31 Ιουλ 2009

FYROM The Politics of terror against Bulgarians



Беломорие

Беломориеизпълнява Любка РондоваПосветено на 700 000 български бежанци и изгнанници от Беломорието, Македония, Тракия и Добруджа. Devoted to 700 000 bulgarian refugees from Macedonia, Thrace and Dobrudja after Balkan wars 1912-13 and WW1. Беломориеизпълнява Любка РондоваБеломорие рана си за нас кървящамъка и любов, болка и тъга,че децата ни пораснахабез твоя полъх,а бащите ни оставиха костите си в теб.Беломорие ех трагедия чавешка,брат, сестра и син, ти ги раздели, тръгнали с теб в сърцата симирен дом да търсятстиснали в длан съдбата си,ти ги разпиля.Беломорие болката не ще отмине,нашите синове пътя ще открият,ще намерят своите корени и води зелени,ще положат с почит мощите на предците си.BelomorieBelomorie, you are for us bloody woundsuffering and love, pain and sadnessbecause our children grew upwithout your presence, but our father left the bonesBelomorie is a human tragedy,brother, sister and a son, separatedthey leaved with pain in their heartsto look for a peaceful homeBelomorie, our pain you, it will pass and our sons will find the right wayand they will find their real roots and green watersand they will bury the relics of their ancestors

O Παναγιώτης Ψωμιάδης στην πίστα. Νέο βίντεο !

Τα δίνει όλα στην πίστα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. "Τα 'χει όλα γραμμένα". Δεν πάει να λέμε, ό,τι θέλουμε, ο άνθρωπος δίνει ρεσιτάλ. (η αλήθεια είναι τραγουδάει καλά σε απόλυτα επαγγελματικό επίπεδο !)
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:


http://www.youtube.com/user/StrymonikosOnline

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΑΣΚΟ!

Μετά απο ολοήμερες προσπάθειες βρέθηκαν τα ίχνη του Σέρβου αρχαιολόγου και ιστορικού Βάσκου Γκλιγκορίεβιτς, τον οποίο για ακόμη μια φορά επιχείρησαν να "εξαφανίσουν" οι αρχές των Σκοπίων. Ο Βάσκο εντοπίστηκε στο ψυχιατρείο Μπάρκοβιτς και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες εκεί και είναι καλά στην υγεία του. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα, έχοντας ενημερώσει για το θέμα του Βάσκο ευρωπαίους εκπροσώπους, τον αμερικανό πρόξενο, αλλά και το ελληνικό Γραφείο Συνδέσμου που λειτουργεί στα Σκόπια και έχοντας επιδώσει ψήφισμα στο γραφείο του Γκρούεφσκι. Αναμένεται η απελευθέρωση του Βάσκο, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις απο την σκοπιανή πλευρά -μέσω εκπροσώπου του πρωθυπουργού- πως θα γίνει συνάντηση του Γκρούεφκσι με την ελληνική αποστολή.
http://pammet.blogspot.com/2009/07/blog-post_4133.html
VASKO GLIGOROV GLIGORIEVITS VASILIE Vasilije Gligorijevic Васко Глигоров Глигоријевич Васил Јане Сандански

Η κυτταρίτιδα της Μενεγάκη και οi bloggers

Επιτέλους φίλοι συνbloggers σταματήστε να ρίχνετε νερό στο μύλο της φαυλότητας και της γελοιότητας. Πάψτε να διαφημίζετε την ρηχότητα και την ευτέλεια, την πρόστυχη ιδιοτέλεια, την αμορφωσιά και την βαρβαρότητα. Καταποντίστε στο άπατο πηγάδι της λήθης και της αφάνειας όλα εκείνα τα ανθρωποειδή που εν είδη ειδώλου διαβάλλουν την αισθητική μας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να προσαχθούν βιαίως στο εδώλιο της καλαισθησίας και της παιδείας.
Σταματήστε επιτέλους να προβάλλετε την κυτταρίτιδα της Μενεγάκη και τον “εκδοτίσκο” Κωστόπουλο, τους χαριεντισμούς του Ρέμου με τον Βέρτη, τα ξεγυμνώματα της... Αλεξανδράτου και άλλων επίδοξων στάρλετ, τα καπρίτσια της υπέργηρης Βίσση και τα τελειώματα της Πετρούλας, τα υπέρ-γελοία μούτρα του Λιάγκα, τους Ρουβάδες, τους ΨινακοΜαρτάκηδες και όλους αυτούς αριθμός ων ουκ έστι.
Και επειδή η γλώσσα πρέπει να είναι ευθέως ανάλογη των εννοιών που περιγράφονται, θα το θέσω αλλιώς: Γράψτε στα παπάρια σας τον Πρετεντέρη, τον Τριανταφυλλόπουλο, την Κανέλλη, τον Παπαγιάννη και την έπαυλη του Χατζηνικολάου. Γράψτε στα παπάρια σας τον Άδωνι και την γυναίκα του, τον Ευαγγελάτο και την δική του γυναίκα. Γράψτε στα παπάρια σας όλες τις ξεδιάντροπες αδερφές και τα ελεεινά ξέκωλα που περιφέρουν την σάρκα τους αριστερά και δεξιά προς άγραν κρέατος. Έτσι κι αλλιώς και αυτοί γραμμένους μας έχουν.

Μπορεί με πολλά Blogs να μην συμφωνούμε πάντοτε, αλλά έχουμε χρέος να παραδειγματιστούμε από την προσπάθεια του taxalia για την φώτιση των μύριων όσων τεκταίνονται επί του Μακεδονικού, από την μεθοδική έρευνα και το αναπόφευκτο ξεβράκωμα που συντελείται στο Antinews, από το απαράμιλλο ύφος και σθένος της Ολυμπιάδας, από την κραυγή αγωνίας του Θρακιώτη kostaxan, από τους προβληματισμούς του Simple Man, του Κλείτωρος, του Maximou, από το βροντερό “παρών” του Σκεφτόμαστε Ελληνικά, του GreekAlert και ασφαλώς τόσων άλλων πολύ αξιόλογων ιστολογίων.

Αν και απέχουμε πολύ από το να μοιάσουμε στους προγόνους μας, έχουμε μια ευκαιρία να επιτύχουμε εκεί όπου απέτυχαν εκείνοι. Να σβήσουμε από τον χάρτη τον Ηρόστρατο. Διότι όλοι αυτοί οι τιποτένιοι, οι ελεεινοί και τρισάθλιοι, οι απειρό-ασήμαντοι μηδενιστές, όλες αυτές οι απειροελάχιστες ποσότητες μικροσκοπικής ανθρώπινης υπόστασης επιχειρούν να γίνουν γνωστοί πυρπολώντας την αντίληψή μας περί του ωραίου, του καλού και του κάλλους.Στείλτε στο διάολο όλους αυτούς τους σκοταδιστές.

Γράψτε τους στα @@ σας.Επιτέλους…

Τώρα θα φανεί αν είμαστε Bloggers με @@, ή… @@ Bloggers.
http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/07/bloggers.html


Σημείωση taxalia: Παρά την εκτίμηση που τρέφει το "kommatoskylo" σε μας και είναι αμοιβαία (είναι από τα καλύτερα ελληνικά blogs), πρέπει να επισημάνουμε τη διαφωνία μας, στο παραπάνω κείμενό του: η "μαγκιά" του ιντερνετ, είναι ότι δίνει φωνή στον καθένα. Έτσι, χρειάζονται όλων των ειδών τα blogs. Και τα κουτσομπολίστικα και τα πορνογραφικά ! και τα στοιχηματικά και τα ..υπρφυσικά και τα χυδαία και όλα. Γιατί αλλιώς, το κενό θα καλύψουν οι συνήθεις "διαπλεκόμενοι". Με σκοπό το κέρδος και το κάνουν άτσαλα.

Όλων των ειδών τα blogs χρειάζονται. Ακόμη και αυτά των ηλίθιων κομπλεξικών bloggers της Θεσσαλονίκης, που αναλώνονται -ακόμη και τώρα από τις διακοπές τους, να γράφουν πόσο κακό blog είναι το taxalia-, ακόμη και τα ξερατά αυτών των ανθρωποειδών, που διάβασαν πέντε σελίδες marcuse και νομίζουν ότι ανέβηκαν πνευματικό επίπεδο και διαφέρουν από μας, που κάνουμε εμπόριο, ακόμη κι αυτά τα ζηλόφθονα ζώα, χρειάζονται.

Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη, η οποία όπως λένε οι Αμερικανοί (και το αναμησούν με αυτοθαυμασμό οι κομπλεξικοί μπλόγκερς της Θεσσαλονίκης ), είναι σαν την τρύπα, όλοι έχουν από μία.

Στο τέλος, ο λήπτης των αγαθών, των υπηρεσιών, των ιδεών, των κειμένων..... είναι αυτός που αποφασίζει.

Και αποφάσισε προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκτιμούμε, με βάση τις "γύρες" που κάνουμε στο διαδίκτυο, ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί στο blogging, έχει τα καλύτερα blogs στον κόσμο και τους καλύτερους αναγνώστες !

(πλην των μικροτσούτσουνων και ανογασμικών Θεσσαλονικιών bloggers, που μη μπορώντας να πετύχουν κάτι, ξερνάνε ειρωνεύονται αυτούς που κάτι κατάφεραν. Οι κακομοίρηδες).

Κουκουλοφόροι bloggers, δημοσιογράφοι ή πολιτικοί;


Ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν διαπιστώνω ότι το blogging διανύοντας την νηπιακή του ηλικία ερωτοτροπούσε έντονα με την «κουκούλα».

Με την πάροδο όμως του χρόνου τείνει να την αποβάλει από επάνω του ως ξένο σώμα. Δείχνει να βρίσκει την ισορροπία του και να κάνει τα πρώτα βήματα του που θα το οδηγήσουν στην «άνδρωση του» και στην κοινωνική του καταξίωση.

Οι λίγοι εναπομείναντες κουκουλοφόροι bloggers είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. (Αναφέρομαι στα 100-200 μεγαλύτερα blogs από επισκεψιμότητα και όχι στα μικρότερα που έτσι και αλλιώς δεν αποτέλεσαν ποτέ απειλή για την κοινωνία λόγο του μικρού αριθμού διαδικτυακών επισκεπτών).

Οδηγούμαι λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η απειλή για την κοινωνία από την πλευρά των κουκουλοφόρων bloggers έχει φθίνουσα πορεία. Στον αντίποδα οι κουκουλοφόροι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ έχουν την ακριβώς αντίθετη εξελικτική πορεία. Μέρα με την μέρα πληθαίνουν τα αισχρά και συκοφαντικά δημοσιεύματα, σε σημείο που η πολιτική και κοινωνική ζωή αυτού του τόπου να γίνεται ...«όμηρος τους».

Εμβόλιο; Να το κάνουν πρώτα και δημόσια τα στελέχη της Roche!

Οι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΙ εμβολιασμοί ας ξεκινήσουν μια εβδομάδα ΑΦΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ και με ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΕΛΕΓΧΟ τα στελέχη των εταιρειών παραγωγής, κυβερνήσεις, συνταγομανείς γιατροί και οι δημοσιοκάφροι υποστηρικτές τους.
Σε ΟΛΟΝ τον πλανήτη ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ για ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, άραγε με ...εμβόλια ή με ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ έφτασαν και ξεπέρασαν τα 100 χρόνια ζωής;
Δείτε το βίντεο, είναι αποκαλυπτικό:
To κείμενο και το βιντεο είναι από τη σελίδα του χρήστη:

O σταθμός εκπέμπει παράνομα, αλλά η δικαιοσύνη αργεί (όπως πάντα)

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Κατερίνης, όπου ήταν να γίνει η δίκη του υπεύθυνου εδρεύοντος στην Κατερίνη τηλεοπτικού σταθμού με την κατηγορία ότι προέβη σε εγκατάσταση και λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στην.. Βάβδο Χαλκιδικής από 1/1/2006 έως 31/7/2007 στη συχνότητα 46UHF, χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής. Η ένταση προκλήθηκε μεταξύ του μηνυτή και του προεδρείου, καθώς και των δικηγόρων του κατηγορουμένου, όταν ο μηνυτής αντέδρασε έντονα στην αναβολή της δίκης, απευθυνόμενος προς το προεδρείο και τους δικηγόρους του κατηγορουμένου, τονίζοντας ότι παρόλο που ο σταθμός έχει ήδη καταδικαστική απόφαση ότι εκπέμπει παράνομα από την ίδια συχνότητα, συνεχίζει έως και σήμερα να λειτουργεί παράνομα σύμφωνα και με αποφάσεις του ΕΣΡ που έχει επιβάλει στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και πρόστιμα. Ο μηνυτής ισχυρίστηκε ότι αφού αναβάλεται η δίκη θα πρέπει να σταματήσει και η παράνομη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, ώσπου να γίνει η δίκη.

84.841 θεατές στο ελληνικό φεστιβάλ!!!


84.841 θεατές στο ελληνικό φεστιβάλ!!!

84.841 θεατές παρακολούθησαν φέτος το ελληνικό φεστιβάλ -festival grec- στην Βαρκελώνη, το οποίο ακόμα δεν έχει τελειώσει. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 55% παραπάνω εισιτήρια από ... πέρσι!!!
Σχόλιο: Έξω καλά πάμε σαν χώρα... μέσα βουλιάζουμε!


2 αστυφύλακες νεκροί από βόμβα!
1 μέρα μετά το χτύπημα στο Μπουργκός με τους 65 τραυματίες, ο ΕΤΑ ξαναχτυπάει στην Μαγιόρκα με 2 νεκρούς αστυφύλακες αυτή τη φορά. Τον Κάρλος Σάενθ Τεχάδα 28 ετών, και τον Ντιέγκο Σάλβα 27 ετών. Η αστυνομία ανακάλυψε και 2ο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στον πρώτο και αποσόβισε τον κίνδυνο. Το αεροδρόμιο και το λιμάνι του νησιού έκλεισαν για λόγους ασφαλείας. O Θαπατέρο -πρωθυπουργός- και ο Ραχόυ -αρχηγός της αντιπολίτευσης- πήγαν μαζί στην κηδεία των θυμάτων. Η αστυνομία κυνηγά 2 υπόπτους στο νησί.Σχόλιο: Σύμφωνα με συζητήσεις με τους ντόπιους είναι η 3η φορά που προσπαθούν να σκοτώσουν μέλος της βασιλικής οικογένειας. Είναι γνωστό ότι ο βασιλιάς και όλη η οικογένεια παραθερίζει κάθε χρόνο στην Μαγιόρκα αυτή την περίοδο οπότε ο στόχος πιθανώς να ήταν αυτός.

Άντρας τεμαχισμένος μαζί με την γυναίκα του - έγκυο στον 6ο μήνα - νεκροί μέσα στον καταψύκτη του σπιτιού τους!
Αυτό το ιδιαίτερα περίεργο περιστατικό που συνέβει στην Αμπρέρα ερευνά η αστυνομία που ψάχνει το ζευγάρι με το οποίο συγκατοικούσαν τα δύο θύματα.

459 μεταμοσχέυσεις...
οργάνων σε παιδιά και ενήλικες πραγματοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2009 στην καταλωνία, 20 % περισσότερες από ότι το 2008!

6 νεκροί και 72 τραυματίες σε τροχαίο στην Βαρκελώνη
Ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό και 2 τουριστικά συγκρούστηκαν στο ύψος του Σαν Πωλ Ντε Μαρ με συνέπεια 6 θύματα. Ένας τραυματίας παραδέχτηκε ότι πήγαιναν με υπερβολική ταχύτητα!

Microsoft say FYROM


Der US-Riese Microsoft hat sich dazu entschieden die Bezeichnung Mazedonien/Macedonia für ihre Produkte flächendeckend in FYROM/EJRM umzuändern. Diese Entscheidung ist nachvollziehbar und vorallem sehr erfreulich. Die Antiken Makedonen waren nunmal Hellenen und keine Slawen. Wäre es so gewesen so hätte heute FYROM-Skopje kein Problem damit sich Mazedonien zu nennen. So äußerte sich ein sprecher der Firma Microsoft nach der Entscheidung Skopje als FYROM zu bezeichen und nicht als mazedonien. Microsoft wolle nicht von der Regierung Skopjes missbraucht werden um Geschichte zu Fälschen.

http://makedoniatotal.blogspot.com/2009/06/microsoft-say-fyrom.html

Για τις απολύσεις στον ΑΝΤ1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Διοίκησης του ΑΝΤ1 να μειώσει το προσωπικό του Τηλεοπτικού Σταθμού με απολύσεις τις οποίες, επειδή τις πλαισιώνουν με αποζημιώσεις πλέον των νομίμων, αποκαλούν «εθελούσια έξοδο εργαζομένων».

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργολαβία, αυτός είναι ο στόχος της Διοίκησης του ΑΝΤ1.

Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι ενώ ζητάει από τους τεχνικούς του να αποχωρήσουν με την …. θέλησή τους, την άλλη στιγμή απασχολεί ιδιωτικές εταιρείες για τις παραγωγές του σταθμού.
Στόχος μας είναι με κάθε τρόπο η εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στις εταιρείες, που νοικιάζουν τεχνικούς και τεχνικό εξοπλισμό στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.
Ήρθε η ώρα να μπει ΣΤΟΠ στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, στους μισθούς πείνας, στο «έλα να κάνεις μεροκάματο μόνο όταν σε χρειάζομαι» και σε όλα αυτά που καθιστούν τον ενοικιαζόμενο τεχνικό «φτηνό» και εισάγουν την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς από την πίσω πόρτα.

Απαιτούμε από την Διοίκηση του ΑΝΤ1 να ακυρώσει τώρα το πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου», και να δεσμευτεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.
Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε όλους τους τεχνικούς του ΑΝΤ1, καθώς και τους συναδέλφους μας σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Εμπρός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια κερδοσκοπίας που αναπτύσσονται σε βάρος των εργαζομένων.

Ερώτηση προς πάσα αρμόδιο…. Αλήθεια πόσο στοιχίζει μία ώρα πυρόσβεσης με χρήση ειδικού αεροσκάφους;

Προσπαθώ εδώ και μέρες να βρω άκρη μα δεν μπορώ…. Ειλικρινά!
Και επειδή δεν είμαι δημοσιογράφος… αν ΔΕΝ βρω ακριβή στοιχεία post δεν θα κάνω!!


σημείωση... οι "δημοσιογράφοι" το κάνανε...

Δημοσιογραφική(;) έρευνα2! Προς τον «φίλο» μας κύριο Γ.Σουφλιά.

Επειδή σας έχουμε μία σχετική αδυναμία… (Αλήθεια είναι.) Αρκετές εβδομάδες μετά την εφαρμογή του μέτρου για την είσπραξη χρημάτων μέσω της «τακτοποίησης» ημιυπαιθρίων χώρων (εντός του νομίμου περιγράμματος της οικοδομής ), ΠΟΣΑ χρήματα έχετε μαζέψει (στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας εννοούμε);

Φτάνουν να πληρώσετε μία ώρα πυρόσβεσης; (Μπα δε νομίζω...)

Δημοσιογραφική(;) έρευνα1! Προς την κυβέρνηση και τον «φίλο» μας κύριο Γεώργιο Σουφλιά.

Αληθεύει ότι στην περιοχή Ανατολικής Αττικής (και όχι μόνο), διάφοροι «μυστήριοι» τύποι, απειλούν ιδιοκτήτες και μηχανικούς ότι θα προβούν σε καταγγελίες και για να μην το κάνουν ζητάνε χρηματικά ποσά από μηχανικούς και ιδιοκτήτες;
Αν αυτό ισχύει…. Δεν νομίζουμε ότι διαφέρει με αυτό που έκανε ο Βλαστός!
Μιλάμε για ωμό εκβιασμό. Για ψαχτείτε λίγο εκεί στο υπουργείο!


Ποιοι σας κάνουν καταγγελίες; Και γιατί τις κάνουν;

Σε μία χώρα που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αυθαίρετα σπίτια (χωρίς νόμιμο περίγραμμα) και λοιπές οικοδομές… ποιοι είναι αυτοί που απειλούν τους Έλληνες οικογενειάρχες…;
Το κράτος ελέγχει ποιοι και γιατί κάνουν καταγγελίες στις πολεοδομίες;



Συνεχίζεται…

Μετεγκατάσταση Δ.Ε.Θ. Όλα δείχνουν ..Λαγκαδά


ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

"η έκταση στη θέση “Μεράς” είναι αμιγώς δημοτική και δεν περιλαμβάνει ιδιωτικές ιδιοκτησίες και δύναται να παραχωρηθεί άμεσα και χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα από τους οικείους δήμους, ικανοποιώντας κατʼ αυτό τον τρόπο την απαίτηση της άμεσης απόδοσης και τη χωρίς καθυστέρηση έναρξη των εργασιών ανέγερσης με μηδενικό κόστος παραχώρησης. Η έκταση βρίσκεται στα όρια των δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, με πλησιέστερους οικισμούς τον... οικισμό Περιβολάκι του Λαγκαδά, που βρίσκεται ανατολικά του γηπέδου εγκατάστασης, σε απόσταση 450 περίπου μέτρων, και τους οικισμούς Λητής και Λαγυνών, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων δυτικά και νότια, αντίστοιχα, της έκτασης. Η προτεινόμενη θέση εγκατάστασης απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (πλατεία Δημοκρατίας).

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η προτεινόμενη έκταση "Μεράς", σύμφωνα με τους δύο δήμους, ικανοποιεί στο βέλτιστο βαθμό τα κριτήρια προσβασιμότητας, δεδομένης, καταρχήν, της γειτνίασής της με την Εγνατία οδό, τον μεγαλύτερο κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα. Η έκταση έχει πρόσωπο στον κόμβο Λαγκαδά, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους της Εγνατίας οδού, με δεδομένο ότι από εκεί ξεκινούν οι κάθετοι οδικοί άξονες Κιλκίς - Εύζωνων και Σερρών - Προμαχώνα που συνδέουν τη χώρα μας με την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και, μέσω αυτής, με όλα τα Βαλκάνια. Αναφέρεται ακόμα ότι η σημαντικότητα της θέσης αναδεικνύεται από την Εγνατία οδό, η οποία αποτελεί το πλέον σύγχρονο έργο υποδομής για την ανάπτυξη και την επικοινωνία της χώρας μας με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία. Επιπροσθέτως, η ίδια περιοχή, όπως αναφέρεται στην τελική πρόταση, εξυπηρετείται από τον ΟΑΣΘ, ενώ προβλέπεται η σύνδεσή της με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης μέσω του προαστιακού σιδηροδρόμου (ο σχεδιασμός του έχει ήδη προγραμματιστεί), ο οποίος θα εξυπηρετεί, επιπλέον, τη σύνδεση της περιοχής με τον αερολιμένα «Μακεδονία» και το νομό Χαλκιδικής."

(από εξαιρετικό ρεπορτάζ της Φανής Σοβιτσλή στη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ")


Ο ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ:

Στην περιοχή έχουν "τοποθετηθεί" ήδη οι δύο μεγαλύτεροι επιχειρηματίες της Ελλάδας. Ναι, ακριβώς αυτοί που σκεφτήκατε ! Οψόμεθα εις ...Λαγκαδά.

Βρέθηκε ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς ! VASKO IS ALIVE !


Ελληνική αντιπροσωπεία από επτά άτομα, μεταξύ τους και η κυρία Γκατζούλη, πέρασε σήμερα το πρωί τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ και μετακινήθηκε προς το Σκόπια - Τέτοβο με κύριο σκοπό να συναντηθεί με τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και να συνομιλήσουν μαζί του.
Ο Βάσκο βρέθηκε έπειτα από λυσσώδεις προσπάθειες Ελληνικών ιστολογίων και αναγνωστών τους, που βομβάρδισαν πρεσβείες και οργανισμούς από ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και την Αμερική. Η ανταπόκριση και η πληροφορία που μεταφέρθηκε ήταν άκρως εμπιστευτική και κάτω από το πέπλο της πλήρους μυστικότητας σε λιγότερο από 24 ώρες οργανώθηκε και εκτελέσθηκε η μετάβαση των επτά στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Παρά τις όποιες αρνήσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων να ενημερώσει για τον τόπο όπου ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς βρισκόταν, παρά τις όποιες δυσκολίες δημιούργησε το καθεστώς Γκρούεφσκι στην ανεύρεση του Βάσκο, σήμερα ξεσκεπάζεται όχι μόνο ο αντιδημοκρατισμός και ο φασισμός που διέπουν την κυβέρνηση του «ευρωπαίου» Γκρούεφσκι, αλλά και η πλήρης ανυποληψία στην οποία θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί από τις κυβερνήσεις όλων των πολιτισμένων κρατών.


Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης

Θα τα βρείτε φυσικά στο http://infothess.blogspot.com

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ / SEE ALSO:ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / HOTELS IN THESSALONIKI BLOGS (1) ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (1) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΤΡΟΧΑΙΑ (1) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1) ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ (1) ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (1) ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (1) ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (1) ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ (1) ΚΑΙΡΟΣ (ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) (1) ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ (1) ΚΛΕΙΔΑΡΑΔΕΣ (1) ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1) ΜΕΣΙΤΕΣ (1) ΜΟΥΣΕΙΑ (1) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (2) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ (1) Ο.Α.Σ.Θ. (1) Ο.Σ.Ε. (1) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ (1) ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ Α.Ε. (1) ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (1) ΤΑΞΙ (1) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (1) ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2) ΨΥΚΤΙΚΟΙ (1)

Αλλοδαπή βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη σε χωράφι στη Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης

Μία 32χρονη υπήκοος Βουλγαρίας βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη σε χωράφι λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 32χρονη μαζί με το σύζυγό της είχε έρθει πρόσφατα από το Τυχερό Έβρου, και εργάζονταν σε εποχικές δουλειές στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το ζευγάρι διέμενε σε σπίτι συγγενών του και για άγνωστο λόγο φαίνεται ότι μπήκε στο στόχαστρο ομοεθνών τους. Χθες το βράδυ η γυναίκα απήχθη, για να βρεθεί από αγροφύλακες σε κακή κατάσταση σε χωράφι της περιοχής. Η 32χρονη, έδωσε λεπτομερή περιγραφή των απαγωγεων της, για να...οδηγήσει τους αστυνομικούς στη σύλληψη ενός ομοεθνή της, ο οποίος διαμένει στην περιοχή και βαρύνεται πλέον με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και των επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ για την υπόθεση διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.(newsblog)

Τι θα γίνει με τον κατάσκοπο που συνελήφθη στη Σαμοθράκη;

Πιστεύουμε, αγαπητοί φίλοι του taxalia, ότι έχετε υψηλό βαθμό κατανόησης των εθνικών μας θεμάτων και της πολιτικής μας (ανεξαρτήτως κυβερνήσεων) σε αυτό το επίπεδο. Έτσι, βάλαμε μια ψηφοφορία, για να μας πείτε εσείς τι πιστεύετε ότι θα γίνει με τον μουσουλμάνο, που συνελήφθη την Κυριακή για κατασκοπεία και στις αρχικές του δηλώσεις είπε "δούλευα για τη μητέρα πατρίδα (Τουρκία)". Η επιλογή απάντησης είναι πολύ δύσκολη, σας δυσκολεύουμε απίστευτα, αλλά τι να κάνουμε; Προσπαθείστε !

Ευάλωτο στους hackers το zougla.gr

Το νέο site του zougla.gr τρεχει σε πλατφορμα .NET (aspx) αντι php που ετρεχε παλιότερα, πράγμα που το κάνει πιο ευάλωτο σε επιθέσειςαπό hackers. Παράδειγμα: Με πολύ εύκολο τρόπο μπορούμε να δούμε βασικά στοιχείατου site, οπως την έκδοση του .NET και τη διαδρομή στο δίσκο πουείναι εγκατεστημένο το site.Original URL: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=55246&cid=4
Αν αλλάξουμε κάποιες παραμέτρους: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=20&aid=505246&cid=4000
ΈΓΡΑΨΕ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

ΠΑΟΚ και Χαλκιδική πάνε μαζί

Δημιουργήσαμε ένα νέο blog για τον ΠΑΟΚ από την Χαλκιδική. Εαν μπορείτε να μας βοηθήσετε να το διαδώσουμε μέσο του blog σας. Ευχαριστούμε.
http://paokhalkidiki.blogspot.com
ε, να μη βοηθήσουμε τα γειτονόπουλα;

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΑΝΑΤΩΝΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ


Τρια θεσσαλονικιώτικα αδεσποτάκια μόρτικα βγήκαν στο σεργιάνι! Ομως οι δρόμοι δεν τους ανήκουν.
Ετσι αποφάνθηκε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κος Οικονομίδης, το διαδημοτικό κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ (Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης των Αδέσποτων Ζώων ένδεκα δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης) & οι επιστημονικοί συνεργάτες τους.
Πριν ένα μήνα περισυνέλλεξαν εννέα σκυλάκια από τους δρόμους & έκριναν ότι είναι επικίνδυνα και πρέπει να θανατωθούν. Καθώς όμως... στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή υπήρξε διαφωνία μεταξύ των μελών, τρία από τα εννέα ζώα κρίθηκαν επιθετικά και παραπέμφθηκαν στην Επιστημονική Επιτροπή, όπως προβλέπει ο Νόμος 3170/03 η οποία και αποφάνθηκε ότι τρία από αυτά τα ζώα είναι επικίνδυνα & προγραμματίστηκε η ΘΑΝΑΤΩΣΗ τους.
Φιλόζωοι και Φιλοζωικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης αμέσως παρενέβησαν άμεσα, ζήτησαν εξηγήσεις & καταθέσαν αιτήσεις υιοθεσίας γι’ αυτά τα ζώα καθώς τίποτα δεν στοιχειοθετούσε οτι τα ζώα ήταν ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ (όπως ορίζει ο νόμος). Δεν είχαν καμία ανταπόκριση.
Με Εισαγγελική διαταγή τελικά τους παραδόθησαν στις 17 Ιουλίου τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής (τα οποία μέχρι τότε αρνούνταν κάθε αρμόδια υπηρεσία να προσκομίσει), ώστε ο δικηγόρος τους να ετοιμάσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης.
Στις 20/07 το πρωί τα σωματεία πήγαν στα Δικαστήρια να καταθέσουν τις αιτήσεις. Την ίδια όμως στιγμή το ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ φόρτωσε τα ταλαίπωρα ζώα με προορισμό κτηνιατρείο ώστε να θανατωθούν. Σημειώνουμε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, η ενημέρωση που έδωσαν ήταν ότι τα ζώα ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ(!!)
Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου.

-Εθελοντές εντόπισαν το βαν του ΣΥΠΠΑΖΑΘ με τα ζώα & έτσι αποδείχτηκε ότι η προαναφερθείσα ενημέρωση ήταν παντελώς ψευδής!

-Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος των σωματείων εργάστηκε ασταμάτητα μέχρι να επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή η σχετική απόφαση-διαταγή αναστολής της ευθανασίας.

-Οι δε κτηνίατροι της πόλης ενημερώθηκαν να σταματήσουν την ευθανασία καθώς θα εμπλέκονταν σε διαδικασία μηνύσεων!
Μετά κόπων & βασάνων αργά το μεσημέρι επιδόθηκε η διαταγή αναστολής στη γραμματεία του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ & τα ζώα επέστρεψαν & ξαναμπήκαν στα κλουβιά του ξενοδοχείου, αφόρητα ταλαιπωρημένα αλλά και ζωντανά!
Και αναρωτιόμαστε ως πολίτες

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΣΟ ΕΠΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ?

α) ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ & ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ οπως ισχυριζεται που θα προκύψει από μια καταγγελία που ειναι προς διερεύνηση? Εδώ κατάφερε να καλύψει τεράστια χρεη ποδοσφαιρικής ομάδας προκειμένου να αποφευχθεί βαθμολογικός κίνδυνος ( http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=36115). Δεν μπορεί να αντέξει το βάρος 3 αδέσποτων ζώων?
β) ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=30483)Για αυτό αδιαφορεί για τις κραυγές αγωνίες των πολιτών? Για αυτό αποφάσισε να εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα πάνω στις πλάτες τριών ζώων ?
γ) ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ όπως έγινε καθως μάθαμε και το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 2009 όπου κάλεσε ΜΑΤ για να διαλύσει μια λαική συνέλευση? http://zdang.blogspot.com/2009/01/blog-post_05.html
Και ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΠΠΑΖΑΘ. Γνωρίζουν ότι τα δημόσια έγγραφα που ζητούν επιμόνως σωματεία & πολίτες ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ???? Κοινώς καλύπτονται από το νόμο περί διαφάνειας! (Το δικαίωμα στη γνώση και την πληροφόρηση των πολιτών και η υποχρέωση της διοίκησης, αντίστοιχα, για παροχή πληροφόρησης στους πολίτες και τις επιχειρήσεις είναι συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα που προϋποθέτουν για την ικανοποίησή τους το δικαίωμα πρόσβασης στα δημόσια έγγραφα (ν. 2690/1999, άρθρο 5), το οποίο συμπληρώθηκε με το δικαίωμα περαιτέρω χρήσης της δημόσιας πληροφορίας (ν. 3448/2006 που ενσωμάτωσε την 2003/98 -L 345/90/31-12-2003- κοινοτική οδηγία)..........)
Θεωρούμε απαράδεκτο ότι σε μία πολιτισμένη χώρα, νέων Μουσείων, Μετρό, μεγαλεπήβολων έργων, ατελείωτων οδικών δικτύων, πολυόροφων κτιρίων, ένας Δήμος να καταφεύγει στην ευθανασία, ζώων απλά γιατί αδυνατεί να εκπαιδεύσει κατάλληλα τους πολίτες του!
Θεωρούμε απάραδεκτη την έλλειψη συνεργασίας από πλευράς ΔΗΜΑΡΧΟΥ, των αρμόδιων υπηρεσιών του ΔΗΜΟΥ & ΣΥΠΠΑΖΑΘ που αντί να προστατεύουν τα αδέσποτα, τα αφήνει έρμαιο στις πελατειακές σχέσεις, στη φιλοζωικη ή μη διάθεση όλων μας!
Θεωρούμε απαράδεκτες τις κλειστές πόρτες, τα κρυφά έγγραφα, τα κυνηγητά, τα μισόλογα, τις παραπλανήσεις! Ετσι διαχειριζόμαστε τις υποθέσεις του κράτους και την εθνική μας περιουσία? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ & ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΠΠΑΖΑΘ!
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΑ. Σε πρώτη φάση , ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙΒ. Σε δεύτερη φάση, ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝΓ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ περί ζώων φονιάδων & εκατοντάδων επιθέσεων σκύλων στις οποίες συνεχώς αναφέρεται χωρίς ποτέ να αναφέρει τις κακοποιήσεις ζώων απο πολίτες και την επιθετική & άνανδρη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζωαΔ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ & ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣ & ΣΥΠΠΑΖΑΘ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
Εχουμε δημοκρατία που καλύπτει ανθρώπους & ζωα! Ας τη σεβαστούμε και ας τη σεβαστούμε ΤΩΡΑ!

*************************************************************
Περισσοτερες πληροφορίες για την υποθεση καθώς και για ενίσχυση της προσπάθειας για τη σωτηρία των ατυχων ζωων

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ "Η ΑΓΑΠΗ",Τηλ. 6977951694, Fax 2310 323258

Email spazth@hotmail.com
Για καταγγελίες προκειμένου να σωθουν τα ζωα παρακαλώ τηλεφωνήστε ή στείλτε φαξ ή και email στο Δήμαρχο Καλαμαριάς κο. Οικονομίδη (2313 314.101 ή http://www.kalamaria.gr/index.php?option=com_contact&Itemid=3), ο οποίος είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέτος.
Σημείωση taxalia/sakis: Από προσωπική πείρα γνωρίζω ότι ο Δήμος Καλαμαριάς, έχει τεράστια προσφορά στο θέμα των αδέσποτων. Θα επανέλθουμε !

Από το Ισπαχάν στα Γιάννενα με ένα άλογο!


Καμιά φορά στα Γιάννενα κάνουν στάση οι πιο απίθανοι ταξιδιώτες. Ξεπροβάλλουν μέσα από το Μιτσικέλι, κατά Περίβλεπτο μεριά, καβάλα σε άλογο, ερχόμενοι από το Ιράν και κάνουν στάση στο σπίτι της Ελένης Παγκρατίου στην Κρανούλα.
Και μόνο να το διαβάσεις, χρειάζεσαι δύο αναγνώσεις για να το εμπεδώσεις. Κι όμως είναι η απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία της Λοράνς Μπουγκό από τη Βρετάνη της Γαλλίας και της Αλμίλα του αλόγου της από το Τουρκμενιστάν. Ξεκίνησε το μακρύ της ταξίδι στις...

Η Αεροπορία χτίζει ξενώνα μέσα στο δάσος του Υμηττού…

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/07/blog-post_8982.html
Από τις αρχές Ιουνίου κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και φορείς του Δήμου Βύρωνα καταγγέλλουν ότι στο χώρο του στρατοπέδου Σακέτα σε πευκόφυτη περιοχή του Υμηττού, διενεργούνται εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες για την... ανέγερση κτίσματος εμβαδού κάτοψης πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων.
Μέλη των Επιτροπών Κατοίκων Βύρωνα και Καισαριανής και δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του δήμου, επισκέφτηκαν το διοικητή του Στρατοπέδου, Χαρ. Τουράτζωφ και ζήτησαν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο Διοικητής, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ούτε τον αριθμό οικοδομικής αδείας, ούτε τα τετραγωνικά μέτρα που χτίζονται εντός του στρατοπέδου, ούτε την χρήση για την οποία προορίζονται τα κτίσματα, παρά μόνο ότι προορίζονται γενικά για ανάγκες διοικητικής μέριμνας. Επίσης, αρνήθηκε να δώσει το όνομα του εργολάβου, και παρέπεμψε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας..
Παρά τις ενέργειες αυτές, οι εργασίες συνεχίζονταν -ακόμα και τις Κυριακές χωρίς φυσικά σχετική άδεια από την επιθεώρηση Εργασίας- και μάλιστα μία από αυτές παρουσία(!) του προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας- Ανάπτυξης Υμηττού(ΣΠΑΥ) και Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά αλλά και στελεχών του Συνδέσμου, οι οποίοι λίγα μέτρα πιο δίπλα αδιαφορούσαν για την ουσία (την οικοδόμηση στο δάσος), αλλά ενδιαφερόντουσαν για την συμμετοχή τους σε επικοινωνιακή φιέστα (περιβαλλοντική δράση με την υποστήριξη τηλεοπτικού σταθμού) πραγματοποιώντας προγραμματισμένο πότισμα –στην ποτισμένη γη από την προηγηθείσα βροχόπτωση!!!– των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν το Νοέμβριο του 2008.
Αντί της οικοδόμησης νέων κτιρίων –μη αναγκαίων μάλιστα!– στρατιωτική, πολιτική ηγεσία αλλά και οι δημοτικές αρχές, θα έπρεπε να προγραμματίζουν την μετακίνηση των στρατοπέδων εκτός Αττικής και την απόδοση του χώρων, στο πράσινο για να το χαίρονται οι πολίτες…

Το "κέντρο αποκατάστασης" στη Θεσσαλονίκη, ψάχνει ..αποκατάσταση !


Με το στοιχειωμένο "κτίριο αποκατάστασης", ασχολείται η Χρύσα Αράπογλου, με πολύ ενδιαφέρουσα ερώτησή της. Μόνο που ερώτηση θα έπρεπε να απευθύνεται και στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όχι μόνο στους (εκάστοτε) κυβερνώντες και τους λόγους τους ξέρουμε όλοι, στη μικρή αυτή πόλη !
Χωρίς δημόσιο κέντρο Θεραπείας και Αποκατάστασης ατόμων με κινητικά προβλήματα παραμένει εδώ και πολλά χρόνια η Θεσσαλονίκη και συνολικά όλη η Βόρεια Ελλάδα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες που αντιμετωπίζουν μόνιμα η πρόσκαιρα κινητικά προβλήματα να καταφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού όπου το κόστος της καθημερινής θεραπείας είναι επταπλάσιο αυτού που εγκρίνουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι οι ανασφάλιστοι και όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα επιπλέον έξοδα της ιδιωτικής νοσηλείας παραμένουν στο «έλεος του Θεού» αφού το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης βρίσκεται στην.... Αθήνα και όπως είναι λογικό είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες όλης της επικράτειας.

Ειδικότερα για την Θεσσαλονίκη, η ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας ενός τέτοιου κέντρου έχει εκφραστεί εδώ και 30 σχεδόν χρόνια και στην κατεύθυνση αυτή από το 1991 ξεκίνησε σε χώρο του ΑΠΘ η ανέγερση του πρώτου κέντρου αποκατάστασης στην Βόρεια Ελλάδα. Εδώ και 18 χρόνια ξεκίνησε η ανέγερση του κτιρίου το οποίο όμως παρέμεινε στον αρχικό του σκελετό και προσφάτως αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί η επιχείρηση ανέγερσης του και η υπάρχουσα κατασκευή να μετατραπεί σε χώρο διοίκησης του Πανεπιστημίου

Με δεδομένο ότι:

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην υπάρχει σε όλη την Βόρεια Ελλάδα ένα δημόσιο κέντρο αποκατάστασης ατυχημάτων
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία για την αποκατάσταση τραυματιών σε ιδιωτικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Για ποιους λόγους δεν προχώρησε και στην ουσία ακυρώθηκε η κατασκευή του κέντρου αποκατάστασης στον χώρο του ΑΠΘ που χτίζεται από το 1991;
Πως προτίθεται το Υπουργείο να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα;

ΑΘΗΝΑ 28-7-2009
Χρύσα Αράπογλου
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ



Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν στο Κουρδιστάν.-.

Η συμμαχία Μπαρζανί-Ταλαμπανί πήρε το 57% των ψήφων και η αντιπολίτευση το 23,8%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκλογικού συμβουλίου στο Αρμπίλ το "Κίνημα της Αλλαγής" του οποίου ηγείται ο Νεσιρβάν Μουσταφά


κατάφερε να συγκεντρώσει το 23,8% των ψήφων και ο οποίος υποστηρίζεται από την ΄Αγκυρα.

Τα κόμματα IKDP και IKYB πήραν μαζί το 57% των ψήφων.

Ακόμα ανακοινώθηκε πως ο Μασούντ Μπαρζανί εκλέγει επικεφαλής με ποσοστό 69,6%.

http://spynews-gr.blogspot.com/

Η μυθοπλασία του Γαβρά και οι ανύπαρκτοι "ρασοφόροι"

Και όμως ο Κώστας Γαβράς έκανε λάθος (;). Η περιβόητη σκηνή που κόπηκε από το φιλμάκι του δείχνει κάποια μαυροντυμένα ανθρωπάκια να γκρεμίζουν το άγαλμα της Αθηνάς από το δυτικό αέτωμα της εισόδου του Παρθενώνα γύρω στο 500 μχ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα μαυροντυμένα ανθρωπάκια είναι «ρασοφόροι ζηλωτές».
Να όμως που ατύχησε, διότι διασώζεται γραφική απεικόνιση του Παρθενώνα από το ζωγράφο Ζακ Κάρρευ (J. Carrey) από το 1674 κατά παραγγελία του τότε Γάλλου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη De Nointel. Το σχέδιο εμφανίζει το άγαλμα της Αθηνάς στη θέση του και το αέτωμα σχεδόν ακέραιο. Άλλωστε ολόκληρος ο Παρθενώνας διατηρείτο ακέραιος τότε και ο Γάλλος πρέσβης τον περιέγραψε ως «θαύμα θαυμάτων». Δεκατρία χρόνια αργότερα τον κατέστρεψε ο Μοροζίνι.
η συνέχεια και οι αποδείξεις στο http://olympia.gr/2009/07/31/gavras-historical-truth/
που θα στερήσει τη χαρά από τους πρόθυμους Ταλιμπάν εναντίον του "παπαδαριού".

Η Veolia, η Suez, η ΕΥΑΘ και οι αποτυχημένες (;) ιδιωτικοποιήσεις


Σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και τους «μνηστήρες» αυτής της υπόθεσης (εδώ), θα ήθελα να σας καταθέσω και τη δική μου «λιτή» άποψη.

Γνωρίζοντας καλά τόσο τις ιδεολογικές και πολιτικές πτυχές που σχετίζονται γενικότερα με ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων όσο και την κυρίαρχη άποψη της παρούσας κυβέρνησης η οποία και καθοδηγεί παρόμοιες πρακτικές καθολικής απόσυρσης του κράτους -και κάθε φορέα του δημοσίου- από δραστηριότητες παροχής κοινωνικών αγαθών, δεν τρέφω καμία αυταπάτη ότι θα μπορούσε να... επιλέξει οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση.

Αντίθετα, βρίσκω την επιλογή ως απόλυτα συνεπή προς τα ακραία νεοφιλελεύθερα δόγματα που ευαγγελίζεται σήμερα η Ν.Δ. και το πρόγραμμα που εφαρμόζει με τέτοια βιασύνη και άγχος που προσιδιάζουν περισσότερο με «εκπλήρωση οφειλομένων χρεογράφων» προς τους «χορηγούς» της (για να μην το ονομάσω καλύτερα «εκτέλεση ανειλημμένων συμβολαίων»).

Θεωρώντας λοιπόν περιττή κάθε προσπάθεια κριτικής και αποδόμησης παρόμοιων εγχειρημάτων, θα περιορίσω την κριτική μου σε ένα και μόνο στοιχείο, που συνοψίζεται σε δύο και μόνον φράσεις από τη μεταπτυχιακή μου διατριβή, με θέμα τις ΣΔΙΤ. «…Σήμερα στη Γαλλία, καταγράφονται υψηλές τιμές σε υπηρεσίες παροχής ύδατος σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους (Chong et al, 2006). Ο δήμαρχος Παρισίων Ντελανοέ, ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2008, ότι από το 2009 οι υπηρεσίες ύδατος «επαναδημοτικοποιούνται» και οι συμβάσεις ΣΔΙΤ –μέσω των εταιριών Veolia και Suez– δεν θα ανανεωθούν…γιατί το νερό ήταν θολό και ακριβό….(AlterNet, IPS News, 30 June 2008).

Μετά από αυτό το γεγονός, οι μετοχές των Veolia και Suez κατρακύλησαν στο χρηματιστήριο. Επόμενο ήταν να στραφούν σε άλλες αγορές – όπως η Ελλάδα, όπου η εμπειρία με τον ΟΤΕ απέδειξε ότι ως χώρα δεν ξέρουμε (?) ούτε πότε να πουλάμε ούτε πότε να αγοράζουμε- προκειμένου να επιβιώσουν, ανταλλάσσοντας μετοχές δημοτικών και δημοσίων οργανισμών με «καθρεφτάκια προς ιθαγενείς»!!!

Αποδοτική κίνηση ? Δεν ξέρω, αλλά πάντως η σύναψη εταιρικών σχέσεων με το κράτος έχει αποδειχθεί ασφαλής πρακτική για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στις μεγάλες κρίσεις, όπως η σημερινή.

Όσο για το δημόσιο συμφέρον? Ψάξτε το αλλού, γιατί αντίθετα με όσα λέει η θεωρία, η εμπειρία μας διδάσκει ότι αυτό σχεδόν πουθενά δεν συμβαδίζει με συμφέροντα ιδιωτών!!! Τελικά, όλα μπορούν να συνοψισθούν στην έκφραση «…όταν οι άλλοι πήγαιναν, εμείς ερχόμασταν».


Με εκτίμηση

Σταύρος Κυριαζής


Ακολουθούν οι πηγές από τις οποίες άντλησα τα συγκεκριμένα στοιχεία και στις οποίες μπορεί να επισκεφθεί οποιοσδήποτε προκειμένου να μάθει περισσότερα.Επίσης, σας επισυνάπτω τα πλήρη κείμενα, για την περίπτωση που δεν θα μπορείτε να τα «κατεβάσετε» ολόκληρα (αξίζει να διαβάστε και τα σχόλια των αναγνωστών στο δεύτερο).


1. Chong E, Huet F, Saussier S, Steiner F. (2006) "Public-Private Partnerships and Prices: Evidence from WaterDistribution in France", Review of Industrial Organization, 29:1-2, pp. 149-169,


Πρόσβαση στις 11 Ιανουαρίου 2009.

2. AlterNet, IPS News, 30 June 2008, "Is the Water Privatization Trend Ending?", http://www.alternet.org/water/89982/,


Πρόσβαση στις 05 Ιανουαρίου 2009.

3. Remunicipalisation water services in Paris,

http://waterblog.world-psi.org/2009/03/remunicipalisation-water-services-in-paris.html, Πρόσβαση στις 05 Ιανουαρίου 2009.

Απαγοήτευση....το αξίζουμε τελικά;

"Δεν με νοιάζει τι θα γίνει με το Σκοπιανό, με νοιάζει να μη μου κλέβετε τις φωτογραφίες..."
θα μπορούσε να είναι υπότιτλος
Στους υπολογιστές μας έχουμε όπως είναι φυσικό χιλιάδες φωτογραφίες αρχείου, με τις οποίες εμπλουτίζουμε τα άρθρα. Όπως είναι φυσικό, μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και συνήθως τα ίχνη του αρχικού δημιουργού της χάνονται από αντιγραφή σε αντιγραφή.

Όλοι ξέρετε τον αγώνα του taxalia και την προσφορά του στο "μακεδονικό". Έχουμε κάνει πάνω από 6.000 σχετικές δημοσιέυσεις, αλλάξαμε το όνομα των Σκοπίων, σε αμέτρητους δικτυακούς τόπους, γίναμε ο συνδετικός κρίκος των Ελλήνων όλης της γης, οι οποίοι ξεκινούσαν από εδώ την ενημέρωση.

Έτσι σήμερα τα ξημερώματα, ο συνδιαχειριστής του taxalia, Βασίλης, δημοσίευσε επιστολή του Ομογενή Χρήστου Καράτζιου, προς την Washington Post, με την οποία ξεκαθαρίζει την ιστορική αλήθεια. Μια επιστολή ύμνος. Στο άρθρο βάλαμε τυχαία, μια μικρή φωτογραφία, με την ελληνική σημαία. Τίποτε το ιδιαίτερο, αυτό που βλέπετε παρακάτω:

Το ίδιο τό άρθρο, η επιστολή δηλαδή του Καράτζιου, είναι ύμνος στην ιστορική αλήθεια και τεράστιας σημασίας. Διαβάστηκε από τον απόδημο ελληνισμό, με τον οποίο έχουμε τακτική συνεργασία.

Και δείτε τι έγινε:

Έλληνας, αναγνώστης μας από την Αυστραλία, αντί να τοποθετηθεί στην ουσία του άρθρου, μας έστειλε e-mail διαμαρτυρίας ( george.pappa@gmail.com), επειδή δεν βάλαμε Link (πράγμα που δεν γίνεται εύκολα σε φωτογραφία !), προς το Flickr όπου ανήρτησε τη φωτογραφία, που τελικά όπως λέει ήταν δική του...

Aπό την όλη ιστορία και τη λυσσαλέα προπαγάνδα των Σκοπιανών, ο Έλληνας της διασποράς, ασχολήθηκε με τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας του ......

Υποτίθεται ότι έχουμε όλοι έναν κοινό σκοπό κι εργαζόμαστε για αυτόν.

Ξεχνώντας την τεράστια προσπάθεια και τις χιλιάδες ώρες που αναλώσαμε σε αυτό το blog, ο "πατριώτης", ασχολήθηκε με το ότι ....δεν βάλαμε link στη φωτογραφία, που να παραπέμπει στο άλπουμ του στο flickr !

Αυτό είναι ρε πατριώτη το πρόβλημα, ή ότι οι Σκοπιανοί (που δεν έχουν τέτοιες μιζέριες) αλωνίζουν σε όλα τα Μ.Μ.Ε. του πλανήτη;

Και πείτε μου: αξίζει τον κόπο να σπαταλούμε τη ζωή μας, για ένα θέμα, όταν υπάρχουν τέτοιοι πατριώτες ;;;

Και απαντώ μόνος: Όχι. Για αυτό και από σήμερα, προσωπικά τουλάχιστον, αλλάζω ρότα. Είναι ένα μεγάλο μάθημα, το πόση μαλακία δέρνει τους "πατριώτες". Μάλλον έχουν δίκιο τα παληκάρια του indymedia.......

taxalia/sakis

Το σκάνδαλο των Τρικάλων

Αναστατώνει τα Τρίκαλα, η μαχητική εφημερίδα ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ, με τις αποκαλύψεις της:

Επίσημη επιβεβαίωση από τη Νομαρχία πως έγινε σε λογαριασμό υπαλλήλου η κατάθεση που αφορά χορηγία της Cosmote για τα “Τσιτσάνεια” του 2005
Αιτία; Η... “ταχύτερη διεκπεραίωση”!
Πόσο συχνά χρησιμοποιούνται λογαριασμοί τρίτων;
Τι αφορούν οι κατά καιρούς “δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων”;
Πλήρης επιβεβαίωση στην πληροφόρησή μας, σύμφωνα με την οποία η κατάθεση της χορηγίας της Cosmote για τα “Τσιτσάνεια” του 2005 δεν έγινε σε τραπεζικό λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μα σε... λογαριασμό εργαζομένου στο Νομαρχιακό κατάστημα έφτασε χθες και επισήμως στα γραφεία μας από τη Νομαρχία, και δη, από την Διεύθυνση Πολιτισμού. Από τη Νομαρχία, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα επισημαίνοντας το πασιφανές (πως δηλαδή, τα πάντα έγιναν “υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντινομάρχη και της Διεύθυνσης Πολιτισμού”), ενώ αναφορικά με το γιατί επελέγη ο τραπεζικός λογαριασμός εργαζομένου, η επίσημη απάντηση της Νομαρχίας είναι πως ο λόγος ήταν η... “ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών είσπραξης των χορηγιών και η εξόφληση των διαφόρων δαπανών”. Το νέο είναι πως οι 18.000 ευρώ της Cosmote μπορεί να αφορούσαν χορηγία για τα “Τσιτσάνεια”, μα σύμφωνα με τα όσα απαντά η Νομαρχία, πιθανότατα τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν και για την κάλυψη δαπανών για τα “Ελευθέρια” που τότε “γιορτάζονταν για πρώτη φορά στην πόλη μας”.

Ούτε ίχνος απ' το “εξτρέ”!

Οι αναγνώστες μας, θυμούνται βεβαίως τα δυο απανωτά σχόλιά μας στα δυο προηγούμενα φύλλα μας, στα οποία και ζητούσαμε από τη Νομαρχία να απαντήσει στο αν την χορηγία του 2005 για τα Τσιτσάνεια, ύψους 18.000 ευρώ, την πήρε μέσω τραπεζικής κατάθεσης η Νομαρχία Τρικάλων κι αν ναι, σε ποιον λογαριασμό έγινε η σχετική κατάθεση. Νωρίτερα, είχαμε απευθυνθεί και στην Cosmote ζητώντας σχετική πληροφόρηση, και αρχικά, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως “δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση!” και πως “αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από μας!”. Καθώς ωστόσο επιμείναμε (“σίγουρη” η πληροφορία βλέπετε) μας διαβεβαίωσαν αρχικά (σ.σ. αυτά, την περασμένη Πέμπτη 23 Ιουλίου) πως θα μας στείλουν αντίγραφα του σχετικού υλικού (τραπεζικά “εξτρέ” κλπ).
Τελικώς, το μόνο που λάβαμε από την εταιρεία, ήταν ηλεκτρονική επιστολή την Δευτέρα 27 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία, “σας ενημερώνουμε ότι για την χορηγία της εκδήλωσης «ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ» το έτος 2005, η COSMOTE έλαβε απόδειξη είσπραξης από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων”. Ούτε κουβέντα για το σε ποιον λογαριασμό κατατέθηκαν τα χρήματα δηλαδή και βεβαίως... ούτε ίχνος από “εξτρέ”.

Τελικώς... “για την ταχύτερη διεκπεραίωση”

Στο πρώτο μας σχόλιο, η Νομαρχία δεν απάντησε: χρειάστηκε να επανέλθουμε την επομένη (βλ. χθεσινό φύλλο “Τρ. Νέων”) καθιστώντας σαφές πως γνωρίζαμε τις σχετικές λεπτομέρειες για να μας απαντήσει χθες εγγράφως η Διεύθυνση Πολιτισμού “για την αποκατάσταση της αλήθειας”. Στο σχετικό έγγραφο (δημοσιεύεται ολόκληρο παραπλεύρως) επιβεβαιώνεται πως πράγματι, η κατάθεση έγινε σε λογαριασμό υπαλλήλου και όχι σε λογαριασμό της Νομαρχίας, πως υπήρξε σχετική εξουσιοδότηση “από τον τότε αρμόδιο αντινομάρχη” και πως το ποσό “εκταμιεύτηκε στο σύνολό του για την πληρωμή των δαπανών (για τα “Τσιτσάνεια” ή για τα “Ελευθέρια”; Ασαφές) σε διάστημα τριών ημερών”.
Όπως στη συνέχεια επισημαίνεται, “όλα αυτά (σ.σ. στο “όλα αυτά” σημειώστε κατάθεση, ανάληψη και πληρωμές “για τα οποία υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά”) έγιναν υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντινομάρχη και της Διεύθυνσης Πολιτισμού” συνεπώς... πρόβλημα ουδέν σύμφωνα με την εκτίμηση της αρμόδιας διεύθυνσης της Νομαρχίας!
Πριν συνεχίσουμε, κρατήστε στο μυαλό σας πως τα παραπάνω, ΔΕΝ αφορούν χώρα της... κεντρικής Αφρικής την εποχή της αποικιοκρατίας: την Νομαρχία Τρικάλων αφορούν, που ανήκει στην Ελλάδα της “Ευρώπης των 27”.

Καλά ο υπάλληλος: η Νομαρχία;

Είναι προφανώς πως αυτό που απασχολεί την Νομαρχία, είναι αφενός να καλύψει τα νώτα της (σ.σ. καθώς τα πάντα έγιναν “υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντινομάρχη και της Διεύθυνσης Πολιτισμού”) και αφετέρου να τονίσει πως δεν υπήρξε θέμα υπεξαίρεσης καθώς υπάρχουν “τα σχετικά παραστατικά”. Η ύπαρξη των σχετικών παραστατικών (σ.σ. την οποία, δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε μα περιμένουμε φυσικά να την διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι) μπορεί να δικαιώνει τον εργαζόμενο μα ΔΕΝ δικαιώνει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Διότι, άλλο το “υπάρχουν τα παραστατικά” για καταθέσεις, αναλήψεις και πληρωμές σε λογαριασμό ιδιώτη, και άλλο το αν υπάρχουν π.χ. παραστατικά απόδοσης ΦΠΑ από πλευράς Νομαρχίας: όπως επίσης, άλλο το να καταγράφεται ένα κονδύλιο ύψους 18.000 ευρώ για “δαπάνες Τσιτσανείων”, και άλλο το τι ακριβώς αφορούν οι δαπάνες αυτές.

Πόσο συχνά;

Για ποιο λόγο η Νομαρχία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον τραπεζικό λογαριασμό εργαζομένου και όχι κάποιον απ' τους δικούς της λογαριασμούς; Πολύ καλή ερώτηση! Η απάντηση της Διεύθυνσης Πολιτισμού για τα περί “ταχύτερης διεκπεραίωσης” σαφώς και δεν μας ικανοποιεί και λογικά, δε θα έπρεπε να ικανοποιεί ΟΥΤΕ τον ορκωτό λογιστή που ήλεγξε (;) τις σχετικές δαπάνες κλείνοντας το οικονομικό έτος 2005. Κάποια πιο τεκμηριωμένη απάντηση, θα λάβουμε;
Πέραν αυτού: πόσο συχνά η Νομαρχιακή Αρχή καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές; Πόσο συχνά η Νομαρχιακή Αρχή εξουσιοδοτεί εργαζομένους να εισπράττουν χρήματα χορηγιών; Πόσο συχνά οι διάφοροι χορηγοί (τράπεζες π.χ.) καλούνται να καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμούς τρίτων και όχι στους επίσημους λογαριασμούς της Νομαρχίας; Και κυρίως... που ακριβώς καταγράφονται τα ποσά αυτά, και πως πιστοποιεί η Νομαρχία πως ξοδεύονται όντως για τον σκοπό για τον οποίο προορίζονται; Διότι, ειδικά για “δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων”... Κύριος οίδε τι ακριβώς μπορεί να χρεωθεί, υπέρ Πολιτισμού πάντα!

Αναλώσιμοι;

Κάτι ακόμη: συνειδητοποιούν στη Νομαρχία πόσο εκτεθειμένος μπορεί να βρεθεί ο μέσος εργαζόμενος που διαθέτει τον τραπεζικό του λογαριασμό για την καταβολή χρηματικών ποσών 18 και 20 και πολύ περισσοτέρων χιλιάδων ευρώ σε τακτά χρονικά διαστήματα; Ή ο εργαζόμενος είναι σε κάθε περίπτωση αναλώσιμος, και... υπάρχουν χιλιάδες πρόθυμοι να αναλάβουν τα ίδια (και μεγαλύτερα) ρίσκα, για μια “θεσούλα” στο Δημόσιο;

Γέμισαν την αγορά της Θεσσαλονίκης με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΘ και πλαστές κάρτες στάθμευσης – Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα


Τέσσερις Βούλγαροι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, είχαν «πλημμυρίσει» στην κυριολεξία την αγορά της συμπρωτεύουσας με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΘ, αλλά και πλαστές κάρτες στάθμευσης. Οι Βούλγαροι φέρεται ότι είχαν παραγγείλει σε άγνωστο εργοστάστιο εκτυπώσεων στη χώρα τους 100.000 πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΘ και άγνωστο αριθμό πλαστών καρτών στάθμευσης. Στη συνέχεια και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ένας από αυτούς δούλευε ως διανομέας εφημερίδων, άρχισαν να πωλούν εισιτήρια και κάρτες σε περίπτερα, κλπ. Σύμφωνα με στοιχεία, η ...εκτύπωση κάθε εισιτηρίου τους είχε στοιχίσει 8 λεπτά, ενώ αυτοί το πωλούσαν στα περίπτερα και στα καταστήματα ψιλικών αντί 48 λεπτών το καθένα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 48.000 αδιάθετα εισιτήρια, καθώς και 5.000 κάρτες στάθμευσης. Η ποιότητα εκτύπωσης των πλαστών εισιτηρίων χαρακτηρίζεται ως πάρα πολύ καλή, ικανή να «μπερδέψει» τα ελεγκτικά όργανα του ΟΑΣΘ.(newsblog)

ΠΡΟΣ ΤΟ Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ...


Κύριε Γενικέ

Στις 29 Ιουνίου, σε άρθρο μας εδώ http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_6036.html, είχαμε επισημάνει την παρανομη πράξη κάποιων να χτίσουν 'μνημείο' σε δασική έκταση χωρίς άδεια, στο χώρο όπου διοργανώνεται το εκτουρκισμένο πανηγύρι του συλλόγου ΧΙΛΙΑ. Το μνημείο είχε επιγραφή του καταστροφέα των Πομάκων και Αλεβιτών Μεχμέτ Χιλμί, του δασκάλου που εισήγαγε τον Φασισμό του κεμαλισμού στη Θράκη.
Πριν απο λίγες ημέρες, άγνωστοι κατέστρεψαν μέρος του παράνομου κτίσματος...

γράφοντας μάλιστα και συνθήματα που λένε ALEVILER!
Οι τουρκόφωνες εφημερίδες κατευθείαν έγραψαν για το συμβάν αυτό, χωρίς όμως να αναφέρουν ΤΙΠΟΤΑ για τα συνθήματα.
Όπως θα μάθατε κύριε Γενικέ, το πανηγύρι αυτό, κάποτε ήταν παραδοσιακό πανηγύρι των ΑΛΕΒΙΤΩΝ. Μετά ήρθε ο ΧΙΛΙΑ και το μετέτρεψε σε ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ.
Όπως θα μάθατε επίσης κύριε Γενικέ, οι τουρκολάγνοι στην Ελληνική Θράκη, εκτός απο την άρνηση της ταυτότητας του Πομάκου και του Ρωμά, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ και την ύπαρξη Αλεβίτικης ταυτότητας στα ορεινά χωριά της Ροδόπης και του Έβρου.
Το ερώτημα λοιπόν του μπλόγκ και της εφημερίδας των Πομάκων ΖΑΓΑΛΙΣΑ είναι:
ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ή ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΤΙΣ;


Υ.Γ.
Θα εφαρμόσετε εδώ το νόμο ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΦΛΙΑ, αρμόδιε υπουργέ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ή θα κάνετε πως δεν το ...ακούσατε το θέμα;

Πηγή: εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ

Τα καλύτερα

αυτά είναι τα θέματα που του "Tα χάλια της Θεσσαλονίκης", που αγαπήθηκαν περισσότερο το μήνα Ιούλιο. Αν δεν τα διαβάσατε, διαβάστε τα τώρα!

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πώς βλέπουν οι Τουρκοκύπριοι την εισβολή κι εμάς;
ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
Σείστηκε η Φλώρινα
The Name Issue between Greece and the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM)
FYRO MACEDONIA COUNTRY PROFILE
Νίκος Λυγερός: O Eλληνισμός δεν δίνει μηνύματα. Eίναι ο ίδιος μήνυμα
Το υπόμνημα των Σκοπιανών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
Εμπλοκη με Αλβανους στο Σκοπιανο: Όχι στο Northmacedonians!
Έχει κι άλλους τέτοιους έξυπνους στα Σκόπια;
Το πρόβλημά μας είναι ότι ψάχνουμε πολύ...
Σκόπια: H Ελλάδα συμφωνεί να καταργηθεί η βιζα για μας!
Τι ακριβώς κάνουν οι Ευρωβουλευτές μας στις Βρυξέλλες;

BLOGOΣΦΑΙΡΑ
Απίστευτος χαφιεδισμός της Ε.Υ.Π.
ALERT! Καταιγισμός μηνύσεων εναντίον blogs ! Ποιοί είναι στο στόχαστρο;
Ποιες είναι οι δυνατότητες αλλά και οι υποχρεώσεις ενός blogger;
Ερμηνεύοντας την ΕΠΙΘΕΣΗ στα ελληνικά Blogs!
Τα blogs βελτιώνουν τη Δημοκρατία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
υπόθεση "Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος": Ποιός είπε ότι το κράτος δεν είναι ευαίσθητο;
Φτάνει πια με τη βία των ηλιθίων ! Υπάρχουν καλύτερα πράγματα από το μίσος...
Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης της γρίππης και άλλα παραμύθια

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ
Η Θεσσαλονίκη το 2025. Μια πρόταση
Το parking του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο

ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΑΣΤΕΙΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΣΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ...


Ο Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις προτάσεις που υπέβαλαν σήμερα στη Βουλή οι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για την αλλαγή του νομικού πλαισίου της ποινικής ευθύνης των Υπουργών δήλωσε τα εξής:

''Οι προτάσεις που υπέβαλλε σήμερα η κυβέρνηση για αλλαγές στο νομικό πλαίσιο της ποινικής ευθύνης των Υπουργών είναι πρόχειρες, ατελείς και συνταγματικά ανεφάρμοστες. Είναι φυσικά και βαθιά

υποκριτικές αφού υποβάλλονται μετά τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες γύρω από τα θέματα αυτά.

Η κυβέρνηση αποσπά από την πρόταση μου την ιδέα να παρεμβάλλεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία η γνώμη τριμελούς δικαστικού συμβουλίου. Η κυβέρνηση προτείνει όμως αυτό το συμβούλιο να γνωμοδοτεί χωρίς να προβαίνει σε καμία προανακριτική πράξη (μάρτυρες, έγγραφα κ.ο.κ.) με μόνο στοιχείο ένα φάκελο που διαβιβάζεται αμελλητί στη Βουλή και άρα δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό και πλήρες περιεχόμενο. Προτείνει επίσης η κυβέρνηση τα μέλη του τριμελούς αυτού συμβουλίου να επιλέγονται ονομαστικά από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Για δε την επόμενη και πιο κρίσιμη φάση, δηλαδή μετά το τέλος των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής, όταν η Ολομέλεια της Βουλής πρέπει να αποφασίσει ή όχι αν θα παραπέμψει κάποιον στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν προβλέπεται καμία συμμετοχή αυτού του δικαστικού οργάνου.

Επαναλαμβάνω συνεπώς ότι στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος και με δεδομένη την αποφασιστική αρμοδιότητα της Βουλής, η μόνη εφικτή και λειτουργική λύση είναι: μόλις προκύπτει θέμα να συγκροτείται εξεταστική επιτροπή. Αυτή να αναθέτει την διενέργεια προανακριτικών πράξεων σε τριμελές δικαστικό όργανο που να υποβάλλει και το πόρισμα του. Αν η Βουλή αποφασίσει την συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής, αυτή με τη σειρά της να αναθέτει την διενέργεια των ανακριτικών πράξεων στο τριμελές δικαστικό όργανο που να υποβάλλει και πάλι πόρισμα το οποίο τίθεται υπόψη της Ολομέλειας της Βουλής η οποία αποφασίζει τελικά για την παραπομπή ή μη. Το τριμελές αυτό συμβούλιο πρέπει να επιλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 από τη Βουλή και όχι να επιλέγεται ονομαστικά (ούτε καν να κληρώνεται) από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Τέλος, η επέκταση του χρόνου παραγραφής από τα 5 στα 6 χρόνια είναι αστεία δεδομένου ότι ούτως ή άλλως η Βουλή ασκεί την σχετική αρμοδιότητα της μέχρι το τέλος της Β΄ Τακτικής Συνόδου της περιόδου που ακλουθεί την τέλεση της κρίσιμης πράξης.

http://www.evenizelos.gr/statements/1357-nomoypourgwn)

Σίφουνας ο ΠΑΟΚ στο Οσλο, πικραμένη η Μαντόνα...

...Ανήσυχη ήταν η Madonna, η οποία την ώρα του ματς, έδινε συναυλία σε διπλανό στάδιο. "Μα να χάσω τέτοιο γκολ"...μονολογούσε όλη νύχτα στο καμαρίνι της, για το φοβερό γκολ του Λίνο.
Πέρα από την πλάκα, ο ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικός και έβαλε υποθήκη για μια χρονιά, αντάξια της ιστορίας του. Ψυχραιμία όμως, ο αντίπαλος δεν ενδείκνυται για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Christos Karatzios gives the proper answer to Washington Post

Dear Mr. Whitlock,

Thursday, July 30, 2009
I am sorry to see that your article “Another Rift Between Greece, Macedonia” published online on The Washington Post’s website on July 28, 2009 is completely off mark, biased, and reflects a generally unprofessional attitude on your part. This is not what international reporting is supposed to be like, in my opinion. The article’s tone smacks of political lobbying and not of investigative journalism. You have taken a very sensitive political, and historical topic and have trivialized it in such a way that paints Greece as a spoiled bully who needs to be “corrected” by the United States and the rest of the West. You conjure up romantic images of “Indiana Jones” and “Santa Claus” which are endearing to the average American reader (who by the way knows very little about European history and politics) and as a result you portray Skopje as the underdog who should be winning the hearts and minds of the West because it is being threatened by Greece. I respectfully would like to inform you that this is propaganda and not unbiased journalism. I would like to analyze many of your erroneous points and back up my arguments with references and facts:

1) Your point: “The Greek government refuses to recognize its neighbor's constitutional name, the Republic of Macedonia, which it sees as a thinly veiled bid to lay claim to three of its northern districts, a region known as Greek Macedonia. After Macedonia declared independence in 1991, Greece prevented it from joining the United Nations and imposed an economic blockade that nearly strangled the fledgling country.” This is correct however you seem not to know why Greece did this. Skopje’s original constitution mentioned its right to intervene on behalf of its people to protect “Macedonians” living in the general area of Macedonia. In the constitution, this land-locked country mentioned it has the right to a navy. This idea has continued to this day: http://macedoniaonline.eu/content/view/5747/45/. May I also remind you that the new country’s first state flag showcased the star of Vergina, an ancient Greek emblem and the Ancient Macedonian royal family emblem?Considering the recent historical conflict Greece had with Yugoslavia and Josip Tito’s plan to annex Greek Macedonia after World War 2, this was seen as continued irredentism by Skopje. There have been multiple examples of official maps published in this new country (especially after 1991) showing a fictitious “United Macedonia”. The US State Department recognized the threat to Greece by Skopje and Yugoslavia back in 1944 and warned all of its missions abroad to be aware of such irredentism against its Greek ally in the war against fascism and then communism [1]. Why has this piece of information evaded you? The United States tried to invade Cuba (another poor and defenseless country), and has imposed a decades long crippling economic blockade on it when it was found out that Havana courted the USSR militarily and politically. If it is OK for the United States to never forget Cuba’s irredentism, why do you not think it is OK for Greece to react to Skopje’s irredentism? Why did many Americans rightfully react to a 2008 advertising campaign by Absolut Vodka showing California as part of Mexico? I want to make this point clear: This ADVERTISING campaign angered Americans. Greece is dealing with Skopje’s GOVERNMENTAL campaigns [2, 3].

2)Your point:“Greece also vetoed Macedonia's bid to join NATO last year and is blocking its admission to the European Union until it changes its name to the Republic of Skopje, the Slavic Republic of Macedonia or something similar.”Contrary to popular belief, Greece never had to use its veto against Skopje in Bucharest in 2008. In a closed room meeting of NATO members the night before the official announcement, the Greek government was able to convince member states like France, Italy, Spain, Portugal, Luxemburg, Iceland, Belgium, Hungary, Slovakia, and the Netherlands that Skopje had not met the criteria for NATO membership because it had not fulfilled its obligations under the Interim Accord of 1995. As a result of this non-unanimity, a non-invitation was given to Skopje unless it resolves its dispute with Greece.More importantly, Greece has never tabled the suggestions: “the Slavic Republic of Macedonia”, or the “Republic of Skopje”. Please research your facts before taking anything you are told at face value. Greece did suggest “Slavomacedonia” as a name but this was rejected by Skopje based on the ground that its large Albanian minority would reject it. Understandably so but if this new country is trying to find a name and identity for its people, should it not be a neutral name that encompasses all of its inhabitants without irredentism against its neighbours? In my opinion, The Central Balkan Republic is the most neutral name but I am not part of the negotiation process.

3) Your point:“Macedonian officials said they cannot understand why Greece sees their country's name as a threat or thinks they have a secret plan to annex northern Greece.”I don’t know where to start with references here. However, I will offer some:

The above posts show how deeply engrained into Skopje’s society is the hatred against Greece. Moreover, they are just a few examples over the last 5 years. There are numerous others spanning decades.

4)Your point:"It's laughable," said Foreign Minister Antonio Milososki, noting that the Macedonian military consists of 8,000 troops and a fleet of eight helicopters. "In America, you have a good phrase to describe a confusing situation. You say, 'It's all Greek to me.' Sometimes we say it's all Greek to us as well." “Funny indeed…the issue has nothing to do with the current state of affairs in the Balkans. One needs to look at the coming horizon and be able to avoid any potential conflicts: Skopje has courted Ankara openly both for military and political cooperation [4]. It should not be news to anyone that despite being NATO allies, Greece and Turkey have historical antagonism in the region, and are really not the best of allies to put this lightly. Turkey has served as a destabilizing power for the South East Mediterranean for many years: it invaded Cyprus in 1974, its warplanes violate Greek sovereign airspace daily, and it is a major source of transit for illegal immigrants from the East into Europe. Currently, the European Union has asked Turkey to cooperate by not allowing illegal immigration to occur at such alarming rates into Greece. When Skopje courts Ankara, Greece will react. Similarly, Washington reacted with even less restraint when Havana courted Moscow.For your information, Antonio Milososki (Skopje’s Foreign Minister) has officially propagated the propagandistic and false idea that there existed no Macedonia in Greece before 1988 [5, 6]. If such an official man of Skopje can publicly state such claims without shame, how can anything he says be taken seriously and believed? As an investigative journalist, these questions should be coming from you and not from your readers.

5) Your point:“The Athens government says there is no question that he [Alexander the Great] was Greek.”This is an unfortunate statement and reflects your lack of knowledge on the subject. You could not be further from the truth. Yes, the Greek government states this but it is because of history (and Alexander himself). It is not a government inspired propaganda campaign; the whole nation and the whole world know who the ancient Macedonians were. Was Abraham Lincoln American because the White House says so? If you feel that this question is absurd, then you should automatically realize how absurd your statement about Alexander is. I would like to respectfully refer you to the letter of protest written to US President Barack Obama by over 300 classic scholars of worldwide repute against Skopje’s historical revisionism. You may find the link here:http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html

6) Your point:“Under a truce brokered in 1995 by former U.S. secretary of state Cyrus Vance, Macedonia was allowed to join the United Nations on the Greek condition that it refer to itself in multinational institutions as the Former Yugoslav Republic of Macedonia, or FYROM. It was also required to change its flag and rewrite its constitution to include a promise never to violate Greek territory or interfere in Greece's internal affairs.”You have not asked the question: “Why did the United Nations require of FYROM to do this?” A famous cliché states that where there is smoke there usually is fire. Think about it: Why indeed? If Greece was simply being a silly bully, why would this still be true of the United Nations, NATO, and European Union conditions? The 1995 Accord also required of Skopje to stop its irredentist activities against Athens. It is obvious that this has not happened.

7) Your point:“Leaders in Macedonia, a poor, landlocked country about the size of New Hampshire, warned they may have trouble holding the nation together if Greece does not relent soon. Internal unrest, they said, could easily spread to other fragile nations in the Balkans, such as neighboring Kosovo, where 1,500 U.S. troops serve as part of a peacekeeping force. "The problem is threatening the fabric of our society," Gjorge Ivanov, the president of Macedonia, said in an interview. "The pressure that Greece is making is destabilizing the whole region." “The issue of the stability in the Balkans has nothing to do with Athens and everything to do with Skopje’s irredentism. In a famous diatribe, Skopje contributes to its own instability: http://panmacedonian.info/skopje_contributes.htm
Skopje has many internal problems: upwards of 35% unemployment, and a large Albanian minority (25 – 30% of the population) that is growing very impatient with Skopje’s irredentism and the megalomania of the ruling nationalist VMRO party. In 2001, the country nearly broke apart after Albanians revolted against governmental and societal oppression. This is the crux of the instability in the region and not Greece’s objection to the name issue. However, the ultranationalist government in Skopje is trying to scapegoat Greece for its internal problems. This coupled with irredentist claims of a “United Macedonia” by official and unofficial sources, claims of racial purity and continuity, an official ban on researching its citizens’ roots in the Penal Code articles 178 and 179, and its disregard of its neighbours have contributed to instability in that country and reminds one of another regime that flourished in Europe around 1938-1945 [7, 8, 9, 10]. I suppose if God Himself spoke to the people of FYROM on national TV, then all is correct with the government’s course [10].

8) Your point:“Historically, territory inhabited by ethnic Macedonians has belonged to other nations: Greece, Bulgaria and Serbia. Those countries have been reluctant to recognize ethnic Macedonians as a separate people, to recognize their Slavic language as a distinct tongue or even to recognize the Macedonian Orthodox Church.”From what reliable sources have you seen or heard that Greece rejects their national consciousness as a separate people, who have a separate language? Despite the world’s awareness of Skopje’s artificial nation building campaign [11], Greece does not reject the country’s right to self determination. Greece rejects the term “Macedonian” for their identity and language simply because there are 3 million Macedonians in Greece who have been using this regional qualifier as self-identification for over 3000 years. They are Greek and in the regional sense they are Macedonians. Similarly, Texans are Americans, and Bavarians are Germans aren’t they? The self-proclaimed “Macedonian Orthodox Church” is not recognized by any Christian denomination (Orthodox and Catholic) anywhere in the world. An oxymoronic cold war creation, this schismatic Christian sect broke off its previous affiliation, as part of a conscious nation building campaign in 1967 and has since asked for recognition by its fellow Christians. It supports irredentist claims and thus has been rejected by other Christians since [10, 12]. Close attention should be paid to its support of the false theory that the Rosetta Stone shows the “Ancient Macedonian” language [12].

9) Your point:“In an interview, he accused Greece of "practicing ethnic cleansing and genocide on the Macedonian nation" for the past 100 years. "They're denying our nationality and culture and church and history and our borders," he said. “This is probably the most unfortunate paragraph in your article. You can now rest assured that outside ultranationalist websites and circles, the Washington Post has brought this ugly lie to the eyes if many readers by quoting an ultranationalist propagandist. History has recorded that Greece fought with Bulgaria in the Second Balkan War when Bulgaria tried to annex “Greater Macedonia” to “Greater Bulgaria”. The Carnegie Commission Report of 1914 attests to this [13 14]. History has also recorded that Greece fought against Yugoslavia when Belgrade (through Skopje) tried to annex “Greater Macedonia” to the Yugoslav nation after World War 2. Where may I ask is it recorded that Greece committed genocide on a “Macedonian nation”? Based on historical fact the question then as to who is denying borders in the area does not require a journalistic degree to answer.

10) Your point:“It is not just Macedonia's national identity that is at stake. The Greek government does not recognize ethnic minorities within its own borders, including Macedonian-speaking residents of northern Greece.”Mr. Whitlock, Greece has not denied that a small bilingual community exists in Greek Macedonia. They speak Greek and a local Bulgarian-based dialect (a throw back from the time Greek Macedonia was under Ottoman Turkish rule) with many Greek, and Turkish words, which is completely removed from the language codified in Skopje under communist influence in 1944 [11]. The vast majority of this Greek community though rejects any claim that they are not Greek.

Self-determination is defined as the free choice of a person's own acts and desires without external compulsion. This is the real reason why Greeks object to what Macedonism is attempting to accomplish in Greek Macedonia. Macedonism is acting as a pounding external agitator driven by a State-sponsored ethnocentric nationalist creed with 21st century irredentist visions. The Greek people see a spade and call the spade.

Let me make this clear: There is no pervasive support coming from Slavophone bilingual Greeks for self-determination as "Macedonians" with the connotation of the word that Skopje wants to give. Nor is there an overt expression of yearning by the local inhabitants to learn the Slavonic language of FYROM (in its standard form) – contrary to what Skopje and its Diaspora activists would like the international community to believe. "Macedonian" is not a language that we want to call our dialects, which we have been calling "Bulgarian (Voulgarika)"

In you article, you quote Mr. Pavlos Voskopoulos, the representative of the self proclaimed “Macedonian Political Party of Greece” or Vinozhito (Ouranio Tokso/Rainbow Party). It is worth mentioning here that Vinozhito received a total of 4524 votes in all of Greece during last month's European Parliamentary elections. Only 2594 votes came from Greek Macedonia itself. That Vinozhito is free to hold associations, and promote their agenda throughout Greece is evident. However, their website is run by ultranationalist Macedonist circles from overseas (the people behind Maknews.com) who repeatedly engage in malicious expressions of rampant hatred and racist slurs while demonstrating virulent hostility against the modern Greek state. There are more people who believe in UFOs in Greece. The Hunters’ Party received more votes. However, you make no mention of this anywhere.

11)Your point:“Pasko Kuzman, the government's director of cultural heritage, is a driving force behind Macedonia's surge of interest in the past. With flowing white hair, three heavy-duty watches strapped to his thick wrists and a National Geographic fanny pack, he has been described as a cross between Indiana Jones and Santa Claus. In an interview in his office, sitting next to a wall-size copy of a 13th-century icon of Alexander, Kuzman insisted that Greece had stolen the conqueror's legacy from Macedonia, not the other way around. "The Greeks are sorry that they are called Greece and not Macedonia," he said. "What else can I tell you?" “This is the same Pasko Kuzman who on FYROM’s national television admitted that if they can’t prove that they are the descendants of the ancient Macedonians, they would lose the political game with Greece [15]. Mr. Whitlock, there are so many biased and erroneous statements in your article that one fails to comprehend how a journalist who writes for an esteemed newspaper could write something like this. I am very sorry to inform you that either you have been duped by Skopje’s propaganda, or you have deliberately written a propaganda piece. A little more professionalism on your part would have avoided this unfortunate circumstance. History and human morality demand this of journalists. You are writing for The Washington Post.


Sincerely,
Christos Karatzios
MDAssistant Professor of Pediatrics
McGill University Health Centre
References:
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη