και την νεότερη αστική και λαϊκή μουσική της Τουρκίας

Gevende (Tουρκία), (23.00 μ.μ.)

Mια μπάντα από την ανερχόμενη τούρκικη μουσική σκηνή, που κάνει πλέον διεθνή καριέρα. Στη σκηνή δημιουργούν μια μουσική χωρίς όρια, αυτοσχεδιάζουν στον αρχικό ρυθμό, αναμειγνύουν μουσικές από διαφορετικούς πολιτισμούς, ξεπερνούν πατρίδες και σύνορα και δημιουργούν το νέο world fusion. Παρόλο που δύσκολα μπορούμε να κατατάξουμε τη μουσική τους ίσως οι όροι "folk rock" ή "psychedelic folk" μπορούν να τους χαρακτηρίσουν

Σπύρος Γραμμένος (μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα)

Φέτος έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Με τις κόκκινες τιράντες να είναι το... σήμα κατατεθέν του, χαρακτηριστικής έντασης φωνή, ανατρεπτική -αντισυμβατική ματιά και αυτοσαρκαστικό χιούμορ ο Σπύρος Γραμμένος μπήκε με φόρα στα μουσικά μας πράγματα. Στη σκηνή παρλάρει και ξεσηκώνει το κοινό του, θυμίζοντας τον νεαρό Τζίμη Πανούση των πρώτων χρόνων. Και πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με το χαρακτηριστικό τίτλο "Λίγο πριν τα τιράντα"

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Two Man Show μια αντιπολεμική κωμωδία από την Ομάδα Θεάτρου C For Circus, (20.30 μ.μ.)

To έργο αποτελεί μια προσαρμογή πάνω στο έργο του Δημήτρη Σακατζή, "Το πορτοκάλι με την περόνη". Με βάση το σώμα και την παντομίμα "μιλάει" σε βάθος για την ανθρώπινη τραγωδία που εξελίσσεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. "Πραγματεύεται την ενηλικίωση" σε ένα σκληρό κόσμο, όπου η παιδικότητα αφαιρείται με βία, με στολή και αυτόματο. Ανεξάρτητα αν τα φέρουμε εμείς τα όπλα ή οι άλλοι, σε άλλους τόπους μακρινούς, και εμείς και οι παππούδες μας και τα παιδιά μας μεγαλώνουμε και παλιώνουμε σε καιρούς χαλεπούς, σε καιρούς πολέμου

Κara deniz project // savvas pavlidis (thessaloniki . berlin), (22.00 μ.μ.)

Οι kara deniz αποτελούν το μουσικό project του συνθέτη και παραγωγού Σάββα Παυλίδη και δημιουργήθηκαν μέσα από την συνεργασία του με την Βερολινέζα τραγουδίστρια Johanna Fassbender. Ο Σάββας Παυλίδης δημιουργεί, πάνω σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, μαυροθαλασσίτικους και μεσογειακούς ήχους και ρυθμούς, τους οποίους ντύνει με αγγλόφωνο στίχο και pop αισθητική.

Karandila Gypsy Brass Orchestra (Βουλγαρία), (23.30 μ.μ.)

Μπάντα χάλκινων πνευστών από την Βουλγαρία. Παραδοσιακό ρεπερτόριο με oriental ρυθμούς όπως αφομοιώθηκαν στα Βαλκάνια αλλά και αρμένικες και "Karakachani" μελωδίες, επιρροές από την Balkangypsy και την παραδοσιακή βουλγαρική μουσική. Και όλα αυτά παιγμένα με σύγχρονους υπαινιγμούς, ώστε όταν, συχνά, αυτοσχεδιάζουν θυμίζουν μπάντα της Νέας Ορλεάνης με ρίζες στη βαλκανική μουσική.

Cabaret Balkan feat Δημήτρη Σταρόβα, (μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα)

Η μπάντα με τον βαλκανικό ήχο και τα τρελά κέφια που ξεσηκώνουν το κοινό σε κάθε τους εμφάνιση! Μια μπάντα-party (από μόνη της) με ατόφια μεσογειακή τρέλα, αναρχοαυτόνομη διάθεση και βαλκανικές πινελιές. Και επειδή κάθε τρελό πάρτι πρέπει να έχει έναν άντρα με πραγματικό… εκτόπισμα, μια ιδιαίτερα προβληματισμένη έως προβληματική φυσιογνωμία, έναν πατέρα πάνω από όλα, γι' αυτό ο Δημήτρης Σταρόβας θα είναι μαζί τους σε μια παράσταση για υγιή αυτιά και ανθεκτικό στο χορό σώμα.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Τα 13 Ρολόγια, μουσικοθεατρική παράσταση από την ομάδα Ούγκα Κλάρα, (20.30 μ.μ.)

Νέες σκηνικές συνθέσεις και παραλλαγές γνωστών τραγουδιών από το Ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο ζωντανεύουν το μαγικό παραμύθι του Τζέημς Θέρμπερ και ξετυλίγουν μια απίθανη περιπέτεια στον κόσμο των κάστρων, των δράκων και των ξωτικών δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παραμυθένιου άθλου. Η φωνή της Έλσας Μουρατίδου, η θεατρική δράση του Δημήτρη Σακατζή, το μπάσο του Λεωνίδα Κυρίδη, τα πνευστά του Χρήστου Μπάρμπα, η κιθάρα του Παναγιώτη Μανουηλίδη και τα κρουστά του Νίκου Ψοφογιώργου παντρεύουν με μοναδικό τρόπο το μουσικό αυτοσχεδιασμό και το σκηνικό θέαμα σε μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και ανατροπές για θεατές από 8 έως 88 ετών!

Ερασιτέχνες Εραστές, (21.30 μ.μ.)

Το όχημα για τις μουσικές αναζητήσεις του Γιώργου Τσακαλίδη, ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Ano Kato Records. Σε πρώτη δημόσια παρουσίαση 8 τραγούδια σε στίχους του ποιητή Νίκου Καββαδία (που δημοσίευσε σε νεανική ηλικία, στο περιοδικό της Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας το 1928, με το ψευδώνυμο Πέτρος Βαλχάλας) αλλά και καινούργια τραγούδια του Γιώργου Τσακαλίδη. Μαζί του η Δέσποινα Σκέντου (βιολί) και ο Νίκος Ψοφογιώργος (κρουστά).

Χειμερινοί Κολυμβητές, (23.00 μ.μ.)

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές αποτελούν μία μοναδική περίπτωση μουσικού σχήματος. Πολύ γνωστοί τόσο για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, όσο και για την ιδιαιτερότητα της φωνής και της προσωπικότητας του Αργύρη Μπακιρτζή. Κάθε συναυλία τους διακρίνεται για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και έντεχνα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Vodka Rag, (μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα)

Οι Vodka Rag είναι μια μουσική κολεκτίβα από τη Μυτιλήνη που συνδυάζει την μουσική Ska με τις μελωδίες των Βαλκανίων και τα θλιβερά βαλς πλανόδιων μουσικών χρωματισμένα με παραμορφωμένες κιθάρες και επιρροές από τους Τiger Lillies και το Nick Cave. Ο στίχος συχνά μελαγχολικός και συμβολικός έχει αναφορές στoυς κοινωνικούς αγώνες των ημερών μας, στην δυνατότητα των κοινωνιών για ελευθερία και αυτοοργάνωση και στα περιβαντολλογικά προβλήματα του πλανήτη ως απόρροια της δίψας για κέρδος και του καπιταλιστικού μοντέλου οργάνωσης.

και ακόμη...

Ο Βασίλης Βασιλάτος & τo "Percussion Part" των "Ιστοριών για Κρουστά" σε καθημερινά happenings, επιδείξεις και σεμινάρια κρουστών, ...νταούλια, congas, ταμπούρα, cajon και κάθε λογής κρουστά, συνδυάζονται με κουβάδες, λεκάνες κι' άλλα χρηστικά αντικείμενα και με βάση ένα πρωτότυπο υλικό από συνθέσεις για κρουστά διαμορφώνουν ένα δυναμικό και ιδιαίτερα προσωπικό ύφος.
Απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στο κάμπινγκ
Συζητήσεις και σεμινάρια, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη, παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, παιδότοπος, παρουσιάσεις της δράσης Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Και με ένα αρκετά φτηνό εισιτήριο (12 ευρώ το ημερήσιο, 20 ευρώ το διήμερο και 30 για όλο το τετραήμερο), που περιλαμβάνει και το κάμπινγκ και πολύ προσιτές τιμές στο εστιατόριο με βιολογικά προϊόντα, επιβεβαιώνουμε στην πράξη τον αντιεμπορευματικό χαρακτήρα των Γιορτών της Γης και αποτελούμε επιπλέον μια εναλλακτική πρόταση διακοπών - απάντηση στην οικονομική κρίση.

ΙNFO: Η Βλάστη βρίσκεται στο Ν. Κοζάνης, στο όρος Σινιάτσικο που δεσπόζει πάνω από την Πτολεμαΐδα και σε απόσταση 24 χλμ. από αυτήν. Συνολικά απέχει 160 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 530 χλμ. από την Αθήνα. Με την Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί, ξεκούραστα, από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη